БНТ пуска канал на турски, цигански и др.

До септември или най-късно октомври ще бъде създаден канал, в който ще се излъчват телевизионни предавания и новини на езиците, на които говорят различните етнически групи в България – турски, цигански и други.

Обратно в новината

Коментари - БНТ пуска канал на турски, цигански и др. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе защо в Турция по националната телевизия няма новини на Български, Арменски, Кюрдски, Гръцки, Сирийски там има такива малцинства.

ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДАВА САМО НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. ТАЗИ АНКОВА КАКВО ЩЕ ПОКАЗВА, ЧЕ В БГ ВСЕКИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ПОИСКА САМО ВЛАСТ ДА ИМА.

Ако малцинствата трябва да имат телевизии на своя език, на колко ли езика трябва да излъчват във Франция, да речем...?

Подкрепям идеята за канал на турски и цигански език. Защото до сега турскоговорящите Българи гледат такива канали излъчвани от турция, съдържащи доста пропагандна (про Турска) информация. Все пак ще е стъпка напред след масовото закриване на училища в районите с такова население. А данъци плащат не само българоговорещите в РБ.

каналите не се излъчват от турция а от спътник..........! и се приемат от сателит!напълно свободно!а и цигански език няма има ромски това са така наречените влашки цигани преселници от полша молдова и румъния!Турски канали има в момента....не са преведине на БГ а целта е да се налива безумно пари в цифрова аналогова ТВ да се приема със стайна антена!Защото нямат пари да си качат 1 сателит за 20-30$ айде стига глупости.Да не показвам снимки как турците циганите и ромите са си накичили по 2-3 сателита на БУЛСАТКОМ!!!!!!!!Напълно безумие на харчене на пари!Турски канали има в БГ защо са ни повече?????????Да се правим на велики пред турците ли ???????

няма нужда от нов...да увеличат предаванията по БЪЛГАРСКАТА национална тв.на 24 часа.

Малее колко яко а ше дават ли и турски серилаи там. Искам да гледам али реза на орг. език.

Драги сънародници, преди 5 години с Моя Помощ се оказахте излъгани за първи път от мене, след избора на ГОЦЕ за президент и възкачването на Станишев на премиерския стол. Тогава не се "усетихте", но по миналата година ми свалихте маската и поискахте да ми се надене "усмирителна риза". С отварянето на "етнически канал" по БНТ, ще трябва да се молите на "Драгунов" да ме поздрави, за моето квазибългарофилство. Не разбрахте ли вече, драги мои омерзители, най-накрая, че моят "бог" е "Властта на Мамона"?

БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ, НЯМА ДА ПОМОГНЕ НА СИДЕРОВ ДА ИЗМИЕ ОМРАЗАТА НА ТЕЗИ, КОИТО ГО ИЗБРАХА. ТЕЛЕВИЗИОННИЯТ КАНАЛ ЩЕ ГО ПУБЛИКУВА, КОГАТО АТАКА СЕ УДАВИ В МРЪСНИЯ КАНАЛ. ЩЕ ГО ВИДИМ КОГАТО ВЛИЗА В ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ.

И на арабски ще има. Това е целта на ЦРУ. Ликвидация на Европа.

Хахаха честито на електората на Атака! Болен, не само не махна новините на турски, а натресе цял нов канал на цигански, турски и още Бог знае какви езици! Този е истински националист :D Не му давайте да се захваща това чучело с нищо съществено!

СУПЕР! Борбата на ПП "АТАКА" доведе до това, което ПП "ДПС" не можа да постигне за 22 години - малцинствата ще си имат ТЕЛЕВИЗИОНЕН КАНАЛ! СЕГА Б. Сидеров трябва да си скубе косата и то с референдум!!! Ха-ха-ха.....

Волен Сидеров е втора колона на ДПС, не му се връзвайте. "Атака" е създадена за да сплоти ДПС.

интересно ще ми е да има цегански новини със субтитри-на какъв език ще е написано-хахахахахааа! ами турския, та те тез турци в балкана- не признават никаква граматика ,ни род , ни окончания- смешковци

Как всички останали етноси си знаят български паралелно с техния си език и си живеят живота, а на турци и цигани постоянно не може да се угоди. Като не знаеш български, а си българин - проблема си е твой!

