Военният министър: Спасителите от "Спартана" носят за Турция палатки и термокамери

Средствата за тези полети ще бъдат възстановени от Европейския съюз и за целта България подготвя документи, заяви Димитър Стоянов

Обратно в новината

Коментари - Военният министър: Спасителите от "Спартана" носят за Турция палатки и термокамери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв контраст само! В България, която слава Богу няма за сега подобни катаклизми, служебната власт се е заела с "укротяването на цените", а от друга страна военния ни министър се фали как пращаме помощ и ние на пострадала Турция. Само се чудя, ако недай си Боже ни споходи подобна участ колко ли ще са тези, дето ще помогнат и на нас???

Спасителите от БЪЛГАРИЯ! за сведение на военния министър и/или на журналистчето написало "материала"

А с какво ще помогнат термоскенерите в руините от земетресението? Това не е затрупване от лавина, където инфрачервените лъчи пробиват през снега. Или могат да хванат издишания въздух, ако излиза от някъде?

L 410 е самолетчето на снимката

Народът ни няма сомочувствие, царе сме на самоунижението. и скептицизма. Вместо да изтъкваме нашите макар и малки помощи, някои пишат как ние сме дали малко, а други повече. Когато се самоунижаваш, не чакай друг да те уважава!

ЗАЩО САМО ЗА ТУРЦИЯ СЕ ДАВА ТАКАВА ГЛАСНОСТ И ПОДКРЕПА, А ЗА СИРИЯ НИЩО. ЗАЩО НЯМА ТЕЛЕФОН ЗА SMS И ЗА СИРИЯ. ПО СЪЩИЯТ НАЧИН ДЕЛИТЕ И БЕЖАНЦИТЕ НА УКРАИНСКИ И СИРИЙСКИ. ЗАЩО???? ВОЙНАТА СЕ ВОДИ И НА ДВЕТЕ МЕСТА ОТ САЩ. КОЙ НЕ ГО РАЗБРА? ДАЙТЕ ГЛАСНОСТ И СНИМКИ И ОТ СИРИЯ.

Наред с помощта църквата да им прати и Евангелия(Индижил), та дано някои прочетат и разберат това: =Лука 16:16-" Законът и пророците бяха до Иоана; оттогава Божието царство се благовествува, и всеки на сила влиза в него".Исус не е пророк, а Бог, както учи Инджила, още по-малко Мохамед е пророк , роден 600 години по-късно. =2 Коринтяни 11:14-15" И не е чудно,защото сам сатана се преправя на светъл ангел; тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им".Това относно Корана и исляма. =2 Петрово 2:1-" Но имало е лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел". =Деяния 4:10-12-" да знаете всички вие... че чрез името на Исуса Христа Назарянина, Когото ...разпнаха, Когото Бог възкреси от мъртвите... чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим.

Обаче спартанците и спасителите искат средства ,един вика ме само нови чисто нови неща приемал кожуси палатки всичко ново после ги препродава и праща дрипи и вика те са от гяурите! Та колко Спартана пратиха в карловско чорапените пилоти?! За украинците за руснаците за турците за швейцарците за Хаити за Куба за Франция … бахмааму а тука нема -щото то българите ги изгонихме и уморихме от глад. Само в Банкя останаха и по сараите !

Кво искаш да кажеш и ти не знаеш май празна ти е кратуната да та иба в тъпия педраз !

Тук има много прости хора, затова са бедни и духом и финансово! Радват се, че друга държава била пратила повече от нас!

xaa sfqt 23g aree

Кметицата няма ли да организира най-после пунктове за помощи на достъпни места в София? Къде дреме пак??? Засега само един в Люлин 10, осигурен от БЧК, защото общината не си е мръднала пръста да предложи поме;ение на централно място :(((((((((

А за Сирия кога бе, мекерета грантаджийски продажни!!!

Нашите са пълни смешници! То големи хвалби, голямо нещо, а всъщност нищо... Русия например изпрати екипи сертифицирани по международен стандарт като "тежки". Русия е страната разполагща с най-много такива екипи в света. Разполагат с всичко необходимо да работят напълно самостоятелно и то на най-опасния участък. Оборудването им включва тежка строителна техника,генератори, радари, рентгени, видеосонди, кучета, дронове за работа в развалини.... Отделно изпратиха полева болница с лекарски екипи. Дотук са спасили 40 души изпод развалините и много тела на загинали. Едновременно с това разчистват и развалините. Като руснаците работят едновременно и в Турция, и в Сирия! И не се хвалят.... Почувствахте ли разликата????

Знаем, че за русофобите Русия винаги е най-велика на света!

Колко души извадиха нашите? Или от медийни хвалби и изяви не им остава време.... :)))

за русоробите исках да кажа! но теЛефона ме редактира!

