Вселенският патриарх Вартоломей ще оглави опелото на Неофит

Той ще пристигне със своята делегация от Истанбул, каза Западно и Средноевропейски митрополит Антоний

Обратно в новината

Коментари - Вселенският патриарх Вартоломей ще оглави опелото на Неофит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вартоломей е гражданин на Турция у агент на ЦРУ... .. Какво общо има с Православието ???

При предишното си посещение този аватар на Сатаната предяви хиляди претенции спрямо страната ни. Тезе аватари на злото не умират. С нетърпение очаквам третото пришествие да дойде и изчисти Злото от Земята, защото ние не можем.

Вселенски ........ тия да няма филиали по други планети ?

Вартоломей е турско мекере гръчоляк. Както папата в Рим, и той е на служба към Мамона! Молете се за България!

После защо никой от балканите не иска да има нищо общо с нас. Ами ето...ти си олицетворение на фашистка България

´´би си майката !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Де го чакаш, де се пука? Балканите сме ние! Погледни картата, профанино. От модерните цивилизации тук - сме най-старата. На какъв език ще бъде опелото, юроде? Българите сме доказано миролюбив народ. Нямаме нищо против никого освен тези които са агенти на Мамона и Лъжата.

Интересно вице-президента дали ще отиде да посрещне вселенския патриарх и да му целуне ръка или това, че не е агент на КГБ е непреодолима пречка за нея

НЕ,пречка е,че е агент на Дявола...

е Йосиф Втори ШИШМАН. Изобразен е на дверите на "Св. Петър" във Ватикана. Когато пада Константинопол, никой не смее да седне на престолът му. Султана ОСНОВАВА днешната Истамбулска патриаршия и само лъжливите гърчоля не се сквернят да седнат на престола на Патриарха на Империята. Оттогава истамбулската патриаршия е гърцизирана. Един от видните и дейци е Създателя на Доктрината "Мегали Елада", втория след патриарха, НАЙ-ОМРАЗНИЯТ БЪЛГАРИН, реформатора на средновековния гръцки език, митрополит Евгений Вулгарис- Булгарис-Болгарский. За него Отец Паисий пише: О Неразумний и Юроде, поради что се срамиш да се наречеш българин... До падането на Търноврад през 1396г. БЪЛГАРСКАТА ЧЕРКВА Е НЕЗАВИСИМА. И от Рим и от Константинопол. Днешният офис на фанариотите БПЦ не е приемник на ИМПЕРАТОРСКАТА БЪЛГАРСКА ЧЕРКВА. Цар Симеон с меч кара Константинопол да признае БЪЛГАРСКИТЕ ЧЕРКВА и ЕЗИК а Рим го прави при Мисията на Светите Братя. Папа Инокентий Трети потвърждава ДРЕВНИТЕ ПРЕДАНИЯ чрез императорска корона и императорско достойнство за Цар Калоян. Цар Калоян напомня а папа Инокентий се съгласява с древните предания - Св. имп. Флавий Петър САБАЗИУС Юстиниан-УПРАВДА чрез имперски закон дава Независимост на Брегалнишката епископия. Цар Иван Трети приема в Москва 2 отделни църковни делегации с отделни приеми и протокол. Първата е гръцката истамбулска патриаршия искала пари. Втората е Охридската Архиепископия (Брегалнишката) с независим статут през началото на 16-ти век. Те молят руснака да покровителство.

Ама си се върнал 1300 година После защо българите са малоумни. Ами ето...връщаш се 900 години назад и мислиш че всичко е навързано. МАЙКОООО МИЛА И ПРОСТ НАРОД

а Гундяев прави мили очи на миряните от палата си в подмосковието :)

Гнусен фанариот! Открито мрази всичко българско и работи за новото ни фанариотско робство, срещу което в миналото се бореха хиляди наши мъченици в расо или в цивилно облекло, и заради което биваха заточвани в Диарбекир или давени в Солунския залив! По-добре мюфтията на Цариград да беше дошъл, той поне не е толкова черен отвътре.

