Войната в Украйна отделя вредни емисии, равни на 150 млн. т въглероден диоксид

Това ще е първият случай, в който "военни" емисии се изчисляват и с тези данни Русия ще може да бъде подведена под отговорност за нанесените на климата вреди, каза изследователят Ленард де Клерк

Обратно в новината

Коментари - Войната в Украйна отделя вредни емисии, равни на 150 млн. т въглероден диоксид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ㅤ

А войната в Газа отделя теменужки и рози, така ли?!!

Тоест, Украйна не замърсява?

Това по-добре ли е или по-зле от българската мусака?

Аз все още чакам да видя какво точно постигна “жужето” с тридневната “операция” - стотиците хиляди убити или осакатени православни бели мъже, разорени две държави, Русия е вън от цивилизования свят и още, и още.

Тия евродебили вече копат дъното..Ако знаехме какви са преди 30г. щеше да е друго...

Статия за ......"Войната на Русия срещу Украйна е причинила повече вредни за климата емисии на парникови газове през първите си 18 месеца, отколкото държава като Белгия за цяла една година...." 18 месеца = на година и половина, демек смятайте....

А малоумните мизнтропи затварят центъра на София за автомобили и тормозят населението. Когато затворят центъра какво ще стане? Автомобилите ще обикалят около центъра в търсене на място за паркиране и ще увеличат замърсяването на въздуха.

Ще пратим товариш Радев да ги помири нъли е за мирно уреждане на конфликта ,пък и товариш късопишков може да помогне

А чифутската война е еко и био, нал тъй :)

А знаете ли колко вредни емисии се емитираха в близкия изток от войните на САЩ, Великобритания и НАТО там? Русия срещу тях да бяга не може да ги стигне. А САЩ, Великобритания и НАТО ще бъдат ли подведени някога под отговорност?

Нали по умните от мен казват че следващата световна война ще е екологично чиста с лъкове и копия ,та споко.Хубавото предстои.

С ПУШАЧИТЕ НА ЦИГАРИ,НАРГИЛЕТА,МАРИХУАНА,ХАШИШ,КРЕК ТЕ ТВА СА ЗАМЪРСИТЕЛИ.......

Веднага отивам да се разправям с тези замърсители. Ще ги кажа на Путин и Фон дер Лайнян

КОГ ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА И ДЪРЖАВИ ТЕСТВАЛИ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ СЛЕД 2СВВ ЩЕ БЪДАТ ПОДВЕДЕНИ ПОД СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ И И ОСЪДЕНИ ДА ПЛАТЯТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ? А КОГА ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ПРОВОКИРАЛИ ВОЕННИ КОНФЛИКТИ СЛЕД 2СВВ ЩЕ БЪДАТ ПОДВЕДЕТИ ПОД СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ И ОСЪДЕНИ ДА ПЛАТЯТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ...???

Сюрьозну? Пък ний са чудим кво да праим с нашти миньори, щото не требело вече да копат мръсни въглища, и в Троян требело да се топлим на ток или на слънце, щото дървата много замърсявали атмосферното налягане и на ставане.

Колективният Запад начело със САЩ и техните EU-прислужници плюс тяхното прокси бандеровска Украйна, в такъв страшен филм се вкараха, че направо не е истина. Дори онази холивудска хорор-тъпня "Тексаско клане", където една американска психо-шизо-откачалка обикаляше с една бензинова резачка и режеше хора наред, изглежда като аматьорско изпълнение в сравнение с този, сегашния страшен филм. Дядя Вова трепе укрите на килограм и занулявава отвсякъде икономите на САЩ и техните EU-пудели.

Абе тоя международен екип много избирателно се самосезира. Я да вземат да измерят емисиите от войната на САЩ и военната коалиция, която събраха американците, в Афганистан и Ирак. И да вземат да подведат под отговорност САЩ, Обединеното Кралство, Франция, Италия и другите западни държави в коалицията вкл. и България и да ги накарат да платят за щетите, които са нанесли на климата с тия 2 войни. Да вземат да подхванат после и държавите, които почнаха да нанасят въздушни удари в Либия начело с Франция и да им потърсят отговорност и на тях. Тъй де, като ще се съдим за емисии от войни да съдим всички наред, а не с двойния аршин. Ама западните лекета май само двойни аршини са свикнали да ползват. После се чудят и маят как може така тотално да са изгубили доверието на държавите от глобалния Юг и що никой не ги харесва вече от Азия през Африка та чак до Латинска Америка.

Ами спрете касетъчните бомби на Украйна и им дайте електрически танкове. А, забравих,щом е за Украйна всичко може. И техните емисии ще ги пишем на сметката на Русия. Вие се благодарете, че не се случи ядрена катастрофа в Запорожката АЕЦ. Емисиите си ги заврете знаете къде !

