Президентът: Изтеглянето на доклада за отбраната е абсурдно

Президентът Румен Радев коментира така изтеглянето за доклада за състоянието на отбраната: Не можем да очакваме болният да оздравее, ако скъсаме диагнозата.

Обратно в новината

Коментари - Президентът: Изтеглянето на доклада за отбраната е абсурдно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...докладът е тъп? Нали помним какво правителство извъртя президентът? Нали помним какви зелени чорапи и ченгета набутаха в областните управи? Мислеше, че така ще спечели изборите неговото БСП и той ще си разиграва коня. Четох тук, някои го хвалят, че бил компетентен, защото е военен. По тази логика е некомпетентен за президент. Че Каракачанов е просто дрънкало - така е, ама да видим доклада...кой знае кой хитрец от БСП го е писал и от какви интереси се е водил.

Клепоухи...

Президентска Република! Колкото по-бързо, толкова по-добре! Като народ не само с европейски, но и с азиатски манталитет, имаме нужда от по-ясна и концентрирана власт! От разделението на властите по западен модел се възползват престъпниците... Необходими са бързи промени в Конституцията, със цел определяне на България като Президентска Република от Велико Народно Събрание, за да се елиминира тази паплач на т.нар "правителство" на мутрите в България!!! За целта, ако трябва да се проведе РЕФЕРЕНДУМ, но не референдуми като на Слави, които само укрепват съществуващото тъпо състояние...

Браво ,само така трябва да се действа и бъркай дълбоко в раната ,защото 80% са безотговорни мекерета живеещи по принципа ,ден да мине ,самун да загине !

Абе КаракачаноФ, Абе човече цял живот на политическа хранилка, с имоти, демагогия и всезнайковщина ? Къде се буташ бе кръжочнико ?

Заглавието на статията е директно вмешателство на Президетската институция в Изпълнителната власт.

Каракачанов е един пocepкo, с огромно его без никакво покритие!

27 години управляващи политичета с меки китки унищожаваха успешно армията, защото ги е страх от хунта. Военна хунта винаги е имало при разграбване на държавата и унищожаване на нейната водеща роля и тези изроди, знаещи това, унищожиха армията! А ние, цивилните, сме овце и резултата е налице!

водещата по бнр го нарече росен плевнелиев, но дори не му се извини в първо лице, макар че изказа желание румен радев да и прости

Последните 30 години в армията царуваха само тъпи генерали с разни послушковци около тях. Прогрес в кариерата имаха само връзкарите. С такъв материал не можем да говорим за никаква сигурност! Някой да знае къде е Танковата Бригада? А някой чувал ли е, че в 90те години, в тази бригада в десантния батальон половината бяха парашутисти, а други "парашутисти" - млади мутри, които трябваше на армейски разноски да получат допълнителни умения

Президентът е умен мъж,загрижен за сигурността и целостта на държавата ни ,но с такова правителство(послушно и бездарно) няма да е лесно да се решават проблемите.

този и е най-тъпия президент , който сме имали.

Има ли,бе?...

Ako не закупите РАКЕТНИ ПВО дивизиони 2023 Бьлгария ши усети СТРАТЕГИ4ЕСКАТА ЦЕПНАТИНА на Ва3елиноглу и падишаха ЕРДоган

Всъщност за състоянието на военната техника и особено военновъздушната Радев е с много по голяма компетентност от Каракачанов,спор няма!Радев има и собствени разботки за подобряване работата на самолетите,които са внедрени!А новия министър няма как знае всичко изведнъж и по добре да смекчи егото си след като драпаше за това министерство! да положи усилия и намали гарда ,та в крайна сметка да се случи нещо смислено за отбраната!

Ми нали ти бе "летецо" Радев на МиГ 29 допринесе за тяхното разбиване и за сегашното състояние на авиацията - унищожи всичко и избяга да станеш президент...?!? Но ти си толкова некадърен, че от теб нищо не става, освен едно мрънкало... Поне мълчи защото всяко твое изказване е глупост над глупостите - ВРЪХ НА ПРОСТОТИЯТА ТИ...!!!!!!

Вие 49 набор много поумняхте откакто минахте 65год. а и на латиница пишете?

