Взривът е трябвало да се случи в България, а не в Чехия

В Прага твърдят, че атентатът срещу склада е бил извършен заради сделка с участието на търговеца на оръжие Емилиян Гебрев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и кво се оказа сега, че тоя работи с американците и продава оръжие на терористите в Сирия и Близкия Изток, нищо чудно и самите американци да са ги гръмнали хем се оттървават от доказателства против тях хем ще обвинят Русия а преди време даже имаше и една българска журналистка, която беше направила разследване подкрепено с доста солидни доказателства, че САЩ пращат оръжия от България, Сърбия и др. държави от Източна Европа на терористите в Сирия и Ирак с дипломатични карго полети, и тази журналистка веднага беше уволнена и случая потулен

Бъдещето на Европа е в тесни икономически, че и политически и военни връзки с притежателя на по-голямата част от природните ресурси на Земята - Русия, но трябва да побърза, докато не я е изпреварила Азия /Китай/. В противен случай център на земната икономика и цивилизации ще стане Азия и китайските туристи ще посещават Европа и САЩ, за да се запознават със залезли цивилизации, както сега посещават Египет, например.

В България също гръмнаха някои военни складове. Що ли още не са се сетили да ги припишат на руските шпиони? :-) Както се вижда и след много години става, стига на власт в САЩ да дойдат пак военните ястреби, както са сега!

А емко гебрев не е открит за коментар... къде се крие търговецът на смърт?

Онези, които учат днес, могат да направят такава грешка. Но онези, които са учили по времето на соц-а не могат да объркат България с Чехия! А в Русия днес си учат така, както са учели и преди, а преди учиха, както учихме и ние. Тоест, такава грешка руското разузнаване НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ! Но въобще истината умира още със споминаването на новичок. Ако наистина има такова БОВ, то изстрелваш един снаряд, той пада, пръсва се и в радиус десет километра всичко шаващо умира. Поне така е при използването на зоман, зарин, ве-газ и други БОВ. Няма никаква логика да се прави ново БОВ, което да не може да убие нито един човек при вече няколко използвания.

Чехите неволно отвориха схема за продажба на оръжия от Източна Европа не само на украинци, но и на терористи в Сирия и Близкия изток.

Не са я отворили, а осветили. Сега стана ясно на всеки чия подлога е бил емко гебрев и кой го е опъвал в международен план.

Тоя тъпанар неразбра ли,че ако искаха да го убият,вече щеше да е мъртав?

Проси си го!

Защо никой не коментира Израел, какви ги върши в Иран и околните арабски страни. Само САЩ и Израел ли имат право да убиват я генерали я учени или за демокрацията всичко е възможно. Абе това загубено руско поделение само двама диверсанти има, та те вършат цялата работа? Не могат ли да се намерят поне още десетина.

Гебрев и продавач на смърт. Който и каквото да се е опитвал да му направи, малко му е щом е жив!!!

"Под съмнение попада най-вече печално известното подразделение на ГРУ номер 29155." Знаете ли защо това подразделение е "печално известно"? Защото пишещите за него не знаят с какво се занимава то. И са опечалени...

Няма никакво място за шеги. Отново намесени двамата руски суперагенти Баширов и Петров. Това недвусмислено доказва че за това пъклено дело стои ръката на Москва. Не може да има никакво съмнение в професионализма на чешките следователи и аз съм убеден, че техните следствени действия ще доведат и до умело прикритите следи и на руските хакери.

То хубаво ама след това днес Гебрев каза, че не знае за никакви складове в Чехия и никой не го е търсил по този въпрос. Та нещо много се размириса изведнъж всичко от всякъде. За неща от преди 7 години. Няма нищо случайно в това и е напълно ясно кой дърпа конците

някой помни ли че и тук ставаха такива взривове по складове с оръжия, мини и снаряди точно по същото време? Тогава усилено се говореше, че това е начин да се скрие НЕЛЕГАЛЕН износ за Сирия - за джихадистите от Ал-Кайда и ИДИЛ, които САЩ и НАТО подкрепяха срещу Асад и Русия. Явно и в Чехия е същото. Дори е замесен българина Гебрев. Нещата се навързаха. Тайното става явно. Жалко, че загинаха хора и тук, и там.

оръжието е било за Украйна а взривовете от Москва. Инак защо ще са замесени тези двама невинни руснака пък и с нови имена. Че не са от ГРУ те си го казаха, тогава да ги арестуват за използване на фалшиви документи :) и да ги предадат на Интерпол. Ах че сте смешни матрьошки ....

