Връщаме стрелките с час назад: как да свикнем с промяната

Хората в по-напреднала възраст и тези с хронични заболявания ще усетят промяната на времето по-изразено, тъй като техният организъм е по-малко адаптивен, обяснява неврологът д-р Диана Дечовска

Обратно в новината

Коментари - Връщаме стрелките с час назад: как да свикнем с промяната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За младите, които не работят и не учат, а се издържат от родителите няма значение промяната на времето. Те се събуждат когато се наспят, без значение от глобалното време. И за пенсионерите времето е условно и биологичния часовник е с приоритет!

Нашите измислени политици 3 дни не могат да изберат едно име на председателна НС, след това още 4 дни не могат да изберат комисии в парламента.. Брюкселските измислени политици 4 години не могат да решат как и кога да престанат с най-голямата тъпотия за смяна на астрономическото време с измислено неясно как "лятно" време. И то при положение, че в много държави в ЕС се променя работното време на администарция и магазини в съотвветствие с традициите на съответната държава или през перида на истерията с пандемията. Затова ЕС върви към разпад, защото ограничени политици не могат повече да ръководят съюза, а ръководените не искат повече да ги търпат. На това му се казва революционна ситуация и се задълбочава през зимата.

капитала в някогашна Англия е ползвал всяка минута светло време за да се работи без да се плаща за осветление и изсмуквал силите на работниците в тогавашната индустрия и така е увеличавал парите си. Каква е необходимостта от смяната на часовото време с цел пълноценно усвояване на светлото време за "увеличаване производителността" във всички сфери на трудова дейност?! Абсолютно никаква! Ако сме реалисти в летния сезон се съмва още в часа се стъмва в 22 часа по астрономическото време , което е предостатъчно всички работодатели да имат достатъчно светло време за работа на работещите при тях! Смяната на астрономическото време с измисленото лятно часово време е абсолютно ненужно и е вид граничещ с авторитарен тероризъм социален тормоз от страна на управници и работодатели, който няма почти никаква икономическа полза, но за сметка на това има огромна вреда върху физическото и психическо здраве на хората и в не редки случай пряко влияе и върху продължителността на живото на отделни хора!

Трябва да навия будилника да звъни в 4 часа и като стана да го преместя един час напред

Може и да пуснеш една вода

dani_72

за поредна година, за последен път местим часовника... Мамка ви, на кому е нужно, преместете го и не го пипайте вече, че на народа му писна

Пак ще напиша-вредно,тъпо и глупаво! Време беше,тази изкуствена въртележка административно да се спре.Стотици чиновници,клатят удобни кресла за наша сметка.От София да Брюксел.Да бяха вече взели единно решение-лятно или астрономическо време без смяна .И дотам с тази щуротия.

Да оставаме на лятното цяла година! То е много по-пригодно за съвременния начин на живот. По-късно ставане, по-късно лягане от преди 150 години, когато са избирали текущото време. Тогава не е имало дори екетричество. Съобразено е с друг начин на живот.

Витамини, минерали, дехидратация, обостряния на хроничните болести и това само на прима виста - статията е пълна с това какво може да ви се случи като се върнат стрелките час назад, включително и да намалее слънчевата дневна светлина ....

Нищо не може да се случи, освен глупостите в главите ви!