Белгийски учени превръщат урината в питейна вода

Белгийски учени заявиха, че създали машина, която превръща урината в питейна вода и тор чрез използване на слънчева енергия.

Обратно в новината

Коментари - Белгийски учени превръщат урината в питейна вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И къде е новината?! В космическата индустрия има вече няколко технологии за пречистване на урината и те се използват на МКС - там космонавтите вече много отдавна си седят в помещенията в нормални дрехи, а не в скафандри, и си ползват тоалетна, която е до голяма степен като земните, но има и тази система за пречистване на урината до вода и соли, за да се ползва за миене, а мисля, че според последните разработки - и за пиене. Не виждам какво толкова са открили тия от Белгия. Но са вдигнали пушилка до небесата, както им е навик, щото нали са много велики ... На фестивал били пробвали, много важно ... Те скоро може да забележат, че и слънцето свети на небето - и ще го докажат чрез методически изпитания ...

Новост тук е че всичко става директно от "чучура".

Ужас! Няма да пътуваме до Белгия заради тази вода.

Един от проблемите при продължителните космически пътувания е рециклирането на урината. Американските системи били сложни и най важното тежки. Те научават, че руснаците са открили нов способ за рециклиране, нов, ефективен и най важното-устройството е много леко. Отиват да я видят и купят. Вместо професори и лаборатории, виждат нещо като обикновена лаборатория и няколко младежи, облечени в тениски и дънки. А изобретението им наистина било изключително. С тая новина Дира много издребнява, но това не им е за сефте. Приятен ден.

Явно представите ти за лаборатория са имагинерни -от близкото соц.бъдеще.

Както се казва - да им пикам на изобретението.

това е измислено отдавна, обратна осмоза, мембрана, енергия за постигане на налягане. белгийците използват слънчева енергия и същия физичен метод. нищо ново. променете физичния закон и намалете в пъти енергията и тогава ще сте открили нещо. няма значение какъв е източникът -урина, тиня, дъждовна вода, блато, солена вода- всичко става, само да няма хлор и масло, нефт, петролни продукти които развалят мембраните. Според WHO всичко под 1000ppm е ОК, само за америка е под 500ppm. без значение какъв е източникът под 500 водата е супер супер чиста. Обикновено на нови мембрани и в зависимост от свързването последователно или параралелно, но най-първата мембрана е с чистота на продукта 120ппм. в тая чистота няма никакви примесни молекули. нашите рецептори няма да уловят обикновените примеси от ежедневно употребяваната вода и ще ни се стори, че водата има метален вкус.

да им кажем да открият и нещо друго. ако от едната страна на тяхната мембрана сложат нормална, каква да е вода или дори урина, а от другата чиста вода 250ппм примерно и затворят страните ще открият, че водата преминава през мембрана и създава налягане от порядъка на 800 psi. дано в следващата статия открият и компресор работещ без енергия, само с вода и в упътването с малки букви да напишат изискванията към водата.

Американците го правят от години вече. Кое тук е новото?

Кои американци? Северна или Южна? Мексико?Перу?Чили? Дай инфо.

Да им боцнат мембранката на изобретателите...

благодаря, предпочитам изворна....

"Целта ще е в бъдеще да се инсталират по-големи версии на машината ... в земеделски райони в развиващите се страни, където снабдяването с питейна вода и торове е недостатъчно." Пак бедните ще го... пият?!

АМИ .. КВО ДА ИМ ПОЖЕЛАЕШ НА ТАКИВА УЧЕНИ ... ДА ИМ Е СЛАДКО

"Белгийски учени превръщат урината в питейна вода". Съвсем навреме понеже талибаните направила Европа на НУЖНИК!!!

Идеално! Сега ако може да я бутилират и да я пратят на чиновниците в Брюксел! Специален подарък от БГ, ще платим каквото трябва!

Тъкмо се чудех какво да правя със селския нужник на двора!

Ако произведат и от водата-пикня..ще е икономически по-добре .Но питайте и ще разберете, че не могат. Те пък от лай.. какво правят? То е лютеница, то пилешки филета, то вино, то водка, то шоколад и цялата номенклатура, която е определена със Закон и не се изпълнява, точно както пише там.

ток правят, ама други учени ;)

защото ,ако се случи на тъщата урината .... вече няма да го понеса

Ха-ха-ха...

Ново меню: Фрапурина с Биглайнургер!

с това старо откритие на космонавтите от СССР стигаме и до логичния завършек на брюкселските зелки - пийте по една топла вода!

Всъщност открихме перпетуум мобиле - пикаем и правим вода и тор, после водата пак на пикня, след това отново вода и тор ... и така до безкрай!

Аз

С две корекции: 1. Изобретението го има. Нарича се Земя. 2. Не е перпетуум мобиле - Слънцето трябва нон стоп да свети.

Като направят от л' на салам тофава да се хвалят. Наще колбасари са номер едно:)

А в бира може ли?

а руски учени, обратното - питеината вода, в урина.

във водка:)

Това не е интересно. По голямо приложение ще има превръщането на питейна вода в студена бира.

