ВМРО скочи срещу етносите в преброяването

ВМРО поиска от Националния статистически институт да премахне от графа етноси в антатата на пробното преброяване думите "българомохамедани", „македонци" и „гагаузи".

Обратно в новината

Коментари - ВМРО скочи срещу етносите в преброяването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Атака къде е. В случая ВМРО е с най-адекватна позиция. Крайно време е да се изчистят тези етнически недоразумения. Не разбирам какви идиоти са взели на работа да измислят анкетни карти, след като не могат да направят разлика между етнос и религия. Защо да не процедираме по въпроса както нашите съседи Турция и Гърция. При тях, след като имаш гръцки паспорт си грък. И след като имаш турски паспорт си турчин. И други няма.

Тези анкетни карти не са нито гаф, нито грешка. Това е поредният обмислен и хитър ход за подмяна на титулният етнос на територията България. Колкото повече възмутени хора откажат да се броят, толкова повече глоби в хазната, толкова по-малко българи в страната. Колкото повече различни от българи, толкова по-добре. Тове едно деално изпълнение на НСИ на 20-годишната правителствена линия на управление.

До "поредната крачка"! Приятел , Кажи направо- Това правителство се управлява от Отворено общество на Сорос, който много обича да създава изкуствени нови етноси и по този начин да ражда между етнически конфликти. Особено тази негова политика( която е официална външна политика на САЩ) е насочена към Балканите, там етническата картина е най0шарена и най-слаба в Европа, плюс че там действа един голям геополитически фактор Турция, която има политика да насажда исляма и от там да сменя цивилизационната основа и етническото самосъзнание в турско.Народите на Балканите са с най ниско развита демокрация от друга Европа, поне със 100 години са изостанали от нея. Плюс това Сорос владее обществените науки на България, цялата преса и не позволява българската интелигенция да научи са развитата демокрация на западноевропейците. До господата псевдопатриоти от ВМРО. В последните години има един голям проблем, който ще погуби България. Турция насажда исляма сред нашите цигани и по този начин ги турцизира. За това са най- активни ДПС провеждаща директно тази политика на Турция в България. В последно време 300 000 цигани са се самоопределели в турци и не искат да учат български, нито да получават българска образование, напълно дезинтегрирани са от българската народност и общност. Това драги патриоти не ви ли интересува, ами ако след това преброяване накрая се окаже че етнос турци са с половим милион повече, какво ще правите? За това, че не забелязвате и този проблем, ние ви наричаме псевдопартиоти! Идея за България- алтернатива на статуквото.

Вие, знаменосците на "развитата демокрация на западноевропейците" имате ли конкретно предложение?

Разбира се, че имаме и сме го казали ясно в сайта ни! Въпрос е на капацитет на мозъчно съдържание да го разбереш! Притегли си го първо, допълни го, прелей от вън още, преди дапрочетеш нашите решения!

Точно тази "развита западно европейска демокрация" ни налага правила, норми и забрани да подържаме популацията на циганското население в приемливи граници. А има много такива начини това да се направи. Благодарение на техните "грижи" сега те са един етнос, който само потребява, а с нищо не допринася за по-доброто си положение. И затова в скоро време България ще се превърне в циганска държава, с население което чака на все по-намаляващото българско малцинство да ги храни и отглежда. Е, това е вашата прословута "развита европейска демокрация". За сега се справят защото все още са им малко техните "цигани" и все още успяват да ги нахранят. По този въпрос трябва по-твърда и далновидна политика, а не лигавщини....

СГ, прочети нашите решения преди да говориш наизуст и тенденциозно, за да се убедиш, че те са решения само в национален интерес. Развитата европейска демокрация решава подобни въпроси само в национален интерес. Цитираните от теб решения нямат нищо общо с европейската развита демокрация, а с определени сили за подриване на Европа и ЕС като татко Сорос и американците и създаване от Балканите във Вечния барутен погреб на Европа и света.Идея за България -алтернатива на статуквото

СГ.А ти какво предлагаш бе нещастник, дето не знаеш света на 10-км на запад от Калотино? Да ги изселваме в Индия или в Турция? Да ви имах самочувствието- тъпанар!

Ха-ха, явно и ИБ разчитат да купят циганите с по една бира. То друг електорат едва ли ще имат, защото всеки който ги чуе дори веднъж, вижда какви головодници са. Интересното е обаче как дофтурчето и с-ие ще спастрят парички, след като са на социални помощи. Явно ще помагат тези дето им дърпат конците.

Има македонци и гагаузи, а нема етнос "шоп". И язе каков да се пишем? Нема таквие работи! Без менека! Да се брОат у парламенто!

Да-затова говорим(въпреки подигравателния ти тон),че Мохамед си е човек и мюсулманите го славят,но НЕ вярват в него.А че Аллах си е Господ е така и че в корана има доста от Библията също е вярно,но не за това е спора с Маргито.

