Коментари - Временно затварят АМ "Тракия" край Бургас заради запалила се кола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, къде в статията пише, че виновно е газовото??? Че всички само него коментирате!

Ми карайте електромобили! Тъпака по-долу твърди че те се палят!!??? Ми да естествено при УМИШЛЕН ПАЛЕЖ. Затова тези газови уредби трябва да бъдат облагане с 500 % по-високи данъци! Това са потенциални БОМБИ. Ма били те екологични, Ха, ха, хи - НО СА №1 ПО ВЗРИВООПАСНОСТ.........

Коли на бензин също се палят. И елекртомобилите и те се палят. В всички случаи гасенето с едното пожарогасителче е трудна работа. Само не разбрах що са затворили магистралата? Ми изгоряла е за 15 минути и .... това е.

Как можете да лъжете че старият дарак не е изправен. Минал е менте преглед я в пункта на шефа на КАТ я в този на шефа на ДАИ. Перфектен е.

Никакво доверие на газови устройства монтирани у нас нямам. Времето е топло-палят се.Колите на газ прегряват в пъти повече,от другите. Ще обидя много хора,но!Кола няма да карам/притежавам,но газ-никога.Въпрос на лично мнение и убеждение.

"Прегряла" ти е кухата кратуна на тебе . LPG-то е по-добро гориво от бензина и ,като октаново число и процес на изгаряне в камерата ...да не казвам и ...екология. Не предизвиква детонация, която е една от причините за "прегряването". Стотици хиляди километри съм минал на газ ...масла, свещи компресия ...всичко е с поне двоен ресурс ,от колкото на бензин . В 40 - годишната си практика съм се палил на 2-3 пъти ...от КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ в ел.инсталацията- справел съм се ...

Съвсем сериозен въпрос. След като имаш толкова голям опит, колко според теб е минималният годишен пробег на един автомобил, на който газовата пропан-бутан уредба е закупена, монтирана и поддържана съответно стандартите за използване на този тип горивна система, за да е ефективна икономически? Защото съм убеден, че 80% от ползващите втечнен под налягане пропан-бутан, изобщо не достигат този пробег, но въпреки това карат на газ, т.к. не дават и стотинка за поддръжка. Почти няма кола на пропан-бутан, която като застанеш зад нея на светофар, да не те умирише. Което показва, че изгарянето на горивото съвсем не е такова, каквото ти описваш на теория. И още един въпрос. Според теб колко автомобила, с монтирана нефабрично газова уредба са си реконструирали съответно изпускателната система. Според мен, николко.

Двигателите на газ се износват много по-бързо от тези на бензин - животът им е много по-кратък при еднакви условия на сравнение - редовна поддръжка. какъв двоен ресурс, какви 5 лева?? Газ се слага и използва масово от фирми, защото навъртат много километри на година и им е по-евтино - и без това като изтече гаранцията обикновено сменят колите, които и без това са морги, не че е по-екологично или щели да я карат по-дълго. Българинът слага газ, щото му излиза по-евтино после да кара, но не слага в сметките цената на газовото, като в 99% се минават всички, които карат на газ, защото така или иначе не могат да си избият парите, защото не карат достатъчно. Иначе коли се палят по една или друга причина - не виждам как това може да е новина, че и на първа страница.

У нас никой не проверява сериозно колите с газови уредби

Тези статии станаха доста тенденциозни! Газта е виновна... не факта, че си монтират газовите във мазета и гаражчета без никакви правила и контрол. За по 200лв с 3та употреба части. И че се карат "коли" на по 20г. в потресаващо техническо състояние и минават незнайно как техническите прегледи, това също не е причина, но газта е виновна. Газовите са опасни!

Аз Ша ти кажа как се минава - отиваш, мери спирачната сила на предни-задни. После отиде отдолу и ми вика - върти волана наляво-надясно... готов си! Нямам газово, верно, и верно колата е на 5 години, тъкмо й изплатих лизинга, ама на 3-тата година, като минах преглед, всичко гледаха, а сега - баси пародията. Иначе ми го препоръчаха човека, добър бил. Като видях в тоя град какви морги карат, разбрах защо го имат за добър. Честно казано предпочитам да дам 40 лева на някой, който ще си свърши съвестно работата, а не за 1 завъртане на волана наляво-надясно!