Сидеров: Трябва да имаме поне ”златна акция” в ЧЕЗ

Поддържам тезата, че държавата трябва да присъства в ЕРП-тата, не само в ЧЕЗ, да има блокираща квота от 34 процента, т. нар. златна акция.

Обратно в новината

Коментари - Сидеров: Трябва да имаме поне ”златна акция” в ЧЕЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека за електропреноса и електроразпределението да направим АКЦИОНЕРНО дружество. Ще издадем акции. Ще продаваме акции. Ще купуваме акции. Ще ИЗВЪРШВАМЕ акции.

Голям гЯвол се прави тоя. Каква блокираща квота?! Въпросът е за Гинка и кой стои зад нея.

Млък, предателю! Ти си от управляващата коалиция и си толкова крив, колкото и приятеля ти Тиквата! Тотално се оклепа като политик, ако изобщо на тази територия има почтени политици из средите на герберастите, лъжепатриотите, соросоидите и лекетата като теб!

имаше например блокираща "златна акция" от 34% в "Лукойл-Нефтохим"!По нареждане на премиера Борисков, представителя на държавата там Румен Овчаров, известен още като "Р.Овч", се отказа от "златната акция" и я продаде на Валентин Златев!След което, "Лукойл-Нефтохим" за години наред престана да плаща на държавния бюджет данък печалба!?

А защо 2006 година държавните енергийни дружества са продадени на тези три фирми , без държавата да има право на решаващ глас при бъдещи сделки! Кой ръководеше правителството тогава!? Тогава нито ГЕРБ , нито Атака ги е имало , а сега да обирате пасивите!?

Абе нещо послъгваш!!!! 2004 година Симеон продава ЕРПтата, после Бойко САМ продава останалите 33%. Това са Виновниците!

Тоя няма ли кой да му дръпне един як пердах???

Така, така. За Златния пръст златна акция. Алоооо, досега къде бяхте? Не ни говорете за коректност, щото този път като никога май ще се окаже, че БСП-то говори в наш интерес!

На някои хора не им е ясно,но да им кажа.34% не гарантират никакъв контрол поради тъпия Търговски закон и поради смръдльовците с високи заплати в Комисията за финансов надзор.Мажоритарния собсвеник и с 51% ще те направи на трески ако не е коректен.А къде ли има коректни частници?!!!

С 34% можеш да се противопоставиш на изменения и допълнения на устава, увеличаване и намаляване на капитала и прекратяване на дружеството. Предполагам, че го знаеш, затова кажи какво още ти трябва да го оправим този Търговски закон, ако ни хараства предложението ти. (Залебежка: Не съм настоящ или бивш народен представител.) МНОЗИНСТВО Чл. 230. (1) Решението на общото събрание се приема с мнозинство от представените акции освен ако в закона или устава не е предвидено друго. (2) (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) За решенията по чл. 221, т. 1, 2 и 3 (само за прекратяване) се изисква мнозинство 2/3 от представения капитал. За тези случаи уставът може да предвиди друго по-голямо мнозинство. (3) (Нова - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) Когато законът или уставът предвижда гласуване по класове, правилата за кворум и мнозинство се прилагат за всеки клас поотделно. КОМПЕТЕНТНОСТ Чл. 221. Общото събрание: 1. изменя и допълва устава на дружеството; 2. увеличава и намалява капитала; 3. преобразува и прекратява дружеството;

Всичко е добре подготвен сценарий! Първо пуснаха Гинка по пистата, после и държавата, която виждате ли, няма да остане безучастна и ще вземи едни 30%, а останалите 70% ще отидат при Тиквата и Прасето грух - грух.

Тъп по-тъп , сандо

Аз мисля, че държавата трябва да има златна акция във вички национални богатства - Челопеч, Банско, БТК, ЕРП-тата. Иначе ще стане по-зле. Ще дойдат един ден млади комунисти и ще ги копаме тези милионери в общ гроб.

Волене не заблуждавай хората.След като международни/руски/банки ще дадат парите на Гинка да купува и ти си в тоя гьол.Златни ти пръстенца у меда.Да не се задавиш само?

Сидероооф, от 34% падна на златна акция, а вашата група я имате,нали сте вече и още във власта.

Съдът на ЕС нееднократно се е произнасял срещу специалните права на глас на държавата чрез т. нар. златна акция в приватизирани компании с мотива, че подобни привилегии пречат на свободното движение на капитали. Впрочем понятието златна акция изобщо не съществува в правния ни мир. Зад този термин обикновено се крият определени обвръзки и ангажименти на купувача към държавата, и то за определен срок от време.

