Военният министър увери колегите на загиналия пилот, че МиГ-29 няма да бъдат приземени

Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещнаха с личния и командния състав на авиобазата "Граф Игнатиево"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво се е случило!!!!!!

В цивилизования свят до изясняване на случая се приземяват

Нормално. Ако забранят на пилотите да летят по 1-2 часа месечно както до сега, на някой гад който плаща данъци ще му щукне в тъпата кратуна да пита подло що плаща заплата на по 5 -6 генерала средно на бройка самолет, който вече не лети дори и по час на месец за имитация.

Не ги беше срам щяха да питат руснаците къде е паднал. Техните радари в района са го засекли със сигурност. Все още си спомням за онзи радар с размер на 7 етажен блок.

Да ги приземим ще е унизително, защото ще добием статус на бананова република разчитаща на air policing от чужди държави. Да продължаваме да гоним такива сложни цели по ученията при това състояние на техника, подготовка и организация е сигурен път към още злополуки. Нека да летят, но да не са максималисти. Когато се разтегнеш на 110 % от възможностите си, рисковете се удвояват.

Така е, няма да се приземят, а ще продължат да мрат пилоти за родину!

Демек - продължаваме да настъпваме мотиката до последния пилот !

А отговорността кой ще я поеме? Един човек в силата си си замина в мирно време!!! Кой ще поеме отговорността, защото трябва да има отговорни. Например ръководителите на фаталното занятие.... Също така защо не се търси кутията?! Черни кутии намират из океаните, в една локва като Черно море уж не могат... Някой по високите етажи на властта не желае истината да излезе на яве!!! Защо вчера прекратиха търсенето!? Времето изобщо не беше лошо... Нямаше бури, нито кой знае какъв вятър. Нямаше студ, нито прекомерна жега. Дори не печеше... Тук има нещо съмнително, гнило..

Не знаем дали летеящите ни москвичи са годни иоли негодни , ама вие си летете, иначе Радко ще се кара. Ба*ти комунистическата държава, в която имиджа на държавата е по-важен от живота на хората

Ама моля ви се с такъв нальот не ги карайте да летят над населени места. Нека си летят над урви и паланки.

Ти пък какво разбираш от авиация бе балтон ! Ти най-много магарешка каручка да можеш да караш, другото е сложно за тебе, да те таковам в клепара !

Аз не разбирам нищо , ама като ти гледам любимите монистри и воени дето се изказвати те толкоз разбират. Комунде миризливо

черните кутии дето ги намират в океана издават сигнал а тая е умряла и за тва не могат да я намерят.

има си хас, такива хубави тренирвъчни мишени става от тях!

Щом всичко се покрива, може би е свален от "приятелски" огън. Точно американците да тренират как се сваля руски самолет, а и да ни принудат да купуваме още прескъпи хартиени самолети. Амо някой мисли, че тия ни считат за хора, лъже се.

Отговорност за катастрофата на самолета и смъртта на пилота носи и цървула с лампази, Мунчо който е бил шеф на ВВС, но е заебал службата и се е отебал на любовницата си-съклецарката Деса.

Те сами ще си се приземят. Окончателно.

Сигурно е виновен и за покупката на самолети, които са още на чертеж,но за сметка на това струваха над 2млрда !!! Но ти си скапан трол и разсъжденията не ти се отдават!!!!

Да, те самк ще падат...

Тотален лаик съм, признавам, но се питам - пилотът на самолета, изстрелял така наречената мишена, имал ли е възможност да види как точно катастрофира колегата му, никъде не срещам негов коментар.

Самолет след ремонт, пилот, състав за обслужване, стари умрели машини за обслужване. Всичко е точно. Националната сигурност е осигурена. Приятели , Турция има 246 самолета, ние имаме 40. Близо сме.

А не е ли по-добре да им купите няколко нови самолета - дори и да не са с всички екстри и въоръжение. Нали и без това 8-те ефки, които чакаме няма да са достатъчни. Вместо да се хвърлят пари за поддръжка на стари самолети и пилотите да поемат излишни рискове не е ли по-добре така? Нямам претенции, че разбирам от военни самолети.

Истинатай чи, приятелски огън гу свали.

