Прогнозират се рязко застудяване и валежи (обновена)

Оранжев и жълт код са обявени за 23 октомври в страната за обилни валежи и силен вятър. Червен код е обявен за опасност от преливане на река Върбица.

Обратно в новината

Коментари - Прогнозират се рязко застудяване и валежи (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реално погледнато никой вече не се интересува какво е навън метеорологичното време. Дали вали или пък грее Слънце на мене лично ми е все едно, както предполагам и на всеки пълнолетен гражданин на България. Истината е, че всеки от нас се интересува от дъжда, вятъра и бурите в парламента. Това нещото само за което трябва да се говори в публичното пространство. Това е всичко което ни интересува и не би трябвало да има друго. Защо? Ами вие в кой век сте бе? В 21ви ли? Да не би сега да има нещо различно от политика? Еми няма! Е, имало икономика казват. И какво? Тя пък все едно не е продукт на политиката? Много ясно, че е! Имало спорт, наука... У нас отдавна такива неща няма. И никога пак няма да има. Политика, политика, политика! Това имаме ние! И като го имаме трбява да говорим само за него! Не да си отвличаме вниманието с други глупости, дали валяло или не! Ето мене сега ме интересува кой ще ме управлява утре. С колко дясноцентриски възгледи ще бъде и дали ще може правилно и аргументирано да анализира създавалате е евроатлантическа и геополитическа ситуация. Впрочем, аз у нас така и не видях политик, който да говори геополитически. Принципно Меглена Кунева го прави сравнително добре, но и на нея нещо й куца. Не съм видял политик, който да говори така геополитически както например Мартин Шулц. Вие мисля, че също. И това важно ли е за нас? Ами важно е и то много. Защото геополитиката в една държава е именно онова, което прави политиците й независими! Ето виждате ли колко са важни политическите теми? А вие ми губите времето с някакви си природни феномени. Няма природа, запомнете, просто няма!

Тц тц тц , най-лошото от тези 25 години демокрация е, че лудите са сред нас. Свободни и непредсказуеми!

Тъпунгер! Хората се интересуват от времето, защото сега се прибира реколтата. Царевица, грозде, плодове, зеле и други зеленчуци. Ти да не ядеш камъни бе, тъпак? Или ядеш новини от парламента! Ей, прост на род, прост та дрънка!

а ти можеш да ми ядеш какнвото ти хареса! Селски, всеки го интересува нещо друго или ТИ КАТО НАУЧИШ КАКВО ЩЕ Е ВРЕМЕТО МОЖЕШ ДА ГО ПРОМЕНИШ ? Ама обижда!

прибрали са каквото беше оцеляло ,че тази година беше отврат.

и от изток и от запад нищо добро

От степите в русия ще нахлува още по-студен въздух.Че какво хубаво сме видели от североизток и степниците?

свобода?

важи за феса 123

Този Асан Личев тръгнал да ми казва какво трябвало да се направи първо, второ, трето, пето. Този е шеф на нещо си с водите, а ни съобщава на нас какво трябва да се направило. Абе Кратунадо, ми направи го. Шеф си - разпореди се. После съобщи какво е направено, а не сега какво трябвало да се направи. И на кого го казваш по радиото? На баба Пенка и дядо Митко от Левуново ли? Я да го уволняват тоз и да ми се маха от главата.

Един съвет колеги, оставете си автомобилите утре и петък пред вкъщи. Оставете лумпените да се избият първите два дена. На всеки първи сняг или буря от този тип се случва едно и също. Риска не си заслужава, пък и лумпените ще са се потрошили.

За съжаление нямам автомобил. :( Безработен съм на издръжка от родителите. :(

Градски, идея си немаш колко щастлив человек си, д'ге!

Виж сега, Снайпер, пред алтернативата да стоя 4 дни с любимия враг, предпочитам да поема риска и да отпраша в най-голямата буря със зимните си гуми в багажника, а по пътя някъде все ще ги сменя! Наработих се за тази седмица и не мисля да полудявам повече! Мисля да се размажа пред камината и да мина само на червено, щом е червен кодът!

Ти нали беше с Нива,няма да се плашиш.Стига да и работят чистачките....В Бургас е лято.Няма го ''Гонсало''..Дано и да не идва

ФЪФ НАР.СЪБРАНИЕ,...СОН СОНЖ ЖМОНД....

Тая система с цветните кодове е много яка! Като се зададе лошо време и синоптиците веднага вдигат байряка :)))

Скоро прогнозата ще е само по ЦВЕТНОКОДОВАТА СИСТЕМА !!! Пестим време и думи!!! Така че за петък кода е розов ;-))

Ти да го видиш как само се е изправил и зачервил целия...До неделя ще е все така червен. След това може да посинее от студ...като го извадя :D

Кой идиот е въвел в България тези неразбираеми цветни кодове? Правят се на важни или за какво? За по възрастните хора това е не разбираемо. По лесно е: ще има силни бури - не излизайте, или пък поройните дъждове ще доведят до наводнения и пр. толкова е тъпо :жълт, зелен , червен или кой знае още какъв осведомителен КОД. Кой цвят за какво е? В "глупата" Германия няма такива високо културни прогнози!

