Коментари - Внучката на Виолета Донева пред съда: Дрогирам се от 13-годишна, убийството ми е черна мъгла | Днес.dir.bg

Внучката на Виолета Донева пред съда: Дрогирам се от 13-годишна, убийството ми е черна мъгла

19-годишната подсъдима прочете от тетрадка всичките си преживявания от началото на наркозависимостта си

Обратно в новината

Коментари - Внучката на Виолета Донева пред съда: Дрогирам се от 13-годишна, убийството ми е черна мъгла | Днес.dir.bg

Коментари

Ще си изтърпи наказанието, да се надяваме. Прави ми все пак впечатление колко много хора коментират, дрогата в този случай все едно дрогата е виновна за това което се е случило. Дрогата не е причина за този инцидент. Случилото се е посредством абсолщтната родителска абдикация на това младо момиче. Не може детето ти на 13 години да се дрогира и твоето решение е дая оставиш да живее на самотек с някакъв миж/момче. Не може да вдигнеш ръце, при първата проява на поведенчески проблем и да очаквашм че нещата ще се наредят от само себе си. Никой не оспорва нейната вина или пък тежеста на нейното престъпление, но да се абстрахираме от родителската отговорност в тази трагедия и да твърдим, че за всичко са виновни наркотиците е меко казано нелепо и несериозно.

_stankow

>>>Пред съда Ивет разказа, че е започнала с хапчета и трева, когато била на 13 Толкова за тревата. А някои искат да сме я легализирали. Даже тук някъде има весела статийка, как в Охайо онзи ден също я разрешили, пък ние, демек, изоставаме. Ама то така се почва. Какво се преживява - добре е описано. И как свършват два живота, две поколения - също е видно.

Защо до преди 35г.нямаше ,а сега има толкова хора който се дрогират?Не е ли от новите евроантлантически ценности?Колко шофиращи хора с дрога и алкохол?Това ли искаме?

Да не забравяме че публикуването на този разказ е одобрено от адвоката и

Тотал щета...

Истинска евроатлантичка - наркоманка, лесбийка и безчуствена към живота и страданието на другите, за да може само тя да е добре ! Това са техните ценности ... ако беше пораснала щеше да заема много висок пост в ЕС или поне в някое НПО - там точно такива ги събират !

разглезена до безобразие, вкарали са й в главата, че е много талантлива, а са я снимали по роднинска линия в тъпия филм на баща й, ходила на училище за даровити деца, само дето на труд не са я научили. Как майката на гаджето я е приела в дома си?!

Добре я е научил адвокатът. Психичният проблем ще се зачете и е много възможно да избегне тежка присъда. Или изобщо присъда. Но ми е много интересно - откъде има пари това момиче, за да си купува дрога?!? Това никак не е евтино. Къде са родителите?? Макар и разведени, те имат ангажименти към отглеждането и възпитанието на непълнолетната си дъщеря... Бог да прости Виолета Донева!

Абе специалистите по етнически въпроси що така си траят, ами не обсъждат особеностите на българския етнос?!

Няма бивш негър, комунист и наркоман, това е до живот, защото е ген и неизлечима психопатия.наивници са тези, които мислят, че има лечение.

Ей,, тва кат в някой финландски сериал ве хахахах

Аз лично съм пробвал като по- млад повечето видове дроги - без тези новите...И определено с алкохола имам най- лошите решения и най- безпаметните вечери. Не мога да си представя, че заради малко гъби , трева или кокаин , някой ще почне да убива!! Тази си е имала психично разстройство!

дрогииии благодарение на щатите стана така !

Да пази Господ но мозйк и е изпържев от дрогата...принудитерно настаняване в псих заведевие зруго няма ..какво

Моделът с дрогата идва от САЩ. Там е олемият бизнес с тези лайна. След като САЩ бяха изонение от Афганистан, производството на дрога в тази срана е спанала за одина и нещо с 80%!!! Оказва се, че САЩ са лъгали, че се борят срещу производителите на дрога там. Вместо това са осиурявалаи световна търговия. Авганисатн беше производител на 1/3 от световния хашиш! Бизнесът е бил развиван от САЩ с цялото покровителство на безнаказания престъпник рекетьор на целия свят.

Дрогата идва предимно от Латинска Америка, Афганистан , а се употребява от цял свят Стига измислени глупости!

От Ю.Амелика идва кокаина. и част от него. Дрога базирана на маковото семе и канабиса идваше от Афганистан!! Амеликанците са дизайнерите на LSD и яко са дрогирали войниците си за да могат да се бият във Виетнам. Техни са и опитите в Канада над болни с халюциногени... Въобще не си наясно за това как ЦРУ е ползвала Афганистан като развъдник на дрогата , банката на Ватикана като посредник пре който парите от дрога отиват за оръжие и субсидиране на черните им операции по света. Не всички пали минават през бюджета и сената..

И всичко това защото тоя бизнес е с протекции и всяко дете може да си купи дрога и да стане наркоман.

