Връщат книжния пазар на площад "Славейков"

Това предвижда доклад, внесен от в Столичния общински съвет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От кога ги чакаме - да дойдат великите пияници с техните кашони от банани. Да познат да си разтоварват количките от 7-8 сутринта. Да се изпонатряскат в 10 сутринта. Да почнат да цъкат белота от 12 до 8-9 вечерта. Да се сбият помежду си, защото някой е продал книгата, взета от друг (за малко) на цена с 5 лева горница. Да те напсуват както си трябва, когато реши да ги попиташ нещо не на място. Да почнат да си събират партакешите към 10 вечерта, след като им е писнало да цъкат белот. И да си оставят боклуците след себе си - нека столична община им ги чисти, нали тя ги е набутала на площада. И Да - това са носители на книжовността и културата в днешна София, а.к.а. България. Духът на София отново ще е жив. Славейкови ще са щастливи от пейката си. Първокласници ще тичат. Ех каква иидлиа предстои... От новото заведние на ъгъла ще тропосат бъчвите, за да насядат жадни клиенти, които да пробват на място първокласните им вина. От другото ново заведение също ще извадят 3-4 бъчви за сядане - там пък всеки може да си плющи пържена риба на спокойствие. Миризмата на риба ще се омеси с тази на вехтотиите/антики/книги. Празник!!! Нямаме търпение това да стане час по-скоро. Както и да благодарим за това благослвение на партията-майка, на изборите през април.

За да са точни сравненията със Сена, нека софийския книжен пазар да се развие покрай доковете на Перловската река.

ЧУДЕСНО. ТОВА Е СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ - ВСИЧКИ УБОЖАВЕМЕ ПЛОЩАДА С КНИГИТРЕ

7 преместавеми обекти -> 7 преместавеми обектa

Това да не е битак! Дано не го направят, че ще стане една цигания...

Похвално, чудесно, прекрасно! Да се върне отново загубилият се дух на книжния площад! И Петко и Пенчо Славейкови от пейката ще ликуват. Стига да не се върнат и хвърлените пластмасови чащки, кашони и угарки по земята. Затова, за хвърлена чашка или угарка или за изтипосан кашон, най добре да въведат глобичка. Май съзнанието на софичнеца се появява едва след като се бръкне в джоба му.

Малоумна работа

"се предвижда поставяне на 7 преместавеми обекти тип библиотека-щанд, което ще струва 276 хил. лв." Какъв е тоя преместваем обект библиотека-щанд, който струва 39 хил. лева? Сигурно е с позлатени капители.

Згъваема шатра с найлон на синьо/бяло райе , за по-демократична визия.

40000 за преместваем обект???Бая захлебване са си приготвили гербавите отново....

кабели стърчат от всички стълбове, а те пазар за непродаваеми книги връщат... е това е инвестиция!... пари за пешеходни пътеки и светофари няма..

Светофарите не плащат „данък сигурност"!

остава да върнат и 2 милиона българи от чужбина и 2 милиона от оня свят за да има кой да чете!

Не всички са в държавната администрация и в Парламента! Извън тях хората са грамотни.

За мен това е добра новина, стига да не се допуска същата цигания. Предполагам, че ще има такива щандове, които да разрешат този проблем.

Айде пак цигания в центъра за да спечелим няколко гласа. От къде дойдоха тези провинциални лепки. Ей къде е площада в Банкя. Там има еднокнижници колкото щеш. Там е мястото на книжния пазар!

Защо, Грозна отживелица, кому е нужно. Пускайте безплатни обяви , правете по една снимка и пращайте с еконт до цялата страна с наложен платеж. Хем повече клиенти, хем чисто, пък и ако искате не декларирайте доходи.

Купувам книга за 2 лв., плащам на Еконт 12 лв.?! Не всички имат твоите доходи, байно!

Ами да вземат да върнат и Магурата - я колко си беше живописно... а защо не и Монте Карло - селяндурите може и да не знаят това къде е, ама нейсе - и то беше живописно...дейба тази крива нива!

до там ще я докараме.... 2.60 лева за долар на черно, екстра.

Не можа данчето да го пренесе книжния пазар на Самоков , на ливадите за Белчин и сега дава заден....... Със самородна селяния умъртви знаковия площад с книгите.

Проба - грешка! Проба - грешка! Проба - грешкаааааааааа! Може би е отскочила до Париж да види „сергиите" на Монмартр?!

Тя ходи на „сергиите" на Монмартр , ама си е донела от там гипсово магнитче с айфеловата кула - made in china , оригинална творба , за хладилника...

поне 70 щанда , в кой свят живеем, трябва конкуренция..........