църна Злата. Бе мани ти кодовете, ами нещо и географията ми се види да се е променила. Пловдив, Ст. Загора и Пазарджик са се преместИли у северозападналата България

Абсолютно сте прав. сега чета ,че е обявен оранжев коз, а по-лесно е да се напише ще духа силен вятър, или ще вали проливно. тези кодове трябва да се премахнат защото дразнят и са безсмислени. Май тези кодове идват от САЩ и запада.

Александър

Не само те, всичко лошо идва от САЩ и Запада. Доказано е. ;)

Те и на плажа ги смениха с юрогейски и редовно ги бъркам.

като си тъп ще ги бъркаш - цветовете са като на светофара, от ясно по-ясно!

steltian

Тези кодове са неразбираеми само за далтонистите.Вместо да се изразяват със стотици думи е по лесно да се каже кода.А който не ги знае да ги научи.Те не са толкова сложни.

Шаренийката я въведоха Цв. Цв. и ББ

Добре се потрудихми тая година със стрина ви Тренда.Докато вия се тръкаляхти по площадите на София ния напрайхми 200 компотя 50 бурканя сладко .Турнахми у 200 бурканя тва пипер лютенци грах гювеч паприкаши и картофити прибрахми .От лозито изкарах 300 литро вино и сливовата рикия сварих 60 литро сига ши варя и гроздовата къмто 100 литро ши изкарам.Мисо имам колкото искам 30 пилета турнах у буркани .По коледа ши гътна две свиньки и идно тиле ши напрая пак наденци създърма и у буркани и у фризеро ши турна.Имам 10 кошки и 5 овце и сирени напрайхми две делви Аве готови сми за зимата

па ти не чакай зимата, бай Трендо, ами си я подхващай как си му е редът. Па Удари 2-3 и зарад мен

Заради такива тъпи селяни сме на опашката на Европа.Дай им само да преяждат

А ти умния гражданин стой гладен и купувай храни пълни с Е-та.

Човешките гени-тоест кръвта опредля дали ще си рус,черен ,умен ,проЗТ и т.н.А кръвта се подхранва от количеството и качеството поета храна,вода и въздух.Колкото по-чисти,натурални и качествени са те,толкова по-здрав,жизнен и умен е човек и обратното.На Вас Ви личи,че ядете купешка калпава храна,отпадъците от мултинационалните хипермаркети с клонове в България.

Майко мила...Идваме с хайдук Велко...голяма кльопачка има тука хей...не ни интересува туй жандармерия туй милиция...цял камион със стока лелееееей да живей труда!!!!!!!

Някои хора са родени само за да ядат...

Гледайки снимката да разбирам, че става въпрос за Ню Йорк ли? Забележете таксито на фона - 100% е заснето в Америка.

За хамерика става вопрос.

Каква Америка бе, не виждаш ли жълтите павета на "Руски"?

Утре да не е четвъртък.. Харпа ще работи

Харпа си работи без почивка. Вчера небето цялото беше в следи от самолети на макс и стояха часове.

ааа моля моля, от вчера обикалят снегорини - и това не е майтап.... трябваше да ви направя снимка :)

''престъпно нехайство ''. Така му казват в Русия, когато те блъзне снегорин на някое летище.

Зимата пак ни изненада и свари неподготвени.

То обикновено по това време се застудява някъде до към велик ден.

През уикенда си сгответе нещо любимо, сипете си винце и се гушкайте.Ще ви е много топличко.

Пивко време.

са виновни!

Преговорите КТБ Стихии Украйна Джихад Ебола

Шефът на Дирекция "Управление на водите" не знае къде има язовири "Първото, което трябва да се направи, е да се види има ли язовири по-нагоре от Златоград по поречието на Върбица"

"Студен въздух от степите на Русия и Украйна". Плиткоумничко. И защо намесвате Украйна, оттам напоследък идват топлещи душата евроновини. Само от Русия идват този студен въздух, откъде другаде, нарочно го пускат, за да им купуваме газа :)

Проблемът не е само в студа, а в завишените разходи, които той носи ! Нарастват сметките за ток, парно, дрехи и лекарства, а при изтънелият бюджет на хората - това си е сериозен проблем ! Затова в България студът е свързан с политиката - ниските доходи, отчайващата некадърност и безкрайната алчност на политиците ни водят до тези студени притеснения !

