Коментари - Ползите и вредите от смяната на часовото време | Днес.dir.bg

Ползите и вредите от смяната на часовото време

В неделя преминахме към лятното часово време. Промяна с час напред се отразява на организма ни около седмица. Все по-често тази смяна се оспорва.

Обратно в новината

Коментари - Ползите и вредите от смяната на часовото време | Днес.dir.bg

Коментари

Работният ден свърши, а навън е още светло. Това е правилното време за мен! :)

Как да обясним на животните да се хранят, да стават и лягат по лятното часово време? Мууууу! Не питайте! Ние, хората неевреи, наричани гои, стада, животни, ние сме животните за проклетите предатели и убийци на Исус Христос, на децата на дявола, на сатанистите... Отдавна им пречим, защото ресурсите на планетата са ограничени, а сатанистите се стремят към неограничени лукс и неограничена власт за наша сметка.

Лятното часово време започна да се въвежда в Европа във връзка с петролната криза от 1973 г. и недостига на енергия за високо енергоемката промишленост. Тогава може и да е имало някакъв смисъл от лятно часово време с цел икономия на ток, ато за да не се закрият производства временно се преминава и към 4 дневна работна седмица, 4-часов работен ден... Цялата енергоемка икономика днес е в историята и от лятното часово време остана само ЧИСТАТА ВРЕДА ЗА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ. НО КОЛКОТО ПО-ЗЛЕ ЗА ЧОВЕКА, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА ВРАГА НА ЧОВЕКА - АНТИХРИСТА И НЕГОВИТЕ САТАНИСТИ. СВЕТЪТ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ САТАНИСТИТЕ И ТОВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ЗОМБИРАНЕТО, ЧЕ ЛЯТНОТО ЧАСОВО ВРЕМЕ БИЛО НЕЩО ХУБАВО... Убиват ни бавно, убиват ни сигурно...

..."От друга страна смяната в стрелките осигурява на хората повече светлина"...???!! Кой малоумник е сътворил това безумно , лъжливо клише. което се повтаря от също такива малоумнои като него, Количеството светлина, което получаваме , се определя от деня и месеца в който сме, от това , в какво положение сме спрямо слънцето. Също толкова лъжливи и измислени са "точноте измервания" за спестената енергия = незнам колко АЕЦ Козлодуй! Защо не напишат кой е правил тези изчисления, на базата на какео - да публикуват, ако има нещотакова направено/ Пълно е с малоумни и в Брюксвл и най-вече в парламента му. Не може нещо, дето е било валидно ( а дали е било) през 17... в Америка , да е валиодно и днес с този начин на живот.

От цялата тази глупост страдат най - много децата. Когато съм първа смяна трябва да си оставя детето по тъмно - в 6 ч. пред градината. В колко трябва да го вдигна за да го приготвя? А ползата за тях каква е? Недоспало, кисело, а на майките какво им е спокойни на работа? Пълна тъпня и разбиване на нервите на децата от малки!

Колко настинки, колко инфаркти и прочие ще спестим само! А вие за някакъв си час... Еднаква температура целогодишно - веднага да се внесе като законопроект и само някой да смее дас е противопостави! Той деца има ли?

През късната есен и зимата сме на местно туземско време, а през останалата част от годината на Московско време. Що така бе, братя европейци?

Искат отмяната в северните страни. Там може би има по-малко значение, та даже има бели нощи. За тези по-близо до Екватора сигурно има по-голяма разлика. Нищо чудно логичното противопоставяне да е северен ЕС срещу южен. Не оценявате обаче един може би голям проблем. И това са компютрите и пренастройката. Да не говорим за бази данни, макар датите там вероятно да се помнят различно и да се представят само според зададеното време. Самата промяна веротно ще коства милиони, ако не милиарди евро.

Когато не се сменяваше времето, от общината пращаха писма до предприятията, със питане от колко часа ще им бъде работното време - това беше с цел да не се натоварва градския транспорт и да няма блъскане по едно и също време. Тази практика беше успешна, може да се прилага и сега.

Абе вие нормални ли сте... Гледаме 20 крави... Елате да им обясните, че трябва да ядат един час по- рано, да пият вода един час по -рано и да заспиват един час по- рано...

Остави им по 5 лева и те сами ще решат кога да си купят баничка!!!

мъчите животинките по часовник да го правят?! Мислех, че часовниците са само за хора!

Ти - крава виждал ли си?

Обясни на кравата, като се събуди в 4, че ти ще спиш до 10 и няма да яде до тогава!

Ненормални в ЕС.Защо нищо не правят за подобряването здравето на европейските граждани.ТЕ УМИШЛЕНО ВКАРАХА ТЕРОРИСТИ ДА МОГЪТ ПОСТАПЕННО ДА НИ УБИВАТ,ТА ЗА ЗДРАВЕТО ЩЕ СА ЗАГРИЖЕНИ

ЗИМНОТО астрономическото-ВРЕМЕ и толкоз..Тези, които са за лятното време, не мислята за децата...Ще трябва да стават по тъмно и по студено...за да ходят на детски градини и на училища...Изобщо това местене е пълна дивотия...Някои страни го разбраха бързи и веднага го отмениха,но ЕС действа тромаво...Сега пък спорели дали да остане зимното или лятното време...Северните страни естествено искат зимното, южните-лятното и т.н....А и не дават ние сами да си определим как да стане...