Исус я направи на вино, но това беше преди 2000години. Сега щяха да мускъсат задника от акцизи и данъци

Тъй като гледам много форумци се вълнуват, още преди години японците направих бургери от по твърдите отпадъци. :))

Какво!? Да пия пикня?? Това противоречи на зрдавата логика и на инстинкта за самосъхранение. Колкото и да е пречистена, пикнята си остава пикня, няма как да се получи 100% чиста вода от урина, все ще остане някоя смърдяща гадост, която ще се усеща.

точно инстинкта за самосъхранение ще е водещ да те принуди да пиеш пикнята си ако се наложи. ако ли пък не ...лягаш и чакаш да се възнесеш

Аз

... и ще те убие този инстинкт. Причината да пикаеш не е да се накефиш след наливане с бира, а да се отървеш от токсините в тялото. Като ги погълнеш обратно или ще се дехидратираш още повече, или ще се самоотровиш. Да се учиш от Беър Грилс на оцеляване, все едно да се учиш от Гойко Митич да стреляш с лък. Ако ще пиеш пикня, по-добре я дестилирай. Единственото ѝ полезно приложение е да се изпикаеш върху кърпа в пустинята и да си я вържеш на тиквата, за да те охлажда и да забави изпотяването.

Не ти трябва да знаеш откъде и как се е взела течността в един домат или в една диня. Само не си мисли, че е от чист дъждец. :)

академик?? стига бе! питейната водата е н2о, плюс примеси! от всякакво естество!

Докато не започнат да превръщат лайната в кебапчета с вятрна енергия - не щем да четем за тия пустиняци.

Суперт си!

Българските месари, ако знаеш откога го правят ....

Да си я пият, наздаве! Аз се чудех досега от какво правят белгийския шоколад, а то учените си имали технология ...

За поливане, не си ли чувал? Баш няколко пъти ти се спомена земеделски район, ама за тебе доматите идват от магазина, нали? :) Яж "Кума Лиса" и си вярвай как си прецакал тия тъпи белгийци. :))

Това отдавна го има, най напред на космическата станция Салют, после на космическа станция Мир и сега на международната космическа станция. В тоя ред на мисли един познат наскоро изобрети колелото. Не знам защо още не публикувано.

А лайната ще превърнат ли в храна? Лично аз не се интересувам от продукцията на такива самородни изобретатели.

,,Белгийски учени превръщат урината в питейна вода" ... а американските индустриалци лайна в храна ( но само за износ ) .

Е, не с лошо сега.

Е, ми ... той Господ Бог отдавна си го е измислил, как да се пречиства водата ..... Урината - те да си я пият ....щом искат .... !

Ами като са я превърнали да си я пият. Ние ще изчакаме руските учени да превърнат водата в водка.

Аз

Че аз това си го имам в градината. Викам му трева.

Прав си, ама е трудно да закараме твоята трева на концерт в Белгия или в изостанал земеделски район в третия свят, нали? :)

Аз

Това ѝ е готиното на тревата - няма нужда да я мъкнеш - те си имат тяхна, еволюирала специално за техните си условия. И е безплатна. И си бачка от само себе си. Извън майтапа... корабите отдавна са оборудвани с дестилатори, които го могат същото. А изостаналите райони не са изостанали, щото няма вода, а щото много ги крадат и държат хората в невежество. Еваларката им на белгийците - сигурно изобретението им си има приложение, ама не е като да са открили колелото, във всеки случай.

не трябва да си учЕн за да измислиш това. а ако пък си на зор ще пиеш пикнята и без обработка. :-) за сега нека в Европарламента да бъдат опитните маймунки. да си пикаят на воля и след това да пият създаденото от тях. така е най-вкусно. а пък ние нека да си я пием от Балкана. вода колкото щеш.

"Целта ще е в бъдеще да се инсталират по-големи версии на машината в спортни зали или на летища, но също в земеделски райони в развиващите се страни, където снабдяването с питейна вода и торове е недостатъчно." Коментирах част от текста, НИ НЯМА НАЧИН ДА НЕ КОМЕНТИРАМ И ДРУГАТА ЧАСТ! В развиващите се страни - ЩЕ ГИ ОРГАНИЗИРАТ ДА ПИКАЯТ НА ЕДНО МЯСТО, КАТ СЕ ИЗПИШКАТ - ДА СИ ВЗЕМАТ И ПОЛАГАЕМАТА СЕ ОТ МЕМБРАНАТА ВОДИЧКА И ПЛИКЧЕ ТОР - 20 ГРАМА!!! Мдааам, наистина - така се решават проблеми със замах!

Русия Турция Украйна...това от сутрин до вечер.

тия обратната осмоза ли са измислили, или дестилирането на течности??

Ми да колко яко. Сега да направят и от лайнта сандвичи и готово - продоволствената криза е решена.

Абе, хора, ама вие - НАИСТИНА ЛИ ПУСНАХТЕ ТАКАВА НОВИНА???? Нямате ли някакво мнение кое е интересно, кое не, а - НАЙ-ВЕЧЕ - ТОТАЛЕН ШИТ С ПРИВКУС НА АЗИС И ФИЛИП КИРКОРОВ? Мдааам, машината за урината - по стадиони/летища щяла да се инсталира! И КВО, БЕ ПИЧОВЕ? АЗ ПИКАЯ - ВИЕ ПИЕТЕ????

аз пикая а ти пиеш, понеже за да пикаеш трябва да пиеш непременно от моята пикня:)

Не, тези не са в ред !