Атакисти и мюсюлмани в кървав сблъсък пред джамията в София

Митинг на "Атака" пред джамията "Баня Башъ" в центъра на София доведе до сблъсъци, ранени депутатка, няколко мюсюлмани и полицаи. Стигна се до арести и заплаха за искане на оставка на вътрешния министър.

Обратно в новината

Коментари - Атакисти и мюсюлмани в кървав сблъсък пред джамията в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сидеров.е един глупак играе с дявола.и естрахлив помушква народа и се одрипва.ни лук ял ни лук мирисал.така запалва омраза между народа. хора не му вярваите.такива като него са само за пари.скоро купил вила в фр.а ние от народа неможем да се нах раним.сега ме разбирате.този кучи син е милионер.а ние.......гладни....нека бидем разумни и трезви. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Голям срам. Обсаждат едно джамия като че ли е центърът на света. Напоследък като съм минавал оттам нищо не ме е дрзнило хората си стояха в градината.Ако толкова ги интересуват джамии, защо не идат да разгледат археологическият музей, и той е бивша джамия.И моля ви, не бийте уредниците ако нещо не ви хареса. Егати срама и дивотиите...

Наивници! волен е наше момче. Той издига авторитета на Доган точно ден преди голямата му първа проява предмножеството мюсюлмани. Волен прави Доган велик политик и спасител на мюсюлманите, които са верни избиратели на Първанов, както и на измисленото в подсрепа на олигархията ДПС! Проумяли турци се сбиха с други турци на срещата на Доган с избирателите му по повод няква годишнина. Турците го проумяха - вие не!

А защо полицаите, които са охранявали протеста на "Атака" не са взели мерки да не се стигне до това? Предварително. Нали това е работата на полицията на подобни събирания?

всяка религия у нас си има молитвени домове,там е мястото всеки да си уважи религията,не по тротоари и по високоговорители.

попееее, не разбираш от духовенство , прост си , кому са пречили тези хорица 600 год.

нарочно така ни се бутат в лицата, все пак високоговорителите са скорошно избретение и не са задължителни в исляма, просто ги мързи да пеят ходжите и минават тънко, но ние сме толерантни и ги търпим, много е просто - да се забрани пускането на тонколони, нищо повече, иначе да си пеят и да се молят - в джамията и където искат, просто да не пречат на останалите, толова ли е много и сложно, не смееш да им противоречиш да не би да те обвинят в расизъм, все на това го обръщат, а е просто - едни хора пречат на други и не се събразяват, не щат и да отстъпват

кои ли плаща на волен сидеров и дали е толкова волен. едно време хитлер доведе сталин на власт над половин европа. сега сидеров ще доведе до това че булгарските турци няма да искат да зивеят в национална булгаря и какав ще е ресултата. волен трябва да буде затворен щото ако не го направят сега ще го судят за дурзавна измяна после. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

единственото нещо, което обединява "балгарите" е насадената и добре поддарjaна омраза кам турците, по-точно кам балгарите-мусолмани. това много помага да се "обединяват" масите и да се "управляват". никои не иска да чуе за инстинската исторя, макар че не малко се писа по вапроса - на хората им харесва да са били "роби". да не даваме за пример че е имало роби - богаташи, или роби изучили се в европа :) но ако хората са интигентни и толерантни, няма да могат да ги дарjат над 20 години в преход и бедност. един от мразещите, отворил ли е да прочете библята и корана за да види че няма противоречие. но то очи не стигат, трябва и култура и положителна нагласа. ами тои света няма да сварши щоto балгарите се мразят и си намират проблеми там дето ги няма. продаljaваите.

партиите , разделящи по етнически признак обществото трябва да бъдат забранени веднага. Става дума и за ДПС и за АТАКА . Те просто са двете страни на една и съща монета.

Само това оставаше! Мюсюлмани и будисти да кажели, че камбанният звън им бил натрапчив! Ало! Намирате се в България! Християнска страна! Молете се на местата, където са ви отредени и вие сте тези, които трябва да проявявате търпимост към звъна на камбаните, защото сте в България и тук християните са мнозинство.

