Военни кораби на НАТО влязоха в Черно море

Това е част от плана за увеличаване на постоянното военно присъствие на Алианса в района

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Командването на бреговите противокорабни комплекси в Крим им благодари за участието в проведените руски учения.

0 коментара....Ще влезете в историята и в учебниците с това маркетингово прецакване Дир.бг. Един руски сайт по-малко.

очаква се бум в продажбите на памперси

А пък после Русия нагнетявала обстановката....

stankow

Нека плуват, нека се учат ! :)

Защо не назовават с истинските имена НАТО-то ? НАТО , разбирай само САЩ ! ''Корабите на САЩ влязоха в Черно море " !

Това за Путин е като да му бръмчи досадна муха под носа. Само лазят по нервите му, предизвикват го, а после - санкции.

После и ние плуваме около тях.

За корабите разбрах - в морето са. Не разбрах къде са дислоцирани 100-те самолета и 700-те танка. В Украйна ли?

Според военните експерти след анексирането на Крим паритетът в Черно море е нарушен. Румъния, България и Турция, взети заедно, лазполагали с по-малко на брой въоръжение от Русия. Това налага засилването на присъствието в Черно море на бойни единици от други страни от НАТО!

Не, Русия само анексира и се разширява ха ха ха :-)

Искаш да кажеш, че в Крим е имало военни кораби, които Русия е заграбила ?!

Разлика от преди и след присъединяването на Крим няма. Черноморския флот винаги (от Екатерина Велика насам) е бил базиран в Севастопол...

Хората са ти написали поименно откъде са корабите, ама на вас само САЩ са ви в уплашените мозъчета

В района на Черно море има 3 държави членки на НАТО ( България, Румъния и Турция), две държави кандидат-члени на НАТО (Грузия и Украйна) и Русия. По тази логика Черно море принадлежи много повече на НАТ, отколкото на Русия. Що се отнася до руските кораби, те и преди анексията на Крим са били базирани в Севастопол (военна база под анем от Украйна), но след окупацията на Крим, Русия може безконтролно да увеличава военното си присъствие. В това е разликата. А силите на НАТО могат да се базират в която и да е държава-членка. По-просто казано (за да ме разберат и 80-те% дебили от БСП-то) кораби на Германия спокойно могат да бъдат базирани във Варна.

Каквото и да ви говорят да знаете, че става дума за пари. Производителите на оръжие и военните на запад печелят най- много.

танкове и самолети броят ли ги,нали сме у натото:::))))))))

Разликата е, че НАТО обеща да не увеличава страните членки и особенно от източна Европа. Това показва че готвят война срещу Русия. А Русия от своя страна трябва да се протовопостави на НАТО и ще се въоръжава както намери за добре. Проблема е че българите не искат НАТО и не искат да участват във война с Русия, а при война срещу Русия биха подкрепили Русия. Нещо да не е ясно? Такива като теб, ще паднат в първите минути на войната или ще се скрият.

Най-сетне! Дано ни завладеят ...

Пък нека си присъства, какво от това....! Да си присъства, колкото си ще

Ваууу ,ся такива смешни натОВЧЕта като тебе ше напълните Черно море с рибарски бойни корита, и измазани памперси и потурняци.мбухахаха

Идва война, а най-слабата и не подготернна страна България има мърши които ръгат масло в огъня. При случай на война, тези мърши ще се скрият в дън земя и с мършотърсач няма ги намерите.

Единствения ми въпрос: КОЙ ПЛАЩА МАСРАФА?

Прочетете, как Кузя, без светлини, през една декемврийска нощ на 1991 напуска Севастопол. Отвлечен, с една трета екипаж и без нито един самолет на борда.

изказа се ерудирания кандидат за руски сътрудник от Жоподрищинск..

Поне ти ще изпълзиш от дупката си за да вееш руския байряк ;) Щот сега си смел ама само в ДИР-а ..

Конвенцията от Монтрьо е наложила редица специфични ограничения върху класа и тонажа на военните кораби. Страни извън Черно море имат право да извършват през пролива само малки кораби на повърхността. Общият им тонаж не трябва да надвишава 30 000 тона. Максималният период на престой във водите на корабите извън Черно море е 21 дни. Т.е. някои поклонници от НАТО, не е лошо първо да четат, после да пишат ....

очевидно няма да си ти ... И какво те бърка кой финансира?

И ''КОЙ'' взема сам решенията в НАТО ? Освен САЩ , останалите държави ,...ИМАТ ЛИ ДУМАТА ? САЩ ЗАПОВЯДА , А ОСТАНАЛИТЕ ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СА ''СЪГЛАСНИ '' СЪС ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ КОИТО ВЗЕМА САЩ ! РААЗБРА ЛИ Мъ ?

Как така ще присъстват... окупираха целия свят и после Русия, Иран и Китай са агресори, а че САЩ и НАТО иман военни бази почти до границите на тези страни не е агресия. Представяте ли си Русия да имаше военни кораби и самолети в Калифорнийския залив. Лицемери и двойни стандарти - това са САЩ, Израел и палето им Европа.