Не знам кой те кръсти така, може би е забравил да сложи кавичките, ама счупи тъпомера направо с това изказване. На т. н. от тебе "летец" не можеш и връзките на обувките да връзваш, камо ли да му даваш оценка.

А БЕ, ГЛУПАКО,ТА НАЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА НАПУСНА АРМИЯТА, ЗАРАДИ КРИТИЧНОТО И СЪСТОЯНИЕ? ЩО ЗА ГЛУПОСТИ ПИШЕШ ТИ, umen49? ТИ НЕ СИ УМЕН, А ЗАЯДЛИВ, ЗЛОБЕН И ЖЛЪЧЕН!

Не, Радев тръгна да напуска, но Борисов го придума и остана след това, а втория път напусна, защото му казаха, че ще го правят (п)резидент, след срещата за директиви на Корнелия с човека на Путин - генерал Решетников.

Кое ти е умното, че не разбрах?

Пак,ще настъпи мотиката...

ПРЕЗИДЕНТА НИТО Е ТЪПОУМЕН, НИТО Е ТЪПАК, А Е СТОЙНОСТЕН И КАЧЕСТВЕН ЧОВЕК - ИНТЕЛИГЕНТЕН! ТЪПАК И МАЛОМЕН СИ ТИ И ТАКИВА КАТО ТЕБ! СМУГЛЬО!

За Президента Радев са гласували 2500000 Български гражданина ! Така че трябва да му доверяваме ! Обикновено тези доклади са засекретени и само неговите членове на НКС могат да знаят съдържанието , добре че няма от Партията на Ердоган ДОСТ за да знае Турското Правителство съдържанието на Доклада !

Ярина...

Защо се жали пилотът, нали и той е предложен от същите тези - които избраха Каракачанов за министър на отбраната. Върховният главнокомадващ назначи едно от най- бездарните служебни правителства, които осигуриха практически победата на ГЕРБ и ментетата- патриоти на отминалите избори.

Г-н Президент не сложиш вето. ,,За концесията на летище София ,, То не е ли важно за нацианалната ни сигурност??????

Че е глупав ход изтеглянето на доклада и то по още по неуместна причина, е ясно. Вие сте главнокомандващ де юре и дефакто но имайте търпението да изслушате доводите на останалите в КСНС и мощно подкрепете експертния доклад така че в бъдеще г-н македонски да не се прави на главнокомандващ.

Ами, ако диагнозата не е правилна? Твърде много станахте експертите, г-н Радев, а резултати от това няма. Иначе се изтрепвате да диагностицирате - всеки в полза на собствения си джоб ...

Защо бе Господи, защо толкова много примати пишат ли пишат. Че не могат да четата е факт, но ченгели редят. Защо да заклеймяваме годините преди 1989, защото градяхме градове ли, или защото живеехме спокойно, уверени в съдбата си, сигурни, че имаме и ще имаме работа или защото нямахме проблеми със здравеопазването, ходихме на почивки и т.н. Имаше и грешки но нямаше БЕДНОСТ, БЕЗРАБОТИЦА и демонстрирана ПРОСТАЩИНА!!!

за онези времена, Северна Корея те очаква. Там е същото като у нас преди 30 години. Нали им се възхищавате, марш там. Онези времена бяха хубави единствено за паразити като тебе, които си драпаха макарите по цял ден.

Ех, бедни и семпли демократи. Дори и това не разбирате, защо не упрекваме миналото време. Нормално е времето да е друго, но ТРЯБВА да е честно, грамотно, образовано, не ПРОСТАШКО. Идете в провинцията, вижте обеднялото село и си отговорете. Какво направихме,?!Защо го направихме?

не вървят заедно. Нали бяхте богоборци, взривявахте църкви, пращахте свещениците в Белене или ги убивахте? Нали религията беше опиум за народите? А сега - Господи?! Внимавай, че Господ ги гледа тези работи, може да забавя, но никога не забравя. Да не си мислиш, че няма да си платите за свинщините, дето ги вършихте при вашия социализъм? С лихвите ще си платите, червени боклуци.

Господ да си прибере също така и сините боклуци от СДС и партиите-метастази!

