Янаки Стоилов: Занемарен е анализът на действащите закони

Трябва да бъдат проверени по-големите обществени поръчки и сключените въз основа на тях договори поне през последните няколко години, заяви правосъдният министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Arcadium

Този комуняга го раздава преподавател по право в ПУ. Нямаше по гнусен и нечостоплътен преподавател. А как си искаше от колежките.

Всичко ни е наред.Преди малко четох,че някъде спрели влак с камъни и гуми на релсите,а после 30 души изникнали и мятали по влака и пътниците по-малки камъни и бутилки.Добре е,че сме европейци.

има върховенство на закона и такива неща не се случват.

Не, у нас овластената шайка на Гешев “законно” атакува офиси и дори президентството, дори и жени по улиците, и банки в Софияс фалшиви обвинения, за да ги обере...

Участието на прокуратурата в съдебния процес трябва да е под строгия надзор на съдията, на съда точно както е с адвокатурата в състезателния процес! Трябва да се спрат гаврите и издевателствата на Гешев и шайката му, които използват обвинението като бухалка срещу неудобни и несъгласни, заплашват, рекетират и шантажират, изнудват, подхвърлят пари и наркотици за доказателства, използват кошаревски свидетели и подставени и купени или сплашени лица и престъпници за свидетели, подправят, укриват или подхвърлят доказателства, подкупни и зависими са, безконтролни и безотчетни са! И затова са натли и безобразни, затова липсва доверие и уважение към прокуратурата - то е едноцифрено число, и това се пренася върху цялата съдебна система. Провалят правораздаването а от там - държавата! Защото съдията не може да издаде правилна присъда, ако няма внесено обвинение, и то много добре изготвено и фактологическа обосновано! Вижте само реалния резултат от работата на Гешев и Цацаров - говоря за едрата организирана престъпност и тази във властта! НУЛА реален резултат! И много паднали обвинения или отменени присъди в европейския съд! Крайно време е това да се промени! Не може един човек - Гешев, да проваля цяла държава и да не носи отговорност! Да блокира и компроментира и прокуратурата, и цялата съдебна система!

Абсолютно съгласен. А Гешев за кого изпълнява тези поръчки? Чия бухалка е? Трябва да се стреля в ръката, не в бухалката. Защото ръката ще си намери просто друга бухалка.

Ами просто виж как го НАЗНАЧИХА!, а не избраха! Виж от какво, кои (и как) бяха НАЗНАЧЕНИ и нефелниците от т.н. ВСС! Виж например Етичната им комисия и председателят й - оня, брадясалият негодник, а и останалите...

Прокуратурата трябва да бъде извадена от съдебнато система! Напълно! Защото мястото й очевидно не е там. Отделно, че в нози си вид, с марионетки намело като Цацаров и Гешев тя е високо токсична и разрушава и цялата съдебна система...Защото ако следваме предназначението й по дефиниция и логиката тя няма място там! Ако разгледаме най-общо съдебния процес, в него поне и САМО по дефиниция имаме две УЖ равностойни страни на състезателен принцип - прокуратура, обвинение и защита! И аз питам - защитата, адвокатурата Е ЛИ ЧАСТ от съдебната система? Говоря като реално място, като структура, ако щете - като място и глас в Правителството на съдебната власт, във ВСС?!? Отговорът е очевидно НЕ! Е, тогава за каква равнопоставеност в реалния съдебен процес и за каква справедливост може да се говори?!? Това е предпоставка за всички безобразия, престъпления и извращения и на Цацаров, и на Гешев, и на шайката им! И друго - какво значи в днешния толкова взаимно обвързан свят, където светът се превърна в “едно село”, образно казано, внушението и твърдението, че някой си бил ... (напълно) независим?!? Пълни глупости и манипулации! Няма такова животно! Всичко и всички сме по някакъв начин свързани и обвързани, затова там, където няма установени публично и законово зависимости и отговорности, има непублични и нелегитимни, и дори престъпни такива - вакуум няма и не може да има, човек по правило е социално животно! Така че много по-добре е да има ясна регламентирана зависимост - например прокуратурата да излезе от съдебната система и да мине към изпълнителната власт може би, като се създадат необходимите механизми там да не се злоупотребява с нея, а в съдебнато власт да си остане съдът като арбитър! И друго - какво означава “вътрешно убеждение”?!? Осъждаш някого по “вътрешно убеждение”! Да го преведа - НЯМАШ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА за вина или липса на такава! Е, тогава?!? Това е като вярата, религията, в името на която са извършени най-големите престъпления и са избита най-много хора, извършени са най-ужасните неща! Това НЕ е раздаване на правосъдие и справедливост, това е грозна имитация на такова - без значение, че това се използва и в Америка от някои съдии и прокурори! Убежденията, пристрастията, предпочитанията, .. - в къщи, сред приятели, при семейството, на масата... В съда - факти и доказателства и то пълни и в логическата им последователност и взаимовръзки! Иначе се стига до това, което наблюдаваме!