Моа ли да попитам така нареченият "модератор" къде видя в поста ми обида, цинизъм или накърняване на "доброто" име - Чие ИМЕ, модераторе - това на ВОЖДА ли? Ми то едно "име" си е изградил - ум да ти зайде ;) Точно кат твоето, "модераторе" ;)

Трябва още и "златен пръст", който да сложи край на скандалите. Станахме за смях, но управляващите продължават да лъжат, че държат нещата в свои ръце. Според мен последните събития трябва да отворят очите и на автора на "Шайката...", и на другите глашатаи, които срамежливо си мълчат през последните дни. Май и те разбраха в какво са се набутали. Крайно време е да си върнем достойнството.

Ало перхидролния, нещо не скачаш като психар в последно време.

2002-2003-та година в Парламента се гласуваше за приватизацията на ЕРП-тата в България.. Единствено против гласува БСП.. По това време теб те НЯМАШЕ в парламента.. Наемен работник на Далавери Симеонов в СКАТ беше, Болене.. И 2003-та са пробва за кмет на София да са цаниш с под 2000 гласа на изборите.. Тъй, че позата АЗ съм ПРЪВ и ЕДИНСТВЕН БОРЕЦ СРЕЩУ ПРИВАТИДЗАЦИЯТА НА ЕРП-тата я посмали малце..

Сидеров като цяло е прав, но това със Златната акция хората не го разбират съвсем. Когато Цветанов и VTB купиха БТК държавата имаше Златна акция там. Съответно Златната акция беше тихомълком преобразувана в Сребърна от тези които ни управляват и днес. Хората така и не разбраха, журналистите не посмяха да гъкнат. Проверете сами КОЙ преобразува държавната Златна БТК акция в Сребърна акция.

ГЕРБ продаде държ. дял 33% за 115 млн. лева през 2012 г. сега (2018) ще купи 34% за 150 млн. ЕВРО! Браво за тази врътка!

Само дето тоя процент е златен и си заслужава парите

дълга на ЧЕЗ към ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКА.. Той СЪЩО СЕ КУПУВА ОТ ЛЕЛЯ ГИЦКА.. Турни още едни 100 млн. евро..

Сидеров знаем че си продажно ченге, добре си изигра ролята, сега може да се пенсионираш. Мафията /а тя отдавна е интернационална/ никога няма да изпусне ЕРП-тата, които бяха създадени под нейна команда. Единствено спасение за хората е пълен отказ от ток от ЕРП. Друг изход няма - пълен отказ.

Откраднатите от комунисти и турци пари на КТБ се връщат под формата на чужди инвестиции. Това са стари номера на ДС и КТБ.

За да излязат от електроблатото,което Управляващите сътвориха с казуса Гинка-ЧЕЗ ,то Борисов ,Цецо,Горанов и шайката им правят такива врътки ,за да си спасят задниците и властовите си амбиции,че стават смешни и за децата ,но опасни за потребителите и националната ни сигурност.Хитрата шайка и с двата крака нагази в собствената си септичната яма .

- 60% дял за дьржавата във всичи национални скратегически обекти; - поради това че сме малка държава парламента трябва да се допитва винаги до народа - парите от офшорните фирми да бъдат разследвани и вьрнати на българския народ, - това народно събрание тряба да бъде намалео до състав на 60 човека качествен, работещ персонал с право на работа от 2 мандата - борисов и цвеанов трябва да бъдат подсъдим и отстранени

боико преди три дни...??? ,,..Попитан за оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, Борисов отговори, че днес е разговарял с Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров и те са казали, че не е нужно, не е правилно да се взима оставката преди да се провери всичко. ..,,??? сидерофф...???

То е ясно кой ще отговаря и кой ще плати тая загуба.От 10 ноември до сега само един плаща загубите.Всички знаят кой е тоя един.Едва ли ще се промени това?

Ей Волене, забрави ти колониалния модел откак влезе във властта. И ние те забравихме, не се безпокой, ще видиш на изборите. Ще ти кихнат малко и пак ще забравиш за златната акция. Проблемът не е , че ЧЕС е частен,а че е мутренски. Той и да го одържавите, щом вие сте на власт пак ще е мутренски.

тази сделка започва да прилича на едно време пред Магурата /по-младите да потърсят информация/

Т.е., ако правилно сме те разбрали, Гинчето си остава честен частен собственик, ама държавата влиза под полата ѝ с едни 34% и стиска "златна акция" - като в ЛУКойл демек, където Р.Овч. дълго я стиска и не я пусна дори и след като "държавата" не искаше вече той да я представлява! Това не поставя ли поне няколко опасности: - представляващият държавата да се овъртоли в такива интереси със законния честен частник, че в един момент да не знаем чии интереси изобщо защитава; и - да зависим от събранието на акционерите за отстрелване на представителя, ако нещо не го харесате на един етап; - понеже последният представляващ държавата в ЧЕЗ беше един Каратист;), сега пак ли бойни умения трябва да притежава или и мутренско минало е достатъчно...?;)))

Най после взе да ти светва под тъпата , рижа перука! Ама много ти лаеше устата предните дни! Остави Гинка да си влезе във владение, иначе става още по страшно!