а не лятното?

Крайно време е да останем на лятното часово време и да не бутаме повече стрелките. То е в пъти по-удобно за съвременният живот. Зимното чаосово време е мислено и въведено, когато още е нямало електричество и хората са лягали рано, съответно са ставали рано. Не ми говорете за астрономическо време, защото такова НЯМА. събрали са се някога, някъде някакви хора и решили, че това ще е първи меридиан и това ще е "астрономическото време". В него няма НИЩО прородно. НИЩО!

Човек някога е ставал със Слънцето. То го е събуждало. Тъй нареченото по-ранно или по-късно ставане си го е имало, но не са гледали часовници. Прекалено много да се изкара, че на човек му трябва цяла седмица. Има хора които постоянно летят на някъде по света.

Не знаех че има и ползи....

Дори НАСА изтъкваше колко се печели от смяната на времето. Между другото това може да е голям проблем за компютрите. При всички положения по-голямо от измисления за 2000 година. Трябва да се пускат упдейти навсякъде.

дреми си. Какво те интересува в колко часа ще дремеш на работното си място?

Полза няма никаква за нормалните хора, но съвсем демократично ЕК забранява с директива да се отменя тая нелепа глупост.

и аз не съм ЕС. Предпочитам да живея на светло!

Астрономическото време означава, в 12:00 на обяд слънцето да е в зенита си, и, в колкото изгрява сутрин, в толкова залязва вечер, на равно време от 12 на обяд. Всичко останало са измислици. Ако трябва да се промени нещо, то това е работното време на населението, сутрин да се започва работа по-рано или по-късно, според сезона и възникналата необходимост. Иначе, часовите пояси са нещо неизменно.

Най-после едно мъдро предложение.

Ако работното време се измества, вместо да сверяваме часовниците, това ще е идеално. А който иска или не иска да си измества работното време, ще може да си го уреди с шефа

И каква е разликата? Дали ще сменям стрелките или ще ставам 1 час по- рано за работа! Все е тая.

За съжаление НОРМАЛНИТЕ хора са жертва на МАЛОУМНИ ПСИХОПАТИ И БЕЗУМНИТЕ ИМ ТЕОРИИ, НАПРИМЕР КОМУНИЗМЪТ И ВСЕОБЩОТО РАВЕНСТВОТО, ТАКЪВ ЗВЕР В ПРИРОДАТА НЯМА!!! Тая ГАВРА С НАС И С ТОВА ИЗМИСЛЕНО ЛЯТНО И ЗИМНО ЧАСОВО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕНА. НЯМА ПОЛЗА ИМА САМО ВРЕДА!! АЗ ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС, ЗАЩОТО МИ ПИСНА МАЛОУМНИ ОТ БРЮКСЕЛ ДА МИ ТРОВЯТ ЖИВОТА, КАКТО И ПДИХООАТИ И ФАШИСТИ ОТ МОСКВА!

Той и Ердоган така каза, дръжте се за Турция, няма да сбъркате.

че бил психопат? Да не си гледал огледало?

Ползите са за журналистите че има за какво да плещят едно и също всяка година по един месец. И за политиците че си правят тренировки по власт върху народа. Реално ако топлиш едни помещение 24/7 няма значение дали ще светнеш лампите в 06:00 или в 10:00. Никакво значение няма и да питам депутатите днес ще отидат ли навреме на работа или ще си отидат в обичайното време ?

ПОЛЗИТЕ СА ЗА БОГАТИТЕ ВРЕДИТЕ ЗА БЕДНИТЕ

Наскоро чух по ТВ някакъв, с твърде остър предупредителен тон да казва, че ако не се било сменило времето, това щяло да е лошо за туризма. Ето, значи, къде е заровено кучето ! При чорбаджиите-изедници ! Тяхното джобче да се пълни е важно, за което вероятно си плащат. Ето защо, видиш ли частник, застреляй го - той, щом е частник, значи е вълча порода, т.е. заради своя интерес е готов да умори останалите хора ! И още нещо - колкото може по-скоро трябва да напуснем ши . . ания ЕС - те въведоха и тази година лятното време, въпреки многото мнения по медиите, че това е вредно !!!

Добре е смяната на времето да си остане. Така калпазаните ще имат още един повод да обясняват собствената си некадърност и слабост.

Много по-добре е лятното часово време да започва от 1-ви Май и да свършва на 31-ви Август.

Ползите са никакви, сега щях да си спинкам сладко в креватчето.

А сега какво правиш, висиш в дир-а. Същата полза от теб.

Смяната на времето го е измислил някой малоумник,който не е виждал дете през живота си.Какво значи да го вдигнеш в 5 часа за да го заведеш полузаспало на градина и да отидеш на работа,защото вечер не може да го сложиш в леглото докато грее слънцето.А тези които не искат да го сменят е защото за тях е все едно. Те вечер са по ресторантите, а до обяд спят и си получават тлъстите заплати дори без да ходят на работа /справка-българския парламент/.

хе ви разбирам, хора. летище цофия е претъпкано, всяка събота и неделя. полетите на раиън еър са напълно запазени до след лятото и то не тези, които летят в нашата часова зона. точно този един час ви причинява психични проблеми и инфаркти. а цигари, алкохол, мизерия, боклук, стари автомобили, самолечение с какви ли не лекарсва от аптеките- нито едно от тези неща няма такова влияние върху организма, каквото има единият час напред или назад.