Преценката на доказателствата по делото въз основа на свободно формирано вътрешно убеждение на магистрата осигурява неговата независимост – институционална и лична. Зависимостта на дейността на магистратите от разрешение или преценка на други органи и длъжностни лица е „нарушение на категоричния конституционен императив, съдържащ се в разпоредбата на чл. 117, ал. 2 от Конституцията“. Неправилно интерпретираш "вътрешното убеждение", колега. Не е то проблема. Проблемът се състои в корупцията и изпадането в зависимост (по една или друга причина).

Убеждение само, неподплатено от факти и доказателства, събрани по надлежния ред, са просто... убеждения, религия. А определението “вътрешни” (убеждения) дори не ми се коментира (в публичен процес, какъвто по принцип е съдебният, на който се решават човешки съдби!). А да не говорим, когато става въпрос за “вътрешни убеждения” на магистрат, когато имаме дари очевидна злонамереност и необективност. Да дам актуален пример - с една много нашумяла в момента особа - Сидни Пауел, адвокат и бивш федерарен прокурор, станала известна като горещ защитник и разпространител на лъжите на Тръмп за големи измами на последните избори, заедно с личния адвокат на Тръмп Руди Джулиани, чиито дом и офиси наскоро бяха обискирани а той ще бъде подведен под отговорност а осъден (както вече е осъден след самопризнания другият личен адвокат на Тръмп) Виж какво пледира в съда тази особа, която стана жалка - че НЯМА ЗДРАВОМИСЛЕЩИ ХОРА (авериканци), КОИТО БИХА ПОВЯРВАЛИ НА ТВЪРДЕНИЯТА Й (публични, многократни а много настоятелни...), ЧЕ ... ИЗБОРИТЕ БИЛИ ФАЛШИФИЦИРАНИ?!?! ((Заради тези твърдения освен държавното обвинение срещу тях, медията Фокс нюз вече има заведени дела за милиарди...) Всички съдебни дела и състави отхвърлиха тези лъжи, базирани на рипсата и на едно доказателство, независимо че повечето са републиканци в тях, и въпреки “вътрешните им убеждения”... “Washington(CNN) Right-wing lawyer Sidney Powell is claiming in a new court filing that reasonable people wouldn't have believed as fact her assertions of fraud after the 2020 presidential election... Sidney Katherine Powell (born 1955) is an American attorney and former federal prosecutor, best known for her promotion of conspiracy theories in attempts to overturn the 2020 United States presidential election. Powell began her career as an assistant United States attorney in the Western District of Texas.”

Янаки Стоилов е бил депутат в 36-о, 38-ото, 39-о, 40-о, 41-вото, 42-рото и 43-то Народно събрание. В 43-то Народно събрание е заместник-председател. Сега ли е забелязал, че анализът е занемарен?

Абе тия анализи са работа най-вече на изпълнителните власти, доколкото те имат данните за това какво се случва в държавата и как случващото се се влияе от нормативната уредба.

Чета и се смайвам! Всеки плюе всеки! Нито този става, нито другия, нито никой! Кой да бъде, че да е угодно на всички???? И така е за всяко нещо в България!