Тук сравнение въобще не може да се прави с камбанния звън, който се чувал от църквите, защото църквите са мястото, където се молят БЪЛГАРИТЕ и те са мнозинството в България. Малцинствата са в подчинено положение, приятелю, навсякъде по света.

Волев Сидеров е голям нещастник, не му достига мозък за да направи нещо разумно и се държи като ученик побойник. Не съм и съгласен джамията да има високоговорители твърде нахално от тяхна страна. Ако се молят нормално, като при всички други религии в храмовете им, без да се натрапват на другите със звук, молене на килимчета извън храма им и т.н. демонстрации съм сигурен, че никой, дори Волен няма да ги закача. В случая това е тяхана нетолерантност и досаждане, натрапване, парадиране и просто сами търсят провокации. Този въпрос трябва да се реши от управляващи и партии в нормален диалог. Доган реагира също доста пресилено, като показва, че и той се изчерпва политически, особенно след напускането на Касим Дал.

Не съм съгласен с теб, защото по-същата логика, мюсюлмани, будисти и други биха казали същото за камбанния звън, че и той е натрапчив. И какво лошо има, че се молят отвън, ами като не им стига място в джамията, къде да отидат, доколкото знам София има само една джамия, да не би да искаш да кежеш че трябва да се построят още - спрямо желащите да се молат?. И накрая, я сега се представете следната ситуация - наши сънародници християни в Истанбул, на Великден, бити... мисля че думите са излишни. На това свестните и интелигентни хора му викат толерантност!

Само да ти кажа че българите и християните в Турция не са бити - те са избити! А които са оживели са били натирени и ограбени! Не че не е имало такива..и наистина по добре да махнат ия смрадливи килимчета и тоя вой от центъра на София! А който му пречат камбаните може да отиде в страните където няма църкви - има достатъчно такива особено в любимата ти Турция - там са оставили няколко само от кумова срама и то само в Истанбул!

А някой досега сети ле се защо ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ Волен прави акцията, а не на друга, предишна петъчна молитва?! Ами защото само ден-два след това има огромна публична проява пред мюсюлманите "Вожда" Доган, -кръвен брат на Волен. На него Волен прави пиар и по този начин го прави "месия" и спасител на баламите мюсюлмани!!

На 100 м.от бачкането построиха джамия която по външен вид се вписва ссъс стила на къщите вквартала т.е. няма минарета и др.такива.Само по паркиралите коли в петък човек може да разбере че има някакво мероприятие в сградата.Абсолютно е забранено виенето и каквото и де е друго религиозно изпълнение навън.и това е в Канада където демокрацията е издигната в култ.Какво друго можем да наречем случващото се години наред в центъра на София освен явно ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО и понеже сме безумно търпеливи изнесоха килимчетата навън белким реагираме най-сетне.

всеки път като мина през джамията и чуя идиотските стонове на някакъв гърчещ се ходжа, се чудя къде съм попаднал! Аз живея в България, която е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА, искате или не! Това означава, че като си в Рим, правиш като римляните, всичко друго е равносилно на окупация и нарушаване на законите.

само при взаимност!

Волен и лумпените му са заплаха за националната сигурност на Родината. Уважаеми сънародници, проявете хладнокръвие и не се поддавайте на провокациите от където и да идват те ...

Кажете кой е платил и ще ви обясня защо се е случило!

Би трябвало без да си ясновидец да се сетиш кой е платил.....

и на пълномижеца му е ясно, но "такъв е израза", пък и днес ми пуснаха само 3 мнения във форума, защото ме имат за "неЧифутолизец"

Ако в Парламента не съществуваше партията ДПС, нямаше да я има и Атака. Щом има партия на етническа основа, логично е да има и такава, защитаваща националните интереси! ДПС в Парламента сама по себе си е провокация! И още нещо: Църквата си е църква до външната стена. Джамията е джамия само до оградата!Християните имат право да не желаят да слушат по микрофоните молитви, които за тях нищо не значат и дори ги дразнят! Тротоара пред джамията е на всички. Да си постилат килимчетата вътре. Без провокации. Докъде стигнахме! Да ни насаждат тяхната вяра, защото ние сме толерантни! От толерантност този път може да я приемем!