Офффф, я се разкарай! Гинка изобщо няма нито капацитет, нито експертиза за тази сделка! И изобщо не ѝ е работа да влиза във владение - защото ДЕ ФАКТО във владения няма да влезе тя!

КОЙ продаде онези 33% ?! ЗАЩО ги продаде?! КОЛКО ще е загубата за държавата от разликата между онази цена и цената, на която сега държавата ще придобие дялово участие?! Ако е така, КОЙ ще отговаря за тази загуба?!

Не става тя така.Или всичко или нищо. Какво каза К.СТанчев снощи. Ако държавата придобие ЧЕЗ,ще набута там едни "калинки"като вас "дупетатите "за големи заплати и с компанията е свършено. Тогава май ще си останем на свещи. Колко малко неща са в ръцете на Държавата и те не работят въобще.Като почнем с образованието,здравеопазването,МВР,частот БДЖ.....всичко е зациклило там около 1989г.,чеаже в пъти по зле.

За теб и цялото на.рано правителство ЗЛАТЕН ДЪЖД

Тоя все злато му е в глават, преди беше златен пръст, сега - златна акция. Абе хора забравихте ли, когато този индивид се разхождаше с пистолет в парламента?!? Сега седнала акъл да дава. Пък и да е часто от управлението. Срамота.

Да имаш златна акция в дружество дето е на загуба ? Ми то малоумно бе!

не искат Гинка. Много пари взима от Банките и или ще дига цените на тока,или ще фалира. Кой стои зад тия пари също не се знае... За какви 34% говориш,като със 66% Гинка може да дръпне шалтера. Държавното участие беше важно преди Гинка да купи ,тогава контролния пакет нямаше да е в Гинка. Майката му е пълно изкупуване от държавата,па после ще видим.

Театрото е големо. Почти никой сериозен чужд инвеститор и компания не би се съгласил на 34% контролен дял на държавата, защото с 33% не може да се меси в делата им, а с 34% може. Извод: Щом кака Гинка прие и се съгласи така бързо значи зад нея седи БГ кукловод, който и е казал да приеме, че се размириса доста и се надигна народното недоволство и може да падне правителството. Заключение: И вълка сит и агнето цяло. Ето вижте ни, ние управляващите спасихме аферата ЧЕЗ, уж държавата има дял ама пак сме си ние, и най-вече народа спокоен и доволен. Но да си си знаете скоро вдигаме тока.

Не е лесна и твоята! Конкурираш се и с БСП и с ГЕРБ за 80% от избирателите. Добрата новина е, че стават все повече.

Руската слуга Сидеров не заслужава да бъде споменаван.

как със златното си пръстче и дупетатите си през 2010-та година узакони КРАЖБАТА НА 1,5 МЛРД. ЛЕВА ЗДРАВНИ ВНОСКИ НА БЪЛГАРИТЕ.. Изпапкани от ПП ГРОБ през 2009-та год. А след това ви на умряло, че ПП ГРОБ и ЦВЕТАНОВ ти крадат ДУПЕТАТИТЕ.. Но като излезе Решение 8 от 2012-та г. на КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД за ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННОТО ВЗЕМАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ НА БЪЛГАРИТЕ -- са скри в онуй място дет слънце не огрява.. Мълча като ... Туй като що ли го писах..

Добре е да се напомня, че бързо забравят, не само Волен, но и хората гласували за него, все се надяват на чудо.

Трябва да го послушат! Сидеров разбира от златни акции. На него даже пръстите му са златни. ;)

Как бе Сидеров? Я кажи как ще придобиете квота? Закон, точка, параграф! Крадци! Ей така настроихте общественото мнение срещу поничките, както срещу Гинка, а накрая друго излезе!

ВС Времето е Наше ,Време е да си ходите всички ,няма хляб в България за вас ! ББ е политически Труп ,Далаверата е без гледачи на Телевизията и посетители на Козия Рог !

- 60% дял за дьржавата във всичи национални скратегически обекти; - поради това че сме малка държава парламента трябва да се допитва винаги до народа - парите от офшорните фирми да бъдат разследвани и вьрнати на българския народ, - това народно събрание тряба да бъде намалео до състав на 60 човека качествен, работещ персонал с право на работа от 2 мандата - борисов и цвеанов трябва да бъдат подсъдим и отстранени

Явно очаква като за златнияя пръст,и за златната акция да му потече дъжд от кинти.

Ами то утре, всеки полицай може да каже, че с цел национална сигурност, трябва да изчука жена ти!

Сидеров ще издигне нивото на ЧЕЗ на нивоъо на топлофикация, че и по - високо. От цялата шумотевица става ясно, че сме на светлинни години от правовта държава.

Договорът вече е подписан, Гинка е собственик, сега ще се натиска да даде държавна квота, която правителството на Борисов е продало на ЧЕЗ, но не може да остане тя в ЧЕЗ, хората не я искат.

На Гинка съдружници ще ни правят! Оставка!