Щом е в пpавомощията на военния министъp да го изтегли не е твоя pабота генеpалче(както ти вика Ламбо Данаилов), гледай си пpавомощията и замълчи както мълчиш за "ЦУМ гейт" понеже си нямал правомощия!

трудовак. Президента е Главно командващ БА и не само има право на мнение, но и го заявява.

Другарю червен о.з. генерал, първо вземи възпитателни мерки по отношение синчето си, че нещо се изявявало в някакви училищни побои и после припявай арията на твоята партия БКП и руските ти господари. Много ви заболя за сделката между САЩ и Саудитска Арабия. Всичкте ви рубладжии яко писателстват, сигурно им плащат тройна надница. Е, няма как ще се наложи да преглътнете горчивия хап. Ами какво стана с приятеля ви Ердоган, дето заплаши, че ще купи съветски комплекси С400. Тръмп и Саудитския крал си ги преместиха в другия крачол ....

"Гост", на колко гости ходи и колко изпи? Такива си ги написал, че ако някой, освен мен ти ги прочете (глупостите), утре цял ден сутрешните блокове ще ни занимават с тъпите ти сензации! От синчето на червения генерал (той не е червен, а син защото не е кашик а летец и се е учил в САЩ, а не в Русия) минаваш през училищното насилие, след това бъркаш под чаршафите на Саудитските манафи и търсиш сметка на Тръмп и Ердоган!

:) Вместо да дращи по форумите, той по-добре да погледне в спалнята, че току - виж, заварил Путин в леглото до жена си... Ама нали знаеш от учебниците по медицина - на алкохолиците навсякъде им се привиждат някакви неща, като розови слонове, сини мишки, рубладжии, путиноиди... :))

Ти "Гост" ли си или нечий "Дост"?По ми намирисваш на второто!

Гостенино, толкова си объркан, че нормален човек не може да не те съжалява:)

глупост и лошо възпитание е да се намесват децата. Признак на липса на доводи.

При всичките ми резерви и основателна неприязън към Каракачанов, който доказа, че не разбира и не е наясно с ролята, мястото и вида на съвременната армия същност точно Радев твърди обратното, някой трябва да обясни на президента, че всеки, който има право да внесе доклад има право и да го оттегли в Консултативния съвет по национална сигурност при президента! И ТОВА Е ОЧЕВАДНО! (няма да коментираме заклеймяването на нацизма и неговите символи от същите тези от Радев тук). И ако президентът Радев наистина е толкова загрижен за националната ни сигурност НЕ БИ ТРЯБВАЛО САМО ДА СЕ ОГРАНИЧАВА С ОЦЕНКИ ЗА АБСУРДНОСТ, а малко да са позадълбочи и ДА ОБЯСНИ НА КАКВО СЕ ДЪЛЖАТ ТОЗИ И ПОДОБНИ АБСУРДИ НА НАЙ-ВИСОКИТЕ НИВА В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА! Защото точно те СА ЧАСТ ОТ РЕАЛНИТЕ ЗАПЛАХИ И ЗА ПРОСЛОВУТАТА ВИ ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕНА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ!!!! Или и това трябва да ви се обяснява? Абе за какво са назначени един куп хора за съветници при президента? Тези за какво си получават заплатите и привилегиите, с какво се занимават, когато не се опитват да пробутват някакви нефелни закони срещу българите?

Добре би било, след кто си толкова информиран, да вденеш, че докладът за който става дума тук, няма нищо общо със Съвета по национална сигурност към президента. По закон се изготвя ежегодно, приема се от МС и се приема от НС, като има само информативна стойност. В закона има срокове, които служебният кабинет е спазил. По принцип, макар и внесен в МС от министъра на отбраната, доклада се изготвя от експерти. Оттеглянето му означава, че Каракачанов ще заповяда на собствените си експерти да променят мнението си, иначе казано - да излъжат.

