Няма признаци за живот във взривилия се барутен завод

Няма признаци на живот във взривилия се цех във видинското село Горни Лом. 15 души е имало вътре. Всичко е разрушено, включително бункерът за укриване на хора.

Обратно в новината

Коментари - Няма признаци за живот във взривилия се барутен завод | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Завода се ''взривил'' ама огледали само взривения цех''????Това сте вие писачите заблуждавайки се че сте журналисти само защото с гъзолизане пари печелите,,Жалко за починалите ама да му мислят живите с таквиз манипулиращи медии и политици на кой господ вече да се молят за живота си,,

"Барутен завод"?! Вие наред ли сте?! Правите ли разлика изобщо между барут и експозив? Барутът е метателно средство - в него протича взривно горене (дефлаграция) и то само при определени условия. А тези неща направо са си детонирали, след като камък връз камък не е останал...

какви 5 лева?! Защо Инспекцията не е предприела принудителни мерки, то е ясно, че няма кой да изпълни предписанията!!! Защо не е уведомила МВР и ПРокуратура за констатациите си?!

Е гаа ти евродържавата!? Пладнешки обир на париците на хората от банките и взривове където свърне!? Ба ,ние сме като след Трета световна, бе?!

Дали да не си върнем Падишаха??!

Аз ще гласувам за СССР!!

Какъв живот, бе??! Като изтрепаха суяците и червеите!?

Преди да гласувате, си спомненте за село Бисер, Челопечене, петолъчката, , ... Ораново, .... край Бургас, ...Аспарухово ... май пропускам няколко още. За село Бисер вече над 2 години виновни няма, а и не се търсят, за другите не съм чул да има. От финансовите: Кремиковци, Алматур, мините на Ковачки, БДЖ, БЕХ, ... КТБ....... Стига лаем по фалшиви следи : Пеевски, Доган, Волен, БоЙко, Бареков, ... Това са медийни образи ( за някои герои ), но те не влияят на играта. Беззаконието е страшно и тези политици не искат/не могат да вкарат никой с над 1 милион лева в затвора.

а колко деца не са видели родителите си и колко родители не са видели рецата си благодарение на продукцята произвеждана от тия "хора"? каквото си посял това ще пожънеш

Защо Бакалов бе? Не трябваше ли Щонов да е там?

Съболезнования на близките на загиналите. А за останалото - всички работодатели-частници, знаят само действие събиране, колкото може повече да са паричките,и не ги е еня за онези които ги изкарват. За какво се правят тези проверки и се дават предписания след като за пореден път случилото се доказва, че не се изпълняват. Трябва като се установят нередности, особено такива които застрашават живота на работещите, обекта направо да се запечатва, до отстраняването на същите. Май трябва да гръмне НС за да се предпиреме нещо по-сериозно по този въпрос.

Получава се така, защото партията, назначила частника за собственик до такава степен изсмуква предприятието, че често не остават пари дори за заплати, камо ли за поддържане на някакви условия на труд. В същото време, участвайки във властта предпазва същия частник от проверки и затваряне. Така беше след гърмежите край "петолъчката", така беше и в "Ораново", така е и сега. И така ще бъде докато в голямта си част "частните собственици" са назначени и се отчитат на съответната партийна централа!

Моите и на всички край мен най-искрени съболезнования. Като военен специалист ще каза само едно при такъв взрив с такава мощност тялото се стопява само за няколко секунди. От телата няма да намерят нищо. :(

Замислих се дали да не пиша....ти го направи...2 000 градуса:(( Отделно взривна вълна.....тия хора са сублимирали:( Има някой за бесене.

Къде е Кристалина Георгиева? Тя все още отговаря за авариите в действащата еврокомисия!

Ако почакаме още няколко денонощия няма да има.

Мойте и на всички край мен най-искренни съболезнования .Както и да се погледне трагедията е огромна за близките и семействата на загиналите.Но за всички , който напират към народното събрание това ще е един прекрасен повод за самозтикване и на дълго, и на широко ще се гаврят с памета на загиналите работници като ни обясняват как те , ако бъдат избрани такива трагедии няма да се случват.Причината за такива произшествия, които се дължат на безкрайната алчност на така наречените "индустриалци и бизнесмени"Спокойно може да се каже , че такива трагедии ще продължат да се случват вследствие на "безкрайния ,необратим преход към демокрация и неолиберална икономика",когато живота на трудовия човек е без значение. Важно е бързо и безогледно забогатяване в една държава без правила и без контрол на гърба на трудовия народ.

