Архиви разкриха защо във Враца гарга не каца

Всеки в България е чувал израза "Във Враца гарга не каца", с който шегобийците закачат врачани, а жителите на града трудно скриват, че не харесват закачката. Архиви разкриват от къде идва изразът.

Обратно в новината

Коментари - Архиви разкриха защо във Враца гарга не каца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудесни природни дадености.Не знам до каква степен Химкобината и циментовият завод в Бели извор са им увредили,както и на хората около тях. Всеки уважаващ себе си и родния си град врачанин има железен аргумент серщу поредния базикьор : не каца, защото няма мърши.На някои "софиянци",които са забравили потеклото си, един въпрос с предизвестен отговор: от кое напралавление по време на войната и созиализъъма пристигаха в София т.н "мазни влакове"-защо се наричаха така и кого изхранваха?

Враца е един от най-красивите градове в България!

що не дойдете лятото да видите по центъра че е пълно с гарги и серат по целия пробив

Като погледне човек в големите градове, наистина популацията на тези вредители през последните години много се увеличила, за сметка на останалите. Врабчетата са намалели на половина, гълъбите също. В големите морски градове даже и липсват вече, превзети сме от чайките и гаргите, които крадат включително храна от торбите на хората. Трябва да се направи нещо......., може би наистина трябва да вземем примера от 1926 г.

Оти софиянци са ИН ГИ изеле :-))) така е по-вЕрно :-)))

Идиотизмът в България не е от вчера....

Гарги,врани и свраки са изключително вредни птици,които нанасят големи щети на другите птици.В София е пълно с тях, но не виждам врабчета и гугутки,така че нещата не са за присмех на тези от 1926г.

Орли на МИЗИЯ ,оставете булгаристанците да си живеят с мършата!!!

Всеки истински български гражданин да предаде в местния клуб на Атака по 2 скалпа на индивиди от малцинствата, или 4 крака или 4 ръце.

Бързо отивай към 4-ти километър

през 1966 г хвостохранилищете във враца къса дигите и залива голяма част от града. има хиляди ранени и много мъртви между които и малки деца...това става точно на 1ви май денят на труда и за това във враца гарга не каца

Приятелю,силно преувеличаваш за хилядите,но за града беше голяма трагедия.Това нещастие няма нищо общо с пиперливата закачка обяснена по-горе.

В гнездото на Орлите гарги няма...

За какво пък и е на която и да е птица да кацне точно там - нали си цвъкат само отгоре!

едни от най-големите мърши в софия са врачанци.

Абсолютно вярно...

всички са страшни навлеци, ужас....

Шегата може да е останала наистина,но съм бил в града ,и там наистина не каца гарга!!! Завиждам им на врачани,че нямат шума от граченето...

А над Плевен и самолет не прелита.

....за да не ни цапа въздуха на Кайлъка.

....и да не хване трипер....

Мноо си абен! Седите си у Врацата и една бодлива телено ограда, да не напускате великий Северозападналий резерват на секва дива паплач,стадо хуни таквиз!

..а пък ти МНОО си учен софиЯнец...

маикати е на друго мнение,ти си направен зат тази ограда,смешник.

"страх лозе пази "са казали хората,явно глобата от 2000лв е била непосилна за населението тогава и щеш нещеш гарги ще изтребваш. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.