17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българските "стоки" са главно от хранителната и козметична индустрия и са отровни. Няма да купуваме докато не се наложат стандарти и производството на долнокачествена, отровна продукция не се криминализира.

Берьозка.Това е магазина.От всички мошеници,нашите са номер едно.Пърдухала не казва откъде пазари.

Къде има БГ стоки? Празнувахме 1 Май,къде са ни фабриките и заводите?

Винаги съм предпочитала българските стоки, но възниква въпросът доколко са добросъвестни родните производители. През годините съмненията във връзка с качествата на продукцията им растат, недоверието на потребителите също. Държавата да влезе в ролята си на контролен орган и да гарантира, че дребни души за дребни пари няма да изтровят народа. Тогава всички българи ще предпочетат да стимулират с потреблението си българската икономика.

Кое българско да подкрепим бе, Каракачанов, като родните производители са същите шмекери като онези, срещу които сега се сетихте да нададете вой?! Имам близка приятелка, собственик на магазин за млечни продукти - всичките български! Та от целия асортимент тя ми е казала: ядеш ТОВА сирене и ТОЗИ кашкава , пиеш ТОВА мляко и купуваш ТОВА масло! Та от целия асортимент на магазина, аз пазаря една две марки - и това е от години! Така е и в другите браншове - месари, сладкари, хлебари! Да, това са нашите пари и те отиват за здравеопазване - хммм, за сигурност - още по хмммм, отиват и за вас, управниците, безбройните комисии, агенции и институции, които трябва да ни гарантират да няма хммм! Ама има!!!

Чудя се това глупост ли е или манипулация. Българските ментета са много по-кофти от европейските ментета.

Когато си купуваме български хр. продукти. Хляб -почти не се произвежда типово брашно, но се продава боядисан типов хляб. Ръж у нас почти не се сее, но магазините са пълни с ръжен хляб. От набухватели франзелите от 500-600 грама сигурно са по големи като обе от предишните от ! кг. Мляко- прясното въобще няма вкус на мляко, а и трае на стайна температура с дни. Кисело мляко-пълно с нишесте за сгъстяване и сухо мляко. Сирене един дявол знае какво от тези неща съдържа- сухо мляко, суроватка, нишесте, креда и всички млечни продукти са с огромно количество палмитинова мазнина. Месо - позволяват си да го тумблират и шприцоват с вода, фосфати, емулгатори, та дори и с фибри. Особено вредни са пилешките замразени продукти, размазани с нарушена струтура пилешки гърди, шприцовани бутчета и крила ( те дори и вкус на месо нямат). Колбаси- пълни спрат (машинно обезкостено месо, изстискано от смлените кости), соев гранулат, соев протеин, фибри( 1кг фибри поглъща 5 килограма вода ), кожи- пилешки и свински, емулгатори, сгъстители, нишесте, суроватъчно сухо мляко, фосфати, нитрити и нитрати, киселинни регулатори и каквото оче се сетите стига да поглъща вода и да тежи! Зеленчуците си ги знаем- 5-10 пъти нитрати над нормата, лош сортов състав с голяма трайност и вкус на намокрена тоалетна хартия. За остатъците от препарати против болести и вредители да не говорим! ТОВА ли ни предлагате да консумираме на безбожни цени Дами и господа от ВМРО. Може би вече сте преминали на специално снабдяване както преди години, когато всичко за УПРАВЛЯВАЩИТЕ от БКП се произвеждаше на специални площи, градини и в предприятията от специално подбрани продукти и забележете ХОРА, но да не са цигани! Вида и количеството на храните пристигаше със секретна поща със специален куриер. Е, аз предпочитам в такъв случай качествени вносни продукти, па макар и с по различен количествен състав! продукти

И какви точно качествени вносни продукти ядеш? Щото аз съм купувал свинско месо, внос от Дания, което и след часове топлинна обработка си остана като гума. Да, ама в Дания има 20 милиона прасета и трябва да ги изядат балъци като нас. В България може да се произведе почти всичко и то със супер качество, но еврогейзерите никога няма да допуснат това да стане.

Става въпрос за качествени вносни продукти с променен количествен състав !

Купи си АЧП-6Р. Много се търси в Манхатън. Автоматичен ЧУШКОПЕК -роторен за 6 чушки камби. Изхвърля люспите направо през терасата. Като работи на 94 етаж люспите падат в Атлантика. Една беше залепнала на окото на Стауята на свободата, затова напоследък недовижда.

