Всеки пети българин е столичанин

Населението в София се е стопило със 17 301 души за 10 г.

Обратно в новината

Коментари - Всеки пети българин е столичанин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е проблем. Иначе знаете ли, че отдавна на 100 новородени, само 45 са българчета?

Всъщност по-добре е да кажем, че всеки пети жител на столицата е роден в София и е поредно поколение софиянец. Останалите са провансалски сбирщайн. На село го обърнаха тоя град, ей!

А какво мислят корените софиянци по въпроса?

Ние сме в Щатите. Който е мераклия -добре дошъл в София!

След края на Руско-турската война в Средец остават едва 12000 хил жители. Над въпросните 12000хил. всичко останало са преселници от различни райони на България и Македония. На фона на този ФАКТ, много е забавно да четем в коментарите за някакви "селяни" ….. Ами с изключение на 12000 хил. Средецчани, всичко останало е дошло отнякъде, а също и от много по големите градове на България за онова време - Пловдив, Русе, Варна, Стара Загора, Сливен, Шумен, Плевен, Видин Ненормално е, София да е на 13-о място по брой жители в Европейския съюз, при условие че държавата ни има площ от 111 хил.кв.км и толкова много запустели градове, особено в Северна България.

Кореняци са потомците на онези 12 хил. жители на Среден Всичко останало се е довлякло отнякъде

София от момента на обявяването и за столица, се превръща в демографски тумор за България, "Черна дупка" засмукваща населението на държавата и лишаваща от смисъл живота извън този град. Нарастването на София е основна причина за демографския колапс на държавата ни днес. Навопристигналите българи се стремят да трайно да останат в София и това разбира се минава през покупката на заветното софийско жилище, като в повече случай това е чрез дългосрочен кредит. Притиснати от вноските по кредита, новософиянците си позволяват по едно, рядко две деца, а и за отглеждането не може да разчитат на помоща на баби и дядовци, зарязани нейде в "провинцията"

Това всичко хубаво дето си го написал, през всички тези години, София не се е обособила като административен център на държавата, а по-скоро, като икономически такъв. И това всичко е благодарение на "далновидната политическа класа".

За това можем да благодарим на Зелката!А иначе-виновна е държавата,защото няма или има закони,които не се спазват.Като ми сравнявате Виена,че метрото миришело,което не е вярно!!Защо не се сравнявате с Виена за адресната регистрация!?Да видим тогава кой е софиянец и кой не!?Защото във Виена не можеш да наемеш жилище и да започнеш работа,ако не си се регистрирал на постоянен адрес и в общината и в полицията.А тук-не знам щой живее до мен,над мен и под мен-сменят се наематели,мякащи,крякащи ,но с претенции!Защото на село ги познават,а тук никой не ги знае и безнаказано правят каквото си искат.Та,темата е дълга и нееднозначна.

А по колко кв.м. РЗП се падат на глава от населението на София и по колко кв.м. зелени площи?

Боже, Боже какви Софиянци бе, та София вони на селяни

Тия от село не обичат Люлин и Надежда,все се бутат в южните квартали. До вчера газили в кал до ушите ама с претенции:))

Софиянци няма Хаха все са от селата!

Не се правете на отворковци и давате дефиниции за селяни и граждани.Може да имаш селска душа но да си културен дисциплиниран и наи вече чист в отношенията към съгражданите,Обратно роден в град но с душа на сметище от кадето го погледнеш боклук наи долен,Така че по леко с дефинициите.

Втори столичанин е див селянин.

Столичани в повече!

Всеки пети българин е ... циганин.

Хората намаляват, търсенето на жилища също… ама алчните брокери и банките продължават да надуват имотният балон! Къде е елементарната пазарна логика?!

)една пета наведнъж.

lu4ka

Само да припомня. Да живееш в столицата и да си софиянец, са две различни неща.

А всеки трети столичанин е от село. :)

Селото се оказа точно у града

малко е, трябва да стане всеки втори, като в останалите бивши соц-страни. Всеки да е като бургазлия би било добре, ама де такива мечти

Ще започна с това че от много години живея в София, но никога не съм се чувствал софиянец. За един варналия е обидно да се сравнява със селядурите от софийските села. Които имат претенции за кореняци софиянци. И за пловдивчани е унизително. И за бургазлии, русенци и заралии. Живота в София има предимно недостатъци. Е, има и предимства. Като високоплатена престижна работа. Каквато много по трудно ще намериш даже в големите градове. За малките и дума не може да става. Проблема на София е че за много кратко време са я населили екземпляри от кол и въже. Не само от софийските села. И от много други села. И от доста градове, но със селски произход. И проблема е е в хората от село. Проблема е в селядурите, които си мислят че като са дошли в София са хванали Господ за шлифера. Не са се научили да не минават на червен светофар, не се научиха да си хвърлят боклука в кофите. Не се научиха да карат коли нормално. И още и още... Виена е град почти колкото София. И там също живеят всякакви. Но там има виенски дух, а не селения като в София. Е, София няма да стане Виена. Но поне хората да се научат да се държат поне като бургазлии.