Нямам нищо против да не се сменя времето, но всички нормални работещи служби да започват работа в 8! Журналиста говореше за загуби в бизнеса, но никъде не обясни, за какво, защо, кога и по какъв начин! Същото и за тока! Макар че там горе долу се сещам, че вечер на тъмно се ползва много електричество!

И цялата работа за 54 стотинки на човвек на година?! Дори и 5 лева да бяха, не виждам защо трябва да се тормозя няколко дена докато свикна с по-ранното ставане. Пълна глупост е това. Едно време може и да е имало полза, когато осветлението по градовете е струвало доста повече, отколкото сега. И само за справка на сравняващите с производството на АЕЦ - основният недостатък на АЕЦ е, че не може да я пуснете да речем на 20% мощност и да намалите разходите до 20%. Затова е най-добре АЕЦ дда работи на пълна мощност - тогава е най-евтино производството. Така че и да спестим от ток, няма как да спрем АЕЦ за 12 часа, че да реализираме тази полза в пари.

Нямам нищо против да премахнат зимното часово време, за да е по-светло следобяд. Все ми е тая дали сутрин ще е тъмно по-дълго време.

Ама нали се сещаш, че зимно време няма... има АСТРОНОМИЧЕСКО и ЛЯТНО (измислено)

Астрономическото време е зимното и това трябва да се има в предвид ако мерим времето при полеви условия със слънчев часовник.Готов съм да им давам техните 54стотинки но да не местят стрелките защото е голяма гадост.Дори да не съм на работа поне седмица денят ми сякаш е объркан а когато ми се налага да ставам за работа сутрин от 04.00часа което при смяна означава 03.00 си е направо мъчение.По-зле е отколкото да съм пиян и в такова състояние трябва да работя с машини.Ако стане беля работника у нас винаги е виновен.На всичкото отгоре ефекта се засилва ако работиш и на смени.Непрекъснато дремеш когато трябва да си бодър и не можеш да заспиш когато трябва.Лошият Путин отърва руснаците от тази гадост докато уж будното европейско общество спи и похърква...

Мечо пух към Прасчо: - Пасчо, какво дъвчеш? - Портокал! - Ама то не ми прилича на портокал... - Щото го ям за трети път! ------------------------------------------------- Ето така виждам тази тема всяка година, 2 пъти годишно!

Тази смяна на часа е тотална глупост! Снощи си легнах с един час по рано от обичайното и въпрек и това тази сутрин като станах ми се спеше страшно много а сърцето така ми туптеше че щеше да се пръсне! Тези който защитават смяната и казват как ходим в други държави и това не ни пречело изобщо не е вярно! Когато ходих на гости при сестра ми в Англия въпрек и че ходих на почивка ми беше много трудно да свикна с двата часа разлика! Така изобщо не е вярно това да не говорим че ако си свикнал да ядеш в точно определен час после е много трудно да ядеш един час по рано! Аз съм на редовна смяна и на мен ми се отразява много зле тази смяна! Най малко един месец ми трябва докато свикна сутрин като стана съм изнервен и без настроение!

Човече, без да се обиждаш, но като ти чета поста ти си си за психиатър по принцип. Не мисля, че часовата разлика ти е виновна.

Остави ги, това са болни хора! Дори да не сменяме стрелките, шефа му като го викне в 8 на работа лятото, пак няма да има никаква полза от протеста му! Като са болни да си се лекуват! Това е положението!

Като няма лятно часово време след два месеца ще ставаме за работа доста след изгрева на Слънцето, а ще бъдем будни далеч преди това. На работа, вместо по хлад ще ходим по жега. Хората и медиите в търсене на сензациите стигнаха до там, че за да се изкарат интересни и новатори посегнаха и на часовото време, нещо което е било старателно обмислено и пресметнато преди да се въведе. И какво, ако го махнем по-малко психясали и по-малко катастрофи ли ще има?

Ти си психясал по всяко време.Защо трябва да го махаме,като може да не го прилагаме местенето на стрелките на часовника

Половината от хората са ранобудни (чучулиги) и смяната не им влияе. Другата половина са биологически къснобудни (сови) и часовата промяна ги съсипва. Просто спорът не е в една плоскост и не може да се достигне до някакво съгласие. Логично е 50% чучулиги, за които е без зночение да отстъпят на 50% сови, за които е от особено значение и биологически невъзможно да свикнат. Толерантност към различните от теб, особено когато са част от твоето семейство, част от приятелите ти и хората, с които живееш.

Още през далечната 1784 г. Бенджамин Франклин пише писмо до редактор на вестник Парижки журнал" и предлага на парижани да стават и съответно да си лягат по-рано, измествайки стрелката. Защо този малоумник още тогава не сте го отрепали бе хора? Уж казват, че хората вървят напред, а няма воля нещо, което е прието през онова време вече да се промени към по- добро. Тогава е имало роби, но явно че и днес нищо не се е променило.

Тези хора са пропуснали часовете по физика: 1.Земята е кръгла. 2.Не сме роби пътуваме все повече. 3.Прецесията на земята. Явно хората, които са против местенето на стрелките вярват в плоската земя и демоните още. Още нещо според мен датата на местене на стрелките може да се подобри, но това е друга тема.