К'во българско да си купя ? – телевизор, камера или някаква подобна електроника... Ама то и вибраторите са китайски.... Единствено нещо за ядене произведено в България с незнайно какви продукти...

Е то да купиш, ама като точно българските са с най-занижен контрол и пълни с палмови мазнини... Къде е киро на кирия? Нали "Активни потребители" правят периодично тестове на масло, сирена, кашкавал, хляб, мляко...едно 60-70% от фирмите дори обявяват грешна информация на етикетите. Искаме държавата да направи каталог на фирмите производителки, такива които държат качество и са коректни и другите, на които са наложили глоби, вследствие на нарушения. За какво плашат хората данъци и заплати на тия хрантутници от всякакви агенции за контрол на храните?! Имаме право на информиран избор и това е най-нормалният и естествен начин да отпаднат нелоялните фирми от пазара.

За какво плащат хората данъци, да хрантутят разни чиновници? Заплатите сигурно са им малки. Затварят си очите, ушите и устата и вземат допълнително. А ние се храним с боклуци. Демокрация.

друго си е 3 години да пиеш радиоактивно мляко като цяла европа внася от целия свят. Друго си е да хапваш радиоактивни гъби когато дори в момента има забрана за бране на гъби в някои германски провинции където се е изливал радиоактивния дъжд на гръмналия съвеЦки АЕЦ. Тогава управляващите бяха добри и си боготвореше - дума не ти казаха. Марширувахме уверено точно на днешната дата под дъжда. А сега хвърляме вината другаде за това че има най-много онкоболни в България... ех... глупаво дете.

Да купуваме третокачествени стоки без стандарти, за да преборим второкачествените. Мноооооого умно.

То пък щото българските продукти в големите вериги са много стока ! Откакто в София се появиха фирмени магазини на малки мандри - повече не съм си купувал от разните големи производители в търговските вериги ! Истината е в малкия производител или в разните фейсбук групи където се предлагат истински домашни неща , а не разни химии от монополистите в хранителната промишленост !

бе стига с тия мандри и пръжки бе!!! номенклатурата на стоките които ползваме, от карфицата, та до самолета, са няколко милиона!! и нито една българска!!

Това няма как да се случи ! Има нещо които няма как да не си купиш и да не са произведени от големи производители !

Хайде спрете вноса на боклучиви суровини и материали изгответе квоти за внос, така как-то ЕС и тогава давайте предложения! За Толкова години отворихте БГ пазара за внос, на хиляди продути наложихте забра за износ, унищожихте производството, както промишленото, така и на принципа на семейно производство! Какво предложение давате сега, недоумявам

Купувам сирене "Маджаров" от най-скъпото. Направо се разпадна. Викам на жените - я направете една баница, то само за туй става. Пари съм дал все пак. Какво "Българско". Та ние даже не сме Държава.

Лъжеш, стисльо! Ти никога не купуваш от най-скъпото. Най-много идваха да купиш.

Gugnelid

И аз купувам от това сирене и нямам никакви оплаквания. На теб са ти пробутали някакво го*но, а не е това, което пишеш. Или просто лъжеш!

Направо да си пуснем кока кола менте и да си я пием нея. До кога ще се опитвате да ни пробиване български боклуци с патриотични лозунги?

Kaji kolko kravefermi i svinefermi mame, I posle shte govorim

Върнете БДС! Ако разрешат от ЕС...

И що трябва някой да ни разрешрава? Щото сме колония от безмозъчни и не можем да вземаме решения за себе си? Тоя ЕС си го заври отзад!

Хубава мисъл! И правилна! И на мен много ми се иска да купувам български зеленчуци, защото знам, че са далеч по качествени от това,което се внася от вън. За съжаление не са ми по джоба. Особено ранните зеленчуци. Със сигурност заслужават цената си; по това никой не спори. Всичко е въпрос на възможности. Същото е и с месата. Ако трябва да сме обективни, трябва да кажем, че качеството на редица български стоки превъзхожда вносните им аналози. Това разбира се е чудесно, НО ИМА ЕДНА ПОДРОБНОСТ. АКО ИСКАМЕ ДА ИМАМЕ ВИСОК СТАНДАРТ, ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНИ ПРОИЗВОДСТВА,НЕЩО, КОЕТО В МОМЕНТА ЛИПСВА В БЪЛГАРИЯ. С ТАКАВА СТРУКТУРА НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА КАКВАТО Е В МОМЕНТА, ДАЛЕЧ НЯМА ДА СТИГНЕМ!

