Открили следи от експлозиви по останките от самолета на Качински

Полската военна прокуратура е открила следи от тротил и нитроглицерин върху останките от катастрофиралия през април 2010 г. край Смоленск самолет, в който загинаха президентът на Полша Лех Качински и още 95 политически и военни лидери, съобщи варшавският вестник "Жечпосполита", цитиран от БТА. По-късно от полското военно обвинение отрекоха информацията.

Обратно в новината

Коментари - Открили следи от експлозиви по останките от самолета на Качински | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Митничарите на Дунав мост едно време имаха максима: "Поляк - това не е националност, а професия..."

Вчера следобед вестник Жечпосполита, същият който предизвика сензацията с тротила, опроверга собствената си публикация. Точка. Всичко това е загрявка пред поредната годишнина от катастрофата на 10 ноември.

Руските РВД нямат нищо общо със случая. Смоленск-Северный е ВОЕННО летище. Като такова НЯМА РВД. Има РЪКОВОДИТЕЛ ПОЛЕТИ. Което е почти същото, ама не съвсем. Като военно летище не е оборудвано с един куп глезотии, които ги има на гражданските летища. ИЛС-а на военно летище е далеч от тези на гражданските. Това че поляците са се натискали да кацнат там без да се съобразят с обстановката си е техен проблем. Ту-154 е Съветски самолет.

Руснаците признаха за Катин въз основа на документи подписани от Сталин и подпечатани с печата на КПСС. Което нама как да стане защото по времето на Сталин КПСС не е имало, а комунистическата партия се е наричала ВКП(б). Отделно факта че немците са правили международни комисии да покажат зверствата на руснаците в Катин, говори само по себе си. Имате ли си на идея ако такава комисия беше правил Сталин, а не Гьобелс какво щеше да установи тази комисия. Явно им друга причината руснаците да си признаят за нещо което не са направили.

Господа стига сте се препирали и надлъгвали кой е по веж по тия въпрос.За мен самите поляци си направиха атентата за да раздухват спорове и някой полски мутри с напълниха джобовете.като четох коментарите ви установих,че някой от коментиралите имат фашистки наклоности.Спорете колкото искате.Пожелавам ви успех.

Точно, целта им е разединение на слвянските народи, ако може и да ги накарат да воюват едни срещу други, ама аз мисля че ние патки не пасем, не сме като арабите.

Жечпосполита: Откриха следи от експлозиви в отломките на самолета на Качински

Ей,Много книжен тигър въф Fорума, много нещо!Ама едва ли някой е чувал свирването на куршум покрай ушите и са го посипвали осколки и пръст от близък разрив...За на-пал-м да не говорим.++++Преди да бъдат ликвидирани поляците в Катин, Сталин им дал 1 мецец за избор -Или да служат на СССР или аут - На война -като на война! После имал е да си връща за убитите 18 000 руски пленници от 1916. И Сталин е този, който парира Приятеля на България Чърч да раздаде България на съседите и 1945 .

Респект, пич! Късо и ясно!

Къде се бавеше толкова? :) Едвам удържах устрема на авангарда на американската пропагандистка машина в лицето на Къци! KGB нещо подозрително липсва? Дали не е Къци?

Враждата по оста Русия-Япония е от много вехти времена, ама...не разбрах кво общо има тва с темата...а? Кико, ти адвокат ли си на Къци или си неговото Фторо аз? Спамиш или щото пушиш боклуци, или щото толкова ти е акъла

Хора, тези ни правят на луди. Ако крилото беше паднало, щеше да е СЪВСЕМ друго ВСИЧКО.

Полската прокуратура сега опровергава информацията за следи от взривни вещества, ха -ха-ха. Айде нещастници бегайте към американското посолство да си вземете надниците по 7,50 $ за русофобското дращене по форумите, За къцито двойна:)

Аааа :))))), това беше брутално

Днес платката за дращенето в Дира ще се забави щот съм зает да оправям бакиите с Урагана. С Уважение, Ваш Барак

Папагала Къци зацикли - само изчадия му плуват из главата...

