Военноморските ни сили унищожиха противодесантна бойна мина на плажа в Обзор

Обектът е взривен след отцепване на района и при стриктно спазване на всички мерки за безопасност

Обратно в новината

Коментари - Военноморските ни сили унищожиха противодесантна бойна мина на плажа в Обзор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, че от Март, миналата година, не свикнахте ли?! "Военноморските сили вече имат първи предположения какви може да са мините, за които се предполага, че плуват свободно в Черно море, предава БТВ. Единият вид – малка морска котвена мина, разработена през 1943 г. Теглото ѝ е над 160 кг, диаметърът около 53 см, дължината – 68 см, а височината близо 100 см. Вторият вариант е противодесантна котвена речна мина. Тя е с доста по-малка маса – едва около 13 кг. Височината ѝ е около 51 см, а диаметърът – около 27 см." А и нещо от Август месец "На място военнослужещите установяват, че единият предмет е противопехотна, противодесантна мина, а другите два, открити във водата, са тротоарни плочки. Мината е унищожена в 16:13 часа при спазване на всички мерки за безопасност, се посочва в съобщението. Мини бяха намирани и във водите на Черно море край Равда, Царево, плаж Вромос. Военен боеприпас пък изплува на плажа между Поморие и Ахелой." И преди се е случвало да откриват мини по нашето Черноморие... ама по една немска или българска и то през няколко години, а тия съветските взеха взеха да се появяват след като Украйна ги ремонтира и минира нейното си крайбрежие.

Всичките ли ни военоморски сили я унищожаваха таа мина бре? Ба си силите насилени да станат от софрата и от дебелите си кадъни! Ужас инфо!

"Полицията предотврати кражба." Българския втори език ли ти е?

няма що

Да не е била мина от Кримската война през 1828 година или от Крацера Хамидие?

А защо не са участвували Военновъздушните и Сухопутните сили?

Голем успех на военоморските ни сили. Света е удивен…

Добре щеше да е ако бяха докарали мината до онзи големия хотел на Милен Велчев и там да я "обезвредят", та да се разчисти малко плажа от тия бетонови комплекси

Пак ли Укрите ? Гонете Укрите от България !

Руснаците укрепват Крим. Копят окопи и траншеи по плажа там... Споро е, чия е мината.

По-добре теб да изгоним в дънгори сибирски, там да си практикуваш на воля великоруския нацизъм. Путлераст изтърбушен.

Противодесантна мина..... Противопехотна да, против техника да, против кораби да. Ама такова животно десант няма.

питай морската пехота;)

Дайте им по една пРЪжолка на момчетата ...

Що са я унищожили, сега кой ще ни пази от морски десант?

"...формированието за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от състава на Военноморска база - Варна ...... извършва преход до района, където е открит миноподобният обект, и осъществява опознавателни дейности." Това изречение ме уби! Цялото формирование извършило преход, може би в строй, с набиване на крак са стигнали до нещастния плаж!

Аз само не разбрах от коя епоха е мината, защото ние нашата история уж не си я даваме , а пък я унищожаваме.

С тази новина Радостина ни донесе голяма радост.

Ама всичките ли ни Военоморски сили са Я обезвреждали?! Баси и мината! Малееееей!

... всички, всички- то колко да са ?

:) Ми да, каква ще да е ако не е историческа? Да не искате да си признаят, че е съвременна украинска мина, откъсната от района на Одеса и доплавала по течението до нашия бряг? Ми нали ще бъде политически некоректно, нетолерантно и най-вече - отговарящо на истината, която е вредна.

Офффф, ей го и тоя изтрещялник, само укрински мини плуват около главата му ......

Така ли ти каза микрофонова???? Или викаш затова са ти платили да пишеш?

Изключително дебилно съобщение със супердебилна терминология "историческа противодесантна мина"! Писано от дебили за дебили! Пък , може и така да трябва - народът става все по-дебилен.

Браво ! Това е действие пълно с героизъм и себеотрицание.

мъ, изтръпнах кат прочетох тва героическо дело. Доблестните ни военно-морски сили (сичките вероятно) унищожили историческа противодесантна мина (германска, вероятно срещу червената армия). Аууу, колко актуално, тамън пратихме сичките оръжия на сухопътните ни и военно-въздушни сили срещу тех. Хвала. т.е. Найс, както ни научиха да викаме вече, така по съвременно.

Благодаря!

а можеше мината да унищожи военноморските ни сили...

Ако е българска или немска то :"На летните занятия през 1941 г. на полудивизиона минни загради-тели („Дунав”, „Свищов”, „България” и „Асен”) и на заградителните роти са поставени задачи за подготовката на отделния кораб и групата кораби за съвместно плаване в мащаба на дивизиона и учебно поставяне на мини. Преобладават плаванията през нощта.По искане на германското командване от 2 юли 1941 г. българските териториални води в Черно море са обявени за „опасни от мини”." А ако е съветска тогава: Март, 2022 "ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие в Одеска област, гласи съобщението в събота на официалната страница на ВМС в социалната мрежа Фейсбук."

Това не е морска мина и може да доплува точно толкова колкото и едно гюле.

Че е гюле, гюле е... ама е наполовина кухо и се държи на котва в десантноопасните места. Точно като мините дето украинците насадиха по Одеското крайбрежие а нашият флот унищожава от Август месец насам-)

Лошо списана статия! «Резолюция» не се получава, това да не е колет! Полага се, както се полага подпис! Много тафталогия..... Абе, учете се!

В езикознанието и реториката ТАВТОЛОГИЯТА е претрупана употреба на езика — независимо дали в устна или писмена форма на едно изказване или дискурс, или това е, когато едно и също нещо като думи или израз се повтори два или повече пъти в близост, която може да дразни