То при този двоен стандарт за храните, като дори и по-ниското качество което е предназначено за Източна Европа , е по-качествено от българските - защо да се тровя с химията на българските олигарси !? Има си малки частни производители и си купувам от тях млечни продукти , защо да пълня гушата на Зоров и компания !? Месарницата срещу нас си правят техни месни специалитети - какво да се тъпча с рога, кръв,кожа и копита от разни уж известни български марки !? Да, на българското ! Не, на разни бивши номенклатурници от партията столетница - станали "бизнесмени " като изкупили на безценица хлебозаводи и предприятията на "Родопа" и "Сердика" !!!

В магазините се продават български хубави продукти - и сирене, и масло, и мляко.... А пък има малки магазинчета, които продават собствено производство - месо, колбаси, мед, млечни продукти. И те не са от вчера - вече си имат клиенти, които си купуват от тях. Аз лично тези неща не ги купувам от големите вериги, само препарати и домашни потреби, без това което се яде.

патриотите - важно е качеството и цената. Насила хубост не става.

Аз търся български шоколад Линдт но все не намирам.

Защото не е български, а белгийски....

Затова шкембе войводите дрънкат глупости. Няма и български сирена Ементал, Едамер, Чедър, и т.н. А те са различни от нашето жълто сирене, наречено кашкавал.

Дедо знае какъв е, просто се бъзика.

От санкциите срещу руснаците, се получи - всяко зло , за добро! Стабилизираха си селското стопанство, увеличиха си производството и дори зареждат със собствени стоки американските бургери. Ако се дотират фермите, ще има български производители, но трябва да се увеличи и изкупната цена, защото хубавото се изнася навън.

почина „направи си сам - от дърво салам“.

То пък едно селско стопанство е нашето.... думи нямам! Дини присаждани на тикви, та да са огромни, домати накисвани в разтвор от амониева селитра, за да червенят за часове. Отрова, ГМО и цени на мах. Алчни и тъпи селяци, тровят народа за бързи печалби. Истинско е само ако произведеш нещо за себе си.

За стоки от първа необходимост - става, за самальоти - проблем, ама не наш проблем. Ние си се возим в НАШИ маршрутки, ооопс - пак чужда марка.

Га беше дефлацията тогава си трябваше, но сега не съм сигурен. Първо моля дамите от ВМРО да ми предложат нещо от нивото на Айфон и Мак или поне Сони, Тошиба или Дел. После моля направете едно баварче или Мустанг. Аз и на Нисан и "Цедес" се навивам, но от родно качество нещо не съм се задоволил. Ако и това не можете да знаете, че само с кучешка радост и лютеница с черни люспи номерата ви не вървят. От тях избягаха 2 млн души. Те избягаха от БКП, но и вие сте част от същия този октопод. Освен това не е ли по- добре най- напред ВМРО първо да кажат какво българско по- точно да купуваме? За туристическия български продукт вече се вижда, че като засерете Синеморец в Гърция и Хърватска нищо не са оклепали и там се мести купона. Щото само с български знамена минаваха само манифастациите и мачовете. Манифестации няма, а на мачове нещо няма кой да ходи, че националния отбор нещо се е вглъбил в тежко тестостеронно мислене и на терена не вижда чуждата врата.

вървеше един лаф: Всичко родно е негодно.

Вива Дед, Да живеее умрелият! Браво бе. Сега купувайте български стоки произведени в заводите на Концерна Желев-Костов-Крадицаров -стожери на родното произвоство. И да е останало някоя БГ стокичка, нейната добавена стойност се стопира в утайниците метро,била лидл,кауфи и сие и заминава за угояване на отсам и оттатъкокеански дебелогазовци. Д-р цър. Жел след дълги изчисления беше открил, че момунизмът се криел на село и с разгромяване на ТКЗС, КООП, ДЗС и др ще се усмърти и комунизмът. Затова още 1992 чрез внос на безмитни селско стоп продукти бяха фалирани селските БГ производства. Докато баламите скачаха по площадите , фирми вносители на тогавашни депутати забогатяха от смъртта на БГ селски производители. Костов унищожи БГ стомана, цимент, електролитна мед, сода, захар, авт гуми и телефони. Ха сега -Идвайте си от чужбина с авиокомпания БГ , чийто самолетчета ги държат на странични рульожки между хангарите, кат слугинче в килера и ги пускат да летят ако остане времеви прозорец от другите авиокомпании. Банкирайте по Тарикаткост банк с 0,001 лх% и говорете по Ало-БГ духа -Ало, паричките от които отиват в Европейски джобчета. Скоро ще се топлите и на ото-електичество произведено в Буюк-хуюк Чекмедже АЕЦ