Ква цигания кви 5лева............ Тяхните турски канали дет ги има свободни защо не ги превеждат на нас БГ...........? Както БГ си носят сателита на гръб в Европа така и те имат Турски сателит с 500канала на техен език качат си 1 чиния на покрива много ли е скъпо? излиза 60кинта неповече.......ами ще пускат канал в БГ........щото е скъпо да се завъртят 1 сателит на техния спътник!!!!!!!Някой питаше за арабски канал дали има в БГ ДА ИМА!джихан хабер ажанси се казва канала...... и нищо не се разбира само новини дават!Който си иска канали на майчин език да си слага сателит!Тва е решението.......в БГ пумий нещем!

Сега разбирам защо има десет езика на български то и циганския бил български.

ЗА НАС ОТ ПИРИНСКА МАКЕДОНИJA ЗОШТО НЕМА НА МАКЕДОНСКИ JАЗИК,КАКВА Е ТАА БУГАРСКА ДЕМОКРАЦИJA,KE СЕ ЖАЛИМ ВO СТРАСБУРГ.

хахаха Жали се където искаш заедно с останалите промити мозъци....

Македонска полициа Подобра е и од ЦИА! Ко во раце е и падне Што се родил е се кае!

ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВОЛЕН ЗАЩОТО ИС ТИНСКИ Г..,.Й.

СУПЕР! Гласувай за болен Сидеров - получаваш Доган за коалиционен партньор! Ха-ха-ха....

В НАШАТА ДЪРЖАВА САМО КОМУНИСТИТЕ И ЦИГАНИТЕ НЕ СИ ПЛАЩАТ ТОКА,ТУРЦИТЕ СЕ СКАПВАТ ОТ БАЧКАНЕ=НИЕ СМЕ РАЙ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА БОКЛУЦИ-САМО ТЕЛЕВИЗИИЯ НЯМАХА,ТЕ ТОВА Е КРАЯ.

а на БУЛГАРСКИ щте пуснат ли?Защтото скоро не сам 4увал от тез сапунки друго освен турски.

Може,но когато в турция има канал на български

В Турция има СПЕЦИАЛЕН канал за хора от малцинствата и регламент за излъчване на телевизионни програми за тях! Но какво да се прави НЕВЕЖА човек не може да знае ВСИЧКО, дори каквото ТРЯБВА!

еи резанко по националния ефир на турция ли са новините на български

Изселниците искали предавания в България на турски? Защо са им? Те са в Турция. Да си гледат тяхната си телевизия. Те не са българи. Дали в Турция има 24-часови предавания на български език?

вече се вижда края на България, а после ще бъде "Циганландия" или по-скоро "Турцландия", защото има еди проблем - когато циганите станат преобладаваща част от обществото, те няма да могат да крадат както сега и ще се самомигрират към Европа

Аз пък мисля че ще се казва Циганистан.

Ромистан ще се казва, Цигабистан няма да го позволят езиковедите ;)

не е лудост а ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!

това е лудост.хора помислете.................

атака отиде в бАтака !!!

Не съм пристрастен, ама нали идат избори, та Г-н Сидеров се раздвижи за да зарадва олигофрените си. Та въпросът ми е: Г-н Сидеров, как се чувствате, след информацията за новият канал на БНТ? "Как сте, как сте?" - попитал той шегувайки се. До сега, освен целуването на ... на Г-н Борисов, какво друго правихте? Утре ще Ви обявят за мандатоносител а Вие пак ще сте на лобистка среща! Колко тъпи може да мисли, че са Българите, човек с Вашия интелект? Да ме извиняват Атакистите, ама той ги ... подведе! ;)

Не си прав Стефчо. Волен няма никаква власт и не участва във властта в момента - така че не може да се очаква да направи кой знае какво освен да използва определени ситуации за да лансира свои проекти, ако въобще е възможно. Така че не виждам какво го обвиняваш. Бих се съгласил с тебе и други подобни дърдорковци ако има някой антибългарски законопрект в народно събрание и той бъде подкрепен от Атака..ама такова нещо няма!