А ако това е истина, тогава кой има интерес това да се случи и да се влошат отношенията между Полша и Русия. Единствените заинтересовани от това са САЩ и Израел. Още повече, че тези две страни са експертите по терористични взривове. Ако това е истина, поляците трябва да се насочат към тези две страни.ЕВАЛА ПРИЯТЕЛЮ!!!! ТА ТИ РАЗРЕШИ ЗАГАДКАТА - ЕСТЕСТВЕНО ,ЧЕ ТОВА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ТЕРОРИСТИ СВЕТА ОТ МОСАД Е ПОРЪЧАНО ОТ ЕВРЕОНАЛАЛ. ВИНАГИ АНДЪР ФОЛЗ ФЛАГ! РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!!! НСВ/НОВ СВЕТОВЕН РЕД/

Вярно е че спамих темата,но тя си е и съвсем подходяща да се сложат на място комунистическите изчадия, които се кланят на паметника на едни други изчадия дали им властта, за да безчинстват десетилетия наред.Колкото до катастрофата може да е инцидент, но и никой няма да се учуди ако руснаците пак са замесени. Колкото до САЩ и Израел или която и да било цивилизована държава, то този период от историята с избиването на полските офицери е бил ясен още по време на войната,самите германци организират международна комисия даже има и българско участие,така че за цивилизования свят няма тъмни петна, тъмните петна от историята си остават за руснаците и им е много трудно да я прочетат във вида който са я сътворили.

Къци, може някой и да се усъмни Ако руснаците са намесени. А толкова ли му е малко акъла, че да спре само дотам? Неможе ли и да се усъмни в намесата на хамериканците или поне в намесата на тъщата на полския президент, лека му пръст? Къци, аре Ако ще се съмняваме, поне да го правим докрай, а?

Причината за катастрофата не е изяснена.Кой каквото иска това да прави.Лично аз не съм параноик и не обичам да се съмнявам.За мен въпроса с катастрофата остава открит. Аз обичам руския народ, но комунистите по цял свят ги мразя!Поляците са ми симпатични поради факта,че са войводи!Приятен ден!

Несъмнено по-големи изчадия от САЩ няма. Планираната им външна политика е толкова прозрачна, че даже тъпанар като теб би я разгадал. Ама не. Нали трябва да се опъваш като магаре на мост. Що пък "като"?

Аааахахаххаха Извинявам се предварително, че може и да повторя коментарът на някого, но нямам в момента време да прехвърля мненията Ви... Та...Поляците(хамериканците)да не би да се надяват, че ако донесат от десет кладенеца води/лъжи, то те изведнъж ще се превърнат в реки/истини? Аааахахаххахаа, ами те записите от черните кутии се пазят, пазят се и записите от комуникациите между диспечерския център и самальота на полския капитан. Е, по самальота най-вероятно има и лайна, ама надали е паднал от всеобща дезинтерия на борда

Аааахахаххаха Извинявам се предварително, че може и да повторя коментарът на някого, но нямам в момента време да прехвърля мненията Ви... Та...Поляците(хамериканците)да не би да се надяват, че ако донесат от десет кладенеца води/лъжи, то те изведнъж ще се превърнат в реки/истини? Аааахахаххахаа, ами те записите от черните кутии се пазят, пазят се и записите от комуникациите между диспечерския център и самальота на полския капитан. Е, по самальота най-вероятно има и лайна, ама надали е паднал от всеобща дезинтерия на борда

руснаците ! Какъв САЩ и Израел бълнуваш ...

1. Не се знае дали взрив е имало и само вещество са намерили .. по останките за сега не са обявили да е имало взрив.. 2. Не са отишли да търсят конкретен взрив мърльо а са търсили просто взрив! А това са най-честите взривни материали и всеки разследващ би ги регистрирал 3. Това че някой е поставил взрив в самолета в Полша не означава че Руснаците не са замесени .. трябва да си пълен глупак да мислиш толкова повърхностно. 4. Самия факт че тъпите блядове не допуснаха да се разследва инцидента от полски специалисти и спъваха всячески разследването толкова време е крайно съмнителен. 5.Също както типично по руски хвърлиха вината за катастрофата със СуперКраш 100 :) на контролната кула им била виновна .. руснаците са си боклуци от всякъде затова и винаги са обичайните заподозрени защото са си една тоталитарна страна с кул към Лилипутин ..