И защо като е така Радев НЕ АКЦЕНТИРА върху това, че тези ЛЪЖАТ ПО ВЪПРОСИ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ! Радев очевидно обича да критикува и да дава акъл на другите, вкл. за изборното законидателство, той бе критичен и към Плевенлиев, кохто бе етичен и толерантен към него, но на времето Плевенлиев веднага реагира срещу назначението на Пеевски за шеф на ДАНС и сне доверието си от марионетното правителство на Олигарски, ЗАЩО РАДЕВ МЪЛЧИ, НЕ КОМЕНТУРА, НЕ ИСКА И НЕ ТЪРСИ ИБЯСНЕНИЯ ЗАЩО ТЕЗИ ЛЪЖАТ ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ, накратко казано? Не е ли точно това неговата работа, в "ресора му", приоритет, вместо да се занимава с изборно законодателство и коя партия да влиза и коя - не в ... СЛЕДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ?!?!?

Има една поговорка - трай коньо за зелена трева. Ами като си толкова компетентен да си беше стоял военен. Сега се разкарвай с ремаркето, раздавай ордени, прави се на интересен. Ако не ти харесва - отивай си. Ама да мрънкаш и да даваш акъл (който май Господ като го е раздавал ти си бил на учение) не става.

Радев просто е изразил това, което 99% от военните пишат по форумите и в коментарите на статиите. Но не съм съгласен със суперлативите му за Каракачанов. Ако той наистина е такъв, какъвто го описва Радев (запознат, наясно с проблемети и милеещ за армията), то тогава, действията и изявленията му доказват, че е поредната политическа подлога, опортюнист - готов на всичко за някоя и друга пачка и висок пост, който да му донесе други пачки... Простичко казано - поредното продажно антибългарско мекере.

Напълно съм съгласен и добавям: към "поредното продажно антибългарско мекере" - македонско такова!

....Pдев не го залива сас суперлативи ...Pадев притеjaва интелект ...според мен го иронизира ! трапезня воивода е безкраино далеч от класата на президентя (интелект ,образованie,осведоменост,стратегiя,военно дело ). президента сас сериозен тон окарикатурява воиводата ,като говори очевидни неистини по негов адрес !

Валерито няма ли да викне молдовци, украинци и беларуси да попълнят армията ни, или те само за сервитьорки по морето ще ги пазарят.

Иначе щяхме да ходим на море във Варненската или Бургаската народни републики. Щеше да е трудно с багажа, понеже трябваше да носим по един куфар допълнително вместо портфейл, за да държим в него рублите.

на тоз нема ли му гласуват вече импиичмънт и да не се тормози ,тъпанари колко щеш в бг

Радев е прав за доклада,не може да се отменя нещо реално особено от начинаеш,който никога не е работил в армията,за разлика от президента!Не виждам какъв мотив може да има президента освен действително подобряване състоянието на армията,а не връщане на донаборни служби и други простотии! Но другото, за преекспониране му на ония циркажийски снимки,уж някакъв " нацизъм" се вихри е тенденциозно и несъстоятелно!!Лесно забрави как водеше предизборния си парад със платени митингуващи с плакати на Живков и Сталин!

Ако в момента има заплаха за националната сигурност то тя се казва Каракачанов.

Каракачанката е още в небрано лозе!

И поради тази причина бая поразии може да направи в мерака си да се прави на ''знаещ и можещ''

Кога ще заклеймите малоумниците, които ходят гордо из София с портрети на престъпника Сталин? Това е не по-малък проблем от доклада на Каракачанов, даже е по-голям проблем, защото тези хора на практика са агенти на чужда и враждебна държава, и са национални предатели. Защо се ослушвате за престъпленията на комунизма и публичните опити за реабилитацията му???

А кога ще заклеймиме поставянето на паметници на Бандера, Рейгън, американски пилоти и още много други, кошто нямат никакъв принос в българската история?

Как да нямат? Рейгън драги има огромен принос. Ако не беше Рейгън ся щеше да ни управлява Малък Тошко, както е Ким в Северна Корея.

Стига с този Бандера,аман от тъпаци!Бандера е символ на независимоста на Украйна,дори колабороционист,за украйнците си има стойност и това си е тяхна работа!И Сталин е имал съюз с Хитлер и България е била в съюз,нагнетяването си е руска пропсганда,да си оправдават мизериите,че има и глупаци да се връзват!

