Вселенският патриарх: Москва и църквата си съдействат в престъпната агресия

Наш общ християнски дълг е да използваме силата на диалога, за да върнем руските ни братя и сестри към нашите споделени ценности, заяви Вартоломей

Обратно в новината

Коментари - Вселенският патриарх: Москва и църквата си съдействат в престъпната агресия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя си подритва здравния статус.

Ставате супердосадни със злоупотребата с неболгарската дума "инвазия"

Вселенският патриарх Вартоломей беше докаран от щатите на нает от ЦРУ самолет, интронизиран от тях, макар и да нямаше право за това, защото не е нито турски нито гръцки гражданин. Той е кукла в ръцете на САЩ и изпълнява нарежданията им като вярно псе...

Провери къде е роден и чий гражданин е. Според турската конституция не може да стане патриарх ако не е турски гражданин. Скритата мисъл на турците е след като измрат всички стари гърци да няма Цариградски патриарх и патриаршия.

150+

Това е Всегалактически бивш шпионин.

Не си запознат а си заразен с русофобия,цяр за тебе има -БЕЛЕНЕ

Фанариотите са тровили българите без жал ,този самозванец прилича много на този съд в Хага

Няма такова нещо като "духовният лидер на всички православни по света"! Това не е православен "папа"! Поне като българи, трябва да помним, че Възраждането започна именно като борба за църковна независимост, и срещу "Фенер"!

То има такова нещо, като "духовният лидер на всички православни по света", ама на теб/руските примати/ не ви отърва … "Освен това мисля, че Картаген(Русия) трябва да се разруши." Marcus Porcius Cato Censorius

хАХ Смешна работа... от дир веднага ми изкриха коментара, като им написах, че още първото им изречение започва с ЛЪЖА... Не, турският гражданин "ВАРТОЛОМЕЙ" НЕ Е ДУХОВЕН ЛИДЕР НА ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ ПО СВЕТА! Да си го набият всички в кухите канчета... И той не може да прави изказвания от името на всички православни християни!

Може, може, и няма никакво значение, какво мислят по въпроса руските лъжехристияни ….

Еххх, че гнусна тази пРоссия бе, и на Вселенската патриаршия посегнаха мизерните и тролове … Руските животни гарантирано ще бъдат домашни прислуги в следващите 200 години

Когато църквата се хване с политика, май е време Бог да се намеси... Какви споделени ценостти има Вартоломей незнам, ама църквата има канони и другото е ерес...

Нещо тотално си се обърклал - в статията се говори за становище на Негово Всесветейшество Архиепископът на Константинопол – Новият Рим и Вселенски Патриарх Вартоломей I, 270-ият Вселенски патриарх на Константинопол и пръв сред равни (primus inter pares) между предстоятелите на православните църкви по света, а не за онова чучело, КГБ-ейският полоковник, представящ се за "патриарх" на Московия ... Понял ???

Не си българин тиии,ГРЪКО–ТУРСКО МЕКЕРЕ СИ

Сега, по установилата се вече традиция, очаквам Вселенския Патриарх да бъде заплашен с ядрени ракети и срещу него да бъде заведено дело за "дискридитация на руската армия" и обида срещу величието на Путин " да се свети името Му, да дойде Неговото царство, да бъде волята Му както на небето, така и на земята".

Турчин да ми говори за християнство,православна църква, Русия и Украйна ми идва в повече.

Той е турчин, точно толкова, колкото ти си …. българин, а не както е в действителност, руски парцал ...

Какво значение има държавата в която си се родил ,и убежденията и вярата? На всички ни е ясно че соца проми мозъците на проповедници ,и повечето ги смени с техни хора ,които са всичко друго но и не свещеници! Не е работа на хора подкрепящи агресора антихрист да коментират каквато и да е църква!

Този боклук може ли да мисли изобщо? Явно са му платили, за да прави такива неадекватни изказвания. Не зная дали ще му стане ясно изобщо, но ако Русия се откаже и се разпадне на отделни територийки, това автоматично ще доведе и до разграбване на Гърция от Турция и до там с тази "древна" култура. Не е работа на свещеник да се изказва по политически дела и това се затвърждава все повече.... Религията не трябва да се омесва с политиката, а пък руския патриарх явно вижда застрашаване на съществуването на Руската държава, ако послушат "добронамерения" ЗАПАД..... Нацията в Русия се обединява около каузата за оцеляване, но това няма как да се разбере от оядения, джендърски ЗАПАД.

И как тъй "вселенски патриарх"??? Кой го е провъзгласил за такъв? Някой питал ли е другите цивилизации във вселената дали са съгласни?

Една калимявка пари е взел за това изказване

Я , тоя " патриарх " на не състествуваща империя , но генерал на турска служба и зависим от задокеанци и отявлен гъркоман изобщо не го бръснем за слива !

не е гръкоман а просто грък, човек от гръцка народност. Гръкоман е някой от негръцка народност, който се гърчее, т.е. прави се на грък заради някаква изгода.

Дедо Вартоломей нещо ще каже ли за арестуваните монаси от Киево-Печорската Лавра?

