Коментари - Разкриха склад с хиляди бутилки прочута, но фалшива водка | Днес.dir.bg

Разкриха склад с хиляди бутилки прочута, но фалшива водка

Голямо количество фалшив алкохол бе открит при спецоперация на ГДБОП в склад в столичния кв. "Бояна", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха склад с хиляди бутилки прочута, но фалшива водка | Днес.dir.bg

Коментари

Да ви светна от извора-най-чистите и надеждни питиета на морето са тия от инклузива. Това са наливни напитки, произведени от някой от ЛЕГАЛНИТЕ заводи. В обикновените заведения бутилките се пазаруват от съответния за региона склад НА ЕДРО, където склададжията си има приказка с няколко от доставчиците на продукцията на Цар Киро или някой от неговите "колеги". И % от алкохола там е менте. Е, този "алкохол" ако ти набутат, жална ти майка. А наливния алкохол от легален производител обикновено се прави от спирт, но, да кажем, холандски - 96% и е абсолютно безопасен. То спиртните напитки по принцип са по рецепта и се правят от спирт(е, открих колелото...), важно е КОЙ го прави. Легален завод внася легален и качествен спирт и опасност няма! Един хотелиер си донесъл в хотела качествени напитки за собствена употреба. Ама двама мургавели предложили на бармана 5 бут същата марка и собственика засмалко не умря...:о)))

Ей такъв алкохол сипват на аванта в хотелите като си вземеш пакет "All inclusive" :)))

Бих искал да помоля хората, които пускат необоснована информация в медиите (и тези които я тиражират също) да не дезинформират обществото с гръмки, кръгли и тотално нерелни цифри. Ако трябва да се вярва на ГДБОП, Дарик и всички останали медии щетите за държвавата се връзват по около 41 лв. на бутилка. Смехотворно! За сравнение една бутилка от въпросната в магазиннатат мрежа е около 28-29 лева за литър, т.е. щетите за държавата са себестойността на партидата х1,50. Акцизът на литър алкохол е 4,40 лв., ДДС както всички знаем е 20%, и каквото и още да добавим няма как да докараме тази колосална сума. Реалната загуба от акциз е 42000 лв. Хайде да не се лъжеме, хайде да не си множим успехите х10 и хайде да не пишем глупости колеги от "четвъртата власт".

Колко ли BG чорбаджии /бизнесмени/ са се пъчкали с лъскавата бутилка на масата , а бедния пияч е съзерцавал можещите ?! Е .... ПИТО - ПЛАТЕНО !!!

According to the Gin and Vodka Association (GVA),[11] the first documented production of vodka, stemming from the Russian word 'voda' meaning water,[12] was in Russia in the late 9th century. The first known vodka distillery was documented almost two hundred years later at Khylnovsk, Russia, as reported in the Vyatka Chronicle of 1174. Poland lays claim to having distilled vodka even earlier in the 8th century but as this was a distillation of wine it would be more appropriate to consider it a crude brandy. What could be identified as vodka first appeared in Poland in the 11th century when they were called 'gorzalka', originally used as medicines.[13] Encyclopdia Britannica writes that vodka originated in Russia during the 14th century.[4]

Момчета и момичета - В МАГАЗИНА РУСКИЙ СТАНДАРТ ВЪРВИ ОКОЛО 33 ЛЕВА БУТИЛКАТА!!! ТОВА Е С МИТА, АКЦИЗИ, ПЕЧАЛБА НА ВНОСИТЕЛЯ И ПЕЧАЛБА НА ТЪРГОВЕЦА!!! Смятаме сега заедно: 33х9,700=320,100 лева!!! ПАК ВИ ВЗЕХА ЗА КАНАРЧЕТААААА - как може щетите за бюджета (400,000 лв) да са по-големи от МАГАЗИННАТА себестойност НА СТОКАТА????? Хммм... вносителите на Руский стандарт дали плащат тогава акцизи или се отчитат някъде?