,става дума за евро- и международната политика ,то КАК НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ,ЧЕ ТЕНДЕНЦИЯТА Е КЪМ !!! ПОВЕЧЕ РЕГУЛИРАНЕ ,А НЕ КЪМ ЛИБЕРАЛИЗИРАНЕ -регулиране на цени, процент надценки,квоти,критерии ца безопасност и т.н Издадени са били ПРЕДПИСАНИЯ И МНОГО АКТОВЕ ЗА НАРУШЕНИ УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ НА БОЕПРИПАСИТЕ ,от регулатори,но предписанията не са били изпълнени !

Всички беди, които ни се случват са плод на безхаберие и овчедушие. Работниците от този " завод" много добре знаят къде работят, при какви условия и за колко. Е и?! Миньорите, шивачките, готвачите, учителите ......също. Е и?! Аз и всички ние псуваме, че пътищата са повече от разбити, но овчедушно преминаваме покрай " бригада"( повечето в нея полуграмотни роми) с чисто нова (западна) асфалтираща техника, която след две кръпки на 50 годишният асфалт изчезва яко дим. Е и?! На всяка крачка полицаи (няма друга такава държава в Европа).Е и?! За злоупотребите в здравеопазването, образованието, културата, туризма, банките, прокуратурата, строителството, транспорта...и навсякъде в България знаем всички ние българи- къде като участници, къде като зрители. Е и?! Мога да ви е и-към тук до утре все в този дух...е и?!

Дали ако живееше в нашия северозапад - най-бедния регион на Европа, където няма никакъв поминък, щеше да е-каш и и-каш? Дали ако твой син се беше изпарил в адския взрив щеше да се правиш на много умен?

....не разбрах критиката?! И какви са тия глупости, които си писал?!

На този които не е давал на хората и минималната заплата която според инспекциата по труда е задължителна не прочетох да му е написан акт за това. Но какъв човек трябва да си за да знаеш ,че обричаш хората заедно с твоито дете на сигурна смърт и да не направиш нищо ,а само да лапаш пари.Сигурно този е много много болен мозък оскотял на темата пари. Дано сега му стигнат.

Да... Няма признаци за живот в българия...

Какво е това между 10 и 15 загинали??? Все едно да се каже или са мъртви или са живи !!! В това предприятие няма ли договори, не се ли знае колко работници работят, не знаятли колко човека са на смяна??? Според мен никой нищо не знае , а може и да са работили без договори, затова и никой не знае точната бройка. Загубена българска работа. Жалко за хората...

Само ти който се криеш зад "опорната точка "политиканстваш .Изрод си ти .От тази голяма трагедия дивиденти трупаш.Но хаир няма да видиш,запомни.

някъде точката..

да се яви и да обясни!

не вярвам бе Бог наказва по този начин. Нито вяравам че като народ сме по грешни от другите. Тази година много смърт и нещастия. Ако не ни правят по вярващи дано ни направят по човечни. Зависи от всеки един от нас. Направи лично усилие да бъдеш по- добър.

Това е обикновена причина-следствие, резултат от анархията в България.

.... наказва Бог и със Содом и Гомор, а също и със световен потоп...наказания всякакви според греховете.. Мисля, че и сега лъжат близките на загиналите, за заплащането във военен завод, с боеприпаси и опасни вещества за 250 лева... ами не го вярвам, по скоро това е в документацията на фирмата, с цел да излъжат социалните за осигуровките...на другарят собственик трябва да се осигури екзотичната почивка...

технично да ни внушат че Президента е виновен за трагедията?

Виждам коментари на майстори на внушенията. Дали Близнашки,Борисов или президента.. дал господ платени драскачи.

Мазника Близашки и педала Плевньо снощи се забавляваха на футболен мач. Банкянското говедо и то беше в кръчмата "на кортовете" на приятелчето си Саздов да гледа мача. Дреме им на тия боклуци че умряли 10-15 човека. Нали си лапат - единя от перки и солари, другия от асвалт... Народа да го духа,... Мир на прахта на загиналите...

... както чета по-долу, може и да има виновен президент, само че не е настоящият...

Той не се ли явява главнокомандващ? Всичко, което се прави с оръжията, не е ли от негов първостепенен интерес?

на българския народ! Това е повелята на всяка партия във властта. Където и да се обърнем, идва геноцид.

