33 миньори загинаха при взрив в мина в Донецк

Трийсет и трима миньори са загинали при експлозията в каменовъглената мина "Засядко" в източноукраинския град Донецк, съобщи агенция Интерфакс.

Обратно в новината

Коментари - 33 миньори загинаха при взрив в мина в Донецк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пише глупости,лъжи зa жълти стотинки,пълен мизерник !

Тези жертви няма да тежат на съвестта на киевската хунта. Защото тя съвест няма!

Ха ха ха?? май хунтата в Москва е виновна!! На теб ясно ли ти е какво означава Хунта?? Я провери в тълковния речник??

ХУНТА в съвременния език: военна диктатура, установена в резултат на държавен преврат. В съвременната история един от най ярките примери за хунта е хунтата на Пиночет. Това явно не се отнася за Украйна!!

За свалянето на президента (Янукович) от парламента се искаха по конституция 75% от гласовете на депутатите. Събраха 73% и го свалиха. Това е преврат. Не точно военен, но паравоенен, защото веднага се явиха някакви войски на Коломойски и кой ли не, които разстрелваха редовните войски, ако не искат да подкрепят превратаджиите.

Порошенко ходи често с униформа, ако си забравил.

Явно не са. Виж къде е мината и обясни как и с какво са я бомбили??

Не, руските фашисти и главорези начело с Путин

И как няма да гръмне мината , след като там руснаците си крият боеприпасите дето идват с "хуманитарните" конвои?? Там е имало хиляди снаряди и ракети за ГРАД.

Преди да пишете глупостите някой път за разнообразие помислете!!!

И една водородна бомба

Не познавам никакви кавказци и монголоиди от Донбас!! А ти колко познаваш?? Както се разбра миньорите си работят в мините, тогава кой се бие срещу украинците?? От 80 миньора в един забой, 2-ма подкрепили ДНР??

Още едно доказателство, че за руснаците човешкият живот не струва пукната пара. Близо 70 те години болшевизъм са притъпили човещината в руснаците!!!

Съгласно Полската Католическа енциклопедия от 1910 г.: "Украинци се наричат една от трите партия сред руснаците в Прикарпатските провинции на Австро-Унгария. Тяхната платформа е отказ от всичко руско - език и вяра, тяхната замяна с краеви език и вяра и пълна подкрепа та властите във Виена. Целите си те искат да постигнат чрез пълно истребване на всички несъгласни с тяхната партия, както другите руснаци от москофилите и мадяроните, така и поляците, унгарците, евреите, румънците и др.."

През 9 век Киев, плащал дотогава данък на Хазарския хаганат, е завладян от варягите Асколд и Дир, изместени малко по-късно от регента на Новгород Олег. По това време на територията на днешна Украйна живеят славянските племена поляни, древляни, северяни, уличи, тиверци и дулеби, както и етническата група рус, чийто произход е спорен. Киев се намира в земите на Рус, заобиколени от тези на поляните, и се превръща в център на държавата Киевска Рус. Владимир I приема християнството за официална религия в Киевска Рус През 11 век Киевска Рус е държавата с най-голяма територия в Европа. На запад тя е наричана Рутения, име, което се запазва по-късно за западните области на страната. По-късно, през полското владичество, се появява наименованието Украйна, с което се означава областта около градовете Киев, Чернигов и Переяслав. Християнството започва да прониква през 9 век, като е прието за държавна религия през 988 г. от великия княз Владимир Велики и за неговите нужди са изпратени свещеници и книги от България. Така Киевска Рус става втората славянска държава, в която намира добър прием и се утвърждава глаголицата, а след това и кирилицата.

Сам го написа: Киевска РУС! РУСИЯ! не украина, т.е. периферия! Украина е буквален превод на полското и име - всходни креси т.е. източна покрайнита или украина.

Я пак погледни енциклопедията да не е от 1910 а от 2010 година.

Каво пишел Еврейсойтедпрес, Медии цитират Бедило, че инцидентът край Донецк, контролиран от украинските сепаратисти, не се дължи на артилерийски обстрел, предаде Асошиейтед прес. Тези евреи искат да анексират чужди земи. Това, че мина в Сърбия с Косово, не значи, че ще е правило. Няма украински сепаратисти. Това са руснаци на руска земя. Държавата Украйна е измислена държава, както и държавите Румъния и Турция.