Събщението е пълно менте. Няма имена, няма заловени притежатели. Излиза, че на улицата или на някоя поляна в Бояна се търкаля водка.

kgb777kgb

Момчета , няма никакво значение кой , кога и къде е измислил водката , важното е какво ви предлагат сега като качество !!! В България НЕ МОЖЕТЕ да ми намерите качествен алкохол , освен ако ЛИЧНО не сте присъствали на производството !!! Всички с изключение на няколко / много малко на брой / вина , са ПЪЛНИ ментета !!! НЯМА ракия произведена от грозде , каквото и да ви говорят или пишат на бутилките ! Водката , която се предлага в България е от най-долнопробния възможен спирт / това е в редките случаи , когато спирта ВЪОБЩЕ е предназначен за консумация / обикновено е от промишлен спирт леко овкусен ! Домашната ракия се прави от измамници , които събират различни видове грозде / най-евтиното или лично / блъскат здраво захар , накрая ви слагат евтина есенция и ви я продават за мускатова !!!

О-ХАААА.. колко ли пишман чорбаджии / бизнесмени/ са пили боклука лъскав ?!!!

Не ги е срам! Как може да фалшифицират водката, произведена по рецептура на векликия Менделеев. гадове! преди години бяха пуснали някакво менте "Русский размер", на външен вид почти същото, но все пак името беше друго. А и цената. А ние се кълняхме в руската водка. Спирам с руската - минавам на полска. Апропо, за тези, които не знаят, водката е измислена в Полша, не в Русия, колкото и странно да им се струва това на руснаците.

КаГеБенце, бе ти си бил просветен и готин тип! Като изключим мутро-монархическите ти наклонности, май си пич! Кога да фанем да пожулим малко Житная - аз ще псувам Бойко, ти ще псуваш комундетата, знаеш ли какъв купон ще се върже!

А я бы предпочел "Посольская" - Бог дай. "Столичная" тоже неплохая водочка.

Ето ти извадка от Уикипедия, прочети и спри с глупостите си. Първата водка е направил арабският лекар Парес през 860 г.[източник?] и е била използвана за медицински цели. В Европа първата дестилация на ферментирала захаросъдържаща течност била направена от италианския монах-алхимик Валентиус. В Русия водката се появила в края на 14 в. Петър Велики изобретил "перцовката",като гарнирал питието си с червена люта чушка. През 1930 г. фамилия Смирнови пристигнали в САЩ с оригиналната рецепта и Америка открила мекия спирт с етикета "Smirnoff".

Хмм... Много интересно, но това го откривам само в български източници... Че даже на едно място пише, че за първи път в Европа някакъв монах в Италия е сварил водка. А във всички английски източници пише, че Полша е родината на водката??? При така създалата се неяснота минавам твърдо на ракия с произход чичо Пешо от съседния вход!

Ти у викаш "Куме Иване" оно рупа ли рупа - може шопите да не са особено гениални, но в афоризмите са върхът. Аз говоря за ВОДКА, или като я произнасят в Полша "Вудка", а не за спиртен дестилат. Не и за спиртна напитка. Що се отнася до иван Грозний по това време Русия е била толкова изостанала в технологично отношение (не че сега не е), че на никой не би му хрумнала мисълта да конструира нещо за дестилация - локали са медовина руснаците, направена от трънки и глогинки и това е. Полша е мястото, където за пръв път започва да се прави водка, като питие за пиене. И понеже според правилата на полския език, ударението е на първата сричка, "о"-то се произнася като "У" . Е, ако това ви устройва "Вудка"-та е измислена в Полша, а много години по-късно това питие е пренесено и в Русия под името "Водка". Ама те руснаците са неспасяеми. Ако ги слушаш тях, те са изобретили и самолета, и влака, и двигателя с върешно горене, и парната машина, абе аквото се сетиш там все те са го изобретили според тях си.

С тая руска реч се хващайте за ръчичка и си е* майката!

ами ти каква реч искаш, китайска ли, че нали руската реч е славянска най-близо до нашата, която всеки разбира и не трябва дори да се превежда, или оня скапания ингилизки брътвеж?

Не виждам нищо лошо човек да говори езика на Достоевски и Пушкин. Както и да чете Лермонтов и Толстой в оригинал. Въпреки че за "Война и мир" повече ще свърши работа френския. Проблема никога не е бил в това да знаеш един език в повече - от един възрастен белогвардеец, руски граф можеш да научиш много неща. Във всички случаи много повече от разговорите в селската кръчма. Където освен развален български, мутренски диалект и цигански трудно можеш да чуеш нещо смислено. Да не говорим за аристократичното излъчване - нещо толкова дефицитно по нашите географски ширини. Така че господа-другари, дайте малко по-спокойно с руския.