Абсолютно си прав.Само ще те допълня с едно предложение - някой трябва да раздаде фесове на доста български журналисти и политици.Предполагам че вазелин си имат.

Властите в Австралия са взели решение да предложат на мюсюлманите да напуснат страната. Премиерът е казал, че ако арабите мюсюлмани не възприемат ценностите на населението на Австралия е добре да я напуснат, тъй като ще последват решителни мерки срещу всички, които си мислят, че могат да живеят по законите на шериата в Австралия. Тези, които предпочитат да живеят по закони различни от местните ще бъдат "помолени" да хващат пътя. Това ще се отнася и за тези, които имат двойно гражданство и си мислят, че ще живеят по арабски в чужда държава - те също ще трябва да напуснат страната

това са инсинуации!

Нищо ново под слънцето.Преди около шест века испанците са "помолили" маврите да напуснат страната им.Резултатът е известен - завладели са половината свят.Какво ли щеше да се случи ако се бяха опитали да ги интегрират ?

Остана ли един поне човек на който да не му е ясно, че АТАКА и ДПС действат в синхрон?!? И двете партии губят доверието на избирателите си поголовно. Консолидирането на твърдия им електорат става само чрез ВЪОБРАЖАЕМА ЗАПЛАХА. И активността им е по едно и също време и начина, по който демонстрират активност е еднакъв: "ТЕ! ИМА ВРАГ!!! ДА СЕ ОБЕДИНИМ!" И цялата глупост е за да се овластят за пореден път.

Браво на волен тука в тази държава нищо не става с подписки и листовки вън мангалите от БГ!

В НАШАТА ДЪРЖАВА ИМА ЛИ ЗАКОНИ? ПИТАМ БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА - ЗАЩО СРЕЩУ ЛИЦЕТО АХМЕД ДЕМИР ДОГАН НЕ Е ЗАВЕДЕНО ДЕЛО ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА ПО СМИСЪЛА НА НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС НА РБЪЛГАРИЯ? ПРЕЗ 1992 ГОДИНА ТАЗИ ПЕРСОНА ПРЕДАДЕ В ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО В СОФИЯ СПИСЪК НА ВСИЧКИ БЪКГАРСКИ АГЕНТИ И РАЗУЗНАВАЧИ В РТУРЦИЯ. ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО СА СЪБРАНИ МНОЖЕСТВО НЕДВУСМИСЛЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА - ЗАПИСИ, СВИДЕТЕЛСКИ ПОКАЗАНИЯ, ДОКУМЕНТИ. ПО ДЕЙСТВАЩИЯ НК СЕ ПРЕДВИЖДАШЕ СМЪРТНА ПРИСЪДА. ПИТАМ СЪДЕБНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ - ЗАЩО НЕ Е ПОТЪРСЕНА ОТГОВОРНОСТ ОТ ЛИЦЕТО ДОГАН? ДОКОЛКОТО СЕ СЕЩАМ, ЗА ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НЯМА ДАВНОСТ? КОГА ПРЕДАТЕЛЯТ ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ПРИСЪДАТА? ИЛИ ИМА ХОРА НАД ЗАКОНА?

Защото не е лице - а задник, а Задниците на чужда служба, са недосегаеми!

Требе по джамийките да се мятат свински продукти - това пържолки , ребърца , кифтенца , кебапченца , може и свински главички и прочие - гарантиран е резултата , но мозъчния тръст на Боленчо нещо издиша :)

Предлагам ревачите на Болен Лидеров да разучат няколко църковни песнопения и да заглушават по този начин ходжата.Какво надпяване ще се получи, какво шоу!Иначе само с мятане на павета и ръгане с черни знамена е много скучно, Боленчо!Покажи с песнопения как хвалиш Бога, нали си сущий христиенин,не забравяй Бог е любов, а не турнир по мятане на камъни!