Две-три неща. 1. КОЙ ти каза, че не се хвалят по тяхните си канали? Ами ХВАЛЯТ се! 2. Кой те излъга, че са голяма работа? Ами НЕ СА! Всички ги видяхме кви смешници бяха, кога отидоха в Италия уж да помагат, а то да разузнават, и тотално неадекватни. 3. Да, резидента не спря да сипе тъпотии, а нашите маймунковци са неадекватни...

Помагаме на Турция, а за Сирия нищо! Що за хуманност е това да делиш пострадалите. Само евролиберали могат да го направят, както и с емигрантите, за едни хотели, а за други палатки. Отвращавам се от неолиберализма, пожелавам им да ги сполети тях същото.

Не помагат щото в Сирия никой нито ги пуска, нито ги иска! Чак след 1 денонощие са отправили искане за помощ - до ООН, а не до нашето првителство. За разлика от Турция!

малко не е по темата, но защото често срещам коментари тук под такива статии, в които се внушава, че всичко лошо, което се случва там е заради църквата св. София да попитам драскачите: 1. Знаете ли за колко много църкви се грижат в Турция с техни собствени средства и с дарения на турски граждани-мюсюлмани; 2. Нещо да кажете за реставрацията на желязната църква или тя не е важна, защото за разлика от Св. София е българска; 3. Защо не роптаете срещу проповедите на гръцки в желязната църква пред българската общност там и особено на големи християнски празници и знаете ли там как се възпрепятстват от такива духовници службите на български в много български църкви в Турция; 4. Българи ли сте наистина или по скоро гърци, руснаци или някакви други; 5. Знаете ли в България колко църкви са изградени / реставрирани с помощта на мюсюлманите в страната? повдига ми се вече като прочета нещо такова

И ми дреме точно за църквата Св. София, че била превърната в джамия! ще рева за една визинтайски църква

До гръцка, а не византийска: След тежкото земетресение на 25 октомври 989 година, при което се разрушава западната дъга на купола, император Василий II Българоубиец възлага възстановителните работи на арменския архитект |Тиридат, строил преди това големи църкви в Ани.[18] Той изгражда наново и усилва падналата дъга и реконструира западната част на купола с 15 ребра.[19] Ремонтът отнема повече от четири години, като църквата е отворена отново на 13 май 994 година. Та и тогава са ставали земетресения ти да видиш!

А знаеш ли Русия колко православни църкви е изградила в България, или друг да е строил църкви у нас?

ще се разбия от смях просто! Толкова е нелепо, че чека не е за коментар! Хайде кажи колко църкви е построила любимата ти русия тук? Чакам!

Tina

г-н Стоянов, кога ще изпратите'СПАРТАНА' и до СИРИЯ ? Там също има пострадали хора ! Нали изпълнявате хуманитарна мисия !

Защо един блок се е срутил до основи но до него има 3-4 невредими ,даже и прозорците не са счупени?

Ако българската държава помагаше толкова много и бързо на пострадалите от наводнения на територията на българската държава …

защо винаги споменавате СпартанА КугърА или ФалконА а когато е с Аеробуса само казвате правителственият?И тази комплексарщина е по всички медии- гордост че имате някакви втора ръка машини.Звучи нелепо.Също толкова нелепо както ако напишете- бате Бойко вече не се вози в ТойотатА Ланд круизер.

Господ прибира чедата си различен е само начина

Те са много повече. Тях кой ги прибира?

Тях ги прибира Сандукан с двата ножа

Не виждам смисъл от такива дарения за Турция. Те си имат достатъчно. Самата посланичка на Турция е помалила само за спасителни екипи.

Изпращане на палатки е глупаво. Палатки там има в изобилие, от тях се правят палаткови лагери и в тях се настаняват хора, никой няма да се настани сам в отделна палатка. Трябва да се изпращат неща за индивидуална употреба - дрехи, обувки, завивки, одяла, консервирана храна, вода, тоалетни принадлежности и др.

събират такива. Представяш ли си, искат само нови. Разбойници, и от човешката трагедия ще печелят. Надявам се да дадат тези кървави пари за ясно какво.

Какъв е изводът ? Вместо да се даван милиарди за самолети и друго въоръжаване,Турция ,пък и всяка друга страна,да даде пари и да се подготви за такива ситуации.

Има и по-сериозни. Например да престанат да избиват бездомните си кучета. И Сирия, и Турция са макс в това отношение. И да кастрират, а не да развъждат в огромни размери и след това да се налага да избиват родените живи. Ега си и греховете са натрупали.

А за Сирия защо нищо не се изпраща? Някои са забравили, че един сирийски батальон в състава на турската помощ за освобождаването на Добруджа се бие с нашите войски.