Журналистите ни май пак объркаха числата.Как от 9700 бутилки изчислиха щета 400х.лв.?

Не са журналистите - те просто безмозъчно са преписали, но все пак са длъжни да цитират точно ... МВР. Проверих и - точно такова е официалното съобщение на МВР, което е на сайта му. Иначе си абсолютно прав - излиза, че само за да няма "щета", едната бутилка трябва да струва 41 лв и 24 ст. без да се включват печалбите на производители, доставчици, търговци... С тях, бутилка "Руски стандарт" ще струва колкото (или повече) бутилка от най-скъпите уискита. с една дума - поредната Цецова простотия.

обожавам ментета !!! никога не тъгувам за тях, щото са с огромен тираж и разнообразен асортимент . просто .. няма спасение - както от ц ......

Руски стандарти налагат на българчетата още от както се е появила първата жена Хава. Тази връзка е най пагубната за България!

Ти заеби, ханъм, доста по-добре е от анадолския стандарт!

Добре, де, те как са разбрали, че бутилките са с фалшиво съдържание... Първо, как са направили разликата с оригинала, и второ - една по една ли са ги опитвали?...

не пия алкохол, но не искам да се продават каквито и да са ментета в българските магазини.

Голям съм глупак! Така и не рабрах! Как 9700 бутилки, които по цена на Метро струват 165 000 лв, Мухобойкова махала е загубила 400 000 лв? Значи търговците на алкохол снасят на когото трябва 400 000 лв и после се мъчат да си избият част от тях - около 25% най много! ( Нали спирта, бутилките капачки и етикети все пак струват нещао? )

да и после бутилките мистериозно изчезват на ползу роду.

А вие си мислите, че пиете марков алкохол :)) Да ви дам подсказка за още едно менте - Тюламор... Само се чудя как хората не усещат менте-вкуса, като пият.

Звучи глупаво и необразовано... 29 палети за 1 тие..Няма такаж норматив........ Ама кои кой да смята размери и тонаж?:)))) Сензация,но не и реализация. Честито на невещите....... Радвайте се, знаещите са наясно че е глупава калкулация,уравннение, сензация и т.н. 28/32?????:)))))

Мафия безсмертная (в световен мащаб)! Преди три месеца бях на спец. гости и пихме Русский Стандарт - бутилки от 0.5 л. в специална мрежичка. Водката нямаше нищо общо с тази, която бях пил в руския ресторант на Леге (бившия стол-ресторант на М-во на Външ.т-я. Оказа се, че водката е купена от магазина на летище София. Не мога да твърдя кой какво е правил, но въпросната водка не беше онова, което трябва да бъде. Впрочем преди 10 год . имах подобен случай с водка Абсолют - 1 л. , закупена от безм. магазин на излизащи на летище София. Случи се така, че я отворихме в едно посолство..и след като разляхме по чашиште и изпихме по 20-30 мл. изляхме шишето в умивалника.

Тези журналисти събрани от кол и въже ако потърсят работа в Европа -ще изпукат от глад. Нямат изказ езиковият им фонд е толкова беден -просто имам чувството че в медиите работят цигани.Затова им се плаща за да пишат поръчково.

и на "Стандарт"-а посегнаха... Ще се минава на "Белуга", няма как...;)))

Пичове, не може да не знаете, че всички български ракии и вина в търговската мрежа са ментета.Но аз вече попадам няколко пъти и на ментета на вносни питиета- които явно се правят в България- водка Смирнов, някои уискита и руски водки. Това за информация-дано направите нещо по въпроса.

Тя Смирнов си е такава даже и да е правена където трябва - доста приятели и в америка вече са я спряли зашото е главоцеп.

Фалшив или контрабанда? Или с неплатени комисионни...

и ква е разликата

"Няма 10 000 бутилки как ги изчислихте 400 000лв. като в търговската мрежа една бутилка на дребно струва максимум 23 лв. (с платени акцизи). И сте едни журналисти - драскачи" - Absolutni negramotnici

А най големите фалшификатори са почте всички български винпроми - Пещерска гроздова, Бургас 63, Бургаска мускатова, Поморийска гроздова... това е фалш! И всичко произведено от Карнобатските винпроми на международния трафикант на фалшив спирт Миньо Стайков, в т.ч. и вината им са ментета!!!!!! Пийте само домашнопроизведени алкохолни продукти и забравете продукцията на големите винпроми - това е лека да се отървем от тях, като ги фалираме... Наздраве и успух!!!!!!