Щом има психари и калпазани които са против лятното часово време, предлагам да се върне и старото работно време от 07:з0ч. Така ще е най-справедливо. Хем и зимата ще ставате по-раничко.

А защо да не отменим зимното време? Отдавна дневните ни занимания не са свързани с естествения цикъл на животни и растения така че няма значение, че зимното е астрономическото.

Нищо човешко няма да решат там. И се нагледахме и се начакахме.

Там се оказаха по-тъпи и от нас.Всеки отговаря за това,от което разбира най-малко

Тази подла гавра с човешкото здраве е измислена от фабрикант с цел по голяма Печалба за сметка на Здравето на работниците ! Тя не се прилага за да сте по добре ! Ако беше полезна отдавна щяха да я премахнат !

Доста добре казано самовнушение било, само напълно завършен идиoт може да го твърди

На българските работодатели им пречат националните празници, съботите и неделите, това че работниците изобщо имат някакви права. Само Шушана и Moet могат да излекуват изтерзаните им души.

Писна ми откакто се помня, а аз съм на 45г. измерването на часа да се мести във връзка с печалбата на хора които спят до обяд и не се интересуват от никий друг. Това е практика останала за заробване на работещите, без да се мисли за това че те са хора имат семейства и личен живот. Работенето за робите от тъмно до тъмно се регулира много добре и всичко в името на печалбата на шепа спящи до късно неблагодарници.

Тези "хора" са червените и сини днескашни чорбаджии. Злобни и неблагодарни експлоататори. Какво като умре някой от инфаркт или инсулт, "друг ще го смени и толкоз. Какво тук значи някакви си личност". Каквото правеше буржоазията, това направиха и те. Затова направиха преврат - за да станат чорбаджии експлоататори. Едва изкараха 45 години. Време е за нов народен съд.

Тази директива е 2 странички и никъде не пише, че трябва да се сменя. С акт на МС и уведомление на останалите страни можем да си останем на астрономическото. Задължително само е, ако го сменяме да става на определени дати. Примерно нито Ердоган нито Путин го сменят, има и други държави. А да чакаме ЕК да се произнесе, а тя ще чака да минат изборите догодина, па доде пак решат с какво да се занимават...

Десетки Човешки живота ще струва този експеримент , Сигурно това е целта няма човек - няма проблем !

Минималните ползи са ясни,по-големите вреди също но щом ЕС го повелява,ние васалите,ще трябва да го приемем с поклон!Дори и ЕС да не е поискал от нас нещо,ние ще се сетим за такова и ще им се предложим!На това сме свидетели всички и то не от сега!

Ползи - йок, вреди - чок!!!

2025-та година: От няколко години вече няма лятно часово време. Хората, които получаваха от преминаването на лятно към зимно часово време депресивни разстройства, психически дискомфорт и цялостно влошено здравословно състояние бяха победили в исканията си над нас, които обичахме лятото да е светло до късно и поради тази причина, то бе отменено. Сега сутрин се съмва в 03:30 ч., а слънцето изгрява в 04:00 ч. Вечер след като привършим работа ни остават около два часа светлина и към 20:30 ч. отново е тъмно. По улиците вече не се забелязват уморени от смяната на времето лица, с изключение на тези, които ходят в командировка и екскурзия в страни, попадащи в друга часова зона. Пиша това по тъмни доби на 22 юни 2025 г. в 20:50 ч.

Точно казано.За екскурзия и командировка в страни с часова разлика ще си счупят краката,тогава не им влияе зле смяната на времето,ама иначе умират от здравословни и психични проблеми,като е за това да ни е светло до по-късно. :)))

Никога не съм имала финансовата възможност да отида на екскурзия в държава с няколко часа разлика от нас,нито работата ми е свързана с такива командировки но е факт че,тази смяна на часа ми действа съсипващо.Не мога да вляза в релси цял месец!

Вал, Ти явно пишеш по зимното време. А истинското е лятното. Така че пишеш в 21:50.

Истинското време е зимното и ако го оставят лятото отново него картинката ще е точно тази. Съмване в 3:30 ч. стъмване в 20:30 ч.

Не е хубаво да се мастурбира рано сутрин, защото организма се изтощава. Комбинирано с ранно ставане и пиши деня отписан.

Смяната на времето силно влияеше на икономиката,защото имаше такава,а сега влияе силно на психарите,защото преди ги нямаше.Най-различни експертчета изказват научни мнения,четейки чужди сайтове и приписвайки ги за собствени изследвания.Ако смяната на часа въздействаше на организма,първо животните щяха да го усетят.А дали на кучето ше му се сере в 5.00 сутринта или в 6.00,а да го изведеш, му е все тая,господа експерти.

Май не те разбраха, като потвърждение на действието със смяната на времето.

на суверенни и равноправни страни?! Тогава какво означава наложена от Брюксел чрез директива забрана за самостоятелно решаване от всяка държава на този свързан със здравето и икономиката й въпрос?! Не е ли пълна загуба на суверенитет и налагане над всички народи от държавите-членки на волята на определен кръг от еврочиновници, които отгоре на всичко дори не изразяват и волята на народите от които са избрани, а в повечето случаи налагат собствените си виждания и интересите на тесни политически и икономически кръгове?!