Ужас, извадели сме голям късмет за сметка на чехите. Империята на злото може да създава само зло. Постоянно създава конфликти и напрежение по света. Обгърнала планетата като пипала на октопод с многочислените си бази, тя е реална заплаха не само за мира ами за живота изобщо на земята.

Така е добре описана империята на злото, но само все пак уточни ,че става дума за САЩ, щото иначе става двусмислено. :-)

В дъното са САЩ! Целта им с помоща на своите съюзници да доведат до икономически банкрут Русия /както Рейган го направи с СССР/, са свалят Путин и да го заменят с марионетно правителство, или да предизвикат неспирни военни конфликти на територията на Русия! Следващата стъпка ще бъде озаптяването на Китай и неговото подчинение1

а значи САЩ са накарали Русия да окупира Крим и да нападне Украйна, да прави атентати в Европа за да свалят Путин от власт и да сложат свои хора... сега разбрах..ха.ха.ха

вечно нещо не си разбрал куха лейко

Не разбираш от геополитика и трябва не само четеш по сериозни книжки, но и да мислиш ! Крайната цел е Китай, /Китай с цената на всичко трябва да бъде спрян, макар, че щатите го направиха такъв и то когато се бориха против СССР/ а да стане работата Русия трябва да я няма, пречи! Крим няма нищо общо!

че Русия не е ли банкрутирала вече.. 20 милиона ровят кошовете и нищо руско не се продава на пазара защото всичко руско е боклук. Един нефт и газ продават...На руската кочина не и трябва помощ да потъне..

“Уестингхаус” все още имат проблеми с АР 1000!

Този склад гърми два пъти през няколко месеца. Кой от двата пришиват на въпросните Чепиги?

,,Бизнесменът" Гебрев няма вид на почтен и честен човек ...

Той няма вид и на човек.

Казват човекът бил произлязъл от маймуните. Видимо някои все още произлизат... :)

Хайде бе в цялото ГРУ само трима на работа и си шетат из шенген! Тровят, взривяват и.....никодим....

Проблема е не дали са ГРУ или не, а защо използват фалшиви документи, ако не са от ГРУ Русия трябва да ги предаде на Интерпол, ако не го направи, значи са руски агенти ... :). Дали документи със снимки майтап голям. Скоро ще обявят Русия за страна подкрепяща тероризма при това с доказателства, те пак ще се вайкат че не са ги разбрали :)

значи хората доставят оръжие за сирийските джихадисти, за украинските бандеровци, а после се чудят че стават инциденти. Да убиваш руснаци или да доставяш оръжие за убийството на руснаци явно не е безопасно.

Русия ли е навлязла в Украйна или Украйна в Русия. Значи по твоята логика ако Турция окупира Кърджали, ние трябва да се почесваме и хляб и мед да им носим, а не да воюваме и събираме оръжия откъдето можем.... А бе ти да не си Руски гей ?

007 ряпа да яде. тези двамата Петров и Боширов шетат из целия свят и обръщат нещата наопаки. Те отровили Скрипал, те взривили склада в Чехия, те отровили Гебрев, те са убили и Кенеди сигурно...

Имам "основателно предположение" ,че на запад политиците са преди всичко идиоти!

Този красавец не се свени да плюска окървавени пари. С неговите оръжия са убивани деца, но няма "бели каски" които да го снимат, само Диляна Грозданова, едно смело и красиво момиче.

Тези двамата руснаци разкатаха фамилията на Европа То не Солзбъри , Гебрев , Чехия ....ужас Бонд ряпа да яде

смятай ако се включат и другите от подразделението!Просто и аз се чудя кога си пишат рапортите.

А честито - чешката абсурдна версия продължава да се пука по шевовете. Сега удариха греда и с българската връзка. Явно кураторите от ЦРУ са забравили да говорят с Гебрев. Предприятието за оръжейна търговия ЕМКО на бизнесмена Емилиян Гебрев категорично отрече информацията, че експлозиите в складовете за оръжие в чешкото село Врбетице през 2014 г. са свързани с реекспорт на боеприпаси от България към Украйна. В позиция на компанията, публикувана от БГНЕС, се казва, ЕМКО никога не е изнасяла за Украйна боеприпаси с произход от Чехия.

Нали трябва да си пазят живота, виж как само братушките убиват без съд и присъда в чужда държава, накратко терористи.