Защото няма добре изградени закони, защото те не се спазват - особено от властимащите, защото няма система за ефективен контрол в реално време и реална отговорност. И защото всичко това, зелият този хаос години наред е създаван и култивиран умишлено, съзнателно и последователно!

Вече станаха много случаите, когато Иван Гешев най-безсрамно и нагло публично лъже и мами, държи се просташки и арогантно като мутра. И така компроментира и проваля и такава важна институция в борбата срещу мафията и организираната престъпност, каквато е прокуратурата, методите, които той и шайката там използват - лъжи и измами, прикриване, преправяне на доказателства и факти, подкупи, рекет и заплахи, шантаж, кошаревски свидетели, подхвърлени пари, наркотици за “сготвяне” на неудобни, изготвени негодни обвинения, които се влачат с години и падат в съда или България след това е осъдена в европейски съд, но не тези разбойници и некадърници пращат, а гражданите... Докога ще се игнорират и търпят безобразията И на тази зависима от Борисов, Пеевски и библиотекарите мутра, които дърпат надолу и провалят и компроментират България? ЕМКО сигнализира за злоупотреби от страна на Иван Гешев 19.05.2021 Оръжейният завод ЕМКО, чийто собственик е отровеният преди време бизнесмен Емилиян Гебрев, сигнализира правосъдното министерство за злоупотреби със служебно положение от страна на главния прокурор Иван Гешев. В писмо до медиите се посочва: В рамките на шумната кампания в последните дни на управлението на Б. Борисов по повод поредните разкрития за дейността на агенти на руските специални служби в България, представители на изпълнителната власт и на прокуратурата си позволиха редица неверни твърдения по отношение на ЕМКО и г-н Емилиян Гебрев. Повечето от тях бяха публично, документално опровергани от ЕМКО. В този контекст считаме, че е важно да се добави и следното: 1. В официално съобщение на прокуратурата под ръководството на Иван Гешев от 21.02.2020 г., в което се съобщава за повдигането на задочни обвинения срещу руски граждани за опита за убийство срещу 3-ма български граждани през 2015 г. се твърди също, че разследващите са били „събрали данни и относно наличието на още четири други опита за покушение по отношение на Емилиян Гебрев". Тогава, още на същия ден в съобщение за медиите заявихме, че твърденията за „други опити" са измислици. 2. Вече е фактически установено, че подобни твърдения наистина е имало и те са били разследвани от компетентните органи. Официалните заключения, които категорично отхвърлят тези твърдения излизат в специален доклад още на 20.02.2020 г., преди цитираното официално съобщение на прокуратурата на Иван Гешев. Остава без отговор въпросът защо главният прокурор е разпоредил публикуването на твърдения, за които му е било известно, че са неверни? 3. Още по-възмутителен е фактът, че в условията на рецидив, на 15.09.2020, прокуратурата отново публикува в официално свое съобщение същите доказани неистини. 4. Извършената от български и чуждестранни независими експерти проверка по случая документално е установила, че източник на въпросните твърдения на прокуратурата е единствено и само лицето Веселин Бушев, български гражданин. Съществува изобилна информация за връзките на Веселин Бушев с кръгове, свързвани с лицата Делян Пеевски, Бисер Лазов и други, за които има данни за причастност към „усвояване" на активи на КТБ, възпрепятстване на строителството на газопровода ICGB с Гърция и пр. дейности. 5. Независимо от категоричното официално опровержение на гореспоменатите твърдения на Веселин Бушев, на среща неотдавна с журналисти, главният прокурор Иван Гешев, в официалното си качество е направил тези и други подобни лъжливи твърдения отново, при това в писмен вид. Тези действия на главния прокурор Иван Гешев представляват груба злоупотреба със служебно положение, а вероятно и нарушение на други разпоредби на Закона и на етични стандарти. 6. Погазването на законите от страна на най-висшия прокурор, който е назначен именно да ги брани от нарушения и посегателства е повод незабавно да му бъде поискана оставката. Ако няма доблестта да си я подаде сам. 7. Във връзка с горното е изпратен сигнал на Министъра на правосъдието, в качеството му на Председател на Висшия съдебен съвет с искане да се постави въпросът за дисциплинарно наказание на Иван Гешев за извършените закононарушения. 8. Ползваме се от случая да напомним за неистините и измислиците, разпространявани от прокуратурата във връзка с оповестените от Иван Гешев взривове на територията на България в периода след 2011. Както сме заявявали и преди, опитите да бъде приписана на ЕМКО причастност към всички тези инциденти, както и гореспоменатите лъжи за „други покушения" срещу г-н Емилиян Гебрев целят отклоняване на вниманието от истинските мотиви и факти зад терористичните действия на руската агентура в България. Отказът да се разследват истинските, очевидните мотиви и факти поражда обоснованите предположения, че прокуратурата съучаства в прикриването на истината. Надяваме се причините скоро да станат ясни за българската и международната общественост.