Масово се продава кучешко месо за агнешко. Има да лапате за Гергьовден

Аааааа! А! Аааааааааааааааааа! Не така! Не така! Ааааааа. Тук си имаме традиции. Ние агнешкото го лъхаме още на входа на месарницата и хич не минава номера! Само градински сеирджия не може да разпознае куче от агне и яре. Освен това в Корея има цяла глава в готварската им книга за мариноване, карамелизиране, опушване, транжиране и колбасиране на кучешко. Да не говорим за поляците, които дъвчат конско и сумтят по цяла седмица от радост! Жалко, че му е в повечко холестерола, но с алкохола и салатата и куче няма да оставим. Не случайно, че на село няма да видите бездомни кучета...То и врабчета не останаха в Надежда и Толстой, но то е от културните особености за десертни последствия на некои гости от далечни страни, а не поради истерично влечение от глад.

Бля, бля? При унищожена икономика и над 2 000 000 в чужбина не сме в състояние на произведем и цървули. Да ни е честита Европа. Умишлено ще ни продават боклуците си . Инак как ще печелят? Крайно време е да се потърси отговорност на боклуците унищожили над 8000 предприятия!

С палмово или безпалмово лайно, по-отровни от българските хранителни стоки няма на света.

Голям битовизъм в този форум. Кой какво ял и пил. Колко хубаво било едно време и колко зле е сега. Намалете ракията и цигарите - ще полудеете.

Оди със сръпо да жниеш. А с чуко, наклепай косата да косиш.

Такова нещо българско няма. Реших да намеря български бисквити и солети без палмово масло. Не успях. Писах до съюза на българските производители, до българските марки гиганти Победа, Престиж, Солети Хрус-хрус. Само една фирма се престраши да ми отговори че нямало продукт без палмово масло. А друга голяма 100 годишна българска компания писа че палмовото масло е натурален продукт. КУПУВАЙТЕ БЪЛГРСКОТО !!!, Но то не е е българско!!!

Стига простотии бе Ачка - хубавите български продукти не са по джоба на българина.

Смешник! Те нашите са 100 пъти по големи боклуци!

Смешник! Те нашите са 100 пъти по големи боклуци!

Бих купувал български шоколад да речем ,но няма ,само един вид съм виждал и не е хубав ,често ходя в Сърбия и там хората си продават основно техни шоколади и са по добри от Милките и други подобни ,да не говорим ,че доживях времето да си купувам бяло саламурено сирене ,кашкавал ,масла и яйца пак от Сърбия ,качеството им е както преди 30 години у нас ,ако нашите производители започнат да произвеждат по доброто старо БДС ще пазарувам българско и няма да бия път до Сърбия за продукти..но кога ще стане това не виждам..

Не си единствен ! Сърбите не са унищожили малките мандри и малките производители !

точно малките производители правят най-големите отрови заради печалбите. Колкото повече са, толкова по-невъзможен е контролът. Само държавни предприятия могат да работят по стандарт и да бъдат контролирани. Щото като гледам стоте марки сирене и млечни продукти, произвеждани от никому неизвестни мандри, при отсъствие на животновъдство е близо до ума какви фалшификати се произвеждат.

Да, чистата и истинска българска храна е прекрасна, обичам да си купя домашно сирене, масло или кашкавал, но колко пъти може да ни се случи на хората, живеещи в големите градове?Има и екопазари, но доколко са еко стоките от там, кой да гарантира?Да не говорим, че вкуса и аромата на истинското месо сме го забравили.Ще си купиш примерно българско пиле и кое му е качественото, като е хранено с разни смески и няма нищо общо с бабините кокошки, които се хранеха с царевица, жито и събраните плевели от двора?Знам ли, може и да имаме късмета да опитваме истинска храна, ако доживеем до пенсия и стига това да не е на 75+ години, когато да отидем в спокойно селце и да си произвеждаме поне част от храната за трапезата:)

То и сега купуваме Бг стоки, стига да отговаря на цена и качество. Иначе те и руснаците и китайците правят коли и други стоки, ама като гледам автопарка май не ги взимаме много много. Та нямам нищо против Бг стоки, но да отговарят на качество и цена. И телевизори и автомобили и печки и хладилници. правете ще купуваме, но не да са за ден два, а парите......