Никой не е длъжен да слуша молитвите от тези високоговорители-нека да се намалят! След като си чел Иван Вазов е много трудно да преглътнеш турците затова нека те си призваят кой ги финансира и да си жшвеят кротко-без провокации.Щом са такава империя-нека си ходят в империята-ние можем и без тях а ако ще живеят тук-да се съобразяват с нас-БЪЛГАРИТЕ-и всичко ще е мирно.

Патриатизмът на болния Волен е силно обременен от омраза, ксенофобия,шизофрения и редица други човешки и мъжки комплекси.Един нещастен, неуспял, нереализиран човек.Явно малко си е играл на войници като малък, та сега си доиграва.Пълен боклук, истински позор за нашето съвремие!Мястото му е в лудницата!

болен сидеров даже не е балгарин прилича на циганин ми се прави на инетересен.гледаъ се малко на огледалото *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и до тебе подобните рицари( рицарки ) на демокрацията.Направете си труда и потърсете през Google следното изречение :Австралия предложи на мюсюлманите да напуснат,а след това ще ми е много весело да ви видя коментарите.Ако това изобщо го пуснат...И си задайте въпроса "з а щ о ".

каква рицарка е тая, тя е от страната на Саладин.

В измислената и насила подпалена отвън война над Югославия нито янките, нито "великите" "европейски" "демократи" (бивши колонизатори) имаха някакъв друг дерт, освен вопющото си желание тук да е "барутният погреб" на Европа. Има си "Европа" нужда от военни складове, имат си янките нужда от военни бази в тази част на света. Следователно силни и самостоятелни държави тук не са им нужни, пречат им. Затова предприемат заграбването на териториите им чрез измислено противопоставяне народите по етнически и религиозен признак. Възмутително е наглото пробване всичко това да се тренесе у нас сега. Загорели са да си домъкнат ПРО-то, трябва им претекст. Никой нормален мюсюлманин няма да е против да се изключат забранените и без това високоговорители. Никой от тях няма да е против да не нарушава обществения ред, включително и с незаконното завладяване на тротоарите и застилането им с килимчета. Тъй че - ОБЩИНАТА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА И ДА НАЛАГА СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ. ТОГАВА НЯМА ДА ИМА НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ.

Нали точно общината е разрешила този "митинг" на Болен????какво да реши като може само да забърква...

От известно време насам по няколко национални телевизии се въртят репортажи кой бил направил повече за турското националноосвободително движение - дали Доган, Касим Дал и пр. И това се представя от българската "журналистика" като нещо едва ли не похвално, защото видите ли как добрите хора са се борили с тоталитарния режим. А това е същата организация, която правеше атентати във вагони с майки с деца, а на атентаторите има и паметници. В същото време ако някой се опита да каже или свърши нещо патриотично бива разчекван от медиите - спомнете си какво стана с Божидар Димитров, когато каза, че членството на Турция в ЕС трябва да мине през плащането на Ангорския дълг към България. Тогава сякакви палячовци начело с Люба Колезич, Диана Найденова и Фродо Бегинс (В. Саръиванов) не само че откровено му се подиграва ами накрая го и съжалиха. Само не знам как по сходен въпрос Словения успя да разреши териториален проблем с Хърватска, ама тама сигурно никой не се е подигравал на тази идея.

И докато съществуват всички тези псевдо журналисти, които иначе са с огромно самочувствие и докато държавата е абдикирала от всякакви национални въпроси, различни от "евроатлантическите ценности" - хората ще стават все по и по-изнервени, защото се насажда усещане за несправедливост. Защото не може да има десетки села, в които най-безнаказано може някой да те заколи за 10лв и да изнасили баба ти и същевременно така силното МВР да не прави нищо по въпроса. Къде е държавата тук? Иза конкретната постъпка - това е поредния смешен п.р. на палячото Волен. Защото не може да се създават конфликти на верска основа - Косово е повече от очевадно. И ако стане нещо по-сериозно само да ви кажа, че няма да сме ние, които ще са на печелившата страна.