Както се вижда от няколкото вече медали от олимпиади по математика, физика и информатика НЕ всяко дете има мерак да купува дрога. Обаче, хората са тъпи точно като овцете. Една да започне, и другите сакън да не останат назад и те. Защото трябва да си като другарчетата. Да те харесват за да си част от компанията. Нарцистичността и противното в хлапетиите се издигна на висота в ерата на социалните мрежи. Отделно, бизнеса с дрога носи дивиденти и на сума ти контингент от дилъра пред училището до получаващите такса спокойствие.. Ако публично обесят или разстрелят десетина двайсе дилъра и няколко зависими извършили престъпление като тая, много бързо нещата ще се променят. Чалга поколението не остави особени нравствени норми на децата си, държавата е като надрусана гювендия, от телевизията "героите" пият, пушат и се друсат, келешите нямат грам идея и цел в живота и вечно им е "скучно".. Някой очаквал ли е друго развитие? И колко пъти сме.чели от времето на Вазов например да са се друсали хлапетиите? Още от 7-8 годишни са помагали в къщи и на нивата. А тогава също е имало маково семе и гъби! Има шанс все още, но трябва инициатива и политика. Тях ги няма!

Stanko

От това човек никога няма да стане.50 удара с нож.....Съжалявам но колкото и античовешко да звучи решението е или да се самоубие или да се лекува.ако е възможно изобщо.

Незная какво се случи в България в последните 30 години, но резултатът е ужасяващ! При соца доколкото зная това е било невъзможно заради липсата на хиляди дроги както в сега. Кошмар,и не пожелавам никому.

Дрога имаше за келешите на "другарите". Обикновените селски бекове пушеха повед и се друсаха с маково семе и гъби. Тогава те биеха и вкарваха в лагер ако не си наш човек за дреболия. Бе по-различно но не и много по-добро. Спомни си ТВУ-тата, и домовете за сираци. Маргарит и Маргарита е плахият напън да се представи за какво иде реч във филм. Пияници не липсваха също. Просто статистиката я нямаше. Но съм съгласен - дилъри плед училищата нямаше, синтетични дроги, треви и хачета като сега не..

имаше статистика, но не бе като сега!! Тук таме ако набараш някой омнопон, да си направиш отвара от маково семе, ако имаш обаче авганистанска луна, който не вирее добре тук. малко хора знаеха за конопа А и малко хора знаеха за някои свойства на някои лекаства и субстанции че имат стимулиращ ефект. По едновреме си правеха силни отвари от черен и грузински чай. Та недей да обясняваш колкозле е било!! Вярно ТВУ то си беше гадно средство но когато си гадина по душа трябва да ти намерят мястото където да се чустваш добре. Детския дом щото сега го няма ли?? Като професия родител да немислиш че дезата там се чустват добре??

Тя е за психиатрия не е за затвор.

И с какви лекарства ще я лекуваш в психиатрията? Тази е за специален лагер. Но в територията такива лагери са забранени по закон. Също както ще е забранен и инсулина освен от богопомазаните (около $1000 на месец).

Никога няма места за наркомани. Водил съм сина ми с полиция и не го приеха.

Къде е прокуратурата да се самосезира - откъде деца имат достъп до 5-16 вида дроги, бе?!?! ДОКОГА боклуци като оня дилър, дето отнесе с колата си две млади момичета на бул. Черни връх миналата година, ще са не само на свобода, ами под полицейски чадър??? Ако за каране след дрогиране отнемат автомобили, ченгета с дрога или подпомагащи дилъри следва да се убиват с камъни!

Демокрация бе чадо. Свобода и права.

Черна-бяла, аз бих те осъдил на абсолютно същото умъртвяване. Взимала си била наркотици. Да не би аз да съм те карал - сама си решила - сама ще отговаряш за всичко. Пиянството и дрогирането не са оправдания, а утежняващи вината обстоятелства. Какво ще стане от теб, та да те пожалят - деца ли ще възпитаваш, работа ли ще вършиши или изкуство ще създаваш. Ти си вредна твар и трябва да бъдеш унищожена!

Като проимаш внуче, дедо, пак ше те питам. Дотогава си трай.

Само дето не е така. По някаква случайност например никотина (и както се оказа алкалоидите) не могат да ме притрастят изобщо. Вероятно генетично. Но покрай изследванията, който ми правиха да видят защо, видях какво ли не. Това не е по желание и не е волево. Веднъж поеме ли определени субстанции, разрушаването на рецепторите е необратимо.

Жалко тесногръдо същество си. Или си живял в пещера, или си мега , ама мега задръстен селяндур

Нещо не те кефи коментара ли? Я кажи с какво тая дрисла ще стане почетен член на обществото? С какво повечето като нея ще се променят!?! С нищо! Ще я храниш, поиш в затвора като безбройните цигани съдени за убийство, и като и когато излезе щяла да има бъдеще...Ти вярваш ли си въобще?

От немане какво да прави и англосаксонски дебилизми по филмите в стил "Мама не ме обича а тати много работи" са й "обяснили" как трябва да се чувства и да се дрогира. Така е което е нямоло кой да е прати на полето да копа. Да видим дали след това е щяла да се друса

Децата никога не са виновни за нищо, защо всички сте съдници на дете? Къде са родителите в този случай? На тях кой ще търси отговорност? Не забравяйте, че вие също имате деца и не сте застраховани от нищо.