Българските хладилници бяха на висота. Изнасяха се по цял свят! Но няколко години след приватизацията умря! Собственикът му сметна, че е по-изгодно да дава офиси и складове под наем, и никакви инвестиции а само източване. И резултатът е вече няма бг хладилници.

Както винаги, всичко се обръща в сравнение с преди и сега. Безсмислено усилие. Хора, разберете - няма грам значение какво е било преди 35 години. Хубаво, било е супер рай и сме ходили на море за седмица с по 5 лева и сме връщали 4,50 ресто :). И по чешмите течеше бира :). И какво от това - ми точно нищо. Важно е сега какво е, а не тогава. По тая логика знаете ли колко е било хубаво при Хан Аспарух. Даде ти хана по един кон и меч и ходиш из Европа си взимаш каквото си искаш, няма работа, няма нищо. Ехх, какво време е било, не като сега :).

помня времето когато киселито мляко го продаваха на килограм и го доставяха в алуминиеви касероли като ти слагаха всъдината която си носиш млякото се режеше като сирене и пускаше кного малко суроватка за вкуса няма да говоря а прясното-в зелени стъклени бутилки с картонени капачки и когато го сваряхме най обичах да обирам каймака-дего това сега и какво знаете за качеството на храната-махаме захарта от някой производства а в същото време се борим срещу е-тата в храните а нали е-тата заместват захарта

Популизъм няколко килограма. Български. Жалка история...

Барабар, Петко с мъжете.

Купувайте си от Берьозка (магазин за руски качествени стоки)

Масов бойкот на всички вносни ,небългарски хранителни стоки ,плодове и зеленчуци,за да се храним като бели хора. Аман от вносни боклуци и това е начина или да ни доставят качествени храни или "Айде вънка".Така и прекупвачите ще се разкарат от пазара,тия където ни бъркат в джоба.

Български колбаси,сирена и кашавал!?Не,благодаря!

че то и другите български стоки също са" не, благодаря!" с толкова мъъънички изключения, че сега дори не мога да се сетя ни една!! ни промишлена, ни хранителна .

Пък аз си купувам немско и полско сирене от веригите, чисто мляко, ма врещя за да угодя на Курнеля от Крушовица.

Другари комунисти, българските стоки са още по-некачествени от тези, които вашите комунистически производители и вносители внасят. Некачествените стоки умишлено са поръчвани от вас в цивилизованите държави, защото се продават като вносни на цените на качеството и от там печалбите ви са огромни. Затова не искате нито да се произвеждат, нито да се внасят качествени стоки. Вие, другари комунисти от ВМРО, вместо да приучвате хората към качество го заливате с огромни количества от ваши, китайски и какви ли не други боклуци. Сметките не ви излизат, ако хората започнат да купуват качествени стоки. Трябва да се проверят къде отиват огромните ви печалби от този вид некачествени производства и търговия.

Най-полезни са плодовете и зеленчуците, отгледани в радиус до 300 км от местоживеенето. Яжте българското! Здравословно е :) Предпочитам по-скъпите български дрехи и обувки пред евтините турски и китайски боклуци. ПП: На пазара има български плодове и зеленчуци. Който търси, намира. Магазините втора употреба никнат като гъби... Българинът се храни и облича с евробоклуците...Евтиното накрая излиза по-скъпо.

Ако някой от тези тъпанари ми каже от къде мога да си купя българско истинско кисело мляко ще му бъда благодарен...

От Токио - Япония!

В София има едно Манастирско. Два пъти по-скъпо е от Данонските производни, но поповете си знаят работата!

ХМ, ЧЕ ТЕ БЪЛГАРСКИТЕ СИРЕНА СА ПЪЛНИ С РАСТИТЕЛНИ МАЗНИНИ. НАЛИ ГИ ПРОВЕРИХА, МНОГО СА ФАЛШИВИ.

единствената качествена и истинска българска стока са българските жени! красиви, умни и чаровни! това е тъй, защото са неръкотворни! а ги правим с ръцете, а са станали като всичко друго дето го правим!