ДИР.РУ повече не позволява линкове, но всеки българин трябва да знае знаковата картина на Николай Павлович "Обявяването на Екзархията". На картината са "Св. Стефан" и ВИСОКАТА ПОРТА с турското знаме. В центъра е кръст, зад него са българските старци, пред него двама селяни в носии и с КИКИ. Няма патриарх, няма гърци, няма руснаци. Русия, чрез граф Игнаниев, и Гърция правят всичко възможно султана да не обяви Екзархията. 3 дена не достигат на Русия и Гърция да разпалят дипломатически скандал в Истамбул. Днес този гърчав патриарх влиза когато си иска в "Св. Стефан" и си прави служби на гръцки език. Подобно е и в Одрин.

Бае Ганя

Тоя ще е последният Константинополски Патриарх, на това ми мирише...След него идва Нищото.

Въпрос: Защо във всяка статия за кончината на Патриарх Неофит винаги намесват "Западно и Средноевропейски митрополит Антоний", м?? Отговор: Защото ТОЙ ще бъде новият про-западен патриарх! Хахаха, Честито!

Абсолютно невъзможно е дядо Антоний да бъде избран за патриарх сега. Като начало трябва да навърши 50 години!

Антоний не може да дтане патриарх, защо не се информилате преди да клеветите.

Турчина агент на ЦЪРЪУ. Цар Хасан Две ши присъства ли?

да има вселенски партиарх по определение, а този самозванец е агент на МИ6 и на турските специални служби

На КГБ ли трябва да е?

Вселенския Патриарх не е ли ГРЪК ?

Турчин по домументи

Съболезнования на братята ми православни християни и все пак да живеем с надежда че сме загубили на земята патриарх за да спечелим в негово лице застъпник на небето за нас и за България като св Иван Рилски и св св Кирил и Методий.

е Създателя на съвременна България, автономия в рамките на Римската империя - Мизия, Св. Цар Константин Велики. До днес българите са НЕСТИ на АР-и влизат в Огъня-Слънцето с неговата икона. Цар Константин е последният плътски роден човек въздигнат в Жив Божи Син. Първият е царят, който провежда Марша на ДионИсиус, достигайки Индия д Ведата, кастите, металите, колелото, плуга, зърната. Поне 5-ма антични историци описват Маршът му. Оттогава, от провеждането му, този Марш се превръща в религиозен канон.

Американско протеже . Дошло да лобира за някой ?

Ни занимава с клошарските ти теории

Не просто протеже, а агент на ЦРУ

Много недостойни коментари в този тъжен за всички православни българи ден. Но бог вижда и ще въздаде секиму по делата.

Само да го гледат в ръцете Бартоломей да не отмъкне някоя реликва, че той отдавна има претенции.

сложи за патриарх пловдивският москалският боклук, с ролексите подарени от кремъл, . ще има възстание каквото имаше при слагането на прасето за шеф на данс !

Църквата ни е дълго време под схизма (абсолютно несправедлива- Александрийският патриарх е твърд противник и разжалван за това в сан, поради борба за влияние от гръцката църква). Добре е в тези тежки времена да има и роклонение от страна на Вартоломей. Църковна дипломация

Сички Кинефи да одят да цилуват ръкити на турчина агент на ЦЪРЪУ и дядо цар Хасан

Къв Вартоломей бе, кви 5 лева?! Направо сър Кенеф Мъртъв да оди да опява и да прай литургията и готово! Той и без друго мистър Кенеф е генерал-губернатор на тази жалка, окупирана, умираща територия. Личен наместник на Бидоня за колониална България! Генерал-губернатор, който коли и беси, назначава и уволнява в колонията, и от когото всички БГ-роби са се изпонасрали от страх и ужас! Жалка работа - да те е срам да кажеш от кого точно си се подрискал от страх - от един дърт, смешен, жалък, американски пръдльо!!!

О, съветский юроде! Поради что се срамуваш да се наречеш българин и не говориш на своя език?

То явно си толкова безмозъчен, че не можеш да различиш български от руски. Как въобще живееш без мозък??

Който съветский юрод ми е сложил минус, да гние в Сев. Корея, дано-о-о.

500 000 +++

Значи е ясно, че делегация с гундяев няма да има.Няма да осквернява паметта на патриарха и да осмърдява въздуха.

А ти как се казваш бе, козяшко хюмне?? Педерчин Трансджендърлиев Разпрандупаринов ли??

Турчина агент на ЦРУ

АГЕНТ НА ЦРУ ЩЕ ВОДЕЛ ОПЕЛОТО... УЖАС!