С две деца и куп прочетени научни публикации мога да ти кажа че зависи от характер (с това си роден), среда и родители. Ако първото е много силно, последното нищо не може да направи а дори и да може ще е временно и ще зависи от средата в бъдеще когато родителите ги няма.

Ако си направиш още две ще престанеш да четеш книги за наркоманските общества,

И освободи света от себе си - човешки отпадък

А сега,като задържана дрога откъде.Доставят ли и я?

На въжето публично и по телевизията! Само на черна мъгла ще стане

Във Варна всички Лафки на Прасето Пеевски бяха до спирки на училища. В лафките се продаваха цигари и алкохол. На Лафките вечно им бяха отворени вратите така, че човек не може да мине по тротоара. Когато дойде автобус не може да застане на джоба на спирката или на бус лентата защото на тротоара е Лафката, а учениците на платното. Това на Запад знаете ли кога ще се случи никога.

Това е бъдещето на запада. Два бустера, три успокоинтелни и един прозак за добавка. Ти да не си мислиш че това е от миналото?

В Русия на изток има няколко пъти повече наркомани от САЩ.

Я дай статистика да прочетем? Пишеш се , че имаш и научни публикации. Та я се осведоми кои са Текла фамилията дъ.жаща фрма за лекарства и за какъв скандал с опиати е замесена в САЩ и това е само тя! Да не говорим за дрогата давана на войниците им започнато още от виетнам. Сега моля, дай статистика колко са наркоманите в Русия и САЩ, както и бездомниците и тези със липса на достъп до здравни грижи. Да сравним...

Всичко дето ни говореха за капитализма взе, че излезе вярно...

За съжаление, излезе невярно това, което ни говореха за нашия социализъм. Скандинавския го оставям настрана.

обаче е яка мацка

Не ти трябва такава...

супер яка, найш как върти ножа...

При бай Тошо нямаше наркомани и третополови. Народът бе здрав и се плодеше силно. Населението българско стигна 10 млн. Сега се презполови и изроди.

Имаше наркомани. Деца на висшата номенклатура. Другите нямаха достъп до наркотични вещества. Беше скрито-покрито, както всичко тогава.

А сега са хиляди пъти в повече.

Боклук! Защо живее, да мърси въздуха!

Дано го прочетат младите, да видят до какво води. Дано се стреснат.

евроценности.... демокрация.... секи е свободен

Тази е отявлен боклук! Отявлен деградант! Отявлен човешки отпадък! А най- лошото е, че почти всички млади момичета са като нея! Е ха да ни е честита демонокрацията!

Това не е вярно. Повечето деца,и момичета, и момчета, са свестни

Да, повечето деца не се дрогират, а само процент от тях.

да момичетата бе тъпчо, а до децата. И до родителите.

Наркотици, опиати, хазарт, проституция, трети пол ... Всичко това дойде в България с т.н. демокрация. При бай Тодор нямаше такива работи

Добре, дядо Коце К.

Не е вярно При бай ти Тошо лично мой съученик/19 годишен и моя съседка на подобно възраст бяха наркомани. А колко други......................... Но всичко се пазеше в тайна защото няма нищо лошо при комунизма. И престъпленията се пазеха в тайна от МВР.

И сега обективният и безпристрастен български съд ще я освободи, понеже до сега не е имала друго престъпление и е с чито съдебно минало. ОТ ТОЗИ ПАРЦАЛ НИЩО НЕ СТАВА, ТАКА ЧЕ ДА Я ПРИСПЯТ С АЗОТ, КАКТО ПРАВЯТ В САЩ !!!!

Нищо особено! Едно обикновено момиче от ПРОБЛЕМНО СЕМЕЙСТВО! Не работи и не учи. Разюздан полов живот още от дете. Смисълът на живота й е дрогата - ЗАЩОТО Е ИМАЛО КОЙ да й я плаща! И един ден удря дъното! От там вече няма измъкване.....

Само да питам - от къде пари за такова количество всякакви наркотици , както се описва в изявлението?

Много хубав въпрос

и как тази дрога достига до деца на 13 г, които ходят на училище

Много тъжно...

Usbubudete ga - dosta ozhasni momenti e imala tas Lady !

При бай Тошко нямаше такива работи. Всички учеха, работеха, създаваха семейства ... Нямаше дрога. Мъжете служеха в армията и ставаха мъже. Жените раждаха и ставаха жени. С демокрацията всичко се сбърка и затова сега сме така.

.

Ти пък на каква дрога си ?

при бай тошо нямаше права на човека, имаше страх до наказания, работещ съд за масовия българин и дисциплина. сега сме оставени да се оправяме сами, но българинът от демокрация не разбира, просто му е такъв манталитета. ако не го респектираш, той дивее като варварин

Не Ви е ясно какво беше едно време!