Проблемът с джамията и отвратителния вой трябва да се реши, но на политическо ниво, а не на улицата. Защото тука хората не са просто били група нахални роми, а в очите на всички останали мюсюлмани - това е насилие против тяхната религия - а така ние се озоваваме на губещата страна. Като се прави нещо, трябва да се мисли, а не да се хваща лопатата и юруш. Но докато държавата нищо не прави, винаги ще има поле за изява на подобни глупаци и циркаджии като Волен, който освен че прави изключителносмешен популизъм, явно работи против националните интереси в случая.

Та това което исках да кажа е, че докато всяка националистическа или патриотична ако щете изява от смислени хора бива убивана в зародиш, точно ей такива клоуни като Атака ще имат монопол върху национализма. Защото хората са изнервени от мизерното си съществуване и от липсата на държавност и единственото поле за изява за съжаление се явява Атака... а може би такъв е планът?

Сценарият на Косово сигурно е бил мислен първо за България, но на янките и другите "демократи" от "Европа" не им се е отворил парашутът. Българите, със своята невероятна толерантност, не можаха да се настроят срещу други български граждани, макар и мюсюлмани. Но, че е готвен сценарий в този смисъл, ПРИ ТОВА НЕ ОТ ТУРЦИ И НЕ ОТ БЪЛГАРИ... почти е сигурно. Иначе нямаше да ги има атентатите във вагона за майки с деца, нито пък "възродителния процес", който сигурно е бил предприет поради улавянето на такава информация - за готвени отвън размирици на етническа основа като претекст за намеса отвън. Сигурно такова е било инфото на ДС и затова е дошло и решението за имената - за да се избегнат подобни планове. Надявам се "великите демократични конспиратори" да останат излъгани в очакванията си, че могат да разделят българския народ на групи, за да ги противопоставят и, съответно, да оправдаят с това намесата си и тук като "умиротворители". Мюсюлманите в България са достатъчно образовани и умни, за да не забравят "приятелския огън" на янките върху албанците. Българите също са разсъдливи.

хайде,хайде в България това не може да стане ,защото и турците и българите са умерено религиозни и в голямата си част атеисти,което понякога е и голям +.Колкото постят българите по 40 дена за Коледа,толкова и по голямата част от турците ни,мъчно можеш да ги прилъжеш със шербет и локум,очите им все в ракията и вълчите мезета.Жените им в градовете ,мъчно можеш да ги чаршафосаш ,всяка търси купона,кариерата,да е началник,модата,собствени финанси,личната кола и ако падне отнякъде и някой любовник за десерт.Даже нашенските турци са по стока в това отношениеотнашенските помаци.

от мен до мен...ти чувал ли си за християнските фестивали, шествя, меси по улиците в италия и латинска америка например?....това нас не ни дразни, нали? ами камбаненият зван ор църквите всеки ден, празничните литургии по великден и коледа, хора се молят и дарят свещи пълнеики площадите...какво лошо има в това, човек да се моли????

Възмутена съм от това което се случва - в коя държава излизат хора които са малцинство от страната и си пускат силно високоговорителите и се молят на килимчета навън - аз живея наблизо и ми е омръзнало в центъра на града да слушам тези силно надути уредби - в България ли сме или в Турция - като искат да се молят да отидат в края на града и там да си правят демонстрациите - и до кога ще слушаме новини на турски по Националната телевизия - крайно време е Правителството да вземе мерки а не да се оплаква насам-натам извън България - подкрепям Атака и вече и аз ще излизам и ще заснимам всички действия на демонстрантите и ще ги изпращам до СНН и в Америка да гледа света какво става в България - как полицията напада българските граждани и защитава турци и араби в България. В Америка никой не би разрешил примерно в Манхатан/понеже съм живяла там/ да се вършат такива безобразия - пускане на високоговорители до дупка и молене на килимчета.

