Студени досиета: 14-те живи факли на Околовръстното

11 август 1995 г. е една от най-черните дати в новата ни история. 13 войници и един офицер изгарят като факли във военен камион на Околовръстното шосе в София.

Обратно в новината

Коментари - Студени досиета: 14-те живи факли на Околовръстното | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

момчетата оживя но не казва дума за случилото се. Или а си отворил уста,а всичко до девето коляно под ножа.

Изгорелите Български Юнаци в този камион са Резултст от Долната и Анти-Българска Политика която руските Еничари прокарват в България след 1989-та! Тези Млади Невинни Мъже са Символ на десетки Поколения Млади Българи чиито Бъдеще беше Брутално Заграбено от безгръбначните русофилистични префдатели, съботиращи до Ден Днешен - Майка България!

Иван Костов е Виновен!!! Нищо, че Той дойде малко по късно. Това е било част от Коварният му план...

Е хайде бе хора. Някои помним при това добре. Имаше и изстрели и някоя друга кола наоколо.

Опит за покушение над Карамански. Историята я знам лично от шеф охраната на Карамански. По стечения на обстоятелствата той живееше в нашия блок и често пиеше ракия с баща ми. Въпросната вечер също. Били са 3 автомобила като Карамански е бил в средния. След като изпреварват камиона с войниците в задното огледало виждат какво се случва и наистина се връщат да помагат. По камиона имаше следи от стрелба. Това пък го знам по съвсем друга линия. Имах приятел който по това време служеше в поделението в Илиянци. Камиона след инцидента беше откаран там. Ламарините му приличаха на Швейцарско сирене.Има много други хора които за служели в ЖП- то по това време и са видяли камиона но не зная защо отказват да говорят. Ясно ми е че ще са намерят драскачи да се опитат да ме опровергаят но това е самата истина и е от един от първоизточниците. Така че не се хабете - все ми е тая дали ми вярвате или не. Жалко за войниците и за техните семейства.

Това значи, че камионът е бил Охрана на карамаХуйски...

Аз пък четох в някаква книжка, мисля че беше от Боби Цанков, съвсем други неща за тази катастрофа. Споменаваха се РПГ-та, бронирани Мерцедеси и намеса на служители от най-висок ранг. Ама те Боби го убиха, та няма кой да даде сведения по инцидента...

60 000 лева, станаха 60 лева. БСП ограби народа!

Не БСП изяде парите на дребните спестявания а голимия политик Иван Костов, които премахна трите нули.Като оп рави милионерите,които имажа кредити по 700000000 милиона трябваше да връщат 700000 хиляди. Така,че не изопачавайте истината тя е такава каквато е била.

Кого лъжеш бе свиркаджия долен. Ей, х-уй сплескан, я си спомни кой беше на власт 1995-97 год. Комсомолецът Жан Виденов започна да печата парите. Доларът при него удари 3000лв. Иван Костов след него трябваше да оправя кашата бе, тъпак комунистически. Това оправи бакиите на всички кредитни милионери-комунисти, а сега просто олигарси - обезцени им дълговете.

факли, много ми напомнят на кадрите от войната във Виетнам със подпалени от напалм хора.Отиват си за нула време,няма хора,няма камион ,само сажди и овъглени трупове.

Светла им памет на войничетата ! Ей това е кофти да си на неподходящото място, в неподходящото време ...Интересно ми е и след 22 г защо това дело е засекретени, какво толкова се е случило, което не трябва да се знае ????

Бойко да го разсекрети.Само да не му лъсне муцуната от някъде.

Тези момчета станаха жертва на червената фатмащина ,която и сега ,коли,безчинства и беси в европейска България!

Тези войничета, както и всички останали цивилни жертви на прехода да последствие от планът Ран-Ът , а от българска страна, предателите, които постлаха червената пътека на такива, като Ран, Ът, Сорос и др. подобни бандюги от световен мащаб, бяха, Луканов, Лилов, П. Младенов.

Ма що не пишеш какви ги вършеше червения ти премиер Виденов - май хорце тропваше тогава.

Дай на българина да търси винаги под вола теле. Така беше и с тоя дето се гръмна а преди това си завързал хръта - обаче не та не и извън земните имаха намеса. Та в този случай най-вероятно алкохол в кръвта, работа на обектн на министер или дупедат, срам за пагона )тогава имаше още пагони) е заради такива дребни измекярщини може да са покрили делото.

Какво са пренасяли и за къде са го товарили до 22,30 ч. т.е. до посред нощ ? И после ..........? Иначе няма обяснение защо делото е засекретено. А ! как мислите защо ?Тогава БСП беше на власт,фалити на банки,фалити на предприятия ,безработица и т.н. И от кой строителен обект се връщат и кои работи строителство до толкова късно?

Едва ли има слова да изкаже Човек съболезнования на Поредните Невинни Убити от/виа Високите Машинации на 'прехода' ... -------- Вземете ДориСамо Факта че НЕ са осъдили 'държавата' ... Си припомнете Съпътстващите 'характеристики' на Тези месеци на 'прехода'...пък Ако ВсеОще СА останали Хора дет Имат Ум&Памет - ще Се сетят че това Бе покриването на следите от Първата Макро Кражба на Наши Данъкоплатски пари от 'наште' ! (Да ! - камионът бе треснат с Определен боеприпас. Карамански&другите - пренатовариха сандъците с ЯсноКакво.) ....а НовиятНюрнбергски у Нас - неминуемо ще има Процедиране И по този казус !

симо

След още толкова години май и България ще бъде,,студено досие,, с гриф секретно.