Коментари - Ползите и вредите от смяната на часовото време | Днес.dir.bg

Ползите и вредите от смяната на часовото време

В неделя преминахме към лятното часово време. Промяна с час напред се отразява на организма ни около седмица. Все по-често тази смяна се оспорва.

Обратно в новината

Коментари - Ползите и вредите от смяната на часовото време | Днес.dir.bg

Коментари

Работният ден свърши, а навън е още светло. Това е правилното време за мен! :)

Как да обясним на животните да се хранят, да стават и лягат по лятното часово време? Мууууу! Не питайте! Ние, хората неевреи, наричани гои, стада, животни, ние сме животните за проклетите предатели и убийци на Исус Христос, на децата на дявола, на сатанистите... Отдавна им пречим, защото ресурсите на планетата са ограничени, а сатанистите се стремят към неограничени лукс и неограничена власт за наша сметка.

Лятното часово време започна да се въвежда в Европа във връзка с петролната криза от 1973 г. и недостига на енергия за високо енергоемката промишленост. Тогава може и да е имало някакъв смисъл от лятно часово време с цел икономия на ток, ато за да не се закрият производства временно се преминава и към 4 дневна работна седмица, 4-часов работен ден... Цялата енергоемка икономика днес е в историята и от лятното часово време остана само ЧИСТАТА ВРЕДА ЗА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ. НО КОЛКОТО ПО-ЗЛЕ ЗА ЧОВЕКА, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА ВРАГА НА ЧОВЕКА - АНТИХРИСТА И НЕГОВИТЕ САТАНИСТИ. СВЕТЪТ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ САТАНИСТИТЕ И ТОВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ЗОМБИРАНЕТО, ЧЕ ЛЯТНОТО ЧАСОВО ВРЕМЕ БИЛО НЕЩО ХУБАВО... Убиват ни бавно, убиват ни сигурно...

..."От друга страна смяната в стрелките осигурява на хората повече светлина"...???!! Кой малоумник е сътворил това безумно , лъжливо клише. което се повтаря от също такива малоумнои като него, Количеството светлина, което получаваме , се определя от деня и месеца в който сме, от това , в какво положение сме спрямо слънцето. Също толкова лъжливи и измислени са "точноте измервания" за спестената енергия = незнам колко АЕЦ Козлодуй! Защо не напишат кой е правил тези изчисления, на базата на какео - да публикуват, ако има нещотакова направено/ Пълно е с малоумни и в Брюксвл и най-вече в парламента му. Не може нещо, дето е било валидно ( а дали е било) през 17... в Америка , да е валиодно и днес с този начин на живот.

От цялата тази глупост страдат най - много децата. Когато съм първа смяна трябва да си оставя детето по тъмно - в 6 ч. пред градината. В колко трябва да го вдигна за да го приготвя? А ползата за тях каква е? Недоспало, кисело, а на майките какво им е спокойни на работа? Пълна тъпня и разбиване на нервите на децата от малки!

Колко настинки, колко инфаркти и прочие ще спестим само! А вие за някакъв си час... Еднаква температура целогодишно - веднага да се внесе като законопроект и само някой да смее дас е противопостави! Той деца има ли?

През късната есен и зимата сме на местно туземско време, а през останалата част от годината на Московско време. Що така бе, братя европейци?

Искат отмяната в северните страни. Там може би има по-малко значение, та даже има бели нощи. За тези по-близо до Екватора сигурно има по-голяма разлика. Нищо чудно логичното противопоставяне да е северен ЕС срещу южен. Не оценявате обаче един може би голям проблем. И това са компютрите и пренастройката. Да не говорим за бази данни, макар датите там вероятно да се помнят различно и да се представят само според зададеното време. Самата промяна веротно ще коства милиони, ако не милиарди евро.

Когато не се сменяваше времето, от общината пращаха писма до предприятията, със питане от колко часа ще им бъде работното време - това беше с цел да не се натоварва градския транспорт и да няма блъскане по едно и също време. Тази практика беше успешна, може да се прилага и сега.

Абе вие нормални ли сте... Гледаме 20 крави... Елате да им обясните, че трябва да ядат един час по- рано, да пият вода един час по -рано и да заспиват един час по- рано...

Остави им по 5 лева и те сами ще решат кога да си купят баничка!!!

мъчите животинките по часовник да го правят?! Мислех, че часовниците са само за хора!

Ти - крава виждал ли си?

Обясни на кравата, като се събуди в 4, че ти ще спиш до 10 и няма да яде до тогава!

Ненормални в ЕС.Защо нищо не правят за подобряването здравето на европейските граждани.ТЕ УМИШЛЕНО ВКАРАХА ТЕРОРИСТИ ДА МОГЪТ ПОСТАПЕННО ДА НИ УБИВАТ,ТА ЗА ЗДРАВЕТО ЩЕ СА ЗАГРИЖЕНИ

ЗИМНОТО астрономическото-ВРЕМЕ и толкоз..Тези, които са за лятното време, не мислята за децата...Ще трябва да стават по тъмно и по студено...за да ходят на детски градини и на училища...Изобщо това местене е пълна дивотия...Някои страни го разбраха бързи и веднага го отмениха,но ЕС действа тромаво...Сега пък спорели дали да остане зимното или лятното време...Северните страни естествено искат зимното, южните-лятното и т.н....А и не дават ние сами да си определим как да стане...