Ако не ни бяха казали щяхме да тънем в неведение какви ужасни щетиса нанесли на климата тези ужасни руснаци. Какъв Ужас

Поздрави за статията!Най-добрата новина за днес!Не автомобилите , а бомбите замърсяват въздуха!Очаквам статия за вулканите, учените и зеленото движение за каже...

Сигурно е трудно да не можеш да побереш повече от една идея в главата си.

В Газа колко са вредните емисии- бял фосфор и обеднен уран? Милиони тонове боеприпаси изсипани?

А какви са влиянията на бомбите в Хирошима и Нагазаки, от които все още има проблеми в здравето на населението, преживяло това престъпление срещу човека?

Те да били еко!

простотии за облъчени.

ако се обяви парична награда за главата на Путлер и климата ще се оправи в цялата планета.

Как може разумен човек да повярва,че Запада ще се справи с така наречените климатични промени,след като не можа нито една война да спре и не може да се справи до ден днешен с емиграцията.

Като изригне един вулкан в Исландия и ще избълва 1000 пъти повече вредни емисии, но на него санкции не можете да му наложите.

Tъn ли си беееее?

Тази информация е за тъпаци като теб, които вместо мозъци имат кухи лейки между ушите.

Абе, колко точно броя сте, nukлuвu руски нaцu mpoлoвe, пишещи под различни имена? Като ви гледам еднотипното репертоарче, сте двама много, но шумни. Ще преработите.

Ами китайските ,,Масквичи,, не са евтини.Работим денонощно.

Защо не кажат колко и какво е влиянието на войната на Израел в Газа, които бомбардираха и изравниха със земята всеки сантиметър. Ще има ли санкции за Израел? За другите войни даже няма да споменаваме.

А радиация? И кой ще плати за тези поражения? Хамериканците или Еврогейовете? Щот нали войната трябваше да продължава до последният урка. Горката Грета! Сигурно е потънала в траур след като е научила за емисиите.

То пък Сащ/Нато , като бомбандираха Югославия, сякаш не замърсиха с вредни емисии въздуха?! Нещо повече, използваха снаряди с обеднен уран, който е токсичен, силно канцерогенен и предизвиква РАК.Не се чудете, защо има бум на заболели от рак, от всякаква възраст Извадка от една статия: За бомбите на НАТО над Югославия – 24 години по-късно „Равносметката от тази агресия на НАТО срещу Сърбия е унищожителна – за няма и три месеца НАТО извърши над 35 хиляди бойни полета и хвърлиха над 20 хиляди бомби (в т.ч. и такива с обеднен уран). Щетите за сръбската икономика са съизмерими с тези на истинска война, а не на такава с ограничен времеви период и премерени удари. Тази война е пример за пълно унищожение на една държава – натовските бомбардировки унищожиха към 200 фабрики, заводи и други обекти на индустрията, 120 електроцентрали, 14 летища, почти 50 болници, над 100 радио и телевизионни центъра, почти 180 моста и тунели, 25 пощи и телеграфа, 70 училища, 18 детски градини, 15 сгради на висши училища и общежития, 35 църкви, 29 манастири, плюс китайското посолство в Белград (уж случайно ударено два пъти). За жертвите – 495 загинали военнослужещи и 820 загинали цивилни според ООН, но Сърбия твърди, че загиналите са над 2000 военни и 5000 цивилни. В тази война се използваха и снаряди с обеднен уран, каквито западните демокрации възнамеряват да предоставят и на Украйна сега. Радиоактивното замърсяване на природата и увеличението на заболеваемостта от рак сред населението са факт – както в Сърбия, така и в западните територии на България.

Става смешен този нидерландски учен. Да се заеме с нещо сериозно.

Ебати глупостите - въглеродния двуокис като всеобщо приравнена еталонна единица мярка, че и с присвоена условна цена - на принципа на заплащането за отделени индустриални парникови емисии .. А преките въздействия от истинската бойна дейност на фронта, където ежедневно не стига цялата Менделеева таблица ?!.

Е що само Русия? Тези дето снабдяват Украйна с оръжие, те невинни ли са? Мир можеше да има 2022 год. още. Без милион жертви и в изгодни за Украйна условия. Питайте Джонсън и Байдън защо това не се случи. Кой спечели и кой загуби?

Кои изгодни условия? Вземаме ви 1/3 от теорията и след две години ще дойдем пак за останалото? Heщacmнuk.

А сега какво!!! Пак ще им вземат 1/3 от територията, ама са на минус с половин милион от мъжете и с още няколко милиона емигрирали в Еврапа!!!