Ако не премахнат тези недоразумения, апелирам преброяването да се бойкотира. Трябва да сме малоумни, за да участваме в такава гавра.

Хайде който се чувства Турчин да пуска молба към Турция за здравно осигуряване и пенсия! На нас едни цигани ни стигат!

Айде, на другото преброяване всеки гражданин с индивидуален етнос: иванянин, петърски, българо-георгианин, ангелазин, ахмедиец...

прави са!

Браво на ВМРО. Абе как ни пробват само. Роми ? Какви роми покажете ми къде в европа се наричат роми?Tzigane,Gipsy?Никъде не е като при нас . А вие се чудите за тези нови етноси. Продадохме си дупетата... А ми предлагам да няма българи а да ни наричат среднобалканци. Очаквам още глупости от разни типове дето ни пробват дали сме толкова смотани , както им изглеждаме. АМи да ви светна в Германия също се правят грешки срещу нас. Знаете ли че там измислил да имат помашки език като вид език за изучаване? Е определено някой работи срещу нас. НО кой?

СРЕЩУ НАС РАБОТЯТ НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ, КОИТО НИЕ САМИ СИ ИЗБИРАМЕ ДА ни УПРАВЛЯВАТ, а не извънземни от Германия! Питам те, защо германците няма да позволят на никой друг от вън подобна гавра с немския етнос или немския език? Идея за България-алтернатива на статуквото

Аз съм българо- прабългарин :D

Кой реши да попълваме тези глупости? Няма такива етноси "българомохамедани" и македонци". Гагаузи" може да влязат в графа "други", защото процентът им е малък. Или да направят формулярите правилно, или аз няма да се преброя и ще откажа да плащам глобата. Демократични промени, либерална политика - имам правото да не участвам в тази подигравка.

да брат. прав си. това с македонците е уникален гаф. за гагаузи незнам някой извън варненско дали е чувал нещо. как може някакви, които имат претенции че били "учени" да вкарат толкова тъп автогол на нацията?

евала на armani-to! за преброяванията в албания, гърция, македония и като цяло в европейския съюз да има графа българи,подкрепям ВМРО! така ще се види декларираните от страните етноси при влизането в сьюза съвпадат ли с преброените.

А как мислите не е ли съгласувано с Б.Борисов? Нима е възможно това! Или с Ц.Цачева!? На кого е подчинен ЦСУ по Конституция?

Че какво толкова, тук при преброяването има графи за 14 народности включително българска. Въпреки, че българите сме около 2 000 имаме статут на малцинство с всичките права на такова!

За този голям гаф, шефката на НСИ незабавно да си подаде оставката!Бойко къде дреме?Аз съм българо-кришнар.Искам графа и за мен.

боикот на преброяването!стига вече сме свирили по свирката на всеки кретен! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В БЪЛГАРИЯ ТУРЦИ НЯМА, А ПОМАЦИ КОИТО СЕ ТУРЧЕЯТ! ДА, МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ БЪЛГАРИ - МОХАМЕДАНИ, КАКТО И БЪЛГАРИ - ХРИСТИЯНИ! ЕДНИТЕ ВЯРВАТ В МОХАМЕД, ДРУГИТЕ В ХРИСТОС!

Ех т'ва Марги-вземи и прочети най-накрая-мюсулманите вярват в АЛЛАХ,не в Мохамед.

НО СА БЪЛГАРИ...БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА РЕЛИГИЯТА....ТЕ СА БЪЛГАРИ...И ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПОВТАРЯ...ПОСТОЯННО

спрете това преброяване предатели , след като не знаете как да го направите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ !!! Кой го измисли този етнос? Искаме име! Що за малоумие? Как е възможно държавна институция да произвежда подобни меко казано грешки? СРАМНО, господа. Македонци, тракийци, мизийци, гагаузи, власи, шопи, каракачани, турлаци ... имат ли съставителите поне средно образование? Добре е да им се зададе въпроса има ли разлика между топоним и етнос, и ако да, каква? За религия също. Нечувана тъпотия! Да не забравя - да разделят ромите на кошничари, копанари, джуревци, калайджии и т.н. Българомохамеданите задължително да се разделят на сунити, шиити и суфити! А най-добре съставителте да си потърсят друга работа, и то такава която не е свързана с умствени усилия...

Съгласен съм с теб!

A аз съм българо-католик, познавам и някои българо-съботяни, както и мноооого българо-атеисти

Аз съм българо-славянин.

