ВиК–Велинград знаели за урана във водата преди 4 месеца

ВиК – Велинград са знаели за урана във водата още на 29 декември 2016 г. Тогава са станали ясни резултатите от пробите на водоизточниците в града.

Обратно в новината

Коментари - ВиК–Велинград знаели за урана във водата преди 4 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И глобата дето ще я плати ВИК-то, ще я плащат после абонатите. Хем ще ги морят, хем ще ги обират...

ама... ама... ама едно време БКП кри за Чернобил не месец, не два, а цели 3 дни!

това е като сте глупаци, като сте недоучени, защото "това или онова нямало да ви трябва", като посредствеността трайно се е заглездила във вашия живот, ей така ще ви лъжат и манипулират. Ще ви се виждат кимтрейли, уран, озонови дупки, всичко с което някой иска да ви избие или отрови, а света бил завладян от извънземни, които смучат природата и изтребват нищо неподозиращите хора. Боже какво нещастно посредствено поколение!!!!!!!!

Вчера някакъв "учен" по новините каза, че "колкото повече уран има в почвата и водата, толкова по-здраво е населението". ХВАЛА.ХВАЛА.ХВАЛА. То дезинформацията и агитацията при комунизма ряпа да яде пред сегашната.

Не четете ли и не знаете ли че баните и минералната вода в Чепино се казват Радонови бани, поради наличие на радон. Някой да го е мерил или изследвал. Народа си пие от тази вода, та дори си и налива по бутилки. Почиващите сеп топят в баните и басейните и какво??? Къде тук е сензацията господа журналя некомпетентни!!!

Гадове!

А нали благодарение на тая радиация света еволюира? :)

С актове здраве не се връща , НЯМА ЛИ ЗАТВОРИ В БЪЛГАРИЯ , или виновни нЕма отново ?

Укриването на подобно нещо не е ли престъпление от съвсем друг характер ? Как така глоба ?

Не че нещо, ама, знаеш че застрашаваш здравето на хиляди хора, бездействаш съзнателно и получаваш ... акт? Затова не трябва ли директно смъртно наказание?

Знаели те, ама смеят ли да се обадят, след служебното правителство пак ще е така, постовете трябва да се пазят.

ОПЕРАЦИЯ "МЪЛЧАЛИВ ГЕРБРАСТ" БАШ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ :))) ...ИНАЧЕ МУТРА АГА БАНКЩНЛИЯТА ЩЕШЕ ДА ЯДЕ ЯДРЕНА ТОЯГА :)00

Докога журналистите ще манипулират общественото мнение? Водата във Велинград и Хасково си е такава от както са направени водопроводите. По изискване на престъпниците от Световната банка, нормата за позволен уран във водата е понижена двойно миналата година и изведнъж се оказва, че водата е станала "вредна". И вместо псевдо журналистите да напишат истината, те предпочитат да всяват паника!

Приятелю, между Световната банка и Световната здравна организация няма нищо общо, а тя определя нормите за питейна вода, а иначе психозата е масова без особена причина

Чета напоследък, че всъщност нямало проблеми и реално цялата история е, защото са понижени максимално допустимите съдържания на веселби във водата. Били почти двойно по-ниски вече и затова сега някой се възползвал и всявал паника. Мен ме вълнува принципът, на който не работят тия лентяи, които уж са там, за да мерят и уведомяват. Значи, траем си и ядове няма, а като се разбере, колкото и истерично да реагират хората, което е нормално, защото не става дума за есенни листа във водата, се правим на луди и търсим гадта, която психира населението?! И това се играе на народ, който беше лъган за една от най-големите ядрени катастрофи, известни на човечеството? Как да реагират хората? Ако официално излязат институциите и уведомят(!) населението, тогава могат да очакват спокойна реакция, но когато тия неща се крият с месеци (умишлено или поради тотална некадърност) и някой ги пусне в обществото, к`во очакват? Народът съвсем основателно се плаши, защото знае, че го лъжат за всичко. Нека ми обясняват сега, че нямат сестри! Идиотска работа.

А минералната в бутилките (всички марки)безопасна ли е ? Някой следи ли ги?

Амчи и тя е от чешмата, бе ....

Никой не казва, че няма абсолютно никакво изменение във водите. Както са си текли от хилядолетия, така си текат и днес. Даже се рекламират като "много полезни" - радиоактивни и т.н. Но "по препоръка на Световната банка" нормата е понижена от 0.06 мг/л на 0.03 мг/л. И изведнъж 2 от 40 източника не могат да я покрият тази "норма". Изсмукана от пръстите. И почва една истерия ... Журналисти, еколози, грантови експерти, опозиционери. Цялото антибългарско войнство. Все едно да си карате мирно и спокойно през Велинград с 45 км/час и да ви спре полицай - 15,000 лева глоба. Ама как така ? Ами ограничението вече е наполовина - не 50, а 25 км/час. И ви почват журналистите - убиец, педофил, престъпник, доживотен затвор и т.н. Жалка схема !

Понижили нормата. Добре. Защо и кой го прави не е трудно да се досети човек, но излез и обясни, бе! Кажи го спокойно, уведоми населението. Било е х, сега е х/2. Кажи на хората, че водата сега е два пъти по-радиоактивна, не защото в нея има два пъти повече уран от вчера, а защото нормата е променена. Елементарно. Явно не и за тия олигофрени, които отговарят за това.

Пише, че новината е от 12:00. Сега е 12:45, няма коментари. А е така, не защото на хората им е безразлично, а защото знаят, че виновните може да бъдат наградени, но не и наказани.

Е к'во, да не обядваме ли?