И путин и руския патриарх са си колеги от кгб. Разликата е, че путин е бил обикновен трето разряден чиновник. Докато сегащният руски патриарх е участвал активно в преследването и репресиите срещу православни свещеници.

Не знам дали руският патриарх е бил от КГБ, но този "вселенски патриарх" е турски гражданин, агент на ЦРУ, американска подлога, русофоб, и не на последно място, българомразец!

Има в Кремъл един психопат Нисък и грозен. Истинска гад. Луд комплексар с мъничък член. На Хитлер и Сталин верния фен. Бивш жалък чиновник от КГБ. Случайно на власт дошло джудже. Реши, че е цар и нов император Петър Велики, пожизнен диктатор. Страната на злото щом оглави Започна с Курск и така се разкри. Последва Армения, Грозни, Беслан, Грузия, Сирия, Беларус, Казахстан. Терор там цъфти надлъж и нашир Трови, убива, други праща в Сибир. Посмее ли някой да му опонира Намира начин да го ликвидира. Немцов, Литвиненко, Березовски, Скрипал, Навални, Ходорковски. Политковская, Юшченко, Магнитски Как загина президента Качински? Народът му беден, харчи за бомби. Безаналогов дебил, кърваво зомби. Хибридни войни все му в главата. Мечтае за нов СССР на земята. Прати последно орки в Украйна Идиота до гуша затъна в лайна. Нацисти привижда. Поредна лъжа С ядрена зима заплаши света. Изнудва с газ, нефт, ток, горива с оръжие, тор, зърно, висока цена. Руши градове, язовири, даже АЕЦ Жени, старци, деца да избива е спец. Този път преигра и сега ще боли Усети че губи. Идат сетните дни Чака го съд, куршум, отрова, въже Навярно от своите бясното псе.

Пламене , че си тъп всички го разбраха ! Спри се !

и какво точно последва в Беларус и Казахстан?

Мнението на фанариотският антихрист не ни интересува.

Това ще руски ръководители и главата на православната ви руска църква са антихристи. И двамата са комунисти. Пък комунистите преследваха и избиваха православните свещеници.

Бог да дари със здраве и дълги години служение, за благото на Светото Православие Негово Всесветейшество Архиепископът на Константинопол – Новият Рим и Вселенски Патриарх Вартоломей I, e 270-ият Вселенски патриарх на Константинопол и пръв сред равни (primus inter pares) между предстоятелите на православните църкви по света.

"260 последователи по света" означава че този патриарх може само родата си да представлява. Ако ги събере всички сигурно ще се съберат 260 миряни. Все си мислех че са повече. То е ясно, че джендър идеологията която се втълпява от НПО-тата на Сорос е точно за това да направи всички хора безбожници, атеисти и от 3-ти пол по възможност безполови.

Изходи ли се, или има още ???

не знам за какви православни говори Вартоломей в русия след като там всички са безбожници

Патриархът е Кирил ,а тоз е турски циганин .иди на гуйййя .!!

Я какво хубаво определение си дал за себе си … Аре сега чиба към просташка пРоссия !!!

Този човек не е вселенски, Турски патриарх, масон, подлога и вербуван ЦРУ агент целящ да унищожи православието. По канон отдавна трябваше да е низвергнат за съслужениято му с еретици.

"...трябва да се фокусираме върху начини да се противопоставим и да неутрализираме капацитета на ръководството на Московския патриархат да подкопава единството ни и чрез теологията да легитимира криминално поведение", каза още Вартоломей ... на форум, организиран от литовския парламент.. Ама Литва и тя ли е ПРАВОСЛАВНА страна? Това е новост! Не знаех това!!!!

Католиците от Литва, Латвия и Естония, водени от Полските католици, от векове се мъчат да унищожат православието в Руската империя, а сега организират форуми с този безбожник Вартоломе! Да се чуди човек, да семее ли или да плаче?

Цитат от публикацията: " която има около 260 последователи по света, от които около 100 милиона са в Русия." Странна математика?!

'100 милиона са в Русия' - РосСтат ги е броил нали..

1. в Дира толкова си могат! 2. Вселенският патриарх не е "духовен лидер на православните". Това не е католическата църква, където ПАПАТА е лидер. Православните църкви са равноправни и нямат ЕДИН лидер. Така че в статията са написани много лъжи.

Толкоз са тъпи че дори не знаят - шефът на ФСБ е разбира се и лидер на руската ПраЗнославна 'църква'. На чиито най-изявени сътрудници предстои неизбежна среща с Лейди Гаага :)

А сколько танков у этого Вартоломея? - би попитал товарищ Сталин

Не само с танкове се удържат победи.

Ха,ха този измислен патриарх и той се обажда. Въбоще бнадата на зеления наркоман е събрана от кол и въже какот се казва.

На тоя продажен фарисейски изрод няма ли кой да му тегли куршума?

Тия дето са ми нащракали минусите много религиозни бре!...хахахахаха...

Всички боклуци лаят в синхрон! Лъсват все повече задници и кирливи ризи ;-)!

