Изригването на исландския вулкан Бардарбунга започна

В Исландия е започнало изригването на вулкана Бардарбунга. Обявена е най-високата „червена степен” на опасност.

Обратно в новината

Коментари - Изригването на исландския вулкан Бардарбунга започна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На този поне името му по-лесно :)

КОМУНИСТИТЕ СА ВИНОВНИ!

А сега някой екоактивист мерил ли е температурата и озоновата дупка преди изригването че да ги сравним с тия след изригването?

Предлагам на "великия" ЕС спешно да направи барбекю над вулкана за всички бедняци като България!И да си останем бедняци за да можем като братята византийци да хапваме и пийваме на общоевропейска софра и накрая да представим сметката на богатите.Що да ставаме богати и да се тормозим да бачкаме,просто трябва малко да хитреем.Ще бъдем пълни глупаци ако не го разберем...

Утре НАТО ще разпространи снимки как на 21 август Путин стои на ръба на кратера и хвърля нещо като бенгалски огън в дупката. Очевидно е, че е създал условия за изригването на вулкана с което е създал неудобства на милиони американски гастарбайтери , били да видят близки и познати в Стaрия свят и да напълнят саковете с буркани! Мирише ми на нови санкции срещу Русия! Да видим!

Това което изригва, уважаеми Дирци е лава, не магма! Учи си в пети клас.

Казах ,че ще изригне ,след земетресението...

"Бардарбунга за последно изригна през 1910 г." Ама вие бяхте ли там?

Явно са били, щом пишат хората по този начин

Дано заличи русия

Чакай си реда, Човече! Русия е голяма - къде хора ще се евакуират, къде нещо друго, ама като изригне Йеолустн - тогаз да ги вида САЩ!!! На САЩ майната им, ама ще даде отражение на цялата планета. Това ме притеснява. Иначе еин подобен катаклизъм би ги накарал да се занимават със себе си и да не си врат гагите в работите на други държави. Обама миналата година цяла есен ходи като разгонен нерез, пробва с Иран и Северна Кореа, но не му стана работата и накрая насочи усилията си кум Украйма, защото там намери гьотверени, които да се поддадат.

"бардарбунга за последно изригна 1910 г." и тоя дето е писал статията и редактора му са били там да го видят - време ви е за пенсия!

ти пък от къде си сигурен че не са били. какво толкова, само 104 години оттогава. а може и да са били в хибернация просто.

На вулкана веднага да му наложат глоби за превишаване на въглеродните квоти.

По скоро на нас да ги наложат, защо не - никой не мож ги спре.

Давай, Бардар! покажи на идиотите, че с естествените науки шега не бива и ела към Азизоландия! посипи огън и пепел над кебапчии и политици... Ай лав ю!

Алоо,Бардабунгите от Дир-а!Осъзнайте се и хохравете името.

Аз чакам Йелоустоун да изригне. Е, тогава вече ще е шоу.

Брате ти глей Витоша да не гръмне, че тогава ще видиш шоу от първия ред :)

В плана! Казано е, че София ще стане втори Йерусалим и тук ще се напише нова Библия (П. Дънов).

Витоша не е вулканична шапка, и няма какво да гърми...

По география учихме, че Витоша е отдавна угаснал вулкан, а това, което виждаме днес, е застиналата магма, тъй като повърхностния слой отдавна е изветрен. Това би трябвало да значи, че няма как да изригне. Виж, горещите извори в Рупите може-би не са за подценяване, но за тях не се говори изобщо, вероятно не са опасни.

Повсеместни земетресения в различни части на света, изригва голям вулкан ... какво става, за Бога?

Живеем в последните времена и пророчеството предупреждава че сеизмичната активност ще расте и ще има по-силни природни стихии. Земята ще овехтее като стара дреха.

Живеем във времена на идиоти, които правят подобни коментари...

Ти досега на Луната ли спа, Марийке? Земетресения и изригвания на вулкани има кажи-речи всеки ден. Достатъчно е да се заинтересуваш от онази част на света, която е извън зоната ти на комфорт.

Ужас, господ ни наказва какво ще правим ако този обла дойде до нас и закрие слънцето?! Ами ако завали токсичен дъжд?

НароденСъд 2

Ше захладнее...

това е на майтап го казваш, нали, шегаджии

релефът на земята се е формирал благодарение на сеизмична и вулканична активност. без тях нямаше да има планини нито острови, а най-вероятно и живот. Не знам какво ви шокира толкова.

Такива неща стават по Земята от няколко милиарда години. ;-) И сегашния период въобще не е от кой знае колко активните - света е преживявал много по-големи бедствия.

Природата ни предупреждава, че не сме толкова силни, колкото си въобразяваме и може да ни смачка с един по-як удар. Някъде четох, че всички съществували досега цивилизации са загинали вседствие катаклизми. Това се е случвало, когато хората са се самозабравяли и моралът е падал под нулата. Това ме плаши, защото виждам накъде отива съвременния свят.

Е този поне името му е мааалко по лесно за казване от онзи!

Мани! Тук като изригне Тикватунга - що смрад ще настане...

този вулкан за 24 часа ще изхвърли в атмосферата такова количество въглероден и серен диоксид, включително и пепел, колкото всичките автомобили по земята не могат изхвърли за 1 година! Отиде пак озоновият слой! Защо не вземат да му сложат катализатор или някакъв филтър? Какво казват по въпроса анализаторите на "глобалното затопляне" вследствие дейността човешка?

Озоновата дупка е следствие на НААRP, а не на замърсяване на въздуха. Хамерикланците се оправдават със замърсяването, а не споменават нищо за НААRP.

Когато си прост е по-добре да не коментираш.

Всъщност е трети, чието име не се съобщава.

Мммм... сега, Бардарбунга ли изригва, или Баударбунг? Или и двата?

Ако няма да ходиш там ти е все едно.

Абе притеснено ми, ами ако са два едновременно? ;-)

Редакторът Лаулиа Члауева ще даде разяснения.

А де?