З А П О В Е Д НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА 11.06. 2021 г. №ОХ-508 гр. София СЪДЪРЖАНИЕ: Отмяна на заповед № ОХ-753/29.09.2011 г. относно изплащане на допълнително месечно възнаграждение на военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия за владеене на официалните езици на НАТО съгласно STANAG 6001, изменена и допълнена със заповеди № ОХ-217/22.03.2012 г., № ОХ-545/07.08.2012 г., № 868/18.12.2012 г., № ОХ-829/26.11.2015 г. и № 1206/23.11.2017 г. На основание чл. 31, ал. 1 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България във връзка с Наредба № Н-6/20.04.2021 г. за условията, размерите и реда за изплащане на допълнително месечно възнаграждение на военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия за владеене на официалните езици на НАТО, обнародвана в Държавен вестник брой 36/01.05.2021 г. З А П О В Я Д В А М: 1. Отменям заповед № ОХ-753/29.09.2011 г. относно изплащане на допълнително месечно възнаграждение на военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия за владеене на официалните езици на НАТО съгласно STANAG 6001, изменена и допълнена със заповеди № ОХ-217/ 22.03.2012 г., № ОХ-545/07.08.2012 г., № 868/18.12.2012 г., № ОХ-829/26.11.2015 г. и № 1206/23.11.2017 г.2. Настоящата заповед да влезе в сила, считано от 01.06.2021 година и да се публикува на интернет страницата на Министерството на отбраната и в КИС „ЩИТ“ на Българската армия. МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА ГЕОРГИ ПАНАЙОТОВ

Нима тези хора са готови на саможертва за Бългрария?

Ей това е най-голямата простотия. Няма черна кутия, няма причина за инцидента. Но ние няма да срираме полетите. На следващия полет с кюнците МИГ-29 ДА СЕ ИЗДИГНЕ СЛУЖЕБНИЯ МИНИСТЪР. ПОРАТА СПРЯХА ПОЛЕТИ С БОИНГ 737 ИЛИ 373 В ЦЕЛИЯ СВЯТ НАШИЯТ МИНИСТЪР НЯМА ДА ПРЕЗЕМЯВА АВИАЦИЯТА. НЯМАМ ДУМИ. МНОГО СТАНАХА ИНЦИДИНТИТЕ В НАШАТА АРМИЯ ОТКАКТО Е СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО. ТО НЕ БЕШЕ ЧЕШНИГИРОВО. НЕ БЕШЕ ИНЦИДЕВТА С ПАДНАЛИЯ МИГ. РЕАКЦИЯ НЯМА НЯМА ВИНОВНИ. АКО ИМАШЕ МОРАЛ, МИНИсТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА ТРЯБВАШЕ ДА НЕ Е НА СЛУЖБА. С Други думи, много лесво се критикува, ама да свършиш някоя работа се иска знания, умения, които вие от служ.кабинет нямате. КАЗАХ.

Ей министре, качи се на 50 годишни самолети и лени на тях с 1 000 км. в час. Тогава каэи че няма да ги преземяваш. Глупак.

Ясно. Самолетите стават, но командирите не стават и те са виновни за трагедията, това признава министъра.

А в американската армия за владеене на език се изплащат по 1000 долара месечно върху заплатата, ако не знаете.

целта на съботажа е именно да бъдат приземени, а от там - прекратено всякакво участие в нато... дефакто приземяването на тенекиите ще "извади" "вярната" губернийка от нато ! това е целта на червените другари, сега вче "братя"

ГА ЯДОХТЕ КИФТЕТАТА НЕ РИВАХТЕ... СЯ РИВЕТЕ ДА ЕБА И МЪРШАТА ТРОЛСКА.... ПЪРВО ВИЖТЕ СТАТИСТИКАТА НА ЛЕТАТЕЛНИТЕ ИНЦИДЕНТИ В ВВС ПО СВЕТА И ТОГАВА ТРОЛЛЕТЕ..... БЕ ВАШТА МАКЯ ДИВНАДЖИЙСКА ГУГЪЛСКА... ДОКЛАТЕНИ МИЛЕНИУМИ.....