Вашингтон се чудят как, по какъв начин да предизвикат трети световен военен конфликт, но да не си мислят, че при евентуален такъв, те ще се отърват от тотален и смазващ удар! Нищо, че не са в Европа! Разстоянието няма да им помогне!Жалко,че ние ще сме първите в месомелачката и няма да можем да видим и да се насладим на унищожението на краварника! А после ингилизите ревът, че в близост до териториалните им води преминавали руски кораби ! Кой каквото си търси , това ще си намери!

три натовски държави - България,Турция и Румъния,както и две държави,сигурни кандидатки за НАТО - Украйна и Грузия.Що да няма присъствие на военни плавателни съдове на НАТО и да се правят учения в международните води на Черно море?Защо да няма военно-морски бази на НАТО във посочените държави,след като Русия анексира Крим в нарушение на всички международни норми и спогодби и си засили неимоверно много военно-морското присъствие във базата си в Севастопол.Да си спомним историческите събития от документите и снимките през 1915 г. когато "братушките" със тяхната военна флота от Севастопол се доближават до българските брегове и обстрелват с оръдията си Варна и Балчик и добре,че са били немските подводници,че да ги изгонят,щото щели са руснаците да обстрелват и Бургас.Така,че Россия вече се е проявявала в Черно море със своята войнственност и агресивност.Не трябва вече да се допуска.

Ти си безгранично ТЪП И НЕГРАМОТЕН! Русията има и поддържа огромната си военноморска, черноморска база в Севастопол повече от 70 години! Каква Украйна, какви 5 лева в празната ти саксия? Сега под всяка натовска гемия стои атомна подводница и следи всяко нейно движение! Атомните подводници бяха базирани в Севастопол още през 80 те години на миналия век,когато натовска гемия не смееше да припари в Черно море, та дори и турските военни кораби се ограничаваха до Босфора! Не лалай само простотии! Явно много ти е кратък още календара!

След "експеримента" с двете американски фрегати, следват английска, немска и испанска. ако и на тях "им се шашне " управлението ( което е почти 100% сигурно) тогава НАТО е за затваряне. Не мога разбера, защо някои "мъдреци" в нета считат, че поставените в кръгова отбрана руснаци не трябва да се защитават от американците и останалите НАТО послушковци, та и ние барабар с тях??? Но това си е част от пропагандата, пардон, "фалшивите новини".

ингилизи, турци, немци и испанци ще се бият рамо до рамо срещу Русия?! ама наистина ли си вервате?!

Нашите ще са командни, ние ще даваме заповедите :)))))))

И от изброените НАТО-вски държави , НАТО съобразява ли се с тях , или ги използва само а пълнят касата на НАТО /САЩ / ?

План за увеличаване на постоянното военно присъствие на НАТО в Черно море !? Да не е тяхно ? Ами ако и други имат такива планове ?

черно море мие бреговете на България, румъния, украина, рф, грузия и турция! россия няма никаква работа в черно море! когато кавказките народи един ден се освободят от русский гнет, россия ще гледа черно море по телевизията!

РФ кои са?

ми да ти кажа кои са, що да не? субекти на рф са републики-22 области-46 краеве-9 автономна област-1 автономни окръзи-4 градове от федерално значение -3 правен статут във взаимоотношенията си с федералната власт всички субекти са равноправни! републиките са охарактеризирани в конституцията като държави. имат своя конституция. могат да определят свой национален език! та ще дойде време всички да се разбягат от россия, както се разбягаха от ссср!

ей, крепостни и вие русолюбци, щатите имат каквото си поискат! россия иска каквото имат щатите, ама не и се получава! ама никак не и се получава!

стоянчо, на черно море имат излаз България-378км. грузия-310 км. румъния-225км. рф-300 км. турция-1329км. украина-2782 км. та черно море съвсем не е российско!

Щатите имат, защото крадат от целия свят..............

Отдавна са ни завладели чадо.............

Чадо, ако Крим беше останал в Украйна, сега там щеше да има американска база, ама то и за това беше цялата дандания с преврата , който спретнаха говедарите.

Турция може,но сотаналите кво май.....та си търсят тук, поне да отидат на Зл.пясъци и Сл.Бряг, С|имеонов ще ги посрещне със здраствуйте братушки ама оборота ще е слаб,ще пият по една мин.вода дори и от най-старият занаят ще им забранено.

Спорите дали Русия има излаз на Черно море и че няма основания за претенции в региона, а по вашата логика какви претенции могат да имат германците, испанците, щатите и всички такива дето нямат нищо общо с Черно море. Не сме средновековието и не става дума за това кой какяи територии къде има... става дума за сфери на влияние и както виждате империалистите окупираха света, но ние ще се постараем да го унищожим. По-добре да няма свят изобщо отколкото такъв, в който властват имперските сили.

ще ви вземат дяволите ,ако борисоф ни вкара в трета световна и оживеем ,народен съд 2 ще му смажи въжето

Краварите трябва или да се изгонят от региона ни, или руснаците ще им потопят черупките в Черно море.