Нова игра на обединената партийна олигархия от БСП, СДС, ДПС, ГЕРБ( НДСВ) и слугата има АТАКА, да започват такива игри с етносите, за да намират работа на псевдонационалистите от ВМРО, които ги обслужват слугинажно. Какво е накарало НСИ да направи подобна етническа картина в своето ново преброяване, след като в нея няма здрава мисъл и е против правилата на ЕК и против националните интереси на Блъгария? Това е чисто политическа поръчка за НСИ, спусната отгоре , с една цел- (1) Някоя фирма на управляващ, чрез нова корупционна схема -настоящата обществена поръчка- преброяването, да изсмуче няколко милиона от парите на данъкоплатците за своя джоб.(2) Ръководството на НСИ е сменено или натиснато да изпълнява политическата поръчка (3) Цели се да се разбуни обществвото със старите етнически игри и да се отнесе вниманието му в глуха линия от проблемите на сегашна криза в държавността и икономиката на България, предизвикана от крадливото и некадърно управление на държавата( цели 20 години) и да не се каже на обществото истината за сегашната криза. Същото е играта с двамата цигани Юзерови. Съдебната система изпълняваща политическа поръчка за 24 часа осъди циганите- братя, без те да са се провинили с него, понеже дори не са направили опити да регистрират партия, а в същото време политизираната ни съдебна система забравя да ликвидира партията на етническа основа- ДПС, която създава огромно напрежение в обществото вече цели 20 години . Същата игра е с Доганя, когото съдят за 1,5 милион взет хонорар, като се знае че няма закон по който да го осъдят. А единствения закон да конфликт на интереси, по който се съди Доган и могат да се осъдят държавниците крадци в 20 години преход и пайдушко крадене, е направен нарочно с максимална наказание 3000 лева да не работи и е приет такъв миналата година от БСП с поддръжката на всички останали партии в НС , а ГЕРБ който не направи нищо да го промени, показа че е издание на предишните, прилича си с тях и по сурЯтя. Срам и позор другари и другарки ,да ставате толкова плиткоумни и да се хващате на тези фалшиви игри на обединената партийна олигархия! Идея за България- алтернатива на статуквото

Мдаа, имат си цели хората и то няколко, но ти не си успял да налучкаш нито една. Няма да ти отварям очите, защото плагиатстваш и още утре ща извадиш думите ми като анализ на клубчето ИБ.

Най добре е по големината на етносите-Цигани,Турци и Други

Физиономията на доцент Мариана Коцева, дава отговор на много въпроси във връзка с дейността на НСИ.

За първи път чувам, че майчиният език може да бъде Африкански. Жалко, че в официален документ има такама фрапираща неграмотност !!! Ако майчиният език се определяше на териториален принцип, то защо да има само африкански а не европейски, азиатски, американски, ескимоски, шопски, бански ?

ТЕЯ АМАТЬОРИ КАК МОЖЕ ДА СЛОЖАТ ТАКИВА ПРОСОТИЙ КАТО "БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИ" АЗ ТОГАВА СЪМ "БЪЛГАРОПРАВОСЛАВЕН" ИЛИ ПЪК "БУРГАЗЛИОБЪЛГАРИН" ИДИОТИ СПРЕТЕ ПРЕБРОЯВАНЕТО КАТО НЕ ЗНАЕТЕ КАК СЕ ПРАВИ

Не са аматьори, душка, а гадни тарикати, българофоби, подлоги, педераси, глобалисти, сатанисти и т.н., които много добре знаят, какво правят.

Не може да е истина, оставка за етзи грешки, сега и веднага! Имайте малко достойнство!

Абсолютно са прави ВМРО - какви "македонски", "гагаузки" и "българомохамедански" етноси - тоива е ГРУБА антинаучна и антибългарска и крайно опасна постановка на въпроса. Всеки който се чувства нещо друго от българин, ром (циганин), турчин, арменец, евреин (които са реално съществуващите, традиционни етноси в България) - може да го уточни в графа "други". А не наготово да се "предлагат" измислени от пропагандата на съседите, или подсказани от някой отвън, изсмукани от пръстите, псевдо-"етноси"! Този саморазрушителен антибългарски идиотизъм трябва трябва МОМЕНТАЛНО да се поправи. НЕЗАБАВНО!!!

Ами даже са малко тези етнически групи.Знаем че тук идват около 68-70 най различни племена от междуВолжка България и поне на по големите трябва да е вписан майчния език-Бургуси,Смоляни а по късно и печенеги-сегашните шопи-така че поне 75-76 етноса требе да ги има

Къде е онова добро английско старо време. Сега, в слободията на либералната демокрация, се развива синдромът на "Содом и Гомор". Дали маите са ще по-добри от МЕНЕ в създаването на закони? Тяхното - на маите "безвремието", ще ли има някога край?

Бойко Борисов още ли не е уволнил дисциплинарно шефа на НСИ ! Пак чуждите служби ни правят на ГЛУПАЦИ !