Концлагери през Втората световна война

Не е зле преди да се говори, да се прочетат заключенията на руския МАК за катастрофата(150 страници) в оригинал. След това почти 150-те страници възражения на полската страна спрямо всичките заключения на руснаците. Това са официалните документи, всичко друго е фантазии...

Дотук, освен превземане на форуми, нищо смислено не прочетох...

с подкрепата на щатите, руските и полските служби ликвидираха самолета, както и всички възлови фигури. качински и хората му имаха сериозни и конкретни планове да загърбят кухата проблематика на б.брадър и да се занимават със смислени неща. който тръгне в подобна посока го очаква "нещастен" случай. убийците на Кенеди пишат сценарийте и до ден днешен, а в тях няма място за неконтролируеми опити за промяна....

Антифашист е Никола Петков, който още от първия ден на войната се обявява против нея, а не като комунистчетата да чакат Хитлер да наруши договора за ненападение и тогава по сигнал от коминтерана да се включат в борбата.Жертвите които дават руснаците са по договора заем наем сключен с САЩ и Англия.Едните дават техника другите кръв, няма начин Сталин да е антифашист след като установява диктатура навсякъде където е стъпил.

Никола Петков е сложил подписа си за създаването на лагерите в България.:)))))) Нещо да кажеш,а?:))))

Никола Петков е лежал в лагера Гонда вода в Асенов град, а тези лагери са създадени от едноличното управление на цар Борис.А в последствие по заповед на "антифашиста "Сталин и антифашиста "Герги Димитров" е обесен!

Концлагери през Втората световна война

абе, пич, що не напишеш една дисертацийка, нещо, дето ще те издигне в собствените ти очи, вместо да пускаш глупост след глупост тук? сериозно, ориентирай се към нАучното поприще, попрочети малко, ама не гутлето...

хора, политиците и памперсите трябва да се сменят редовно и то поради една и суща причина. русия и америка са еднакви империaлисти независимо от разликата в окраската.

След толкова време чак да установят това ми е много съмнително! Дали са били само поляци или е имало и руски експерти с тях? Какво показват записите от "черната кутия"? Защо се "самоуби" полския бординженер? Струва ми се, че с разследването ще стане като убийството на Кенеди и на Луканов!

Така че руските подлоги вън от България и да си взимат и паметника!

Захари Стоянов го е казал точно, РУБЛАДЖИИ

Захари Стоянов е политик- цървул, не знам изобщо какво е направил освен за една тетрадка с някакви записки по въстанията

Ами какво ще правим с американските подлоги?

Ами да си правят паметниците там където са се сражавали защо ще правят паметник в София.А пък и колкото да ви се иска не можете руснаците да ги изкарате антифашисти, по простата причини че те са съюзници на Хитлер и когато Хитлер напада от едната страна Полша руснаците я нападат от другата, разлика м/у Хитлер и Сталин няма, те стават врагове когато Хитлер ги напада без да спазва сключените договори м/у тях.Обаче това по никакъв начин не прави руснаците антифашисти, именно за това цивилизования свят започва студената война веднага след края войната.Какво стана в последствие всички сме свидетели.

Слушай пич, разбирам, че кокалите дето ти ги хвърлят от Ленгли трябва да се заработват, ама не е възпитано тъй настойчиво да завземаш и подменяш темата. Все пак ще ти отговоря. Паметника не са го направили руснаците, а про-руската власт по това време. Това, че руснаците са съюзници на Хитлер с пакта Молотов-Рибентроп е бил просто временен неуспешен ход за отлагане на конфликта. И няма как да не са антифашисти, след като и западните историци признават, че 80% от фашистките загуби са на източния /руския/ фронт.

Само че Хитлер не фашист, той е национал-социалист!

Ти си като гол охлюв с диария, оцапал си целиш форум!

мисля, че става въпрос за следи от тъп журналист, който препечатва тъпи статии без да се замисли , да проанализира, или поне да се допита до по-умни от него. Или поне да препрочете все пак анализите на по-грамотни журналисти и специалисти, разговорите между пилотите(бяха публикувани)-тези неща дават ясен отговор какво е станало. А глупостта и пиянството са опасни, но не взривоопасни.

ДИР-БГ, ДО КОГА ЩЕ ЦЕНЗУРИРАТЕ ПИСАНИЯТА??/ И САМО ПУСКАТЕ КОИТО СА УДОБНИ И НЕ СА КРИТИЧНИ??!!!