Ако знаеш как ухае метрото във Виена ще си промениш мнението за местните. Иначе е хубаво. Какво значение има къде си се родил. От значение са други неща. Родени в София са далеч по-необразовани простаци от новодошли.

И аз това викам от години, но сами си го избрахте. Като се юрнахте към тази София....София, та София ...Ами хак да ви е. А Варна се руши и прилича на помийна яма. Най-западналият град в момента щ, а беше най-хубавите!

Варна наистина е абсолютна клоака! Разруха, бедност и селяния. Да ви имам местния патриотизъм и претенции!

Европейците с право наричат София клоаката на Европа.

европейците дори и не подозират, че съществува това недоразумение софия!

София я направихте клоака вие. Беше и тя приличен градз макар и населен с шопи. Но като дойдоха двама шопи да я управляват загази яко!

Това е резултатът от 12 годишното ГЕРБаво управление на България!!! Нищо европейско не се получи, получи се африканско развитие - цялото население натъпкано в 3-4 бидонвила, а останалата територия е полупустиня. И разбира се, никаква икономика, а само вечно просене на пари насам-натам. В Африка това се обяснява с глупавото и неграмотно население, а тук? Как мислите вие?

А пък при Кирчо лъжеца и Кокорчо крадеца станахме едни европейци...да ти умре коня. Лайньо Радев с вдигнатия юмрук и трапосерковците дето ги докара ни върнаха 10 години назад. Абе комунделски номенклатурчици...

ти явно от кътина не си излизал, та да видиш как и къде живеят нормалните хора !

има държави, дето са направили капани за селтачите си! в щатите това е ню йорк! там се събира цялата измет на обществото! а столицата им е вашингтон с население само 720 000 деши! истанбул е сабрана всичката гмеж, а столицата на турция е анкара с една трета по малко население! австралия, всичкато измет в сидни, а столицата им камбера с 400 000 население! време е да се търси друга столица на България

Провери данните за престъпността във Вашингтон.

.

а другата половина сме полуидиоти!

Все пак не можех да напиша и двете.

И гониме родените на Село Това е реалната цифра

факта, че майка ти са я изгонили от ваше село и те е изакала в софия, не те прави нито софиянец, нито столичанин!

Ограмоти се малко. Дори не схващаш къф тъп гъс си. Гоним, гониме, тъп банкянски цървул, и т.н.

които се интегрират в града без значеия от къде са. Има хора, които идват с техните въжделения и желания, но вместо да се интегрират, то желаят да ни променят нас отрасналите в този град. Няма как да стане. Аз като отида в друг град или държава се съобразявам с нравите и обичаите там, "новите" софиянци хич не им пука. Това са разлики в манталитет и възпитание.

Дървен сувенир с три букви

Други смешки за шопите имате ли във ваше село?

Съга че се обиждаме ле?

80% от населението на София не са родени в София. Има цели квартали с хора от провинцията - Манастирски ливади, Витоша, Малинова долина

Да се чете "всеки пети столичанин не е селянин" хахахаха

Напоследък само селяндури обслужвам, вонят на чесън, пот и мръсни чорапи, и като извадят 100 лева си мислят че са царе, егати свинщината

донке, премести се на орлов мост!

Какво правиш на Лъвов мост?

Скоро разговарях с един " столичанин". Той не знаеше къде е зала България

Ама и ти не знаеш и не си стъпвал там!

Значи всеки 5ти я е втасал. Другите са или превтасали или се месят в момента.

беше като за столицата ...

Aми отиди във Факултета, Орландовци, Фириповци, Дружба 1, Овча купел 2, Христо Ботев, ... (мързи ме да пиша) и др. "елитни" квартали там е пълно с кореняци с подходящо възпитание! Модел за подражание!

Аз живея в столицата имам 2 апартамента, но съм див селянин. Слава богу, не съм депутат или чалгар

че си див спор няма. Не е лошо да правиш разлика между имотна и духовна ценност.