Имало е време,когато е можело да се помогне на това момиче, но..... Сега е късно, тя отдавна е деградирало същество, а след това клане на баба си.... Тя отдавна е и полудяла от дрогата. Даже и въдворяване в психото не е решение, тъй като то никога не е доживотно. След някоя година, някой доктор ще реши че вече не е опасна и ще я пуснат. Тъй че не виждам решение

Това е резултат от пълното нехайство на държавата за псичното здраве на българите. Пълно е с хора , на които им хлопа нещо , но няма кой да им помогне. Няма превенция , няма модерни лечебни заведения , в които да лекуват тези изгубени души... Всичко в тази сфера е на самотек. После защо се случват подобни неща. Къде е държавата толкова години. Хора рабитещи в сферата на психичнити здраве многократно алармират за това, че положението в сектора е трагедия. Два загубени живота, на една чудесна актриса и на едно младо момиче ...

Хайде стига глупости-държавата, та държавата. Вярно, че я няма никаква, но в тоя случай е най важно семейството. То къде е било , докато тя е била дете?

Това е дете на пост-тоталитарно псевдодемократипно общество. България е по-близо до Русия, отколкото Европа

Има ли демократични общества ? Или всички са псевдодемократични, като в САЩ и ЕС. А в България са още по-псевдодемократични

Какво ти разбира чутурата от САЩ и демокрация. Балкански субек недоучен, тесногръд но с гооолямо мнение за себе си.

Това, че на теб желанието зя осведомяване и умението да.четеш книги не ти е силна страна, не е нужно да го оповестяваш на всеуслушание!!! Примери бол, за който моге да търси. Като за начало, върви в немски офис и разкажи виц за евреи!

В затвора ще и се изчисти мъглата и ще има време да осъзнае какво е сторила.

В затворите се намират точно толкова наркотици, колкото и извън затворите:) Е, може да не са дизайнерски , но ..все пак затвор е!

Господ да пази децата ни, вярвам, че всеки нормален родител прави каквото може, за да предотврати подобни неща, но .... Жалко за цялата безумна ситуация. Два изгубени живота :(

Това е дете на свободата и демокрацията, която с нетърпение чакахме да ни блъсне кат' товарен влак. Чалганизация, циганизация, наркотици и опростачване на един цял народ. На практика по-лесно имаш достъп до наркотици, от колкото до образоване. България, държавата на абсурдите, е най-голямата клоака на еврогейският съюз.... Хамериканска територия #404.... Е те това е свобода и демокрация по Хамерикански.... И няма светлина в тунела и няма и да има, тъй като и тунел няма, щото и него откраднаха. Пълен мрак..... Изчезвайте от таз' територия мили деца, щото след максимум две-три десетилетия, тук основното населене ще се състои от няколко племена орки.

на 80 ли си? в целия сват е същото. в българия всъщност това е доста рядко срещано. ама ти си от поколението кото е било младо по време на соцъализъма, и си мисли че след него точно в българия и точно на теб ти се случват някакви специално планирани ложи неща, специално заради теб направени, на теб да ти е лошо. ама не...

Всъщност IQ-то ти, явно е по-ниско от на Модерният Ляв Цървул. А само за справка, неговото е едноцифрено число. Нещастни плодове на сбърканата ни действителност сте виЙ.....

Така е. търговците на дрога под покровителството на полицията продават в училищните дворове. Палете свещи да не ви дойде на главата.

От тревата се започва и след това се преминава на по силна друга, след това си напълно зависим от тия които ти продават дрогата. Къде са тия дето искат да озаконят канабиса ?? Те искат да провалят цяло поколение, леснодостъпно за всички тинейджери. След това да те е страх да ходиш по улицата, да му мислят бабите с пазарните чанти, лесна плячка за сръчните наркоманчета.

тревата лекува рак! ама биг фарма не иска да разбереш! затова ти го забраняват. ясно?

Мале мале и двамата сте толкова заблудени, че няма и на къде. Единия криво разбрал, че марихуаната лекувала рак, другия че те подтиквала към по-тежки наркотици. Първо, използва се за облекчаване на симптомите от химио, НЕ ЛЕКУВА рак невежа! Второ, много зависи от индивида, дали ще минеш на химия или не. Често, дори в повечето случаи, алкохола е по-големия виновник да скочиш на по-тежките наркотици, няма нищо общо с пушенето на трева. Грешното впечатление, че от марихуана се минава на тежки наркотици, може би е съпроводено от това, че много деца с крехка психика започват да пушат и се залъгват, че ако минат на по-тежко ефекта ще е 100 пъти по-уау и ще са много готени. А и това примесено с алкохол е ключа към по-тежките наркотици, алкохола просто премахва психологическата бариера и готово.

Знаеш ли, морфина също лекува рак. Не че тумора става по-малък, ама дори и да е голям се търпи. Морфина дори лекува и счупен крак. Не че зараства, но докато започне гангрената болката се търпи. Та така и с марихуаната...

ще осъзнаем че легализацията на наркотиците, или тук в частност тревата ще позволи нейната регулация, ще извади от бизнес дилърите и ще позволи на държавата да контролира продажбата и съответно ще е много по лесно да се контролира достъпа до нея, включае и от деца.

Да я бяха хвърлили на свинете преди година, нямаше пак да четем идиотщини. Всичко щеше да е в ред.

На свинете - търговците на дрога и покоровителите им от властта, а не жертвите на престъпната им дейност.

да си идиот - ставаш идиот. На мен дилъри на дрога не са ми давали насила, иначе, да, щеше да е добре да изпукат до седмица всички намесени.