Комунист да говори за върховенство на закона!

Schilo

Вече не говори, щото му взеха Жичката и закриха "Севда тв"

В България вече има само граждани а бандити. Граждани, които спазват закона, и престъпници, които ги грабят, мамят и издевателстват с ПОМОЩА на Гешев., Като в “Осемте джуджета”...Като в КТБ,...

Schilo

Що ревете бе, гейберасти? На власт бяхте 11 години. По-скоро властта беше еднолична-на Тиквата! Какъв парламент имаше? От послушковци, които гласуваха съобразно на цвета на флумастер а, вдигнат от Фидосова. Какво рационално предложение от другите мина?

Понеже възприемам Янаки Стоилов като сериозен човек, добър правист, почтен и с чувство за достойнство, независимо, че е от БСП, възпитан и на светлинни тодини от тъпанари като Данаил Кирилов например, и останалите герберски недоразумения от шайката на Еднокнижния и библиотекарите..., аз бих желал да го попитам: И какво се прави, когато една мафия дълги години и овладяла властта и всички важни постове в държавата, с репресивните институции и е подчинила и главния прокурор, и ВСС? Какво се прави, ако и когато главният прокурор е престъпник или обслужва престъпни групи и интереси, прикрива престъпници и престъпления и издевателства над неудобните Й?!? Въпросът е прост и много актуален.

Schilo

Променя се Конституцията! И а начини за преодоляване на този дефицит. И да се избегне субординацията в Прокуратурата и да има независимост.

За българите субординация е непонятна дума, а йерархия е мръсни дума, върви, че се обяснявай, ти за конституция и върховенство на закона им говориш!

Що не анализирате изборното законодателство с което ни направихте зависими от венцуелски машини за гласуване без никакъв начин за проверка на резултатите? Може да обедините сили с Бутан, които явно са единствената страна в света с която сме в синхрон.

Ти си зависим не от Венецуела, а от липсата на мозък и морал, тъпанар. Стига въртяхте тази изтъркана плоча, бе невежа!

Ти си зависим не от Венецуела, а от липсата на мозък и морал, тъпанар. Стига въртяхте тази изтъркана плоча, бе невежа!

Янаки да беше пооправил община Красна поляна преди години... С един район не се справи, та какво остава за министерство... И колко удобно и заучено по комунистически се започва с критика... Профан!

Ах как ще го изчагъртаме фигуранта от президентството на есен! От сега протривам ръце....

А ти кво бля толкова години? Пак се, отплесваш с общи приказки и лозунги за замазва е на положението! СЕГА НЕ Е 1944 Др. Социалист и няма Червена армия на Дунава! Не мечтай, а работи това за което си там-организиране на избори! АЗ СМЯТАМ, ЧЕ ПОНЯТИЕТО "СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ" СИ ИЗПЯ ПЕСЕНТА И ТЕЗИ ГО ДОКАЗАХА! НЯМА ПО-ГЛУПАВО И НЕЛОГИЧНО ОТ ТОВА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО ПОДЧИНЕНО НА Др. ПРЕЗИДЕНТ И ДА НЯМА КОНТРОЛ ОТ ПАРЛАМЕНТ....! А СМЕ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА! СЕГА СЕ ВИДЯ, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ НЕ Е БЕЗПОМОЩНО АГЪНЦЕ, КАКТО СЕ ОПИТВАХА ДА НИ УБЕЖДАВАТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ! ПРЕДАТЕЛЯ РАДЕВ ГО ДОКАЗА!