Оскотелият народ работи за жълти стотинки, а и не спазва правилата за безопасност заради неграмотност.Собствениците лапат големите пари и не им пука за работната ръка,защото чакат пред портала куп такива,които са на някаква работа вътре.Собствениците не са случайни и се ползват с покровителство от горе и затова контролен орган не може да го пипне.Пъзелът се нарежда,така и ще бъде

Мисля, че е редно да се информират гражданите, че собственик на з-д Миджур е фирмата Видекс АД с генерален директор Валери Митков близък приятел на президента Георги Първанов. Твърди се, че една от любимите президентски винарни е Лопушката", мажоритарен собственик на която също е инж. Митков. А злите езици говорят, че президентът е истинският собственик на Видекс, а може би на винарната. Дори спрягат името на видинския адвокат, извършил прехвърлянето на фирмата от Зорка Първанова на Валери Митков. Това ние обикновените хора от Горни Лом няма как да докажем, но някой смел журналист би могъл да се поразрови по въпроса. Нека споменем за още някои геройства на Видекс, които определено са доказана истина: През 2002 г. две експлозии, също предизвикани от пожар, сринаха до основи тогавашния цех за производство на тротил на завод "Миджур". През април 2006 г. избухна пожар в з-д Миджур, при който загина инж. Илия Симов. В началото на март 2007 г. ЗИЛ, натоварен с амонит, произведен от Видекс, се взривява до открития рудник "Република" близо до Перник и нанася много материални щети. При направения анализ в Минпроект е установено, че взривното вещество е недопустимо за употреба в България. На 18 май 2007 г. експлозия в цех на завод Миджур" отне живота на 28- годишния Людмил Стефанов, и е ранена тежко Венета Георгиева, на 39 г. На 3-ти февруари 2010 предизвикан от неизправна машина пожар доведе до експлозия в завода. Аварията коства зрението на технолога на предприятието и рани тежко трима от колегите му. За последните 8 години в завода се случиха 6 сериозни инцидента, които убиха двама и осакатиха общо 7 човека. Според експертите, следящи случая, меко казано благосклонното отношение на институциите спрямо ръководството на завода се дължи на стабилните връзки, които Валери Митков, собственик на предприятието, има с президента Георги Първанов. А наказани от фирмата просто няма.

"Правилата за безопасност" се организират от управляващите, а не от работниците. Работниците може да ги искат или да се оплачат, но като не им изнася, просто няма да работят там. Имало е и друго взривове. Това означава, че контролните органи са уведомени и най-вероятно са корумпирани. Очевидно е имало сериозен чадър над собствениците на тази фирма, които доколкото разбирам, също са взривени.

Господа политици и оПРАВНИЦИ? КАК ВЪРВИ ,..СТАТИСТИКАТА???

Преглед на профил vinetu Рейтинг: 810 Неутрално 34 11:34 02 окт, 2014 Това е поредната трагедия с много жертви преди голям национален празник. Всъщност преди всеки голям национален празник се случва голяма трагедия. Вече не може да става дума за съвпадение - или Господ ни е много сърдит или става дума за чужда диверсия. Сега за пореден път ще сме в траур, ще се отменят чествания и ще се говори само за тази трагедия вместо да се чества пеметта на един от най-великите българи. И за поред път версията за диверсия не се разглежда.

3 пъти за 10 години е гърмял заводът. Отдавна трябваше да са му взели лицензите на управителя и да затворят въпросното място. А той, типичен бг бизнесмен без съвест, видял че му се разминало и дай, дай...и сина си набутал вътре...с още по-чиста съвест

Типични връзкари и баджанаци, които безнаказано си раздават България. Доколкото разбирам сега и те са взривили вътре.

Кой бара оръжията в тая държава, бе?

Оставка бе гсин главнокомандващ

този завод го откри първанов . три пъти гърмя с жертви . ти иска ли оставка от първанов ? а той какво ти каза ?

сега вече политиците и тези от деквр дано наи после да видят за какви заплати се трепят хората и като го увеличат пак тока кои ще го плаща и с какви пари. от 250 лева заплата за ток ли, за храна ли, за лекарстава ли? ама те не са на 250 лева заплата .....трагедия, трагедия, горките близки и роднини

На съд виновните инспектори, които след толкова предписания не са затворили фирмата!

Мислиш, че някой ще има такава фирма без да е сериозен връзкар ли? Те си раздават България. От време на време има и Видов ден, ... но защо и за обикновените хора.