.... защо почти .....

Това са пи ар акции на ЦЦ. Само в големите дискотеки и др. на вечер се внасят ТОНОВЕ алкохол в пластмасови туби по 10 литра!!! Я съ м ги виждал по късна доба с микробуси! Са една проверка на КПП на големите курорти и ментетата са Хванати и с тях еи мутрите и хотелските риби!!!

Ех защо и крадеца украинец СЕРГЕЙ СТАНИМИШКОВ не направи и той поне 2-3 акции за 4 години нагли кражби на партията майка бсп/БКП Ама пък дъртите комунета/измислени социалистчета/ научиха и нова дума - ПИАР , иначе така и щяха да си умрат прости както са се родили

Млъкни развалена грамофонна плочо! За едно са ти платили и си го пишеш под различни имена, ама си личи липсата на образование! А предишното правителство е свършило доста работа(за да остави8,2 милиарда лева на сегашното), но медийните демонстрации не са били по боковски!

Айде сега , според полицията ще се издирва произхода на алкохола-менте! Че няма да е производство на Мишо Бирата/бог да го прости/ . Всичко се знае, само ни снасят на час полъжичка и на ден по паничка, за да ни отклоняват сетивата в друга, от опасната посока на гражданското неподчинение. И ние, нали сме наивници, четем им манипулираните "новини"!...

Няма 10 000 бутилки как ги изчислихте 400 000лв. като в търговската мрежа една бутилка на дребно струва максимум 23 лв. (с платени акцизи). И сте едни журналисти - драскачи.

9700 х 23 = 223100 лв- 400000 лв=176900 .лв Това е сметката на тъпите журналисти като тази"редакторка" на съобщението!!

За 9700 бутилки - 400000 лева щети. То излиза, че само за бюджета от една бутилка отиват 40 и кусур лева. Бах и пиенето.

Няма как да схванеш, защото и полицаите и журналята не са учили аритметика!

Трябва ли да ми пука за щетите на държавния бюджет? Той и без това не ме обслужва, но определено се тревожа за здравето на близки и познати, които предпочитат тази марка водка.Аман от ментета.

Е КАК ЩЕТАТА ЗА БЮДЖЕТА Е 400Х. КАТО ЦЕНАТА НА 9700 БУТИЛКИ /ПО 12ЛВ. ПРИМЕРНО НА ЕДРО/ Е ОКОЛО 116400. И ДВОЙНО ПО СКЪПО ДА Е ПАК НЕ ИЗЛИЗА....... ИЛИ ПЪРВО ПИШЕМ ГЛУПОСТИ И СЛЕД ТОВА МИСЛИМ.

гъди гъди гъди я да видим кой не плаша на Боце и Цвъки....))))))

Да бе какъв ужас настъпи , едно време всички си плащаха чинно на крадеца Съргей и доносника ГОЦЕ Всички си работехме спокойно Мафията си имаше партийка и тя се наричаше БСП-БКП, никой не гонеха и никой не закачаха , престъпността просперираше, кеф ти убиваш , кеф ти ограбваш , кеф ти изнасилваш , важно беше само да си платиш на ПОЗИТАНО и така 20 години продължи Нека сега всички гласуваме за БСП-БКП за да върнем хубавите престъпни времена

може да си недоволен, но БОКО, ЦОКО, ЦВЕТЕЛИНКА и още стотина, да не изброявам, че и без това няма да ги прочетеш, СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ЗА 2 ГОДИНИ ТРЯБВА ДА ОТКРАДНАТ ТОЛКОВА, КОЛКОТО ДРУГИТЕ ЗА 20!!! Е, НЯМА КАК ДА СТАНЕ, КАТО КРАДАТ ОТ НАДОРА, НЕ ОТ СЕБЕПОДОБНИ!!!!

И к'во, преди всички са си плащали, звучи смешно...

Ами ако се докаже, че количеството е било за лична употреба???

parvaty

това ще се докаже само след като установения с тези количества отведе полицаите до складчето, където си държи тоновете марихуанка за същата цел :)))

И като покаже, че има адекватното количество кисели краставички за мезе!