Светла им памет на момчетата... Били са ми връстници... 75/76 набор. По същото време аз също бях в казармата. Никой нищо не ни каза за трагедията. Сводката може би е стигнала само до командния състав. Научихме няколко дни по-късно от близките ни които идваха на свиждане...

Е че вие само "Лека нощ деца" ли сте гледали, аз в ШЗО-то го научих още на обяд следващия ден...

Е няма как "фазаните" сте с предимство!

Ники

Бях войник 1982-1984 и наистина сводката стигаше само до командния състав. Последните 9 месеца бях по стечение в него и не искам да разказвам какви ужасни неща се случваха и колко млади момчета си отидоха без вина на оня свят.

Сигурност и законност царят при бесепарско управление...

Не БСП изяде парите на дребните спестявания а голимия политик Иван Костов, които премахна трите нули.Като оправи милионерите,които имаха кредити по 700000000 милиона трябваше да връщат 700000 хиляди. Така,че не изопачавайте истината тя е такава каквато е била.

Много жалко за войничетата. Ако нямаше наборна служба, щяха да са живи. Точно в онези години войниците просто бяха безплатни роби на старшините и офицерите. Глад и мизерия.

Не е виновна наборната служба,служих две години в Триъгълника и съм жив и здрав. Само че имахме офицери които бяха мъже а не мастии. Вярно, годините бяха 73-75-та но вече никой не зачита честа на пагона.

Всъщност в Триъгълника не бе никак зле. Служих на два от ъглите му. Нашите имаха връзки и се опитаха да ме прехвърлят на друго място, но аз отказах, понеже бях свикнал вече... Е, вярно, уволних се 230 наряда, но поне не ме е страх от тъмното...

минусчета смотани,мамини рожби калпави,барут не мирисали а само наркотици.Вие ще давате на дъртия тон в живота.

Сега , когато няма наборна служба жертвите да много повече, от катастрофи, убийства, наркотици а пък гейчетата не ги броя изобщо!

за повечето данакоплатци държавата е мащеха, десетилетия вече изпива силите ни, краде децата ни, държи ни в напрежение. добре , че чужденците пращат работа, че иначе гражданска война, читатели

На другия ден Жан Виденов рипаше хоро!

...и то ЯсноЗащо ! (Браво !)

Лъжа!

Бог да прости момчетата. В 19 ч. е вечерята в 21 ч. е вечерната проверка.Кой е наредил тези войници да се прибират в поделението в 22.30,къде са били и какво са вършили.

За това е с гриф "Строго секретно". По това време се носеше слух че там където са работели, са видели нещо което не е трябвало да виждат. Карамански не беше случаен, беше си продукт на ДС. Да почиват в мир!

съгласен но кой командир е наредил работа нам де си.Той си има име и звание.Не може такава заповед да е издадена от ротния фатмак.

Целта е бил Карамански. Шофьорът е застрелян за да се предизвика катастрофа и Карамански да спре ставайки лесна цел. Войниците може също да са застреляни - това обяснява защо никой не е избягал от горящия камион. Може би стрелецът да не е знаел за войниците в карасерията и да е бил изненадан, което да е причината да не изпълни задачата. Това обаче не спаси Карамански - той беше убит макар и по-късно.

Карамански е спрял и не е застрелян... тогава.

Пренатоварва ЯсноКакво, каквото му Е била Задачата. ...не сам разбира се.

БСП и СДС съсипаха армията, едва Герб започнаха ново производство и реиновиране на оборудването на армията ни! Ново и по-добро начало, за да има по-малко трагични случаи в армията!

Слез и си прибери вересиите....

скоро селски,скоро ще си прибере червендалестите версии и ще се приключи с тази агония

Няма ли най-после някой да обясни какво налага делото да е все още засекретено?

И "съвсем случайно" Иво Карамански се е движел след камиона и е видял всичко.

И съвсем случайно го ПОРЪЧАХА, него, най-добре охраняваният човек в България.

много бурзо скриха табелата за банкя, надупчена с еди какво си. малко хора помнят. с почит кум загиналите невинни.

тои полковник колев се беше заел с разследването и даде фира

Щом такъв урод е бил наблизо...

Познавах лейтенанта /Бог да го прости/, служил съм с него в същото поделение. Импулсивен човек, вероятно е дал зор на шофьора да бърза, т.к. са закъснели (от тия обекти се връщаха още за вечеря в 20ч.). Шофьорите винаги бяха неопитни дечурлига, а газките гробници /спирачките често отказваха/. Шофьорът е преценил грешно възможността за изпреварване, тия камиони са слаби и негодни за бързи маневри.

Аз пък мислех че ти е братовчед със Зил.

Мислиш ли, че ако всичко беше толкова елементарно делото щеше да е засекретено и че единственият оцелял щеше да мълчи досега?

газките си бяха наред, друго се обурка и загинаха невинни!

а случайно някой да си спомня, че точно тогава г-н Бакърджиев усилено се опитваше да взривява мавзолея, а какво е много близо ??? Народната ни банка, а кой копаеше тогава там ???? ТЕЗИ МОМЧЕТА

Само да те питам къде се намира резервоара на газката и при катастрофа как се възпламенява а за надупчената шофьорска врата няма да питам

На газката резервоара е така разположен, че за да се доближи до двигателя трябва отгоре да и минеш с валяк. Единият е под седалката в кабината, а другият ако има втори е отвън зад шофьорската врата. Въибше тая техническа експертиза е като оная дето керосина без кислород стопи стоманената носеща конструкция на небостъргачите на 11/09