-Румене,ти забрави ли какво ти наредих? Ако не лобираш за превъоръжаването на България с МиГ-35,ще те привикаме на килимчето при другаря Путин!

Този примитивен топан на снимката ми прилича на бай Тошо на младини.

Разбирам те... Много е трудно да плюеш по някой, когато той не ти дава причина. Виждам те, че се мъчиш здравата, но не се получава. Дори и да си вдигнеш плюсчетата с ТОР-а, пак няма да можете ти и такива анонимници, като теб да настроите трезвомислещите хора, с/у Президента. За сега се справя много добре и особенно на фона на предните пародии (особенно последният) този си върши работата отлично.

кого наричаш трезвомислещ, тези които окрадоха България през последните 27 години под егидата на евроатлантически ценности? Много подценяваш тогава българското трезвомислие.

Ако президентът Радев смята, 4е Карака4анов неправолно е оттеглил доклада си за състоянието на армията ни и той е правдив и полезен, то някой трябва да напомни на Радев, 4е не само Карака4анов може да внася доккади навниманието на Консултационния съвет по национална сигурност, а и президентът, този съвет е то4но НА (при) президента и нищо не би трябвало да му попре4и формално той да го направи - да внесе доклада или проблемите в него, нали то4но затова са съветниците му-не да се занимават с онова, което НЕ им е рабора, като напромер да внасят нефелни закони за изборите за да прецакат2.5 милиона българи зад границата и после да се крият зад гърба на уволнени набедсни държавни служители, които са изпълнявали прилржно заповедите им.

Определено този път попаднахме на Човек! Направо съм изумен, как Българският Народ успя да си избере Президент в пълният смисъл на думата. Патриот, вещ в нащ. сигурност, възпитан и балансиран. Дори външният му вид поражда респект. Никой до сега, освен него, не е споменавал за изготвянето на Национална Доктрина! Няма как да имаме национално отговорна политика без да имаме изготвена доктрина за следващите 5,10,15 дори и 20 години. Ако се изготви такава, това ще е голям напредък от сегашното състояние, в което политиката ни се прави на парче и според кефа на двама-трима малоумника, купили с машинации изборите.Трябва да се зададе рамка, според която да се движи България. Това с "ценностите" и др. брюкселски глупости не е национално отговорна, а васална позиция... А за армията, той е 101% прав! Именно заради прикриването на това, че царя е гол, БА е в такова жалко положение!

само +++++++++++

Пропагандата ти не върви, а е ти е далече да видиш разликата между човеците.

AbuTalib

Някъде бях прочел из историческите статии, че хан Аспарух преди да тръгнел на война, задължавал мъжете да заплодят жените си.Така било чак до Борис първи.Вижда ми се достатъчно разумна политика за национална сигурност.Иначе, не се знае колко ще останат живи, нали? та да има кой да владее после тази прекрасна наша зеля,"Земьо, що си ме кърмила, моя поклон приеми"!В този ред на мисли, според мен е задължително да се въведе казарма за девойките ни.Много са разпасани.И още нещо е важно.да се предприемат съвместни военни учения между нашата армия и тази на Израел със задачата усъвършенстване на работата по следвоевно възстановяване!!Ако трябва да останат тук у нас и две години, още по-добре.Има хотели, може да бъдат подслонени в тях.Та техният опит е важен за нас, така си мисля.А на място ще им изнесем достойно за възприемане разбиране за това, което Господ е заповядал на евреите, напускайки Египет- Да не забравят да квасят млякото!

Ако и в Правителството бяха попаднали професионалисти като Президента Радев, имаше надежда за България, но уви. Явно сме мазохисти, щом след провала на БХ- 1 и 2, си го избрахме отново. Хубавото е, че няма да изкара до края на ноември и служебно Правителство ще поеме Председателството на ЕС.

Браво Румене,браво господин Президент!!!

патриотите искаха отбраната да взимат комисионни от поръчки, там се краде лесно, дрехи, техника, а паралелно с това ердоган си подготвя плана за взимане на юго източна българия, коъто не вярва ще си говорим след 5 години.