от теб по занемарен червеногушко има ли,я?!

Си министър ,не опозиция. Стига с тази говорилня. Няма нужда да ни съобщаваш какво трябвало да се направи,а го направи.

Избори ще правим ли въобще, обърнахте държавата с хастара наопаки! Янаки е отличен юрист, но това никога не е било достатъчно, Герджика го "доказа"! Политиките са по- силни от правото!

Аман от комунисти Анализ ма това Анализ на онова .

Абе ти не беше ли в Парламента през това време? И си гласувал за тези закони ? А сега какви ги бръщолежиш ?

Избрани са да организират избори, не да управляват!

Тези които изготвиха измененията в ЗМВР сътвориха една пародия на реформа, от която почти всички са недоволни. Изкючая тези дето са на пенсия и заплата вовеки БЕЗ пределна възраст. Докараха в МВР хора по ЗДСл от кол и въже и дадоха заплата на шофьори и секретарки над полицаи и пожарникари. Излъгаха и отчитат дейнос т с РЕФОРМАТА - ИСТИНСК ПАРОДИЯ. И няма виновни за хаоса. А и никой не търси дори и новия министър.

Вечният младеж, ми ти какво дремА 20 години в Парламента та не ги предложи / направи тези неща?

Мисля също че, всичко свързано с ефирната телевизия трябва да бъде проверено, скючиха се договори за милиони и всеки трябваше да си купи декодер за да я гледа, а това кеото е налице е под вскякаква критика, през ден и през два се спира даден канал.За мен нещатра тук са доста съмнителни.

Ми ти я гледай без декодер бе, смешник :)

Не проблем декодера, а некачествената услуга която получихме за безумно много пари, само няколко канала които се спират през ден. Това е все едно да платиш за Мерцедес. а да получш Трабант, същата работа беше и ремоните на Граф Игантиев на Фандъкова. Проекта е спечелен с едни подложки за трамвайте, а е изпълене с други и във вреда на обещството. Аз искам да знам след като ефирната телевизия позволява да се гледат 50-сет канала, сащо са само 10-12 които се спират през ден и за какво са похарчени парите ми за въвеждане на тази система.

гледайте назад погледнете напред свършете за 5 лв. нещо

Служебното правителства има една цел - да проведе изборите. Народа освен, че е пр-ст е и яко заспал.

Нещо много са си повярвали!

Айде стига с тия глупости. При вас,как беше абсолютно нищо. Дори и по зле,да не говорим за осъден престъпник. Казвам го, като потърпевш от съдебната система за управление на БСП.

Тома Биков 2012: "Бoриcoв нe e диктaтoр. Тoй e кaрикaтурa нa диктaтoр. Втoрoтo нe e пo-мaлкo врeднo oт първoтo. Тoзи чoвeк дoтoлкoвa cи e пoвярвaл, чe e зaбрaвил кoй e и oт къдe идвa. Пo-лoшoтo e, чe cякaш и ниe зaпoчвaмe дa зaбрaвямe…Oбeщaвaм ви, чe щe нaпрaвя кaквoтo зaвиcи oт мeн Бoйкo Бoриcoв, никoгa пoвeчe дa нe ceднe в крecлoтo нa миниcтър-прeдceдaтeля“.

И? Май услужливо забравяш че и Маямата му лапаше шланга!

Петилетката в три години. Някой би ли припомнил кой е законодателния орган според конституцията?? Нещо не си спомням там да пишеше, че това е служебното правителство.

Schilo

Кой бре, Янаки да го прави този анализ? Дани Кирилов? Цачева? Цветанов?

Мистър черепарски максимус ли?

Путин!