Едва ли някой ще се учуди ако се докаже че руснаците са забъркали кашата.По-скоро света ще се учуди ако от Русия дойде някоя положителна новина.

Да бе, че и на тяхна територия. Това е толкова с бели конци шито, че само такива като тебе могат да не го видят...

След две години откриха следи от бомба. Ако продължават така упорито да търсят, ще открият и самата бомба.

Аз очаквах след 70 години да открият едни документи в руските архиви, с подписа на Путин и предложение от Медвдев, самолетът с полското правителство да бъде взривен в Катин. И тогавашния т президент на СССР-2 Разпутин да се извини на полския народ за действията на своя предшественик...

ТЕЗИ, КОИТО ПИШАТ, че руснаците са взривили самолета, да вземат да се прегледат на лекар. Ако е имало бомба на борда на самолета, то тя е сложена във Варшава, откъдето той е излетял! Ако е ударен с ракета от земята, разрушенията щяха да се различават от тези при удар в земята! Просто самолета щеше да се разхвърчи на всички посоки преди да стигне мястото на удара! Така че цялата тази новина е много съмнителна!

Каква кръв кви пет лева.В България не е гръмнала една пушка с какво си го заслужиха паметника с шмайзера?

Заслужиха с това че я има днешната Европа въобще в тая й вид. Щото войната бе започната от водеща и цивилизована европейска страна под ръководството на демократично избрания си фюрер, а бе завършена от "изостанала" нация и тоталитарна държава водена от диктатор, като основната цена беше платена именно от тия хора дето са изобразени на паметника. Другите цивилизовани и демократични нации или бяха подвили опашка и се бяха скатали или гледаха отдалеч сеира и чакаха по-изгоден момент, че да се включат.

+10

"а бе завършена от "изостанала" нация и тоталитарна държава водена от диктатор, като основната цена беше платена именно от тия хора дето са изобразени на паметника. " Перфектно казано - НО ЗА РУСИЯ!!! Сталин е точно тоя диткатор на изостанала страна, чиито войници плащат данък... бедна ти е фантазията какво е правил този изрод със собствения си народ, че и с народите, които ПОРОБВА! Ако мислиш друго, си обикновен наивник жертва на КГБ пропагандата!

Пшеките като са толко ербап да върнат над 100 хил. кв. км. земи подарени им от Сталин, може на Германия или на Русия или по равно

Руските подлоги вън от България, да не забравят да си вземат и паметника на Съветската армия.

Паметника поне са си го заслужили с кръвта на войниците си. А такива евтини подлоги като тебе се купуват на тон и струват стотинки. Ако поразровиш историята, може и да разбереш, че тоя паметник е за период, в който задокеанските ти работодатели са били съюзници с същите тия руснаци.

я пак! когато руснаците влизат в бг през 1944 срещу тях никои не е стрелял, бе 7-мак смотан! а заради тях даваме 30000 жертви по полетата на югославия и унгария!

А за "големият" писател, Георго МАРКОВ: БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ОТГОВОРИ ОТ КОЕ РАЗУЗНАВАНЕ ДЕ УБИТ СЛД КАТО Е СЛУЖИЛ НА ТРИ!!! Явно е станал неудобен и на трите щом като никой не го потърси!!! ченгесарница!!! А затова че си живееше охолно със слугинажа си на три разузнавания и си помисли че те са глупави ...

Говориш глупости! Как си представяш руснаците да разчитат във военните си самолети на контролираната от американски военни GPS?!

Глицерин ли е тротил ли е, има си прокуратура която води следствие и ще даде отговор на сапьрските въпроси.Въпреки че още не се знае с каква отрова произведена от КГБ е убит българския писател Георги Марков,та за това не е много сигурно точно какво ще излезе.Колкото до янките и западния свят, те направиха доснанъчно и промениха източа Европа вкл. и Съветския съюз без един изстрел и каквито и да било шашки и бомби!

Георги Марков е бил двоен агент, така че не се знае кое разузнаване го е убило.

А след 10 години най-вероятно полските военни прокурори ще открият в гъза на Лех Качински руска ракета и бележка с лично послание от Владимир Путин. Много са смешни тия комплексирани полячета, никой не им е виновен, че във вековната борба за надмощие в региона Русия излезе победител...