а не лятното?

Крайно време е да останем на лятното часово време и да не бутаме повече стрелките. То е в пъти по-удобно за съвременният живот. Зимното чаосово време е мислено и въведено, когато още е нямало електричество и хората са лягали рано, съответно са ставали рано. Не ми говорете за астрономическо време, защото такова НЯМА. събрали са се някога, някъде някакви хора и решили, че това ще е първи меридиан и това ще е "астрономическото време". В него няма НИЩО прородно. НИЩО!

Човек някога е ставал със Слънцето. То го е събуждало. Тъй нареченото по-ранно или по-късно ставане си го е имало, но не са гледали часовници. Прекалено много да се изкара, че на човек му трябва цяла седмица. Има хора които постоянно летят на някъде по света.

Не знаех че има и ползи....

Дори НАСА изтъкваше колко се печели от смяната на времето. Между другото това може да е голям проблем за компютрите. При всички положения по-голямо от измисления за 2000 година. Трябва да се пускат упдейти навсякъде.

дреми си. Какво те интересува в колко часа ще дремеш на работното си място?

Полза няма никаква за нормалните хора, но съвсем демократично ЕК забранява с директива да се отменя тая нелепа глупост.

и аз не съм ЕС. Предпочитам да живея на светло!

Астрономическото време означава, в 12:00 на обяд слънцето да е в зенита си, и, в колкото изгрява сутрин, в толкова залязва вечер, на равно време от 12 на обяд. Всичко останало са измислици. Ако трябва да се промени нещо, то това е работното време на населението, сутрин да се започва работа по-рано или по-късно, според сезона и възникналата необходимост. Иначе, часовите пояси са нещо неизменно.

Най-после едно мъдро предложение.

Ако работното време се измества, вместо да сверяваме часовниците, това ще е идеално. А който иска или не иска да си измества работното време, ще може да си го уреди с шефа

И каква е разликата? Дали ще сменям стрелките или ще ставам 1 час по- рано за работа! Все е тая.

За съжаление НОРМАЛНИТЕ хора са жертва на МАЛОУМНИ ПСИХОПАТИ И БЕЗУМНИТЕ ИМ ТЕОРИИ, НАПРИМЕР КОМУНИЗМЪТ И ВСЕОБЩОТО РАВЕНСТВОТО, ТАКЪВ ЗВЕР В ПРИРОДАТА НЯМА!!! Тая ГАВРА С НАС И С ТОВА ИЗМИСЛЕНО ЛЯТНО И ЗИМНО ЧАСОВО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕНА. НЯМА ПОЛЗА ИМА САМО ВРЕДА!! АЗ ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС, ЗАЩОТО МИ ПИСНА МАЛОУМНИ ОТ БРЮКСЕЛ ДА МИ ТРОВЯТ ЖИВОТА, КАКТО И ПДИХООАТИ И ФАШИСТИ ОТ МОСКВА!

Той и Ердоган така каза, дръжте се за Турция, няма да сбъркате.

че бил психопат? Да не си гледал огледало?

Ползите са за журналистите че има за какво да плещят едно и също всяка година по един месец. И за политиците че си правят тренировки по власт върху народа. Реално ако топлиш едни помещение 24/7 няма значение дали ще светнеш лампите в 06:00 или в 10:00. Никакво значение няма и да питам депутатите днес ще отидат ли навреме на работа или ще си отидат в обичайното време ?

ПОЛЗИТЕ СА ЗА БОГАТИТЕ ВРЕДИТЕ ЗА БЕДНИТЕ

Наскоро чух по ТВ някакъв, с твърде остър предупредителен тон да казва, че ако не се било сменило времето, това щяло да е лошо за туризма. Ето, значи, къде е заровено кучето ! При чорбаджиите-изедници ! Тяхното джобче да се пълни е важно, за което вероятно си плащат. Ето защо, видиш ли частник, застреляй го - той, щом е частник, значи е вълча порода, т.е. заради своя интерес е готов да умори останалите хора ! И още нещо - колкото може по-скоро трябва да напуснем ши . . ания ЕС - те въведоха и тази година лятното време, въпреки многото мнения по медиите, че това е вредно !!!

Добре е смяната на времето да си остане. Така калпазаните ще имат още един повод да обясняват собствената си некадърност и слабост.

Много по-добре е лятното часово време да започва от 1-ви Май и да свършва на 31-ви Август.

Ползите са никакви, сега щях да си спинкам сладко в креватчето.

А сега какво правиш, висиш в дир-а. Същата полза от теб.

Смяната на времето го е измислил някой малоумник,който не е виждал дете през живота си.Какво значи да го вдигнеш в 5 часа за да го заведеш полузаспало на градина и да отидеш на работа,защото вечер не може да го сложиш в леглото докато грее слънцето.А тези които не искат да го сменят е защото за тях е все едно. Те вечер са по ресторантите, а до обяд спят и си получават тлъстите заплати дори без да ходят на работа /справка-българския парламент/.

хе ви разбирам, хора. летище цофия е претъпкано, всяка събота и неделя. полетите на раиън еър са напълно запазени до след лятото и то не тези, които летят в нашата часова зона. точно този един час ви причинява психични проблеми и инфаркти. а цигари, алкохол, мизерия, боклук, стари автомобили, самолечение с какви ли не лекарсва от аптеките- нито едно от тези неща няма такова влияние върху организма, каквото има единият час напред или назад.