Глупости, Волен е в политиката от всякъде -целта му е да измества вниманието от ТОТАЛНАТА управленска некадърност на кабинета, към популиски теми отнемащи вниманието на масовия полуграмотен електорат

БНТ,ако извърши това противонародно въвеждане на етнически езици в нея-трябва веднага да се преименува,защото тя няма да бъде национална и българска.Ще и подхожда-ТЦТ-турско-циганска телевизия.

Е крайно време беше да има и канал на езика на българите/прабългарите/ ,който както знаем е бил тюрски .Защо славяните да си имат на техния си език/сегашния български / а истинските българи/българските турци/ да си нямат

Древните българи не са били тюрки и това се е знаело винаги. Разни недоучили "специалистчета" измислиха тая глупост с тюрксия ни произход.

Ако трябва ще преведем буквално какво значат имената на АСПАРУХ, ОМУРТАГ, КРУМ, РАСАТЕ, КУБРАТ, КОТРАГ и пр. Никой не може да цензурира мисленето на един човек, колкото самият човек!

И да не сме съгласни, просто нас никой за нищо не ни пита. Но виновните затова сме си ние, защото най-многото, което правим е да седим пред компютъра и да пишем коментари.

Защото си избираме такива управленци да ни управляват най- -НЕдемократично!

По добре пуснете канал на китайски.Както е тръгнало..света ще е на жълтите мутри..

И за какво гласувах толкова години за ДПС, като Сидеров свърши по-хубава работа от Доган?

Доган го интересуваха милиончетата и тщеславието, докато Волката е баш-агента под прикритие! ;)

За сиганския и читашкия разбрахме, но на български дали ще има а????

,ИНТЕРЕСНО КАК ЩЕ БЪДАТ НАПИСАНИ НОВИНИТЕ НА ЦИГАНСКИ ,КАТО ТЕ НЯМАТ ПИСМЕНОСТ

какви са тези глупости ,НЯМА В СВЕТА НОВИНИ НА ДРУГ ЕЗИК ПО НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ, КАТО ИСКАТ ДА СИ НАПРАВЯТ ОТДЕЛЕН КАНАЛ.ТУК Е БЪЛГАРИЯ И ОСНОВНИЯ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ ,ВСЕКИ ГРАЖДАНИН Е ДЛЪЖЕН ДА ЗНАЕ ОСНОВНИЯ ЕЗИК,

ДАНС веднага да провери дали внесените подписи не са фалшифицирани.....

От цялата ситуация достигам до извода, че Сидеров е свършил много повече работа, отколкото ДПС си е мислела, че някога може да постигне. Ха сега тъпанари националисти, гласувайте за него на следващите избори!

За циганския-задължително! До 1-2 години ще са повече от нас-трябва да свикваме!

Няма писмен и развит литературен цигански език и няма държава в Европа с цигани да предава новини на езика на циганите. Всички държави интегрират циганите си първо в традиционната култура, правят ги като мнозинството население. Така трябва да постъпи и България. Научете малко опита на Европа преди да говорите!

Виждаш ли колко лицемерна е твоята Европа. Само говорят за демокрация, а дискриминират една такава огромна група като циганската!

А със сигурност не си "българка" ,а DELTA !

БНТ - не трябва да съществува като телевизия! факт: персонал 1400 души ,рейтинг по нисък от телевизий с персонал 400 души. КОМУНИЗМА СВЪРШИ........НАЛИ ФУНКЦИОНИРА ПАЗРНА ИКОНОМИКА! докога обществото ще субсидира паразити като БНТ,БДЖ и т.н.

Е ,това е мислене на нискочелеца. Като нещо не върви, дай да го махнем? Ами по добре последния загаси лампата и затворим кепенците на държавата??? Във всяка западноевропейска страна има не само един, а минимум по 4 национални телевизионни канали. Но избора на ръководство е изцяло деполитизирано, те не служат на правителството , а на обществото. Това е същността на тяхната високоразвита демокрация. Защо да не предприемем другото- да ползване техния развит опит? Нали сме европейска страна? Време е да развием своята несъществуваща или псевдодемокрация, учейки се от развития опит на нашите корели другите европейци.