Този,каква църковна дейност има,и коя православна,автокефална църква го бръсне въобще!!!

Туй турчин на куя православна държавай е патриарх и де са намира?

Тоя дядка не му ли е времето да се пенсионира вече?!Откога сме в 21 век стига вече с тия религиозни бла бла.

и тоя е изперкал ние познаваме само новата украинска църква СВИДЕТЕЛИ НА ЗЕЛЕНСКИ И ХЪНТЪР

Турския грък се "дистанцира".

Врътколомей. Кандило до кандили, педофил до педофил, езичник до езичник.

Педофилите са основно в католическата църква.

Отлачете ги. Руският метрополит е от КГБ. Ако го отлъчите путин с указ ще направи независима от ортодос църква. Светоят синод не го интересуват. Такива са нумонистите.

Сега рашките пак ще реагират пиянски срещу вселенският патриарх, който съществува като институция от времето на император Лъв I Тракиец. Това е патриарх Анатолий, от краят на V век. Къде са била тогава Русия по времето на Римската империя?

Абе когато руснаците са правили империя вселенският патриарх е плащал данък на султана.

Всички, които са слагали минуси да си признаят,че скоро не са отваряли никаква книга и бързо да се върнат в училище!

Аз пак ти задавам въпрос като на лаик, къде е била скапаната Русия през V век, не сменяй темата като типичен аматьор? Искаш л ида ти кажа, в нищото, защото през пети век, няма шибани руснаци, нито скапана Русия. Така,че тъпотии за това, когато Русия е създавала империя не важи. Това не е никаква империя, а просто една мизерна територия.

А последния Източноримски патриарх е Йосиф Втори ШИШМАН. Дотам свършва имперската патриаршия и импе ска Черква, която Имперска Черква пак е основана от българин - най-големият български светец Св Цар Константин Велики. "вселенската патриаршия" е проект на селтан Мехмед. Защото никой, освен продажните гърчоля, не иска да оглави турската "патриаршия".

Не,не свършва, след падането на Константинопол де юре, вселенската патриаршия остава наследник, всички други бози за проекти за басни.

Император Константин не е българин стига псевдонаучни полюции. По-велики ли ще станем какво правим всичко българско, така показваме само неизлечим национален комлекс да превръщаме всичко в българско.

Иронията в случая е че руснаците възприемат московската патриаршия като центъра на православието, а Русия като наследник на Византийската Империя. Даже византийския герб са взели. Ако обаче ги питаш след като се смятат за наследници на Византия защо пишат на кирилица се почесват нервно. Тия изцепки на вселенския патриарх и дори самото му съществуване със сигурност ги дразни страшно.

Толкова се дразнят, колкото и от гиворилнята ООН. Такива паразитни структури всяват респект.

Туй турчин на куя православна държавай е патриарх и де са намира?

Руски поп КаГеБист ли ще ни задава тон за вярата? Объркали сте се нещо, чебурашки.

Откога религията е отделена от политиката и къде? В Католическата църква? В Англиканската? Ти си низша форма на живот бе плазмодий!

Говори си но няма кой да те чуе светейши. На Русия все някой и е виновен - бяха болшевиките, после американците, после чеченците, след това НАТО сега са Украинците и колективният запад. Утре виновен ще си ти. Не може да се разговаря с хора които не са способни да видят гредата в своето око а търсят сламката в очите на ближният. Но е похвално че се пробваш.

Не ставаш за трол. Стани товарач.

Ами аз съм бил товарач като студент. Ако нямам друг избор пак ще стана товарач ако се налага и не виждам никакъв проблем.

Никой не им вярва! А духовниците са агенти на ФСБ и КГБ от 100 години насам! Набожните в Русия бяха избити отдавна!

Плзмодии той е никой!@! Вселенски патриярг??? Вие наред ли сте с този гръг продажен???

Капитанът от турската армия Вартоломей е самозванец. Анатема!!!

Такива са те чекистите, чудовищните рожби и наследници на болшевиките. Не те служат на Бог и Православие, а Православието чрез патриарха и също чекист служи на тях. Не те служат на националната си идея, а тя служи на тях. И всичко това за да може народът да им служи, а не те на него. Те и затова ненавиждат демокрацията и свободата. Това е.

Чак сега ли се сети бе, пич. Ами че руския патриарх Кирил всъщност е майора от КГБ Владимир Гундяев. Сега вече може да са го направили генерал. Той е част от камарилата на Путьо и путьовците около него. Много от които са агенти на КГБ. Какъвто е и самия Путьо. Тази пасмина никога не е била вярваща. Предшествениците им да взривявали храмове, И са правели от манастирите краварници. А сега не можеш да се вредиш от тях да запалиш свещичка в храма. И не случайно в Украйна изгониха тя агенти на КГБ от манастирите. Щото те не са никакви монаси а обикновени агенти на Кремъл. Повечето агенти на КГБ.

Пренебрегвайки артилерията на врага, днес Президентът на Украйна прекара целия ден в Бахмут и повдигна духа на защитниците! Руснаците за започнали оттегляне . Слава!

Зеленски където отиде да се снима, после руско става.