100+

Щом и ти си тука значи наистина е операция на ЦРУ.

Хора, кой точно ви е казал че е смес от Нитроглицерин (глицерил тринитрат - напълно течен, много силно взривоопасен и трудно преносим) и Тринитротолулен (ТНТ, Тротил, кристален и твърд, лесно преносим)? Кой дебил ще качи толкова волатилен взрив като NG на борда на самолет? Това ще се взриви при първото по силно удряне на багажа от летищните служители. Служил съм сапьор, ако някой се интересува.

Човече, кой го интересуват технически подробности? Важно е да има интрига, не се изненадвай, ако следващото е преносим в куфарчето на Качински термоядрен реактор, на който му се е повредила защитата или е била повредена умишлено от КГБ

Дружина полска съвсем се е смахнала. Голям мерак имат да натопят руснаците, а дори и не искат да си помислят че президента им е управлявал много пъти правителствения самолет явно след прием на житна напитка

Според мен е очевидно, че янките са го скроили това. Системата GPS с помощта на която може местоположение и височина да се определят си е под американски контрол. Те нямат никаква полза от примиряване на двете славянски нации още повече че на американското ПРО му трябва Полша. Руснаците криво-ляво си признаха за Катин и страницата беше обърната. Това си е поредната от тайните US операции ведно с Кулите, Кенеди, Джон Ленън, и т.н. Сега тука ще ми ревнат разни американофили, ама трезво погледнато и мотивът е налице, и необходимите възможности, а необходимия цинизъм им е просто в кръвта... Идеалната операция, че и на чужда територия.

Сами са си гръмнали президента-картофоид завалийките

Нападението на Сталин заедно с Хитлер,клането при Катин и маскирането му като хитлеристко, потушаване на Варшавското въстание, когато руснаците и германците действат пак заедно, едните спират настъплението а другите се връщат и сриват Варшава със земята!Потушаването на нежната революция през 60-те години.Това не се забравя!Руснаците имат изключителен интерес да вкарат отнново в фризера полско- руските отношения,защото в противен случай ще им се наложи я да връщат територии, я да плащат кръвнина и въобще няма да минат леко за да изчистят цивилизовано отношенията си с Полша! Така или иначе Русия не ще да става цивилизована държава.Остава си държава с феодални селяни и мастити феодали които не могат да си преброят милиардите и в същото време при толкова ресурси и богатства не могат да произведат едно ножче за бръснене да не говорим за телевизори, компютри, коли и т.н.

Как е Интернета в Ленгли? Или ти си работиш от вкъщи? На символ ли плащат или на дума?

предполагам, че нета му е сащя, като твоя в брацката комунистическо мафиоцка нереформирана даргавица *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ти нещастник, защо не коментираш 600 хиляди жертви на съветската армия, дадени за освобождението на Полша или факта, че съюзниците на Полша, Англия и Франция(2рите по обективни причини, няма как) не изпращат помощ на въстаниците в Варшава или защо те не се координират с съветските войски . Да не говорим за 2та щурма предприети от съветската армия.... ама е по-удобно да се плюе нали ? А да и провери, кретен такъв, какво разстояние е изминала съветската армия, преди да спре пред Варшава .... аман от глупости, поне четете преди да пишете такива неща .....

Ха ха ха, по-тъпа интерпретация на събитя и факти не бях чел. Малоумник, я се скрий някъде, личи си , че си от тъпунгерите възпитавани по време на "демокрацията" в България. В Уикипедия голяма част от материалите са изопачени и фалшифицирани, намери си достоверни източници за да не ставаш смешен с писанията си. За въстанието пък във Варшава направо изби рибата с глупостта кочто си написал.:))))))))

А бе ти имаш повреда в мозъчния прибор! За какво им е на руснаците, че и зрелищно, че и на тяхна територия??? Ти си просто един жалък "фашист недобитый"....

Ха-ха-ха! Динамит и тротил е невъзможна комбинация. Възможна е само в главата на Световна недоучила КАЛИНКА./може да е избягала от БГ/ Все едно съпруга и млада любовница да правят лютеница заедно - хе-хе-хе!

Намерихме!От другата страна на океана.