Време е да развием своята несъществуваща или псевдодемокрация, учейки се от развития опит на нашите колеги -другите европейци.

ти на заплата в Позитано ли бре?само ръсиш идиотизми тук

ИСКАМ И НА МОЯ ЕЗИК ОТ ГАЛАКТИКА 4442177 НА НАШИЯ ЕЗИК ДА ИМА МУЗИКАЛНИ ПРЕДАВАНИЯ И НОВИНИ ДА СИ ВИДЯ ГАЛАКТИКАТА И НАШАТА СИ ПЛАНЕТА ТАМ ЗАЕДНО С СИДЕРОВ

НЕ ИСКАМ ДА КОМЕНТИРАМ ТОВА ДАЛИ ДА ИМА НОВИ НА ТУРСКИ- АРАБСКИ-ЦИГАНСКИ И ПРОЧИЕ. САМО ЩЕ ВИ ДАМ ЕДИН СЪВЕТ:НЕ ГЛЕДАЙТЕ Б Н Т.ТОВА Е РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА.

БНТ трябва да се деполитизира, да не бъде правителствена , а обществена, ръководството и да не се избира от хората на властта и да не стои под шапката на властта. Борисов повтори рецидивите на старите управления, всички изживявали се като старата БКП. Като дойде на власт, също като предишните, смени цялата администрация ат главата до петите със свои хора на политически, а не професионален избор. Сложи и на ключови места в държавата свои хора. За това нямаме нето един читав професионалист сега в администрацията. Цяла Европа ни се смее! За това и Вяра Ангова, шеф на БНТ, ще следва политическата линия на Отворено общество което сега управлява външната и външна политика на правителството да прави изкуствени етноси в държавата ни български турци, цигани и прочете ,да раздробява държавата ни и разбива нацията ни. Ако направи такъв канал, цялото ръководство на БНТ ще бъда изправено пред НАРОДЕН СЪД!

Европа е люлка и образец на демокрацията, така че през 21 век е твърде късно чрез варварски забрани, сталински ограничения, да се променя самосъзнанието на етническите турци в една отделно взета бедна изостанала държава.

А другия въпрос е наистина ли са етнически турци? Щото физическата прилика е напълно показателна. А това какво иска съзнанието или дали знае какво иска съзнанието е въпрос на пропаганда.

DELTA, нямаш никакво разбиране за европейската демокрация, както и твоя патрон -съседка Турция не е носителка на нито една демократична ценност на Европа.

DELTA, сталиниско е твоето мислене. Нямаш никакво понятие от съвременните демократични ценности на Европа, както и твоя патрон - Ердоган

Забравих! На ред е изграждането на турски и на ромски училища и университети!

Когато етническото разделение се институционализира и чрез медиите, явно отиваме към швейцарския модел - кантони - български, турски, цигански?... Гледайте какъв вой ще нададат макетата, че няма новини на македонски... Тъпанари политици, а оня с бялата коса оглупява пред очите на нацията. Не че някога е бил особено умен... Интересно какво мисли по въпроса Вождът?

Усещате ли, как с отслабване влиянието на ДПС в страната ни, Волен Сидеров започва да звучи все по-фалшиво?

Да, Волен Сидеров стигна върха на лицемерието и демагогияга!

Честито на малцината българи останали в България. Бягайте по надалеч от тази циганска държава. Това е моят съвет към всички българи. Вече никой не може да спаси България от мангалите, затова се спасявайте вие.

на мен тук въпреки че мие зле, поне ще умръ на родна земя.

Приятно прекарване със цялата измет на Европа :))))))))))))

Искам телевизия на македонски! Сега сериозно: Дано и аз да имам такъв късмет в живота и в любовта като Дарко Тасевски! Също така си пожелавам красиво гадже като Ромина и права коса като тази на Дарко! :)

Предлагам на всички да се вдигнем и издухаме тези загубеняци ,които правят всичко против българите и България,нека не търпим тормозът върху нас! Сигурно е че са подкупни и работят за Турция,жалко за България и за нейните ценности!