Дори и в ЦРУ има много хора, които се прекланят пред древността на българската нация и вероизповидание. За разлика от службите на мюсюлманска Русия...

стига вицове. 90 процента от американците не знаят за съществуването на България.

Кой е Патриархът на Вселенската Патриаршия, или и нея я няма?

Вселенски патриарх Вартоломей!

През юни 2007 г. Върховният касационен съд на Турция, на който е подсъден Истанбул, се произнася по жалбата на отлъчения свещеник българин Константин Костов и забранява на Константинополския патриарх да се нарича „Вселенски“ в Турция. Според мотивите това нарушавало равнопоставеността на религиите в Турция. нещо да се изходиш по решението на турския съд.

Решението на турския съд. Говорим от гледна точка Вселенска Патриаршия и кой и е патриарха? А дали турския съд не разрешава да се нарече вселенски е друг случай.

аз съм роден в Народна Република България, клел съм се пред знамето на НРБ да защитавам родината си. За себе си съм гражданин на НРБ, която не съществува. Същата логика.

АКО ПЕЕ НА ГРЪЦКИ ... СКАНДАЛА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛ ПОНЕ ОТ 1150 ГОДИНИ

Kalin

Дедите ни са ги изхвърляли от нашите църкви влачейки ги за брадите а сега ми домъкнаха турчин който се прави на византиец да води погребението на Бйлгарски патриапх.Срамота!

А ти си руснак, ронещ цинично крокодилски сълзи за Българският патриарх .... Срамота !!!

“О, неразумний юроде! Поради что се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език?” ― Паисий Хилендарски, История славянобългарска

да питам опелото на гръцки или турски ще се води. Говорел още свободно италиански, немски и английски, но старобългарски не видях.

значи се бърка във вътрешните работи на Турция и действа като чужд агент. Седалището на Вселенската патриаршия се намира в Цариград. Турското правителство го признава за религиозен глава на гръкоправославната общност в страната и го нарича Гръцки (буквално римски, ромейски) православен патриарх на Фанар. Според турското законодателство той се намира под нейна юрисдикция и следва да бъде гражданин на Република Турция. Гарантирането на правата на Вселенската патриаршия в Истанбул във връзка със започването на присъединителни преговори между Турция и ЕС са една от основните теми на разговорите на вселенския патриарх Вартоломей в Брюксел с високопоставени служители на ЕС. През юни 2007 г. Върховният касационен съд на Турция, на който е подсъден Истанбул, се произнася по жалбата на отлъчения свещеник българин Константин Костов и забранява на Константинополския патриарх да се нарича „Вселенски“ в Турция. Според мотивите това нарушавало равнопоставеността на религиите в Турция. [1] През 2009 г. Вартоломей остро разкритикува Турция и управляващите проислямисти заради проблемите на християнската общност в мюсюлманската страна.

На гръцки ще е, и това не е проблем. Дори е знаково за насоката на движение на Българската Православна Църква!

веднаго го свързах с Паисий "О ,неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? "

Проблем е, и то голям! Още от края на девети век българската църква води борба в българските храмове да се служи на български! С което се счупва догмата, че Господ разбирал само юдейски, гръцки и латински, не можело да се служи на други езици!

Вартоломей не е Вселенски патриарх.При православието няма вертикална структура както при католиците.Константинополският патриарх може да е бил вселенски ,ама преди 1000 години

И сега е такъв! Не се напъвай, Вселенският патриарх Вартоломей е класи над КГБ-ейската мижитурка Гундяев

Вселенският, Цариградският или Константинополският патриарх с пълна титла Негово Божествено Всесветейшество Архиепископ на Константинопол — Новия Рим и Вселенски патриарх е един от деветте източноправославни патриарси на Православната църква (пръв между равни). Неговият статут произтича от Източната Римска империя – Византия. Турците са забрнили да е вселенски.

Вертикална струкура, по реда на възникването и от кой си приел патриаршеството. По старшинство Вселенската Патриаршия и БПЦ са над РПЦ, което е трън в очите на РПЦ

глупости. виж актуалното положение на епахиите , брой вярващи и на какъв език се води богослужението.

Голяма чест е Вселенския Патриарх да води опелото му! Светъл мъ път!