Коментари - Разкриха склад с хиляди бутилки прочута, но фалшива водка | Днес.dir.bg

Разкриха склад с хиляди бутилки прочута, но фалшива водка

Голямо количество фалшив алкохол бе открит при спецоперация на ГДБОП в склад в столичния кв. "Бояна", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха склад с хиляди бутилки прочута, но фалшива водка | Днес.dir.bg

Коментари

Да ви светна от извора-най-чистите и надеждни питиета на морето са тия от инклузива. Това са наливни напитки, произведени от някой от ЛЕГАЛНИТЕ заводи. В обикновените заведения бутилките се пазаруват от съответния за региона склад НА ЕДРО, където склададжията си има приказка с няколко от доставчиците на продукцията на Цар Киро или някой от неговите "колеги". И % от алкохола там е менте. Е, този "алкохол" ако ти набутат, жална ти майка. А наливния алкохол от легален производител обикновено се прави от спирт, но, да кажем, холандски - 96% и е абсолютно безопасен. То спиртните напитки по принцип са по рецепта и се правят от спирт(е, открих колелото...), важно е КОЙ го прави. Легален завод внася легален и качествен спирт и опасност няма! Един хотелиер си донесъл в хотела качествени напитки за собствена употреба. Ама двама мургавели предложили на бармана 5 бут същата марка и собственика засмалко не умря...:о)))

Ей такъв алкохол сипват на аванта в хотелите като си вземеш пакет "All inclusive" :)))

Бих искал да помоля хората, които пускат необоснована информация в медиите (и тези които я тиражират също) да не дезинформират обществото с гръмки, кръгли и тотално нерелни цифри. Ако трябва да се вярва на ГДБОП, Дарик и всички останали медии щетите за държвавата се връзват по около 41 лв. на бутилка. Смехотворно! За сравнение една бутилка от въпросната в магазиннатат мрежа е около 28-29 лева за литър, т.е. щетите за държавата са себестойността на партидата х1,50. Акцизът на литър алкохол е 4,40 лв., ДДС както всички знаем е 20%, и каквото и още да добавим няма как да докараме тази колосална сума. Реалната загуба от акциз е 42000 лв. Хайде да не се лъжеме, хайде да не си множим успехите х10 и хайде да не пишем глупости колеги от "четвъртата власт".

Колко ли BG чорбаджии /бизнесмени/ са се пъчкали с лъскавата бутилка на масата , а бедния пияч е съзерцавал можещите ?! Е .... ПИТО - ПЛАТЕНО !!!

According to the Gin and Vodka Association (GVA),[11] the first documented production of vodka, stemming from the Russian word 'voda' meaning water,[12] was in Russia in the late 9th century. The first known vodka distillery was documented almost two hundred years later at Khylnovsk, Russia, as reported in the Vyatka Chronicle of 1174. Poland lays claim to having distilled vodka even earlier in the 8th century but as this was a distillation of wine it would be more appropriate to consider it a crude brandy. What could be identified as vodka first appeared in Poland in the 11th century when they were called 'gorzalka', originally used as medicines.[13] Encyclopdia Britannica writes that vodka originated in Russia during the 14th century.[4]

Момчета и момичета - В МАГАЗИНА РУСКИЙ СТАНДАРТ ВЪРВИ ОКОЛО 33 ЛЕВА БУТИЛКАТА!!! ТОВА Е С МИТА, АКЦИЗИ, ПЕЧАЛБА НА ВНОСИТЕЛЯ И ПЕЧАЛБА НА ТЪРГОВЕЦА!!! Смятаме сега заедно: 33х9,700=320,100 лева!!! ПАК ВИ ВЗЕХА ЗА КАНАРЧЕТААААА - как може щетите за бюджета (400,000 лв) да са по-големи от МАГАЗИННАТА себестойност НА СТОКАТА????? Хммм... вносителите на Руский стандарт дали плащат тогава акцизи или се отчитат някъде?