Президентът Радев няма необходимите пълномощия за справяне с дем.криза, доходи, бизнес и т.н.Тези пълномощия ги има премиера.Но за съжаление той вече трети мандат ни управлява и слизаме по-надолу.Ние сме си виновни, че ги избираме знаейки, че нищо хубаво не ни чака.

...и РазкоУскорително : - Сме ли наясно какво Може да означава Траекторията-на-визитите на Тръмп ?

...Започва от Саудите... ВеднагаСлед - при Вениамин...после северозапад, ама Извън България/Балканите.. - а ся де ?!

Г-н Президент, спрете пълзящия преврат, осъществяван от задкулисни, мафиотски структури, олицетворявани от представители на изпълнителната власт. Ако днес не заемете позиция в защита на гражданите на България, утре може и да е късно.КОЙ управлва България

Откровено&Лично : а. го Уведомих отн. Двустъпковата ...и б. му Надебелих за Тотална Публичност на Този КСНС. ...и както Всички виждаме - резултат Нула ! Тогава ?!

Как да се чете +/- на Изказаното ?

НАТО е гарант за България

Парекселанс ! ...а дали пък Именно НАТО да помолим за Смряскването на 'наште' ?

Народа е доволен от президента Първанов който подписа за членството ни в НАТО и благодарение на това държавническо решение Русия не може да на нападне както нападна Украйна

Невярно. - приемането Ни в ЕС+НАТО - Бе Заслуга на Соломон. ...а 'наш' Гошко - просто НямашеКак да не подпише.

Дано и нашия Радев, кат Тръмп, да иде така някои убав ден и да подпише сделки, айде да не е за половин трилион долара. Нека да е за 50 000 долара. Барем нафтата на Спартана да се плати

ДИР, нямате ли елементарна защита срещу спам или нарочно ни го подхвърляте под формата на Дървосекачи, Кухи лейки и т.н. Човек не може да прочете интересните коментари, пък дори и да поспори със себеподобни при това излишно размазване с неадекватни многобройни писания!

--> НЕ гхерундейтьесь, Ш.И.Т'задунайшкин ! ---- Ешелона ! - Само той ще ви Висне Вси'наште' я на кльона я АчикАчик на клона .

Явно, че им се плаща на коментар, та като пишат такива като Дървосекача и тем подобни провоцират хората да им отговарят и бройката се увеличава, а коментиращите не могат да намерят смислените коментари.

...то аслъ от Вашата ПолиПолярност --> Човек да Се облещи Що Сте за 'наша' Вий ана...тиит.

Проблемите в отбраната се оправят с пари,ШМАТКО!!!!!! С милитаризация,другарю (П)резидент искаш да ни приравниш със стандарта на СССРе и Сев Корея.ЯСНО!!!!! Аь съм КУРИ и винаги казвам истина.С много обич,ваша кака КУРИ !

Аре стига се обажда и престани да се изживяваш като Путин. Няма да мине, не го ли разбра, или от руското посолство ти дават акъл да се държиш по този начин? Е, те много грешат, да знаеш, у българина е почти невъзможно да се насади култ към нечия личност, ние не сме тъпи като руснаците. Не разбра ли, че след като вече имаме НС и правителство, НИЩО не зависи от тебе? Ако не си разбрал, прочети Конституцията, защото май не си я чел. Заприлича съвсем на Нинова, която засега само за дъждовете не е обвинила новото правителство, както обвини предишното за обилния сняг и виелиците през зимата. Вече дразниш хората, да знаеш, а още нямаш и половин година като (п)резидент.

Този натовец да не иска да каже че има собствено мнение? Единственото което е абсурдно, това е че българският народ търпи политиката на ЕУ и НАТО, а народът тъне в мизерия за сметка на тези организации.

НевероятнотАп ли Сте ?! ---> НАТО+ЕС ли спретнаха катеБейщинката ?! --> фондо'усвояванията' ?! --> 1.2 милиАрдата за Несъществуващите реактори ?! --> 'бизнесът'+'банките' на 'наште' ?!

Под чие давление бе спряно строенето на нова централа- не беше ли ЕУ? Какво е допринесло НАТО- ах забравих, турците да пазят българското небе. Драги дървосекачо, ако не можеш да пишеш логично и смислено, аргументирано, не пиши.