:-) Не съди, за да не бъдеш съден. :-)

някой може ли да обясни, защо софиянци се обиждат на "селянин" ?

Те са ГОЛУЕМА РАБОТА, НО ЖИВЕЯТ С МАЙКИТЕ СИ И БАЩИТЕ СИ И БАБИТЕ СИ. НЕ ПЛАЩАТ ТОКА, ДЪРТАТА ДА ПЛАЩА. КО ИМА ЗА ЯДЕНЕ, БЪРКА У ХЛАДИЛНИКА БЕЗ ДА Е ПАЗАРИЛ ЕДНО МЛЯКО. И БАБО ДАЙ 5 ЛУЕВА МААА...АЙДИ ТИ ВЗЕ ПЕНСИЯТА.....ХОООП НА МАШИНКИТЕ ТЪРКА БИЛЕТЧЕ, УДАРИЛ КЬОРАВОТИ АРЕ СТИГА БРЕ 20 ЛУЕВА..АУУУ...ЦИГАРИ КАФЕ И СЕМКИ.

Шшш дават по 150 ЛУЕВА за протест...аре вее..да да ,ку набийш милцонер 500 стотака човек....луелуеее... Ари шшш ...е.ама 3 години Радев е шефа и не дават...тююю зор....тоз Радев пречи...

Бонго Бонго вземи прочети 'Клетниците' , защото там пише защо от провинцията идват в Париж и ще разбереш ( може и да не разбереш ама не се притеснявай, щом като човек , който е дошъл да живее и печели в София, може да се нарича столичанин)

А "пазарил" как се превежда на български? Като чьилифона и чьиливизора ли? :)))

Защото са дошли от село и не искат да им се напомня откъде идват!

Всички от Град София все сте дошли от нечие село, включително възрастните ви. Но селяни е скъпо име, простотията е голяма. Откъде си бре? От ГРАД София бреее. Де хвърли боклука? Накрая на селото. Робството като манталитет е все тъй актуално предимно на гражданите. 30 години купувате по скъпа храна от цяла Европа един протест НЯМА!!!!!!! МУМУК!!! ЕЙ ТВА Е

Е, сега си имате и партия. Стойте си там !

Оффф...Софето...мислех си бреее голуема работа и като посетих няколко европейски космополитни града с по 18 млн жители.....направо сте смешни от софето. И със същото самочувствие в другите европейски градове. Имаше един не спря да хвали сина си, работел у телуевизията и мой колега го пита, А ТИ ПРАЩАШ ЛИ МУ ПАРИ? КАЗА ДА И НАВЕДЕ ГЛАВА...ТЪЙ МУ СЕ СМЯХМЕ....СОФЕТО БРЕЕЕ... ВЪШКИ

Е па ние от софето сме БРЕЕ... Жълтите павета протестите трамвая . Циркаджии

Е отвратителен град...

Столичани в повече

отвратителен е, ама не е град!

Колко селяни са станали граждани. Лошото е че на много от тия хора селото не е излязло от тях.

Останалите 4 са гурбетчии.. ббааахахах

Не,всеки пети селянин е станал "столичанин"!

радвайте се, нараво сте за завиждане; язе се изнесох отдавна към дивия запад и хич и не мисля да се връщам нищо че живеем на село... и само да ви светнем, тука има повече и по-истински българи отколкото при вас

мяки

Ако Шопия върне всички пари, които провинцията наля за да я превърне в столица, София отново ще се превърне в едно кално село!!!

то и ся си е село, просто стана по-голямо

Ми стой си на село бе говедо!

Затова си слянин. Защото си тъп като задник.

Софианецо, не е необходимо да доказваш софийската простотия, ние си ви знаем!

И всеки пети общински съветник в София е столичанин ;) Пропорцията се запазва при кметицата, кметовете и общината. За това провинцият стана по-добро място за живеене: https://council.sofia.bg/councilors2019-2023

Нормално за слаба страна - всичко да е концентрирано в столицата. Достатъчно е да ударят София и са превзели България. Ами то за едно раждане искат по 5000 лв. и всички от малките градове ходят в София,защото не се правят болници и не се изпращат специалисти по малките градове по селата няма нито полиция нито заболекар и лекар. Нормално при тези условия да се обезлюдява България - важното е да има за увеличението на заплатите на депутатите и ръйководството и бонуси за подкупната съдебна власт.

Просто живеят в София! И я мразят!

Може пък и да има причина за това.

Еми тези данни потвърждават че сме факана, тиквена държава

Сите циганки и цигане станаха бугари даже и бебета се подменят да подобрят генофонда.