Човешкият живот в България е само глас по време на избори, за да се редят лапачите мързеливи. Всичко друго е лъжа. На фона на продължаващите ужасни събития, като наводнения, взривове, кражби, недоимък, глад и още какво ли не да видим кой ще ви гласува?

циганите за 50 лева ще ибират власта.

щото българите сме мъже само по форумите и в кръчмата.., ако някой скочи да си защитава правата другите гледат сейра..

Бог да ги прости горките хора. Това е истината, мизерията в провинцията кара хората да работят при нечовешки условия и да от страх да си мълчат за това. Колко зривове има вече в такива заводи. Явно прозводствата им не са издържани и опасни, какво чакат другарите още? До кога някой ще става милионер от договори с МО, а хората в мизерията с минималните заплати ще се избиват в примитивните заводи? Просто срам!

Внук съм на... баба Тодорка. Шъ спръ на улицътъ вдесно. Шъ доди ли синъ на Лошо Лошев, дъмъ глуби, че там е само за ВИП - "Гербери", и Пребоядисани партийни дрогарки Радуй Радин

Вина има ,виновни ---НИКОГи! ДА ПРЕБЪДЕ Бг-СЪД.СИСТЕМА ,Бг-ПОЛИТИЦИ и Бг-ЦИГАНИЯ..... ХВАЛА ВАМ ...

Само в Бг ,...ДЕМОКРТИЧЕН СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ КАПИТАЛИЗЪМ...

И ТО ,---ДИВ!?

Бог да прости загиналите. Тая работа изисква много умения и опит.Някой е наел хора от улицата и........

Не само. Някой е и дал това характерно производство на баджанаци от улицата.

Защо отново плащат невинни хора??? ДОКОГА! ДОКОГА! ДОКОГА! ще ни дават подаяния /та тези хора са работили за 200 лв./месечно/ само защото този завод е единствения работещ в региона и единственото препитание за жителите!!!ПОРЕДНОТО БЕЗУМИЕ и ПОРЕДНИТЕ НЕВИННИ

Докога престъпното отроче на комунистите - оригинални и пребоядисани външно, наричано "държавен апарат" ще бъде оставено безнаказано да НЕ си върши работата и да дерибейства по принципа за кокошка няма прошка, за милиони - и за "наши" "хора" - няма закони? Защо въобще го държим, вместо да изградим ново от нулата? То вече се видя, че нищо не работи както трябва - нито съдебна система, нито правителството, още по-малко т.нар. парламент, където представителите се "избират" - ама не от народа, а от бившите ДС фокусници с бюлетините зад кулисите. Бог да се смили над загиналите, но продължава ли така положението без промяна и без реални санкции за виновните наистина живите ще завиждат на умрелите. Тъпи търтеи такива, като не ви бива да осигурите паричен поток за обезопасяване, за заплати и за адекватна техника, за какъв се натискате да сте във властта и бизнеса? Другите мърди - като не ви бива да осигурите справедливост и санкции за виновните чий го държите и си натискате парцалите в съдебната система?

Искате да ви изметем от първия до последния с кръв ли? Това ли искате наистина? Продължавайте в същия дух и точно и това ще стане. На ваше място бих сменил на момента изборния закон със изцяло мажоритарни избори с минимум 2 тура - влиза се с над 50% от гласовете и с право на отзоваване; пряка демокрация; моментална замяна на цялото ръководство на съдебната система с млади хора, несвъзани по родова или друга линия с досегашните и с управлявалите до момента и тотална реформа вътре; бих стартирал на момента създаване на нов и по-лек държавен апарат, който да работи успоредно със досегашния докато го замени. И не на последно място бих създал синхронизирана на ДЕЛА система за бърза помощ по принципа на Румънската в Букурещ. Не направихте тази жертва на времето, сега повече ще ви боли, но утре ще е късно! На хората им омръзна заради престъпници да си отиват техни близки, да се мизерства, гладува и боледува на фона лукса на крадците, на паразитите и "нашите" -на властта-"хора"!

Стига с тези глупости. Не Ви ли омръзна вече 25 години да припявате глупости за комунистите. Как едно време всичко вървеше, когато наистина на власт бяха комунистите? Как след като дойде прословутата и прехвалена демикрация и вече 25 години разграждате и реформирате ретроградната социалистическа държава нищо не Ви се получава. След 1944 само за 14 години възникна Димитровград от нищото и се поставиха основите на индустриализацията на България, а сега при прословутата Ви прогресивна демокрация вече 25 години са Ви виновни комунистите. Че то поне една трета от тях измряха поради естествени причини. Присъщо е на интелекта е да си задава въпроса "защо"? Е, просто не може причината да е в комунистите. Не може те да са причината, че нищо в държавата да не върви, освен коруцията, личното забогатяване на шепа хитреци и ограбването на народа.