Затова е крайно време да се легализира дрогата в духа на трансевропейските ценности и по примера на Холандия, Дания, Германия и Украйна. Последната дори лекува своите славни герои пострадали от жестоката руска агресия с марихуана и мет, като така им помага за бързото връщане на фронта. За ползата от наркотиците мога дълго да пиша, но най-важното, е че на бойното поле Великата украинска армия жъне победи благодарение на нови стимулиращи хапчета специално създадени за славните защитници на демокрацията и светлото бъдеще!

Коментари - Внучката на Виолета Донева пред съда: Дрогирам се от 13-годишна, убийството ми е черна мъгла | Днес.dir.bg

Внучката на Виолета Донева пред съда: Дрогирам се от 13-годишна, убийството ми е черна мъгла

19-годишната подсъдима прочете от тетрадка всичките си преживявания от началото на наркозависимостта си

Обратно в новината

Коментари - Внучката на Виолета Донева пред съда: Дрогирам се от 13-годишна, убийството ми е черна мъгла | Днес.dir.bg

Коментари

Ще си изтърпи наказанието, да се надяваме. Прави ми все пак впечатление колко много хора коментират, дрогата в този случай все едно дрогата е виновна за това което се е случило. Дрогата не е причина за този инцидент. Случилото се е посредством абсолщтната родителска абдикация на това младо момиче. Не може детето ти на 13 години да се дрогира и твоето решение е дая оставиш да живее на самотек с някакъв миж/момче. Не може да вдигнеш ръце, при първата проява на поведенчески проблем и да очаквашм че нещата ще се наредят от само себе си. Никой не оспорва нейната вина или пък тежеста на нейното престъпление, но да се абстрахираме от родителската отговорност в тази трагедия и да твърдим, че за всичко са виновни наркотиците е меко казано нелепо и несериозно.

_stankow

>>>Пред съда Ивет разказа, че е започнала с хапчета и трева, когато била на 13 Толкова за тревата. А някои искат да сме я легализирали. Даже тук някъде има весела статийка, как в Охайо онзи ден също я разрешили, пък ние, демек, изоставаме. Ама то така се почва. Какво се преживява - добре е описано. И как свършват два живота, две поколения - също е видно.

Защо до преди 35г.нямаше ,а сега има толкова хора който се дрогират?Не е ли от новите евроантлантически ценности?Колко шофиращи хора с дрога и алкохол?Това ли искаме?

Да не забравяме че публикуването на този разказ е одобрено от адвоката и

Тотал щета...

Истинска евроатлантичка - наркоманка, лесбийка и безчуствена към живота и страданието на другите, за да може само тя да е добре ! Това са техните ценности ... ако беше пораснала щеше да заема много висок пост в ЕС или поне в някое НПО - там точно такива ги събират !

разглезена до безобразие, вкарали са й в главата, че е много талантлива, а са я снимали по роднинска линия в тъпия филм на баща й, ходила на училище за даровити деца, само дето на труд не са я научили. Как майката на гаджето я е приела в дома си?!

Добре я е научил адвокатът. Психичният проблем ще се зачете и е много възможно да избегне тежка присъда. Или изобщо присъда. Но ми е много интересно - откъде има пари това момиче, за да си купува дрога?!? Това никак не е евтино. Къде са родителите?? Макар и разведени, те имат ангажименти към отглеждането и възпитанието на непълнолетната си дъщеря... Бог да прости Виолета Донева!

Абе специалистите по етнически въпроси що така си траят, ами не обсъждат особеностите на българския етнос?!

Няма бивш негър, комунист и наркоман, това е до живот, защото е ген и неизлечима психопатия.наивници са тези, които мислят, че има лечение.

Ей,, тва кат в някой финландски сериал ве хахахах

Аз лично съм пробвал като по- млад повечето видове дроги - без тези новите...И определено с алкохола имам най- лошите решения и най- безпаметните вечери. Не мога да си представя, че заради малко гъби , трева или кокаин , някой ще почне да убива!! Тази си е имала психично разстройство!

дрогииии благодарение на щатите стана така !

Да пази Господ но мозйк и е изпържев от дрогата...принудитерно настаняване в псих заведевие зруго няма ..какво

Моделът с дрогата идва от САЩ. Там е олемият бизнес с тези лайна. След като САЩ бяха изонение от Афганистан, производството на дрога в тази срана е спанала за одина и нещо с 80%!!! Оказва се, че САЩ са лъгали, че се борят срещу производителите на дрога там. Вместо това са осиурявалаи световна търговия. Авганисатн беше производител на 1/3 от световния хашиш! Бизнесът е бил развиван от САЩ с цялото покровителство на безнаказания престъпник рекетьор на целия свят.

Дрогата идва предимно от Латинска Америка, Афганистан , а се употребява от цял свят Стига измислени глупости!

От Ю.Амелика идва кокаина. и част от него. Дрога базирана на маковото семе и канабиса идваше от Афганистан!! Амеликанците са дизайнерите на LSD и яко са дрогирали войниците си за да могат да се бият във Виетнам. Техни са и опитите в Канада над болни с халюциногени... Въобще не си наясно за това как ЦРУ е ползвала Афганистан като развъдник на дрогата , банката на Ватикана като посредник пре който парите от дрога отиват за оръжие и субсидиране на черните им операции по света. Не всички пали минават през бюджета и сената..