Събщението е пълно менте. Няма имена, няма заловени притежатели. Излиза, че на улицата или на някоя поляна в Бояна се търкаля водка.

kgb777kgb

Момчета , няма никакво значение кой , кога и къде е измислил водката , важното е какво ви предлагат сега като качество !!! В България НЕ МОЖЕТЕ да ми намерите качествен алкохол , освен ако ЛИЧНО не сте присъствали на производството !!! Всички с изключение на няколко / много малко на брой / вина , са ПЪЛНИ ментета !!! НЯМА ракия произведена от грозде , каквото и да ви говорят или пишат на бутилките ! Водката , която се предлага в България е от най-долнопробния възможен спирт / това е в редките случаи , когато спирта ВЪОБЩЕ е предназначен за консумация / обикновено е от промишлен спирт леко овкусен ! Домашната ракия се прави от измамници , които събират различни видове грозде / най-евтиното или лично / блъскат здраво захар , накрая ви слагат евтина есенция и ви я продават за мускатова !!!

О-ХАААА.. колко ли пишман чорбаджии / бизнесмени/ са пили боклука лъскав ?!!!

Не ги е срам! Как може да фалшифицират водката, произведена по рецептура на векликия Менделеев. гадове! преди години бяха пуснали някакво менте "Русский размер", на външен вид почти същото, но все пак името беше друго. А и цената. А ние се кълняхме в руската водка. Спирам с руската - минавам на полска. Апропо, за тези, които не знаят, водката е измислена в Полша, не в Русия, колкото и странно да им се струва това на руснаците.

КаГеБенце, бе ти си бил просветен и готин тип! Като изключим мутро-монархическите ти наклонности, май си пич! Кога да фанем да пожулим малко Житная - аз ще псувам Бойко, ти ще псуваш комундетата, знаеш ли какъв купон ще се върже!

А я бы предпочел "Посольская" - Бог дай. "Столичная" тоже неплохая водочка.

Ето ти извадка от Уикипедия, прочети и спри с глупостите си. Първата водка е направил арабският лекар Парес през 860 г.[източник?] и е била използвана за медицински цели. В Европа първата дестилация на ферментирала захаросъдържаща течност била направена от италианския монах-алхимик Валентиус. В Русия водката се появила в края на 14 в. Петър Велики изобретил "перцовката",като гарнирал питието си с червена люта чушка. През 1930 г. фамилия Смирнови пристигнали в САЩ с оригиналната рецепта и Америка открила мекия спирт с етикета "Smirnoff".

Хмм... Много интересно, но това го откривам само в български източници... Че даже на едно място пише, че за първи път в Европа някакъв монах в Италия е сварил водка. А във всички английски източници пише, че Полша е родината на водката??? При така създалата се неяснота минавам твърдо на ракия с произход чичо Пешо от съседния вход!

Ти у викаш "Куме Иване" оно рупа ли рупа - може шопите да не са особено гениални, но в афоризмите са върхът. Аз говоря за ВОДКА, или като я произнасят в Полша "Вудка", а не за спиртен дестилат. Не и за спиртна напитка. Що се отнася до иван Грозний по това време Русия е била толкова изостанала в технологично отношение (не че сега не е), че на никой не би му хрумнала мисълта да конструира нещо за дестилация - локали са медовина руснаците, направена от трънки и глогинки и това е. Полша е мястото, където за пръв път започва да се прави водка, като питие за пиене. И понеже според правилата на полския език, ударението е на първата сричка, "о"-то се произнася като "У" . Е, ако това ви устройва "Вудка"-та е измислена в Полша, а много години по-късно това питие е пренесено и в Русия под името "Водка". Ама те руснаците са неспасяеми. Ако ги слушаш тях, те са изобретили и самолета, и влака, и двигателя с върешно горене, и парната машина, абе аквото се сетиш там все те са го изобретили според тях си.

С тая руска реч се хващайте за ръчичка и си е* майката!

ами ти каква реч искаш, китайска ли, че нали руската реч е славянска най-близо до нашата, която всеки разбира и не трябва дори да се превежда, или оня скапания ингилизки брътвеж?

Не виждам нищо лошо човек да говори езика на Достоевски и Пушкин. Както и да чете Лермонтов и Толстой в оригинал. Въпреки че за "Война и мир" повече ще свърши работа френския. Проблема никога не е бил в това да знаеш един език в повече - от един възрастен белогвардеец, руски граф можеш да научиш много неща. Във всички случаи много повече от разговорите в селската кръчма. Където освен развален български, мутренски диалект и цигански трудно можеш да чуеш нещо смислено. Да не говорим за аристократичното излъчване - нещо толкова дефицитно по нашите географски ширини. Така че господа-другари, дайте малко по-спокойно с руския.