Нямам нищо против да не се сменя времето, но всички нормални работещи служби да започват работа в 8! Журналиста говореше за загуби в бизнеса, но никъде не обясни, за какво, защо, кога и по какъв начин! Същото и за тока! Макар че там горе долу се сещам, че вечер на тъмно се ползва много електричество!

И цялата работа за 54 стотинки на човвек на година?! Дори и 5 лева да бяха, не виждам защо трябва да се тормозя няколко дена докато свикна с по-ранното ставане. Пълна глупост е това. Едно време може и да е имало полза, когато осветлението по градовете е струвало доста повече, отколкото сега. И само за справка на сравняващите с производството на АЕЦ - основният недостатък на АЕЦ е, че не може да я пуснете да речем на 20% мощност и да намалите разходите до 20%. Затова е най-добре АЕЦ дда работи на пълна мощност - тогава е най-евтино производството. Така че и да спестим от ток, няма как да спрем АЕЦ за 12 часа, че да реализираме тази полза в пари.

Нямам нищо против да премахнат зимното часово време, за да е по-светло следобяд. Все ми е тая дали сутрин ще е тъмно по-дълго време.

Ама нали се сещаш, че зимно време няма... има АСТРОНОМИЧЕСКО и ЛЯТНО (измислено)

Астрономическото време е зимното и това трябва да се има в предвид ако мерим времето при полеви условия със слънчев часовник.Готов съм да им давам техните 54стотинки но да не местят стрелките защото е голяма гадост.Дори да не съм на работа поне седмица денят ми сякаш е объркан а когато ми се налага да ставам за работа сутрин от 04.00часа което при смяна означава 03.00 си е направо мъчение.По-зле е отколкото да съм пиян и в такова състояние трябва да работя с машини.Ако стане беля работника у нас винаги е виновен.На всичкото отгоре ефекта се засилва ако работиш и на смени.Непрекъснато дремеш когато трябва да си бодър и не можеш да заспиш когато трябва.Лошият Путин отърва руснаците от тази гадост докато уж будното европейско общество спи и похърква...

Мечо пух към Прасчо: - Пасчо, какво дъвчеш? - Портокал! - Ама то не ми прилича на портокал... - Щото го ям за трети път! ------------------------------------------------- Ето така виждам тази тема всяка година, 2 пъти годишно!

Тази смяна на часа е тотална глупост! Снощи си легнах с един час по рано от обичайното и въпрек и това тази сутрин като станах ми се спеше страшно много а сърцето така ми туптеше че щеше да се пръсне! Тези който защитават смяната и казват как ходим в други държави и това не ни пречело изобщо не е вярно! Когато ходих на гости при сестра ми в Англия въпрек и че ходих на почивка ми беше много трудно да свикна с двата часа разлика! Така изобщо не е вярно това да не говорим че ако си свикнал да ядеш в точно определен час после е много трудно да ядеш един час по рано! Аз съм на редовна смяна и на мен ми се отразява много зле тази смяна! Най малко един месец ми трябва докато свикна сутрин като стана съм изнервен и без настроение!

Човече, без да се обиждаш, но като ти чета поста ти си си за психиатър по принцип. Не мисля, че часовата разлика ти е виновна.

Остави ги, това са болни хора! Дори да не сменяме стрелките, шефа му като го викне в 8 на работа лятото, пак няма да има никаква полза от протеста му! Като са болни да си се лекуват! Това е положението!

Като няма лятно часово време след два месеца ще ставаме за работа доста след изгрева на Слънцето, а ще бъдем будни далеч преди това. На работа, вместо по хлад ще ходим по жега. Хората и медиите в търсене на сензациите стигнаха до там, че за да се изкарат интересни и новатори посегнаха и на часовото време, нещо което е било старателно обмислено и пресметнато преди да се въведе. И какво, ако го махнем по-малко психясали и по-малко катастрофи ли ще има?

Ти си психясал по всяко време.Защо трябва да го махаме,като може да не го прилагаме местенето на стрелките на часовника

Половината от хората са ранобудни (чучулиги) и смяната не им влияе. Другата половина са биологически къснобудни (сови) и часовата промяна ги съсипва. Просто спорът не е в една плоскост и не може да се достигне до някакво съгласие. Логично е 50% чучулиги, за които е без зночение да отстъпят на 50% сови, за които е от особено значение и биологически невъзможно да свикнат. Толерантност към различните от теб, особено когато са част от твоето семейство, част от приятелите ти и хората, с които живееш.

Още през далечната 1784 г. Бенджамин Франклин пише писмо до редактор на вестник Парижки журнал" и предлага на парижани да стават и съответно да си лягат по-рано, измествайки стрелката. Защо този малоумник още тогава не сте го отрепали бе хора? Уж казват, че хората вървят напред, а няма воля нещо, което е прието през онова време вече да се промени към по- добро. Тогава е имало роби, но явно че и днес нищо не се е променило.

Тези хора са пропуснали часовете по физика: 1.Земята е кръгла. 2.Не сме роби пътуваме все повече. 3.Прецесията на земята. Явно хората, които са против местенето на стрелките вярват в плоската земя и демоните още. Още нещо според мен датата на местене на стрелките може да се подобри, но това е друга тема.