И всичко това защото тоя бизнес е с протекции и всяко дете може да си купи дрога и да стане наркоман.

Както се вижда от няколкото вече медали от олимпиади по математика, физика и информатика НЕ всяко дете има мерак да купува дрога. Обаче, хората са тъпи точно като овцете. Една да започне, и другите сакън да не останат назад и те. Защото трябва да си като другарчетата. Да те харесват за да си част от компанията. Нарцистичността и противното в хлапетиите се издигна на висота в ерата на социалните мрежи. Отделно, бизнеса с дрога носи дивиденти и на сума ти контингент от дилъра пред училището до получаващите такса спокойствие.. Ако публично обесят или разстрелят десетина двайсе дилъра и няколко зависими извършили престъпление като тая, много бързо нещата ще се променят. Чалга поколението не остави особени нравствени норми на децата си, държавата е като надрусана гювендия, от телевизията "героите" пият, пушат и се друсат, келешите нямат грам идея и цел в живота и вечно им е "скучно".. Някой очаквал ли е друго развитие? И колко пъти сме.чели от времето на Вазов например да са се друсали хлапетиите? Още от 7-8 годишни са помагали в къщи и на нивата. А тогава също е имало маково семе и гъби! Има шанс все още, но трябва инициатива и политика. Тях ги няма!

Stanko

От това човек никога няма да стане.50 удара с нож.....Съжалявам но колкото и античовешко да звучи решението е или да се самоубие или да се лекува.ако е възможно изобщо.

Незная какво се случи в България в последните 30 години, но резултатът е ужасяващ! При соца доколкото зная това е било невъзможно заради липсата на хиляди дроги както в сега. Кошмар,и не пожелавам никому.

Дрога имаше за келешите на "другарите". Обикновените селски бекове пушеха повед и се друсаха с маково семе и гъби. Тогава те биеха и вкарваха в лагер ако не си наш човек за дреболия. Бе по-различно но не и много по-добро. Спомни си ТВУ-тата, и домовете за сираци. Маргарит и Маргарита е плахият напън да се представи за какво иде реч във филм. Пияници не липсваха също. Просто статистиката я нямаше. Но съм съгласен - дилъри плед училищата нямаше, синтетични дроги, треви и хачета като сега не..

имаше статистика, но не бе като сега!! Тук таме ако набараш някой омнопон, да си направиш отвара от маково семе, ако имаш обаче авганистанска луна, който не вирее добре тук. малко хора знаеха за конопа А и малко хора знаеха за някои свойства на някои лекаства и субстанции че имат стимулиращ ефект. По едновреме си правеха силни отвари от черен и грузински чай. Та недей да обясняваш колкозле е било!! Вярно ТВУ то си беше гадно средство но когато си гадина по душа трябва да ти намерят мястото където да се чустваш добре. Детския дом щото сега го няма ли?? Като професия родител да немислиш че дезата там се чустват добре??

Тя е за психиатрия не е за затвор.

И с какви лекарства ще я лекуваш в психиатрията? Тази е за специален лагер. Но в територията такива лагери са забранени по закон. Също както ще е забранен и инсулина освен от богопомазаните (около $1000 на месец).

Никога няма места за наркомани. Водил съм сина ми с полиция и не го приеха.

Къде е прокуратурата да се самосезира - откъде деца имат достъп до 5-16 вида дроги, бе?!?! ДОКОГА боклуци като оня дилър, дето отнесе с колата си две млади момичета на бул. Черни връх миналата година, ще са не само на свобода, ами под полицейски чадър??? Ако за каране след дрогиране отнемат автомобили, ченгета с дрога или подпомагащи дилъри следва да се убиват с камъни!

Демокрация бе чадо. Свобода и права.

Черна-бяла, аз бих те осъдил на абсолютно същото умъртвяване. Взимала си била наркотици. Да не би аз да съм те карал - сама си решила - сама ще отговаряш за всичко. Пиянството и дрогирането не са оправдания, а утежняващи вината обстоятелства. Какво ще стане от теб, та да те пожалят - деца ли ще възпитаваш, работа ли ще вършиши или изкуство ще създаваш. Ти си вредна твар и трябва да бъдеш унищожена!

Като проимаш внуче, дедо, пак ше те питам. Дотогава си трай.

Само дето не е така. По някаква случайност например никотина (и както се оказа алкалоидите) не могат да ме притрастят изобщо. Вероятно генетично. Но покрай изследванията, който ми правиха да видят защо, видях какво ли не. Това не е по желание и не е волево. Веднъж поеме ли определени субстанции, разрушаването на рецепторите е необратимо.

Жалко тесногръдо същество си. Или си живял в пещера, или си мега , ама мега задръстен селяндур

Нещо не те кефи коментара ли? Я кажи с какво тая дрисла ще стане почетен член на обществото? С какво повечето като нея ще се променят!?! С нищо! Ще я храниш, поиш в затвора като безбройните цигани съдени за убийство, и като и когато излезе щяла да има бъдеще...Ти вярваш ли си въобще?