Каква демокрация, какви 5лв.? Ти от Луната ли падаш? Последните 25г. гледаме в действие поговорката "Вълка козината си мени, нрава - не." Както и да ги наречем - комунисти, пишман-демократи, ДС-ри и т.н. става въпрос за престъпници, узурпирали власт и пари.

Плявенлиев&Близашки&Борисов-ОСТАВКААААААААА!!!!!!!!

Добре де какво е вършено в този цех след като и бункера е разрушен? Няма ли контрол върху какво се унищожава? Каква е тази държава?

НЯМА държава..., вече от доста време.

МОЙТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ!!!ДО КОГА БЕЕЕ ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУЦИ ЩЕ ТРЕПИТЕ НАРОДА В ИМЕТО НА ПАРИТЕ И ВАШИТЕ ТЛЪСТИ ГУШИИИИИИИ??????НЯМАТЕ ЛИ: СРАМ,СЪВЕСТ,ОТЧЕТ,ЧЕ ОСТАВЯТЕ ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИИИИ!!!!ДО КОГА??????????

Съболезнования на близките на починалите. Какъвто е народа, такива са ни "бизнесмените", такива са ни и управляващите. Българите сме индивидуалисти и се спасяваме поединично. От там са ни проблемите. Ако работещите в този "завод" се вдигнат на протест против лоши условия и ниско заплащане, колко хора биха се вдигнали в подкрепа на тях? Николко, а веднага щяха да се намерят други, които да заемат местата им. Ей заради това сме на този хал - шепа самозабравили се "капиталисти" експлоатират работниците, а ние си траем. Защо не можем като гърците например, да се вдигнем всички и да кажем - няма да работим за тези пари и при тези условия. Ама защото и ние се правим на тарикати - за толкова пари толкова работа и така се затваря кръгът. Кога ли ще ни уврат главите, дето ги крием в пясъка, че няма месия, който да ни спаси от хомота, в който са ни вкарали. Време е да викаме неволята. .

Ей ей ей... без внушения няма да се разминем дори и по повод на трагедията! Тролове,изроди мои,да се внушава "Борисов е виновен за трагедията"!Сега е момента да насъскате балъците срещу ГЕРБ! Въртете бясно точката тролчета,изроди мои!

Това е то комунистът - едно си знае, едно си бае!!! Само да не стане така, че на изкуфялата столетница да й се наложи да си изпие до дъно горчивата чаша и да й се падне на нея радостта да съставя правителство, да изплаща депозити на прецаканите от КТБ, да работи без пари в хазната и всички други хубавини, които е подготвила за омразния й Бойко... А иначе, нека си пишат троловете дудукови и позитановски, все пак трябва да си заработват сребърниците, а за истинска работа не ги търси!!!

Нещастици, защо не си онанирате пред портрета на Бойко вместо до се месите в нещастията на хората, за които не ви пука?

Няма собственик на бивше държавно имущество, който да не е бил комунистическа номенклатура. Тези хора са съзрявали като личности по времето на социализма. Хайде, гледайте им морала сега и си понасяйте последствията! И моля някой да ми обясни ЗАЩО в бившата западна Германи, Швеция, Дания, Финландия - където щете, целият живот се основава на справедлив закон и всеки го спазва!

Повръща ми се!Изтребват ни навсякъде, по всякакви начини и то успешно.Някой прави всичко възможно българите да изчезнат. Съболезнования!

България изчезва в резултат на Демокрацията.

горките французи, англичани...демокрацията им е'ва мамата толкоз години

И кой е този някой, бе, защо пишете глупости - толкова ли сте слепи и глухи, че не разбирате простата и ОЧЕВАДНА ИСТИНА - всичко лошо, което ни се случва, си го правим ние, с безхаберието си, с мързела си, с тарикатлъка си, с хитруването на дребно и едро, с вечното мрънкане и очакване някой друг да ни подреди кочинката!!! Някой от световната конспирация е дошъл да разбута иначе образцовия ни завод ли?!! Докато продължаваме да обвиняваме всички други, само не и себе си, няма да има промяна в живота ни и ще продължават трагедиите и нещастията още дълги години в държавата...