Тва от кой филм е? По коя телевизия са го давали?

Тоя номенклатура пумяр жалко че не е ритнал топа. Кой му е дал военен завод и колко хора са умрели от далаверите му в Сирия и окрайна

През 2004 г. тогавашният министър на отбраната на Украйна Евгени Марчук заяви, че в складовете на страната има ок. 2.5 млн. т. боеприпаси, от които 130 хил. т. заявени за незабавна утилизация. Каква е схемата - страната (разбирай: предимно определени кръгове) получава целева финансова помощ за ликвидирането на излишъци от боеприпаси, същите в периода 2005-2011 г. активно се изнасят - познайте къде? - в Словакия и Чехия .. Някоя-друга по-късно - след трансфер през трета страна, за документално заличаване следите на произхода - същите преминават т.нар. "предпродажбена подготовка" (или изцяло се маскират като ново пр.-во посредством частичната подмяна на дадени компоненти и маркировката) - и се връщат обратно откъдето първоначално са тръгнали.. сладка далавера за стотици милиони, разделени м/у съответните участници.

смешки

Кой печели от тази дандания? Губят чехи печели САЩ. Чехи няма да имат най-безопасната и по евтина атомна станция поколение 3+ с не високи цени за електричеството, а получат скъпа американската “Уестингхаус” с високи цени за ток, с която някои държави имали проблеми.Чехия няма да има Спътник V, тъй като набелязани преговори за ваксината се отменят. Така САЩ управлява васалите си. Като ги унижава и ограбва.

кое е хубаво за Чехите, евала, само не пробвай да ми казваш, кое е хубаво и за мен

не бери грижа за Чехия, които имат близо два пъти по-висок жизнен стандат от нашия и почти три пъти по-висок от руския....

Евтино пропагандна статийка. Във възловите пунктове на обясненията на чешкия премиер се ползват не думите определящи със сигурност извършено деяние, а се ползва израза ,,със съмнение, че....". Но по-наивните читатели, тези, които са избягвали да четат книги като деца или пък са се ограничавали само с 1/2 ,,Винету", лесно се поддават на манипулации и приемат всичко за истина. Тази податливост на манипулации е по-опасна и от взривовете.

:)

Друг е въпросът, че всеки един от тези двамата руснаци, се оказа Щирлиц, Бонд, Зорге и Мата Хари в едно. За тях няма граници - нито езикови, нито географски. Така ще е, когато масата мисли с телевизорите и фейсбук, а не с главата си. И когато масата гледа образи, а не чете букви.

Гебрев да доставя чешки боеприпаси за Украйна. Ама само за Украйна или и за Близкия Изток? Щото този от снимката много успешно препродаваше израелски оръжия на саудитски, иракски и египетски купувачи. Особено по времето на активните действия в Сирия. Скъпи ДИР-аджии, много моля да не изкарвате невинна жертва един търговец на оръжия, който по незнайно какви схеми е приватизирал оръжейни заводи и канали за износ на оръжия.

Търговията с оръжие и боеприпаси ТРЯБВА да бъде приоритет САМО на ДЪРЖАВАТА!!!!!!

Баси нефелните шпиони - да объркат с цяла държава мястото където да се сложи взрива. Вие вярвате ли на подобни пасквили. А и щом медиите, знаят даже номера на поделението на ГРУ, откъде идват шпионите, нещата наистина са сериозни. Ахахахахахаха

Тонка, не се занимавай брато, не е за тебе тая работа. Остави, дето нищо не си разбрал от това, което са написали, ами ще вземеш и да се напрегнеш и да пукнеш някой капиляр от смях. Сърбай пърцуцата, боцкай салатката и пЦуай наред докато върви 7/8 по тв-то.

Да бе знам, някакви двама руснака, правят провал след провал - не можаха да утрепат предателя скрипал, не можаха да утрепят гебрев, сбъркаха взрива с цял държава, така че всички медии им знаят имената и произхода, ама въпреки провалите им , офицерите от ГРУ, пак се спират на двамата и ги пращат на мисии в европа. Баси ГРУ-то , само двама агента на терен да имат. А да си се замислял че тези вероятно са пушечното месо, по което целия ес да хаби ресурс?

На мръсника, по-мръсно. Гебрев е мръсник, каква Украйна, къде се бъркаш, благодари се че не са те очистили, така им е казано, а само те сплашили. Да си мислим, че не са го очистили, защото не са можли е пълна глупост. В тези неща празно няма.