От немане какво да прави и англосаксонски дебилизми по филмите в стил "Мама не ме обича а тати много работи" са й "обяснили" как трябва да се чувства и да се дрогира. Така е което е нямоло кой да е прати на полето да копа. Да видим дали след това е щяла да се друса

Децата никога не са виновни за нищо, защо всички сте съдници на дете? Къде са родителите в този случай? На тях кой ще търси отговорност? Не забравяйте, че вие също имате деца и не сте застраховани от нищо.

С две деца и куп прочетени научни публикации мога да ти кажа че зависи от характер (с това си роден), среда и родители. Ако първото е много силно, последното нищо не може да направи а дори и да може ще е временно и ще зависи от средата в бъдеще когато родителите ги няма.

Ако си направиш още две ще престанеш да четеш книги за наркоманските общества,

И освободи света от себе си - човешки отпадък

А сега,като задържана дрога откъде.Доставят ли и я?

На въжето публично и по телевизията! Само на черна мъгла ще стане

Във Варна всички Лафки на Прасето Пеевски бяха до спирки на училища. В лафките се продаваха цигари и алкохол. На Лафките вечно им бяха отворени вратите така, че човек не може да мине по тротоара. Когато дойде автобус не може да застане на джоба на спирката или на бус лентата защото на тротоара е Лафката, а учениците на платното. Това на Запад знаете ли кога ще се случи никога.

Това е бъдещето на запада. Два бустера, три успокоинтелни и един прозак за добавка. Ти да не си мислиш че това е от миналото?

В Русия на изток има няколко пъти повече наркомани от САЩ.

Я дай статистика да прочетем? Пишеш се , че имаш и научни публикации. Та я се осведоми кои са Текла фамилията дъ.жаща фрма за лекарства и за какъв скандал с опиати е замесена в САЩ и това е само тя! Да не говорим за дрогата давана на войниците им започнато още от виетнам. Сега моля, дай статистика колко са наркоманите в Русия и САЩ, както и бездомниците и тези със липса на достъп до здравни грижи. Да сравним...

Всичко дето ни говореха за капитализма взе, че излезе вярно...

За съжаление, излезе невярно това, което ни говореха за нашия социализъм. Скандинавския го оставям настрана.

обаче е яка мацка

Не ти трябва такава...

супер яка, найш как върти ножа...

При бай Тошо нямаше наркомани и третополови. Народът бе здрав и се плодеше силно. Населението българско стигна 10 млн. Сега се презполови и изроди.

Имаше наркомани. Деца на висшата номенклатура. Другите нямаха достъп до наркотични вещества. Беше скрито-покрито, както всичко тогава.

А сега са хиляди пъти в повече.

Боклук! Защо живее, да мърси въздуха!

Дано го прочетат младите, да видят до какво води. Дано се стреснат.

евроценности.... демокрация.... секи е свободен

Тази е отявлен боклук! Отявлен деградант! Отявлен човешки отпадък! А най- лошото е, че почти всички млади момичета са като нея! Е ха да ни е честита демонокрацията!

Това не е вярно. Повечето деца,и момичета, и момчета, са свестни

Да, повечето деца не се дрогират, а само процент от тях.

да момичетата бе тъпчо, а до децата. И до родителите.

Наркотици, опиати, хазарт, проституция, трети пол ... Всичко това дойде в България с т.н. демокрация. При бай Тодор нямаше такива работи

Добре, дядо Коце К.

Не е вярно При бай ти Тошо лично мой съученик/19 годишен и моя съседка на подобно възраст бяха наркомани. А колко други......................... Но всичко се пазеше в тайна защото няма нищо лошо при комунизма. И престъпленията се пазеха в тайна от МВР.

И сега обективният и безпристрастен български съд ще я освободи, понеже до сега не е имала друго престъпление и е с чито съдебно минало. ОТ ТОЗИ ПАРЦАЛ НИЩО НЕ СТАВА, ТАКА ЧЕ ДА Я ПРИСПЯТ С АЗОТ, КАКТО ПРАВЯТ В САЩ !!!!

Нищо особено! Едно обикновено момиче от ПРОБЛЕМНО СЕМЕЙСТВО! Не работи и не учи. Разюздан полов живот още от дете. Смисълът на живота й е дрогата - ЗАЩОТО Е ИМАЛО КОЙ да й я плаща! И един ден удря дъното! От там вече няма измъкване.....

Само да питам - от къде пари за такова количество всякакви наркотици , както се описва в изявлението?

Много хубав въпрос

и как тази дрога достига до деца на 13 г, които ходят на училище

Много тъжно...

Usbubudete ga - dosta ozhasni momenti e imala tas Lady !

При бай Тошко нямаше такива работи. Всички учеха, работеха, създаваха семейства ... Нямаше дрога. Мъжете служеха в армията и ставаха мъже. Жените раждаха и ставаха жени. С демокрацията всичко се сбърка и затова сега сме така.

.

Ти пък на каква дрога си ?