Не се изпраща, щото правителството на Турция е поискало помощ от нас, а правителството на Сирия не е поискало помощ от нас. Понял?

Майка Турция няма да забрави този жест скъпи български чеда! А на предстоящите избори в БГ територията нека да няма изненадани ако ДПС е втора политическа сила.

довлекат и земетресения, само остава. Природните стихии вървят като възмездие след този, за когото са предназначени.

Преследвате цял живот едни имоти,пари,вещи и кариера, и накрая 2 минути земетресение... Няма по важно нещо от отношенията между нас и личното ни развитие,като хора,всичко останало може да изчезне за 2 минути...

друго земетресение. Ама 99 процента от населението - не. За тях важи приказката, че гърбатия (алчния) само гробът го изправя ( спира алчността му).

Само да питам министърчето, с хората в Карлово какво стана, още ли обитават фургоните?

Спартанът с палатки. Като се върне от Турция. И инфрачервени фенери, да си светкат.

Абре, нато ки прокажен продажник, не говори простотии! Разходите щели да бъдат от ЕС, хахаха. А тоя мафиотски съюз, откъде разполага със спредства? Това е членския внос на държавите и наказателните голоби, които плащаме! Шушумига!

Какво плащаш ти бе, що се слагаш в една група с нормалните хора?

Толкова си прост, че е обидно да ти се обяснява!

Лошо няма в това,което правим,но ми е интересно,когато бяха наводненията в Карловско,защо нямаше Спартани,спасители и т.н...?!? Имаше главно доброволци,но не и това,което виждаме. България помага изцяло на Турция и Украйна,но за народа си изобщо не мисли! така бе и с останалите наводнения в страната предишните години...

Поне това на снимката да беше Спартан.

Горд съм, че помагаме на нашите комшии! Баба ми винаги ме е учила, че ВИНАГИ трябва да се помага "по комшийски" в трудни ситуации. Защото когато за теб стане трудно, първо комшията ще ти подаде ръка! БРАВО на нашите спасители!!!

това, дето става, си е живо лицемерие и далавера! Виж ко правят събирачите от Българския Червен Кръст - събират дрехи и спално бельо, ама НОВО. Мръсни мошеници. Че аз нямам ново, бе, дето цял живот се трудя, абсолютно честно, за 1 заплата и всички данъци.

А къде са им крановете,багерите,пневматичните възглавници,компресорите за тях. Там има тонове тухли и бетон и арматура. То да нее прах да го издухаш със уста. Нали всяка минута е ценна за да намерят оцелели,със голи ръце как се прехвърля и маха толкова бетон .

Да изпратят нашите братя безработни от махалите. Ще изчистят поразените участъци за нула време. Само пунктове за железо и други остатъци да открият, и готово.

20 тежки каменарски чука ще спасят поне 100 човека. Обикновени неща трябват - ломове, кирки, лопати, още по-добре къртачна техника.

Горд съм,че имаме два Спартана!България е велика,България на три морета!Ако имахме и трети,можеше да приключим войната в украйна!

Не ставай смешен. България в момента има три Спартана.

А само си представи каква въздушна сила щяхме да бъдем ако имахме първите осем бройки Фъ-16!

Пред стихията на природата всички са равни и трябва да си помагат ! Дори и животни които са естествени врагове не се нападат по време на природно бедствие !Виждал съм слон да вади от потопа давеща се сърна !

А за карловските села не дадохте и лев. Народът трябваше са събира

Съгласен съм,но в Турция и Сирия трагедията е неописуема

Така ще е! Докато майката на всички църкви - Света София, официално се води джамия.

Понеже много често чета такива коментари за Св. София дето я били превърнали в джамия, което се изкарва едва ли не неописуема трагедия точна за тази църква, сега незнайно защо се определя и като майка на всички църкви, да попитам няколко неща: 1. Знаете ли за колко много църкви се грижат в Турция с техни собствени средства и с дарения на турски граждани-мюсюлмани; 2. Нещо да кажете за реставрацията на желязната църква или тя не е важна, защото за разлика от Св. София е българска; 3. Защо не роптаете срещу проповедите на гръцки в желязната църква пред българската общност там и особено на големи християнски празници и знаете ли там как се възпрепятстват от такива духовници службите на български в много български църкви в Турция; 4. Българи ли сте наистина или по скоро гърци, руснаци или някакви други; 5. Знаете ли в България колко църкви са изградени / реставрирани с помощта на мюсюлманите в страната? повдига ми се вече като прочета нещо

Хехехе, ти май си забравил, КОЙ РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ в "държавата".

Все пак, в карловско живеят българи, те са неверници и подчовеци.