Движеща сила на Капитализма е АЛЧНОСТА, а корупцията е нейната смазка. Това го е казал Маркс в 19 век.

България е КЕНЕФ и накъдето и да се обърнеш мирише - съдебна и политическа система, здравеопазване, банкова и социална система, повсеместна корупция...И пак същоте кукли на конци са накичили държавата с предизборни плакати и искат да я управляват.Мегленчето Кунева и тя е там, и като гледам прогнозите и нея, реформаторката, пак ще я вкарат в парламента - за заслуги, за това че инкогнито договори да се затворят блоковете на АЕЦ, та сега тока да ви е още по евтин...Просто сме безнадежден случай този път.Дори и 'дядо Иван', го няма в надеждите, защото и на него му плюхме в сурата.Но както са го казали и други - всеки народ си заслужава съдбата.

дядо му Иван търси. Не е далеч дядо ти... бягай при него!

Има едни 6 000 000 за усвояване, за доставка на оръжие и боеприпаси за Близкия Изток. Какво са 15 човешки живота в сравнение с парите?

Тия оръжия нямат нищо общо с подаръка за Ирак. Ама да ги бяха взели и тия мини и да ги бяха подарили и тях на Ирак. Че да не се налага да се утилизират.

От къде знаеш? Някой политик ли ти каза?

И тази сутрин мутрата не пропусна да си направи ПР на гърба на човешката трагедия. Тези хора там са принудени да работят като роби за по 200 лева заплати, притиснати от икономическата обстановка в страната - страна на мутри и олиграси. Бил пратил Деса свирката там - та тя на кого да го лапа там бе, мутро проста? Бил се разпоредил, ти да видиш.

Трогна ни и ни умили със словесната си диария, другарю, разбрахме, че лошите неща са от Бойко, хубавите от Съсела. Както се казва, насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш - когато народът е толкова прост, че да се връзва 70 години на подобни комунистически манипулации и простотии, да не се чуди, че през ден му се случват нещастия!!

Кой ти говори тука за "другари" бе тъпако прост? Слуша ли го тоя питекантроп, какви глупости ръсеше? А "малкото Барековче" как само нежно му се подмазваше? Що си мислиш че тъпата мутра е нещо по различно от педала Станишко - и двата ас продукт на омразната БКП и на ДС! Мир на праха на хората, основната вина е на всички боклуци, които съсипаха държавата и мутрата не е е никакво изключение!

Стига с тези глупости. Не Ви ли омръзна вече 25 години да припявате глупости за комунистите. Как едно време всичко вървеше, когато наистина на власт бяха комунистите? Как след като дойде прословутата и прехвалена демикрация и вече 25 години разграждате и реформирате ретроградната социалистическа държава нищо не Ви се получава. След 1944 само за 14 години възникна Димитровград от нищото и се поставиха основите на индустриализацията на България, а сега при прословутата Ви прогресивна демокрация вече 25 години са Ви виновни комунистите. Че то поне една трета от тях измряха поради естествени причини. Присъщо е на интелекта е да си задава въпроса "защо"? Е, просто не може причината да е в комунистите. Не може те да са причината, че нищо в държавата да не върви, освен коруцията, личното забогатяване на шепа хитреци и ограбването на народа. Все комунистите Ви виновни. Какъв е бил Бойко Борисов и антуража му начело с бившия комсомолски секретар Плевнелиев? Я се засрамете от глупостите си. Очевидно е че само "радетелите за либералната демокрация" ни доведоха това до главата. Толкова ли е трудно да се разбере, че за хора, за които ценностите на живота се състоят в това да не се редят на опашка за банани и да карат мерцедеси вместо москвичи, но за които това че нацията е намаляла от 9 млн. на 7,5 млн., че през 2012 година броят на новородените от български майки е по-малък от 50% от новородените, че в страната е унищожена индустрията и селското стопанство, че няма здравеопазване и образованието е съсипано, че пенсионери и огромно число от народа живее под границата на екзистенц минимума е без значение, не им пука за нищо българско и родно. Да си пял 45 години стигат, да си викал кой не скача е червен, да си съсипал страната си от глупост, икономическо и политическо късогледство и да твърдиш, че за това са ти виновни комунистите, за това, че под чужда диктовка си унищожил армията си, нарязал си на скраб ракетите и оръжията си, затрил си селското си стопанство, закрил си заводите си, унищожил си здравеопазването и образованието си неща направени и построени от комунистите е чиста перверзия, кретенизъм и интелектуална импотентност.