Журналистите ни май пак объркаха числата.Как от 9700 бутилки изчислиха щета 400х.лв.?

Не са журналистите - те просто безмозъчно са преписали, но все пак са длъжни да цитират точно ... МВР. Проверих и - точно такова е официалното съобщение на МВР, което е на сайта му. Иначе си абсолютно прав - излиза, че само за да няма "щета", едната бутилка трябва да струва 41 лв и 24 ст. без да се включват печалбите на производители, доставчици, търговци... С тях, бутилка "Руски стандарт" ще струва колкото (или повече) бутилка от най-скъпите уискита. с една дума - поредната Цецова простотия.

обожавам ментета !!! никога не тъгувам за тях, щото са с огромен тираж и разнообразен асортимент . просто .. няма спасение - както от ц ......

Руски стандарти налагат на българчетата още от както се е появила първата жена Хава. Тази връзка е най пагубната за България!

Ти заеби, ханъм, доста по-добре е от анадолския стандарт!

Добре, де, те как са разбрали, че бутилките са с фалшиво съдържание... Първо, как са направили разликата с оригинала, и второ - една по една ли са ги опитвали?...

не пия алкохол, но не искам да се продават каквито и да са ментета в българските магазини.

Голям съм глупак! Така и не рабрах! Как 9700 бутилки, които по цена на Метро струват 165 000 лв, Мухобойкова махала е загубила 400 000 лв? Значи търговците на алкохол снасят на когото трябва 400 000 лв и после се мъчат да си избият част от тях - около 25% най много! ( Нали спирта, бутилките капачки и етикети все пак струват нещао? )

да и после бутилките мистериозно изчезват на ползу роду.

А вие си мислите, че пиете марков алкохол :)) Да ви дам подсказка за още едно менте - Тюламор... Само се чудя как хората не усещат менте-вкуса, като пият.

Звучи глупаво и необразовано... 29 палети за 1 тие..Няма такаж норматив........ Ама кои кой да смята размери и тонаж?:)))) Сензация,но не и реализация. Честито на невещите....... Радвайте се, знаещите са наясно че е глупава калкулация,уравннение, сензация и т.н. 28/32?????:)))))

Мафия безсмертная (в световен мащаб)! Преди три месеца бях на спец. гости и пихме Русский Стандарт - бутилки от 0.5 л. в специална мрежичка. Водката нямаше нищо общо с тази, която бях пил в руския ресторант на Леге (бившия стол-ресторант на М-во на Външ.т-я. Оказа се, че водката е купена от магазина на летище София. Не мога да твърдя кой какво е правил, но въпросната водка не беше онова, което трябва да бъде. Впрочем преди 10 год . имах подобен случай с водка Абсолют - 1 л. , закупена от безм. магазин на излизащи на летище София. Случи се така, че я отворихме в едно посолство..и след като разляхме по чашиште и изпихме по 20-30 мл. изляхме шишето в умивалника.

Тези журналисти събрани от кол и въже ако потърсят работа в Европа -ще изпукат от глад. Нямат изказ езиковият им фонд е толкова беден -просто имам чувството че в медиите работят цигани.Затова им се плаща за да пишат поръчково.

и на "Стандарт"-а посегнаха... Ще се минава на "Белуга", няма как...;)))

Пичове, не може да не знаете, че всички български ракии и вина в търговската мрежа са ментета.Но аз вече попадам няколко пъти и на ментета на вносни питиета- които явно се правят в България- водка Смирнов, някои уискита и руски водки. Това за информация-дано направите нещо по въпроса.

Тя Смирнов си е такава даже и да е правена където трябва - доста приятели и в америка вече са я спряли зашото е главоцеп.

Фалшив или контрабанда? Или с неплатени комисионни...

и ква е разликата

"Няма 10 000 бутилки как ги изчислихте 400 000лв. като в търговската мрежа една бутилка на дребно струва максимум 23 лв. (с платени акцизи). И сте едни журналисти - драскачи" - Absolutni negramotnici

А най големите фалшификатори са почте всички български винпроми - Пещерска гроздова, Бургас 63, Бургаска мускатова, Поморийска гроздова... това е фалш! И всичко произведено от Карнобатските винпроми на международния трафикант на фалшив спирт Миньо Стайков, в т.ч. и вината им са ментета!!!!!! Пийте само домашнопроизведени алкохолни продукти и забравете продукцията на големите винпроми - това е лека да се отървем от тях, като ги фалираме... Наздраве и успух!!!!!!

