17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Думата "методология" тука е неуместно използвана. Ще рече че са практикували алтернативен на химиотерапията и хирургията подход или даже парадигма както за лечение, така и спрямо разбирането на рака изобщо. Правилният термин е "методика".

В страни като САЩ и Канада профилактичните прегледи на гърдите и гинекологичните са задължиутелни. Всеки, който не ги направи автоматично на другата година има по-вискока здравна осигуровка. Така се хващат заболяванията в ранен стадий, струват по-малко на всички ни. Аз самата имам две операции и всеки три месеца трябва да плащам по 50лв. за преглед.... И да, изключително трудно е да преживееш психологическия ужас , и да остава завинаги. Важни са семейната подкрепа и най-ценното да живееш в хармония със себе си. Само тогава, когато не се съпротивляваш срещу, това което живееш, тялото ти е добре , а от там и Душата. Бъдете здрави!

Живея в САЩ, никой “автоматично” не ми вдига застраховката на следващата година ако не ида на профилактика. Ай стига глупости!

Kakvoto i da e preprashtane na medicinska informaciya kam zashtrahovatelnite companiy e prestaplenie v Canada. Za ginekolog v GTA se chaka po 3-4 meseca, taka che ne znam otkade e tazi informaciya.

Яжте свинско, боклуци и пийте алкохол: Така няма да се разболеете от рак на гарите дами.

Е, а къде остави/забрави пушенето и холестерола?

А в кои държави се случва да им намаляват дозата на раково болните за да икономисват лекарства?! Това се прави лесно - при приемането ги записват с по-ниско тегло, а дозата се определя според теглото. Знам, че лекарите не получават достатъчно за труда си в България, но преди да са лекари, трябва първо да са ХОРА !!!

Оперираха преди години майка ми от рак, според лекуващият я хирург била в много напреднал стадий и да се готви, да си урежда наследството и т.н. Даваха й 6 месеца живот. Заедно с още няколко отписани им беше назначена палеативна терапия в отделението по радиология, където работеха лекари не така категорични в издаването на смъртни присъди. От тогава изминаха над 20 години и въпреки прогнозите, майка ми още е жива. Е, не смее да ходи много-много на лекар и при всяка болежка изпада в паника. Пет години след лъчетерапията съпругът на едно момиче с отчайваща диагноза тогава, беше решил да провер дали има оцелели от смъртниците. Оказа се, че никой не е починал, но всички се страхуват да потърсят другите, за да не чуят най-страшното.

Наистина, най - важна е семейната подкрепа! Друг е въпроса, дали химиотерапията е наложителна ! Много искам да рзбера дали нашите светила в онкологията лекуват по този начин своите близки?

Химиотерапията се практикува и в други страни, не само в България. Да, лекуат и соте близки по същият начин.

Хайде на бас, че в другите страни не вливат същите препарати като в БГ! Химиотерапията в БГ е на изключително ниско ниво, голяма част от нея се провежда с остарели терапевтици, които вече никой в "белите" държави не използва!