На мен лично ми прави впечатление че нито една опозиционна политическа партия в парламента или извън него няма отношение и ясно изразено становище относно това : трябва ли българския народ да се ваксинира или не трябва . Когато има такава дилема пред нацията , национално отговорно е да вземеш да дадеш подкрепа или не !!! АКАКВО МИСЛИ ПРЕЗИДЕНТА ? ЗАЩО МЪЛЧИ ? ТРЯБВА ИЛИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ ??? Единствено правителството ни убеждава , че трябва да се ваксинираме , а други всички мълчат

президента каза: вирус нема, нема и да има, борисав го измисли за да узорпира властта ! ко не ти е ясно?

На мен не ми е ясно какво общо имат ваксините с книгите... Май „Чукчане читатель, чукча писатель!"

Циганията с кашоните за банани и опънатите найлони, боклуците от дървении въобще не ми липсват . Истина е , че от там си купувах евтини книги , но предпочитам да дам в книжарница 10лв отгоре , ама центъра на София да е чисто и спокойно място , а не битак.

откъде ще намерят хората учебници и книги отдавна неиздавани! КОй го е еня за мизерните ти книги.

Имаш много кинти, даваш. Имаш малко кинти, не четеш книги... Защото в библиотеките книги от 20-тина години не са купувани - няма пари за тях...

Особенно ме кефат,измъчените кашони от банани.София,ще придобие пак стария си блясък,на културен и център на Европа.Насладете се на красотата,това съм го виждал само в Камбоджа.

Кашоните от банани и нервните продавачи ми липсват много.

Много беше мръсно и претъпкано! Найлони, кашони и сглобки навдякъде! Ще стане същото. Наблизо си има книжарници достатъчно.

Няма да ги върнат! Преди да ги върнат ще започнат "ремонт" на "ремонта" на пл. Славейков....

българина е безкрайно назадничавонапредаъчен! или обратно пазар на каквото и да е, се създава сам, щом е нужен на някого! когато е ненужен, ...... на времето всички които купувахме книги, имахме едни и същи библиотеки! днес никой не чете, защото не му остава време! а няма време, защото е зает да си чеше и гъделичка телефона!

Това ще е най-голямата глупост. Защо трябва да има битак на централен софийски площад? Толкова си е добре сега, а като дойдат т.нар. букинисти ще стане отново кочина и ще настъпи просташка глъч и крясъци. Ама то и акъл се иска да си кмет...

морга без книгите. То с тези рестрикции центъра се превърна в скучно средище , без никакъв поток , като че е паднала атомна бомба.......

Четейки коментарите, болшинството от които оплюват идеята за връщането на книжния пазар на площад Славейков се отчайвам. Явно болшинството предпочитат вместо това да се направят кафенета и боклукчарници за парцалки, каквито между впрочем съвсем не липсват в центъра на София. Тия хора явно не са чели Богомил Райнов и може би дори не са и чували за него, за букинистите край Сена в Париж, а ако случайно са ходили в Париж, то главната им дестинация е била магазините за парцалки, като на тези ходещи на шопинг в Истамбул. Жалка картинка!

Колега, имам над 40-годишен стаж като запален читател. И в Париж съм била, така че знам за какво говорите. Знам и какво представляваше "Славейков" със сергиите, обвити с найлон, с мръзнещите зиме и потящи се лете книжари. И най-вече знам, че сме племе мърляво и нечистоплътно, което оставя след себе си кочина. Ето на това ще заприлича площадът. И винаги съм се удивлявала как е възможно да се разсъждава само в черно и бяло - щом не щете сергии с книги, значи искате само и единствено кръчми. Що за ограничено мислене!

Читателя явно не е чел как се пише Истанбул, но акъл да дава може. Аман от набедени интелектуалци, всичките сте кочина.

Четейки , Истамбул....... Жалка картинка!

И ти си много знаещ! Българите са му казвали още Стамбул. И сега може да чуеш някой да го каже така.

българите или помачорите са му казвали Стамбул, помисли!

Не правете от площада отново битак. Мръсотия и простотия. Отдавна мина времето на такъв пазар. Има си интернет и много книжарници. Ще се напълни отново с пияници и незделници, играещи на карти. Направете го както е в нормалните държави, такива пазари се правят веднъж месечно или по-рядко, обикновено в неделен ден. Запазете центъра чист

Съветници в Столичния общински съвет видяха че така няма пари и сега пак връщат пазара да рекетират продавачите - сигурно ще има една фирма тя да преотдава пазара на по висока цена.

Булгаристанци не издържаха без циганията си. Тряа си има цигания, бате.