при бай тошо нямаше права на човека, имаше страх до наказания, работещ съд за масовия българин и дисциплина. сега сме оставени да се оправяме сами, но българинът от демокрация не разбира, просто му е такъв манталитета. ако не го респектираш, той дивее като варварин

Не Ви е ясно какво беше едно време!

Имало е време,когато е можело да се помогне на това момиче, но..... Сега е късно, тя отдавна е деградирало същество, а след това клане на баба си.... Тя отдавна е и полудяла от дрогата. Даже и въдворяване в психото не е решение, тъй като то никога не е доживотно. След някоя година, някой доктор ще реши че вече не е опасна и ще я пуснат. Тъй че не виждам решение

Това е резултат от пълното нехайство на държавата за псичното здраве на българите. Пълно е с хора , на които им хлопа нещо , но няма кой да им помогне. Няма превенция , няма модерни лечебни заведения , в които да лекуват тези изгубени души... Всичко в тази сфера е на самотек. После защо се случват подобни неща. Къде е държавата толкова години. Хора рабитещи в сферата на психичнити здраве многократно алармират за това, че положението в сектора е трагедия. Два загубени живота, на една чудесна актриса и на едно младо момиче ...

Хайде стига глупости-държавата, та държавата. Вярно, че я няма никаква, но в тоя случай е най важно семейството. То къде е било , докато тя е била дете?

Това е дете на пост-тоталитарно псевдодемократипно общество. България е по-близо до Русия, отколкото Европа

Има ли демократични общества ? Или всички са псевдодемократични, като в САЩ и ЕС. А в България са още по-псевдодемократични

Какво ти разбира чутурата от САЩ и демокрация. Балкански субек недоучен, тесногръд но с гооолямо мнение за себе си.

Това, че на теб желанието зя осведомяване и умението да.четеш книги не ти е силна страна, не е нужно да го оповестяваш на всеуслушание!!! Примери бол, за който моге да търси. Като за начало, върви в немски офис и разкажи виц за евреи!

В затвора ще и се изчисти мъглата и ще има време да осъзнае какво е сторила.

В затворите се намират точно толкова наркотици, колкото и извън затворите:) Е, може да не са дизайнерски , но ..все пак затвор е!

Господ да пази децата ни, вярвам, че всеки нормален родител прави каквото може, за да предотврати подобни неща, но .... Жалко за цялата безумна ситуация. Два изгубени живота :(

Това е дете на свободата и демокрацията, която с нетърпение чакахме да ни блъсне кат' товарен влак. Чалганизация, циганизация, наркотици и опростачване на един цял народ. На практика по-лесно имаш достъп до наркотици, от колкото до образоване. България, държавата на абсурдите, е най-голямата клоака на еврогейският съюз.... Хамериканска територия #404.... Е те това е свобода и демокрация по Хамерикански.... И няма светлина в тунела и няма и да има, тъй като и тунел няма, щото и него откраднаха. Пълен мрак..... Изчезвайте от таз' територия мили деца, щото след максимум две-три десетилетия, тук основното населене ще се състои от няколко племена орки.

на 80 ли си? в целия сват е същото. в българия всъщност това е доста рядко срещано. ама ти си от поколението кото е било младо по време на соцъализъма, и си мисли че след него точно в българия и точно на теб ти се случват някакви специално планирани ложи неща, специално заради теб направени, на теб да ти е лошо. ама не...

Всъщност IQ-то ти, явно е по-ниско от на Модерният Ляв Цървул. А само за справка, неговото е едноцифрено число. Нещастни плодове на сбърканата ни действителност сте виЙ.....

Така е. търговците на дрога под покровителството на полицията продават в училищните дворове. Палете свещи да не ви дойде на главата.

От тревата се започва и след това се преминава на по силна друга, след това си напълно зависим от тия които ти продават дрогата. Къде са тия дето искат да озаконят канабиса ?? Те искат да провалят цяло поколение, леснодостъпно за всички тинейджери. След това да те е страх да ходиш по улицата, да му мислят бабите с пазарните чанти, лесна плячка за сръчните наркоманчета.

тревата лекува рак! ама биг фарма не иска да разбереш! затова ти го забраняват. ясно?

Мале мале и двамата сте толкова заблудени, че няма и на къде. Единия криво разбрал, че марихуаната лекувала рак, другия че те подтиквала към по-тежки наркотици. Първо, използва се за облекчаване на симптомите от химио, НЕ ЛЕКУВА рак невежа! Второ, много зависи от индивида, дали ще минеш на химия или не. Често, дори в повечето случаи, алкохола е по-големия виновник да скочиш на по-тежките наркотици, няма нищо общо с пушенето на трева. Грешното впечатление, че от марихуана се минава на тежки наркотици, може би е съпроводено от това, че много деца с крехка психика започват да пушат и се залъгват, че ако минат на по-тежко ефекта ще е 100 пъти по-уау и ще са много готени. А и това примесено с алкохол е ключа към по-тежките наркотици, алкохола просто премахва психологическата бариера и готово.

Знаеш ли, морфина също лекува рак. Не че тумора става по-малък, ама дори и да е голям се търпи. Морфина дори лекува и счупен крак. Не че зараства, но докато започне гангрената болката се търпи. Та така и с марихуаната...