Щом има психари и калпазани които са против лятното часово време, предлагам да се върне и старото работно време от 07:з0ч. Така ще е най-справедливо. Хем и зимата ще ставате по-раничко.

А защо да не отменим зимното време? Отдавна дневните ни занимания не са свързани с естествения цикъл на животни и растения така че няма значение, че зимното е астрономическото.

Нищо човешко няма да решат там. И се нагледахме и се начакахме.

Там се оказаха по-тъпи и от нас.Всеки отговаря за това,от което разбира най-малко

Тази подла гавра с човешкото здраве е измислена от фабрикант с цел по голяма Печалба за сметка на Здравето на работниците ! Тя не се прилага за да сте по добре ! Ако беше полезна отдавна щяха да я премахнат !

Доста добре казано самовнушение било, само напълно завършен идиoт може да го твърди

На българските работодатели им пречат националните празници, съботите и неделите, това че работниците изобщо имат някакви права. Само Шушана и Moet могат да излекуват изтерзаните им души.

Писна ми откакто се помня, а аз съм на 45г. измерването на часа да се мести във връзка с печалбата на хора които спят до обяд и не се интересуват от никий друг. Това е практика останала за заробване на работещите, без да се мисли за това че те са хора имат семейства и личен живот. Работенето за робите от тъмно до тъмно се регулира много добре и всичко в името на печалбата на шепа спящи до късно неблагодарници.

Тези "хора" са червените и сини днескашни чорбаджии. Злобни и неблагодарни експлоататори. Какво като умре някой от инфаркт или инсулт, "друг ще го смени и толкоз. Какво тук значи някакви си личност". Каквото правеше буржоазията, това направиха и те. Затова направиха преврат - за да станат чорбаджии експлоататори. Едва изкараха 45 години. Време е за нов народен съд.

Тази директива е 2 странички и никъде не пише, че трябва да се сменя. С акт на МС и уведомление на останалите страни можем да си останем на астрономическото. Задължително само е, ако го сменяме да става на определени дати. Примерно нито Ердоган нито Путин го сменят, има и други държави. А да чакаме ЕК да се произнесе, а тя ще чака да минат изборите догодина, па доде пак решат с какво да се занимават...

Десетки Човешки живота ще струва този експеримент , Сигурно това е целта няма човек - няма проблем !

Минималните ползи са ясни,по-големите вреди също но щом ЕС го повелява,ние васалите,ще трябва да го приемем с поклон!Дори и ЕС да не е поискал от нас нещо,ние ще се сетим за такова и ще им се предложим!На това сме свидетели всички и то не от сега!

Ползи - йок, вреди - чок!!!

2025-та година: От няколко години вече няма лятно часово време. Хората, които получаваха от преминаването на лятно към зимно часово време депресивни разстройства, психически дискомфорт и цялостно влошено здравословно състояние бяха победили в исканията си над нас, които обичахме лятото да е светло до късно и поради тази причина, то бе отменено. Сега сутрин се съмва в 03:30 ч., а слънцето изгрява в 04:00 ч. Вечер след като привършим работа ни остават около два часа светлина и към 20:30 ч. отново е тъмно. По улиците вече не се забелязват уморени от смяната на времето лица, с изключение на тези, които ходят в командировка и екскурзия в страни, попадащи в друга часова зона. Пиша това по тъмни доби на 22 юни 2025 г. в 20:50 ч.

Точно казано.За екскурзия и командировка в страни с часова разлика ще си счупят краката,тогава не им влияе зле смяната на времето,ама иначе умират от здравословни и психични проблеми,като е за това да ни е светло до по-късно. :)))

Никога не съм имала финансовата възможност да отида на екскурзия в държава с няколко часа разлика от нас,нито работата ми е свързана с такива командировки но е факт че,тази смяна на часа ми действа съсипващо.Не мога да вляза в релси цял месец!

Вал, Ти явно пишеш по зимното време. А истинското е лятното. Така че пишеш в 21:50.

Истинското време е зимното и ако го оставят лятото отново него картинката ще е точно тази. Съмване в 3:30 ч. стъмване в 20:30 ч.

Не е хубаво да се мастурбира рано сутрин, защото организма се изтощава. Комбинирано с ранно ставане и пиши деня отписан.

Смяната на времето силно влияеше на икономиката,защото имаше такава,а сега влияе силно на психарите,защото преди ги нямаше.Най-различни експертчета изказват научни мнения,четейки чужди сайтове и приписвайки ги за собствени изследвания.Ако смяната на часа въздействаше на организма,първо животните щяха да го усетят.А дали на кучето ше му се сере в 5.00 сутринта или в 6.00,а да го изведеш, му е все тая,господа експерти.

Май не те разбраха, като потвърждение на действието със смяната на времето.

на суверенни и равноправни страни?! Тогава какво означава наложена от Брюксел чрез директива забрана за самостоятелно решаване от всяка държава на този свързан със здравето и икономиката й въпрос?! Не е ли пълна загуба на суверенитет и налагане над всички народи от държавите-членки на волята на определен кръг от еврочиновници, които отгоре на всичко дори не изразяват и волята на народите от които са избрани, а в повечето случаи налагат собствените си виждания и интересите на тесни политически и икономически кръгове?!