Е, да, друго си е "Табак § Алкохол" на всеки ъгъл. Тия гадни книжни мишки к'во ни се мотат из краката! Ей там до дядо Славейков да поседнеш с двулитрова бира в ръка...ехее, кеф...

Затрихте книжния пазар и сега ревете. Книжния пазар на Славейков беше нещо самородно израсло от времето на прехода и привличаше много хора. Мога да го оприлича на пазара на букинистите по кейовете на Сена в Париж. Не знам на кой му пречеше, може би на Фандъкова и кръга около нея. От там пътем минавайки съм си купил много книги, иначе да влеза в книжарница рядко се сещам.

Ще продаваш, ще продаваш ...

така е ама герберастите еднокнижници това не мога да го разберат. На тях книги не им трябват. Хотели им трябват и джипки

#ОСТАВКА На Фандъкова тотално ѝ е умрял и последния самотен неврон в мозъка! Навремето площад "Славейков" едвам се изчисти от това безумие, направено през 90-те. Какъв е смисълът да се връща мръсотията, мизерията и селяндурската простотия на този битак?! Ало, ГЕРБ, така се губят избори!

Това е мокрия сън на столичния общинар, да си има будчица, сергийка, павилионче, откъдето да капе, капе, капе... Щото като махнат общинските, ще трябва да махнат и частните. А какво им плаща - нищо.

То не останаха нормалини хора дето четат, сайде УРОДИ!

Пак се изходи по темата... На наистина четящите и културни хора не им трябва клоака тип "битак" за да си намерят и купят книга.

ти се изходи гербераст не виждал книга, нито букинист, нито антиквариат

така, тук се все тъпи герберасти еднокнижници, последователни на бог Баце

Не!! Няма нужда от битак в центъра, има много хубави книжарници, кому е нужно, сложете пейки и зеленина от това има нужда, а и от градски тоалетни, работещи!

то и от те няма нужда, но продължаваш да сереш в интернета

Моля ви, не връщайте тази клоака в центъра на София!

Хе хе хе... идат избори. Един ходи по калта с джипка да открива магистрали, други пъи приказки от книжки ще ти четат народе. Само ти, пролетес, народе им разкажи голямата приказка, изчегъртай гюбрено и на торището изхвърляй!

Много се радвам! Най после свобода на печата.

Нема свобода, има предизборна Пунта Мара. Бяха казали, че книжен пазар, там няма да има! Измитайте, люде боклука!

Каква свобода на печата, колега? Преди 25-30 години от книжния пазар имаше и смисъл, и нужда, защото книжарниците и култрата паднаха свидна жертва на демокрацията и позорната икономика (няма грешка - позорна си беше и още си е). Сега без да се замисля особено мога да изроя четири големи книжарници по целия "Г(р)аф Игнатиев". За какво ни е тогава тоя мангалник?

Има една приказка - всеки влак си има пътници! Изобщо нямам впечатлението да е било мангалник, даже напротив, намирах го за интересно място, където пътем човек можеше да дискутира с продавачите и да види и да си купи много неща.

Още веднъж се потвърждава това, че сме циганска държава. Махането на книжния пазар на площад Славйков, беше най-доброто което можеше да се слчи на това място. Сега пак да е цигания.

така у наше село книги нема и не ти требат...четем това, което Баце ни кае

Поредната недомислица на Столична община, която си е направо глупост. Към книгите трябва да се отнасяме с уважение и респект, и затова те трябва да се продават в специализирани книжарници, прецизно подредени по рафтове, да е чисто и светло. Продавачите трябва да са грамотни и интелигентни хора. На "Славейков" пак ще нахвърлят книгите по сергиите като зарзават, в прахоляка на площада, от едни небръснати и некъпани типове смърдящи на алкохол и гледащи като питбули.

кажи го това на букининисте на Сена. Според простият гербераст еднокнижник, не прочел и Винету, парижките букинисти са долни мангали, замърсяващи Сена

Вместо да има един европейски отворен площад, добре дошла на ЦИГАНИЯТА .....банановите кашони, наелоновите покриви, мръсотията, блъсканицата! Страшни тъпаци взимат решенията! Айде сега тия дето връщат "книжния пазар" ДА ВЪрНАТ И ПАЗАрА НА ГрАФА ПрЕД цЪрКВАТА! ЗА КАКВО СЕ ПрАВЯТ ТИЯ рЕмОНТИ КОГАТО цИГАНИЯТА ЩЕ СКрИЕ ВСИчКО НОВОНАПрАВЕНО!!!!!!!!!!

пак ще стане цигания там!

момичета търсят seeкс във вашия град. Влезте по-бързо >>> menclube.Com