.... защо почти .....

Това са пи ар акции на ЦЦ. Само в големите дискотеки и др. на вечер се внасят ТОНОВЕ алкохол в пластмасови туби по 10 литра!!! Я съ м ги виждал по късна доба с микробуси! Са една проверка на КПП на големите курорти и ментетата са Хванати и с тях еи мутрите и хотелските риби!!!

Ех защо и крадеца украинец СЕРГЕЙ СТАНИМИШКОВ не направи и той поне 2-3 акции за 4 години нагли кражби на партията майка бсп/БКП Ама пък дъртите комунета/измислени социалистчета/ научиха и нова дума - ПИАР , иначе така и щяха да си умрат прости както са се родили

Млъкни развалена грамофонна плочо! За едно са ти платили и си го пишеш под различни имена, ама си личи липсата на образование! А предишното правителство е свършило доста работа(за да остави8,2 милиарда лева на сегашното), но медийните демонстрации не са били по боковски!

Айде сега , според полицията ще се издирва произхода на алкохола-менте! Че няма да е производство на Мишо Бирата/бог да го прости/ . Всичко се знае, само ни снасят на час полъжичка и на ден по паничка, за да ни отклоняват сетивата в друга, от опасната посока на гражданското неподчинение. И ние, нали сме наивници, четем им манипулираните "новини"!...

Няма 10 000 бутилки как ги изчислихте 400 000лв. като в търговската мрежа една бутилка на дребно струва максимум 23 лв. (с платени акцизи). И сте едни журналисти - драскачи.

9700 х 23 = 223100 лв- 400000 лв=176900 .лв Това е сметката на тъпите журналисти като тази"редакторка" на съобщението!!

За 9700 бутилки - 400000 лева щети. То излиза, че само за бюджета от една бутилка отиват 40 и кусур лева. Бах и пиенето.

Няма как да схванеш, защото и полицаите и журналята не са учили аритметика!

Трябва ли да ми пука за щетите на държавния бюджет? Той и без това не ме обслужва, но определено се тревожа за здравето на близки и познати, които предпочитат тази марка водка.Аман от ментета.

Е КАК ЩЕТАТА ЗА БЮДЖЕТА Е 400Х. КАТО ЦЕНАТА НА 9700 БУТИЛКИ /ПО 12ЛВ. ПРИМЕРНО НА ЕДРО/ Е ОКОЛО 116400. И ДВОЙНО ПО СКЪПО ДА Е ПАК НЕ ИЗЛИЗА....... ИЛИ ПЪРВО ПИШЕМ ГЛУПОСТИ И СЛЕД ТОВА МИСЛИМ.

гъди гъди гъди я да видим кой не плаша на Боце и Цвъки....))))))

Да бе какъв ужас настъпи , едно време всички си плащаха чинно на крадеца Съргей и доносника ГОЦЕ Всички си работехме спокойно Мафията си имаше партийка и тя се наричаше БСП-БКП, никой не гонеха и никой не закачаха , престъпността просперираше, кеф ти убиваш , кеф ти ограбваш , кеф ти изнасилваш , важно беше само да си платиш на ПОЗИТАНО и така 20 години продължи Нека сега всички гласуваме за БСП-БКП за да върнем хубавите престъпни времена

може да си недоволен, но БОКО, ЦОКО, ЦВЕТЕЛИНКА и още стотина, да не изброявам, че и без това няма да ги прочетеш, СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ЗА 2 ГОДИНИ ТРЯБВА ДА ОТКРАДНАТ ТОЛКОВА, КОЛКОТО ДРУГИТЕ ЗА 20!!! Е, НЯМА КАК ДА СТАНЕ, КАТО КРАДАТ ОТ НАДОРА, НЕ ОТ СЕБЕПОДОБНИ!!!!

И к'во, преди всички са си плащали, звучи смешно...

Ами ако се докаже, че количеството е било за лична употреба???

parvaty

това ще се докаже само след като установения с тези количества отведе полицаите до складчето, където си държи тоновете марихуанка за същата цел :)))

И като покаже, че има адекватното количество кисели краставички за мезе!