Възмутете се от мисленето си през 21 век. Неможе всяка религия да е в "мнозинството" но всяка религия има право да съществува. Прочетете малко корана и ще видите че не се различава много от библията. Не написаното ни прави лоши а тълкуването от лумпенизирани "хора"

Четете си корана, молете се и си прави каквото си искате, но ВЪТРЕ в джамията и ТИХО! Никой не е длъжен да ви гледа и слуша.

Наглост е изнасянето на килимите пред джамията. А вие трябва да сте толерантни и да търпите това в собствената си, христианска държава. И щом имате нещо против, значи посягате на религията им. Те имат право да изповядват религията си така демонстративно, вие сте длъжни да се съобразявате /но не и обратно/. Ето това ви казват с тези свои действия. Провокация има от тяхна страна, а не от страна на българите.

Това е най-смисленият коментар, който съм чел. Само да подчертая - по никакъв начин не съм на страната на ония, дето вият по цял ден, но не може да се създават конфликти на верска основа. Този проблем се решава с държавност, а такава явно липсва от доста време насам. И тъй като има доста мюсулмани в България - замислете се при евентуален конфликт, кой ще го духа, защото е повече от очевадно какво стана в Сърбия. А Волен освен, че е палячо, явно с тази си постъпка работи против националните интереси. Защото истинските националисти не са тези, които от сутрин до вечер се пенят по тлевизиите против циганите и турците, а тези които правят наистина нещо за България. За съжаление не виждам колко такива има сред така наречения елит..

Ангеле,ти онова момче от ВМРО-то ли си? просто питам-аз съм ти фен:)

Човекът го е казал в прав текст, но има ли кой от поуплашените власти да го чуе? Стига са носили от 9 кладенци вода, само и само мир да има. Не може хем вълкът цял, хем агнето сито, както може да се преобърне поговорката. Първо трябва да се избавим и преборим с българското робство в душите ни. То и ромите си ползват безплатно ток и си крадат където и каквото си искат, но ако някой от нас го стори - ефективен и бърз затвор за назидание и като отдушник за двойните критерии. Хайде стига, че ни писна.

да видим сега дали "дюнер на всеки ъгъл" (според ББ) ще спаси България от мюсюлманските екстремисти?! Aтакистите с нищо не са по-добри от тях. Бог да ни е на помощ!

Много са прави от Атака . ТОВА Е ХРИСТИЯНСКА СТРАНА И НЕ МОЖЕ ВСЯКА СЕДМИЦА В ЦЕНТЪРА НА СТОЛИЦАТА НЯКАКЪВ МУХАЛ ДА МИ НАДУВА ГАЙДАТА НА НЕПОНЯТЕН ЗА БЪЛГАРИТЕ ЕЗИК !!! Отделно е окопацията на тротоари и това е наказуемо.

Абе вие нормални ли сте ?Къде го има този дивашки вой от високоговорители ,в държави от нашата черга,на пъпа на столиците им ,-Белград,Атина,Букурещ?.Те да не би да са по малко цивилизовани от нас ?Нали това ви е обяснението-българина бил първичен насилник и не разбирал религиозната толерантност! Ами сърбите,гърците и румънците дали ще я разберат.И въобще кой народ по света ,толерира тази дивашка религия исляма-американци,руснаци,китайци,японци,индийци...Къде е красотата на християнството,будизма,шинтоизма и къде е исляма?Където са те винаги предизвикват проблеми.Миналата година китайците претрепаха сума ти турци по улиците заради същата наглост.Във всичките им религиозни ислямски ритуали ,крещи диващината,примитивизма,погнусата,нахалството и циганията. В комплексираното ни желание, сакън да не ни помислят за недемократични европейци от Европата,ние сме вечно в положението на онази булка дето била все бременна от гостите,само и само да не и тръгне приказката, че е негостоприемна...

Явно сте експерт по доста религии ...

а на тебе явно морето ти е до малко под крачолите-да не казвам друго

Интересно какъв коментар ще направи хищното пиле...