Приеха платеното обучение във ВУЗ

Ще има и платено обучение в образователно-квалификационна степен "бакалавър", записа окончателно парламентът в Закона за висшето образование.

Обратно в новината

Коментари - Приеха платеното обучение във ВУЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По този начин всеки олигофрен на новобогаташите ще се сдобие с така желаната диплома за да парадира с нея, но покритие няма да има зад нея.Да му мислят бедните хорица дето ще работят под тяхното"вещо" ръководство! Без това в момента образованието ни е под всякаква критика.От училищата излизат тъпанари и неграмотници!!

ми то и приема в парла-ментата е платен, що не и в университетите...

е то и сега е платено, но малко по на ръка стават нещата...

как е и сега в частните университети - те по правило са си търговски дружества и си гонят само финансовия интерес. Иначе знанията, които там се получават, са си кръгла нула. Лошото е ако и държавните университети се увлекат по печалбите - следствието ще бъде понижаване на нивото на образованието и в тях.

Хубаво го правят, но сещат ли се преди това да закрият местата, които се появиха от прехода платено->неплатено? Първо имаше само държавна поръчка, после пуснаха "малко" платени, после за да имало справедливост махнаха платените като ги прибавиха към държавната поръчка. Сега пак искат да раздуват бройката. Накрая ще внасяме китайци да не стоят празни местата и после ще се чудим защо спада качеството на образованието - ами защото трябва някакво отсяване на идиотите.

Вече хората с ниски доходи изобщо няма да могат да пратят децата си да учат. Това е целта. Слабо образовано население се управлява лесно.

Хората с ниски доходи винаги са имали проблем да си учат децата, дори и преди 30 години когато аз съм била студентка. Но в крайна сметка който има желание и възможности намира начин. Така беше за мене, така беше и за трите ми деца. И не забравяйте че в унивирситетите все пак учат и кадърни деца, а после практиката ще ги отсее

Детето не става и го вкарваме във ВУЗ с пари - платено. Нищо, че е по-зле от другите, влезли по нормалния начин. После с връзки го уреждаме на печеливша позиция и става Началник на тези дето са го превъзхождали с ум и талант. Пълна девалвация на образованието. После защо всичко е сбъркано и нямаме читави администратори и управленци ??? Този министър е фен на платеното обучение. Нали дойде от Нов български университет. Университет "класика" в приема, подбора и обучението.

Що пък да не можеш да отидеш на касата, да си платиш и да станеш студент? Ако искаш да учиш какъв е проблема да си платиш? Напълнило се е с разни дет са станали студенти само защото мама и тати дават парички за квартира в друг град, ядене, пиене (най-вече), лаптопчето, количката и живот 4 години. И се взема дипломата ей тъй, само защото трябва да се вземе. И после тия почват да се правят на важни, че завършили висше икономика, право, бизнес, мио и не знам си кво още. Къв е проблема ако искаш да учиш да си платиш и да влезеш. Нали пак ще си плащаш като останалите по няколко стотин/хиляди за обучението? Какво от това, че не си влязал с тест на който тройкаджиите изкарват високи оценки или влизат напук на оценките от средното образование.

Е що да се хабят да ходят на училище ??? Отиват един път до касата, плащат според мерака си и направо си получават диплома. ЕКСТРА. Да му мислят после....

кой иска да е български студент ...

Уместен въпрос! Сега ще бъда 12 клас и на практика вече се чувствам приета в Германия, Австрия, Дания, Холандия и още редица европейски държави (не съм проверила за всяка). А ако искам да остана в милата ни родина, трябва да плащам (в Австрия образованието за граждани на ЕС е безплатно), за да получа невероятното ни образование. БЛАГОДАРЯ!