Научи се да пишеш бе немарливец!! Украйна е съществувала преди Русия. От България там отива славянската писменост!! Имат монети с герба си от 10 век на Владимир Велики!!

Хе-хе! В украинското обучилище учат и не такова. Например украина съществува от преди 140 000 години! Анталндита е била населена с украинци, които са изкопали Черно море, измислили огъня, опитомили коня, написали първата конституция и даже изобретили колелото и подводницата! Будда, Христос и Муххамед са били украинци!

Е, как да се научи да пише и чете, като матерният език му е руски? За сметка на това е чел руската история, писана и редактирана по времето на СССР. За руснаците цяла източна европа е руска провинция, която рано или късно ще се върне към метрополията.

Съгласно плана на ЕС, които е спуснат на хунтата в Киев, ок. 1-1,5 млн. цигани от ЕС ще бъдат преселени в Донбас, като опора на украинството в тази населена от руснаци област. Проблема е, че Донбас се сражава за своята свобода и към момента не може да започне неговата колонизация с "украинци" от български и румънски произход, които ще осигурят Франция и Германия.

Глупости на търкалета?? Кой точно от Донбас се сражава?? След като миньорите са в мините?? Сражават се руските наемници и войници!! От Кавказ - мюсюлманите и от Севера - будистите. От Донбас се сражаваха само алкохолиците и бездомните!!

Кви будисти от Севера, бе? Я вземи погледа една карта! За какво въобще ви плаща Мърси, не знам!

Не им върви на Донецк и това си е, дано най-накрая разберат какво иска да им каже Господ.Стига невинни жертви!

руски стандарт вече е въведен в терорусия...

миньори, преди няколко години загинаха сто и кусур, след две седмици с йощ 50-тина и сега пак ?

Украинците пишат по този повод. Ако това се беше случило преди 1-2 години ,това щеше да е трагедия. Сега просто не чувстваме нищо!!

Това очевидно са някакви изроди, които пишат подобно нещо.

Ха ха ха, гордите миньори нещо мълчат вече?? преди имаше къде да ходят и да се оплакват и да искат: Още и Още!! Сега вече няма на кого да се оплакват, ще мрат в мините. Другарите от ДНР и ЛНР ще богатеят на техен гръб!!

Нормално за ДНР!!! какво да се очаква от руските фашисти?? И какви са тия миньори, нали уж те се бият с украинците?? Щом миньорите не се бият с украинците тогава кой се бие?? Подсказване - руски наемници и войници!!

Последно, мината край Донецк ли е или в Донецк?

Почти в Донецк, близо до него. Там всичко са мини!! Ама все по малко работещи мини остават!!

Мината в Бобов дол около града ли е или е на централния площад?

в русия има диктатура и всеки който я защитава е минидиктатор и убиец

Хубава статия: Обращение читателя Новой к Иосифу Кобзону, попавшему под санкции

Като наследство от СССР и в света на така наречените КОПАНКИ в Донбас- безразборно копаене на въглища при липса на всякаква безопасност и елементарни условия смъртта на миньори винаги е била просто статистика. Русия окупира и разруши Донбас и естествено не и пука за живота на някакви миньори. Те хиляди избиха в братоубийствена война, че няколко десетки са просто капка в морето. Лошите новини от Донбас тъпърва предстоят

да те затворят в някоя болница...

Ти там ли си?

Възможно е взрива да е причинен от спиране на вентилационната уредба, вследствие на внезапно спиране на ел. ток, каквото спиране се случва често днес в Украйна.

Възможно е лично Порошенко да е заложил експлозиви.

А в Новорисия това не се случва!!!!

Да, тока спира, когато руските наемници за кеф обстрелват електрически стълбове на магистрални електропроводи и ги гледат как падат!!

Николовв

Кефи ме каква фантазия имате:)))) Защо не напишеш някой роман!!!:)) Сигурно и ти така за кеф си чупиш прозорците у вас, мислете малко преди да пишете!!!

Уточнавящ въпрос - кои са украинските сепаратисти? Хунтата в Киев, която иска да отдели Малорусия от Русия? Или Донбас, които иска да си отиде вкъщи, а не да ходи на гей-парад и да храни сигани?