Абе аз руска работа свършена както трябва не знам Поне преди в убийствата бяха добри всъщност специялисти напоследък се излагат но предполагам убийствата на сънародници винаги ще им идат отръки.

Тоя Гебрев стар травестит

Какво друго да очкваш от чехите? През Втората световна война заводите на Шкода са произвеждали танкове за Вермахта като за световно. Сега боеприпаси за джихадистите и киевските фашсти. Жалко за двамата згинали, но за гръмналите боеприси няма какво да се съжалява - спасени животи на християни и др. мирни хора. Само 007 ли може да прави саботажи и да трепе и получава деократични аплодисменти?

И какъв избор са имали, да произвеждат нещо друго? Мините в Полша са изнасяли за СССР-то, след като Хитлер и Сталин нападат.

Напада Хитлер, след като шляхтата отказва да реши въпроса с претенциите на Германия към нея. Мислела си е, че може успешно да се противопостави на немската военна мощ - но какво да ги правиш, поляци, с обобен ум не се отличават. След като ги разбиват гермаците и правителството им се спасява с бягство зад граница, руснаците влизат на останалата без контрол територия и заемат земите, част от Руската Империя, които поляците са окупирали след края на ВОСР и гражданската война.

Да живее ГРУ - Главно Рибно Управление! Без ГРУ нямаше да има мюзикъла "Скрипали", нямаше да има повод за истерични русофобски припадъци на Захариева и т.н. "Дионисий", Донката Трумп нямаше да е американски президент, Хитлъри нямаше да е бясна, че е загубила президентските избори, пожарникарят нямаше да е министър-председател, Брекзит нямаше да го има, чеченеца в Берлин нямаше да бъде убит, Цецо нямаше да има апартамент с гараж на покрива, Навални нямаше да бъде отровен и артилерийските складове на Гебрев в Чехия, Челопеч и край Севлиево нямаше да бъдат гръмнати!

Правилно са взривили складовете! Оръжията трябва да се унищожават! А Гебрев, който търгува със смърт муха го е ухапала!

Петроров и Баширов....Горклиите чехи...и те, както американците вече имат дебили за офицери от секретните служби...Не че у нас не тече същия процес, но явно чехите са доста по-напред с материала.

Трябваше 1968 да се реши чешкия въпрос!

Ще остане за решаване с общия европейски след време. Дано след като се реши обаче от Полша, Украйна и другите зли америкънтски кучета, да остане място годно за живеене.

Сергей Антонов е виновен!

Няма начин, още повече когато го казва ЦРУ.

Чешки президент Земан поискал от чешко контраразузнаване да му предоставят доказателства, че взрив бил извършен от руснаците, но на Президента (внимание!) било отказано, тъй като противоречало на спазване на държавната безопасност. А на официалното допитване от руската страна за присъствието там на руснаците отговорили,че било тайна. А, сега кажете, че с чехите на тях всичко им е наред, щом отказват сведенията на Президента. Впрочем, Земан в кулоарите наричал началника на чешкото контраразузнаване BIS дебил. Сега в шикозната сграда на чешкото посолство с фонтан във вътрешния двор останали само 5 (пет) човека.

бе другарю-товарищ!

Познахме те, руска издънко!

Айде пак епруветките на Пауъл.

Га чукахме чехкините на Златните, бяха доволни.....

Чехия се отказва от руската ваксина..ха.ха Чехите разбраха че така подкрепят и финансират руските терористи .. По добре да ги оставят да си умрат от глад.. че друго не произвеждат..ха.ха

Аи стига се прави на клоун ве баси то, че си трол, трол си ама всеки път някакви невероятни простотии пишеш.

нито съм трол нито са простотии а самата истина. Публикувана е вече.

Не става въпрос за това, че са отказали ваксината, друго нещо ти говоря ама айде... толкова ти стига капацитета то ясно

Твойта истина, дето си я публикуваш не струва и 5стотинки. Фалшива иститна на болен човек.

Тия руснаци много тъпи! Виждат, че новичокът не действа и не го сменят с нещо по ефективно.

Абе смениха го със СПУТНИК V, ама хората се усетиха навреме и даже Вучич се ваксинира с китайска, при закупени над милион от руския боклук!

е кво ся, да искаме от руснаците да се извинят на чехите и да дойдат да бомбят тук ли, а?

Че тая какво друго може да каже, дори "на калъп" да ги хванат? Отричане му е майката. Така е по руски.