Беше "Забравяте за Крим, вземаме ви го. Там където е било Руска империя - руския език е в училищата, държавната адмионистрация, армията и въобще на всякъде. Там където е било Австро-Унгарска империя - ако щете минете на полски, но нямате право да забранявате училища по национален признак никъде по територията си. Тоест нямате право да закривате руските, българските, унгарските, словашките и румънските училища. Полски няма нужда, защото приятелчетата на Бандера много са се постарали до 1944-та и поляци там няма. А и спирате да се стремите в НАТО. В ЕС - като ви влече, ходете, но не прекъсвате никакви икономически канали с нас." Турците питаха "Анадъмно?", щото преговорите се водеха в Истанбул. Е да де, ама украинците се оказаха "Йок", а не "Анадък" и сега по трудния и неекологичен начин. Тоест територии губеха минимум - Крим. Другото сотаваше под някакъв контрол на Киев, макар и рехав. А сега ще загубят твърдо много повече територия, ще останат с разрушена икономика и минус няколко милиона души, от които поне милион убити и неизвестен брой избягали зад граница.

Американската армия дето на ден харчи стотици милиони за гориво отделя ли вредни емисии ?

отделя, но то е демократично и неможе да се мери с това, което отделя противника!

И защо пък точно се прави сравнение с държава като Белгия, а не Германия? След като в момента Германия е Най-големият замърсител в ЕВропа поради въглищните си централи! Въпреки че ужким 50% от енергията им била зелена ама без руският газ явно не стига за нищо това. И какво като има повече вредни емисии? Ще се принуди индустрията да използва био продукти за оръжията ли? хахахах В други новини: делегацията на Германия за срещата в Дубай за "глобалното затопляне" си остана в Мюнхен след като зимна буря заледи цялото летище и обърна самолета на делегацията. Мда, глобално затопляне. хахаха

Да заведем Израел под отговорност първо

Да Американските бомби са екологично чисти не отделят вредни емисии.

И съдържат много витамин С

Вдичкото укроп се е осрало и опърдяло :)

от "климатичните борци" ....ма още по-правилен антируски.....чикиджия чак грета тунберг взе да ви плюе по медиите..... шарлатани

Изчислиха ли вредите от използването на боеприпаси с обеднен уран в Сърбия и Украйна?

Айде простотии и пропаганда. САЩ въобще не са се включили в споразумението за опазване на климата и в споразумението за климатичните промени и въглеродните емисии в атмосферата. Американските пропагандатори пишат статии ама ние знаем и помним бе. Подведете ги тях под отговорност ще освен че не са в тези споразумения атомни бомби хвърляха и колко войни започнаха Защо не говорихте за техните вредни емисии

А нещо за изродените дръвчета в северозапада след 1999 г. ? А, сетих се. Казаха, че не било от това, че в небето над тях зареждаха самолети. Шпионите на Путин ги били урочасали.

Еха, загрижил се милият! Въглеродният диоксид му пречел. А радиацията от обеднен уран? А разхвърляните невзривени касетъчни боеприпаси? А язовирната стена, която всъщност взриви Украйна? А взривените тръби на Северен поток? А напалма във Виетнам? А радиацията от Хирошима и Нагазаки? А радиацията от Югославия? Вече станаха нелепи до неузнаваемост напъните да притискат Русия. През България минавали канали за Русия? Ама продължават през Турция, някой да дудне на Ердоган? На Русия й помагали - че мрънкайте на Китай, Индия, колко да е помогнала България с нейния нефт и пренос на газ, който всъщност минава пак през Турция? Орбан бил луд, но луд, явно, е и Фицо, луди, явно, са и холандците. Луди сме и българите, ако не слушаме простащините на управляващите простаци. Луди са и поляците, щото напоследък не цепят басма на Украйна по нови и нови теми.

На мръсните уроди на планетата са руснаците. Петър Велики е велик защото е пратил пратеници в Европа да видят как живеели . След това със много сурови закони накарал руснаците да се бръснат и къпят.... преди това нещо не е било познато при руските диваци ..Сега се връщат пак от там от където Петър Велики ги е измъкнал...Северно китайската блатна провинция няма място при цивилизованите държави.

баче, така и ще си се гърчиш за шъпа парички с интелектуална дисфункция понеее още 3 години

Всеки който води бойни действия трябва да плаща данък и то сериозен. Войната е лукс, който планетата не може да си позволи и да сме живи.

тази война, а всички войни, водени през последните 30 години. И да не ни обясняват, че кравите водят до намаление на кислорода, а да се спре воденето на войни и сеченето на гори и дървете.

не ползвай хартия, и не яж месо и зърнени храни, още по-малко се поддавай на симпатизиране на тази-онази политическа кауза .... и хоп ....строубъри фиълдс форевър

Дааа, Русия може и да компенсира, но преди това трябва Сащ да си платят поне за двеста войни по света преди това. А защо не виждам колко емисии ще има от милиона европейски снаряди, които захранват тази война, или те не отделят вредни емисии щото са демократични. А бе какво да коментирам тия евротъпаци дето ни съсипват живота.

Под отговорност ще бъде поднесен Бай Айдън и целия му антураж от олигофрени.

И сега закриваме войната, за да се спасим от затоплизма?

всеки ден руската кочина копае дъното..ха.хахаха