дори времето е против политиците ни... сега ще стане една.... на нас ни трянва вечна пролет или в краен склучаи лято...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

това е опашката на урагана Гонзало. Политическите ти пристрастия не ти позволяват да се обърнеш към науката. Така на времето са били и инквизиторите на запад

Ти ако прочетеш за източната инквизиция ще разбереш, че Томас де Торквемада е като първолаче...

Ако не са били гоненията на сектите от Константин и наследниците му, може би е нямало да има нужда от създаването на Исляма...

Единственото вярно на тази прогноза е, че ЗЛОТО ИДВА, както винаги-от Русия!!! Особено с фашага на власт! ИначеНЕ ВЯРВАМ НА НЕГОДНИТЕ ЗА НИЩО НАШИ СИНОПТИЦИ!!!

Българските медии до толкова промиват мозъците на нацията, че във вяко нещо се търси политика. Абе с две думи още един болен мозък!

Тоз път иде от запад...Ама по принцип си прав...

Понеже си политизирал дори метеорогогията да те светна за статия в руски сайт, в която се цитираше руският Център по метеорология: "Тази зима ще е най-студената за последните 10 години". Сред коментарите имаше един пост от Архангелск, в който човекът пишеше следното: " Свикнал съм до към 5-и ноември да газя все още кал, а тази година вече от 10 дни е -10 градуса с един противен ветрец." За да се успокоиш ще ти кажа,че "хто не мерзнет-тот москаль";-).

... кажете сега! Що за ел. печка да си купим за 25 кв. стая, идеята е да не се гаси и поддържа постоянна блага :) температура и 2ро може да е по-скъпа, но икономична; въпросът е как им викат на тези работи?

Викат им конвекторни печки :)

:) мерси, чувал съм, а има ли нещо по-добро или баж те тава е!

Мечтииииии, те така им викат...

ако се замечтая много ще се разболея от студ... кажи сериозно?

И най-скъпия климатик се изплаща за две зими. Но задължително пвц дограма и изолация. Ако ги нямаш, колкото и да не ти се иска, комфорт може да ти гарантира само печка на дърва и въглища.

у центъра на Гурко съм! Какви дърва/ :) климатика е 1500 лв., а бюджета 200 лв. - тва като у ДЪРЖАВАТА

Мразя климатици и тракането им и теченето им!

Това с язовирите трябваше да започне още преди два дена , за да се освободи повече обем.

Човекът на снимката против студа ли се е облякъл така или против еболата?

А на онази с чадъра палтото и е тясно! Няма начин да не и е студено, зимните дрехи трябва да бъдат по-широки.

Така е, като няма правителство и всеки прави каквото си иска.

От началото на седмицата самолетите интензивно орат небето и пръскат... нормално е да очакваме атмосферни катаклизми тези дни!

Цъкайте минуси на воля, а после се чудете защо ни заливат незапомнени наводнения и защо ни морят вируси, трудно поддаващи се на лечение. Причините са пред очите ни, само че някои са твърде слепи, за да ги видят!

Нормален ли си? Учил ли си някога нещо по физика за топлите изпарения и студения въздух? Много си семпъл, да знайш!

Защо парното не е пуснато? Всяка година ни прилагат един и същи номер. Застудее те чакат една седмица хората да се разболеят и после го пуснат.

деер

Стига паника! Какво да е времето? Новина е, ако е 40 градуса.

40 ºF си е къмто 4-5 ºC Всичко е точно. Годно е за новина.

Закова го! Кефиш! Гепи пет! :)

понеже не можем да реагираме по никакав начин и винаги лошото време ни заварва неподготвени остава да се tраби и всява паника в населението чрез медиите за супер лошо време та то само да се спасява

НА БАС ЧЕ СНЕГА ПАК ЩЕ НИ ИЗНЕНАДА ПОСРЕД ЗИМА !

ме фара

Отворко, като ти измръзнат кайсиите и ти паднат, тогава ще те питам пак за фара :)

Ма неговия е ксенон, за това е ербап! Да му мислиме ние с халогенките....:))

Ами то и мен ме боли фара! Аз си знам, че по това време на годината е нормално да е студено. Знам, че ще има по-големи разходи за отопление, но пък така е като си жив! Да е жив и здрав Николай Банев, фалира ни ТЕЦ-а и сега имам чудесни климатици на 100 волта. Имам си топли дрешки и хубави зимни гуми. И си мисля, че всеки нормален човек би трябвало да е помислил за тези неща навреме.

A защо Топлофикация - София мълчи относно пускането на парно? Прогнозата си е за трайно застудяване.

Ох, много ме е страх! Ами сега?

чудно!

Страшна работа е тоя Путин , не ни иска бамята , ще ни спре газта и на всичкото от горе ни праща арктически температури от лични те си степи .

В интерес на истината при нас в Източна Тракия най ниските температури и леден вятър има единствено, когато вятърът идва от изток. Но се надявам на циганско лято около средата на ноември.