Шефът на ВМА с нови пагони на бригаден генерал

Президентът Румен Радев връчи пагони на бригаден генерал на новия началник на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на ВМА с нови пагони на бригаден генерал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На колко войника в България се пада един генерал в сравнение с другите страни който имат много по-голяма армия от нашата?

Е аман бе! Много вожд, малко индианец! То за толкоз много генерали, дето ги произведоха в тия години, трябва да имаме войска от 200 000 души, ако не и повече....!!! Просто една камара тумбаци на високо платени длъжности! Това е!

Друго си е полковник да докладва на генерал,че всичко е в ред....Иначе са простотии- колега, операцията мина добре...

Да има време да оперира,защото на мен също е помогнал.Жив и здрав да е той и неговото семейство.Той е от малкото способни и точни хора.

Бпаво за златните ръце,но защо трябва да го унижават със фуражките.Той е професор!

Все пак всеки си мечтае за генералския пагон.

Преди време, тогава, още доц. Мутавчийски ме оперира от арак на стомаха. ЗЛАТНИ РЪЦЕ има този човек! Та всичко е заслужено при ген. проф. Мутафчийски. Жив и здрав да е и да оперира още много време! А професионалните тролове, да внимават къде плюят, че може после и да лижат там.

А кой е този грозноват плешив чичко до проф. Мутафчийски?

Ееех, вие БУТИКОВИТЕ, спирка нямате. Не може всички да сме "УМНИ И КРАСИВИ". Но ние РАЗУМНИТЕ гласувахме за настоящия БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ.

Не знаеш а, ама знаеш оня тлъстия, небръснат плешивец от Банкя нали?

А а вярно си незнаещ.Първо той е изключително симпатичен мъж. Златни му ръце,оперира съпруга безкръва операция ,който има и други заболввания,дори и ,,бонбони не взе,,Това е най добрият ,честен,коректен,възпитан и изключително ителигентен човек когото познавам.От мслък е бил винаги отличник и в работата си е ,,супер отличник,,Та не пишете глупости без да познавате човека.ВСИЧКИ НАГРАДИ И ЧИНОВЕ СА МУ АБСОЛЮТНО ЗАСЛУЖЕНИ. ОТ СЪРЦЕ МУ ПОЖЕЛАВАМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО ЗДРАВЕ ЛИЧНО НА НЕГО И СЕМЕЙСТВОТО МУ ,ДА НИ ЛЕКУВА НАС БЪЛГАРИТЕ А НЕ КАКТО ДРЪГИ ДА ЗАМИНАТ В ЧУЖБИНА

Защо не пуснахте ,от Дупница,написах истината,да не пишат глупости без да познават ЧОВЕКА,ГОРДЕМ СЕ ,ЧЕ СЕ РОДИЛ И ВЪЗПИТАН В ДУПНИЦА.ЗАСЛУЖАВА И ЗА НАЙ ГОЛЯМОТО ОТЛИЧИЕ НА НАШИЯТ ГРАД.

Ако е професор от едновремешните,които бяха действително покрили изискванията за "професор", то тези пагони направо са си понижение.Сега шапката си да хвърлиш, ще падне на професор-така казваше един професор-Юрдан Тотев-завършил три /ТРИ/ висши образования в САЩ-право,икономика и агрономство , защитил докторант в Лондон-четеше по Съдебна статистика в Икономическият.А този в лечебницата на МВР и той ли е генерал или трябва да си изменят правилника.

МАМА МУ СТАРА ГЕНЕРАЛ ДО ГЕНЕРАЛ, ТО ВОЙНИЦИ НЯМА ТОЛКОВА !?

Аз работя Бетонджия - миналата седмица колегите ме направиха Генералисимус , като Сталин . Сега ми казаха че с пагоните и Грамотата трябва да отида в НАП и като ги представя ще започнат да ми изплащат пожизнена и наследствена заплата от 50 000 лева месечно .Не е шега - подадох ги и ми казаха че до 2 месеца ще ми изчислят размера и ще ми платят накуп забавянето .

Така, така, ама не е БАШ така. В НАП добре знаят девиза :"Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем ".

разбира се, че ще е бригаден генерал. професорът със сигурност има повече ум от една бригада военни шапкари

изкарана генерал щабна академия?!? Съвсем олекнаха висшите звания в България! А едно време капитаните са изнесли най тежката и важна война за България!

Професора е генерал от медицинските служби ,те не карат генерал щабни академии ,но можеш да си сигурен ,че е учил много повече от тези които са изкарали ГЩА.

Защо се повишават административно едни хора, които не знаят как се държи къртоматка? Ако този е бригадир, аз трябва да съм фелдмаршал.

Агенте ,главният лекар на армията и началник на ВМА е генералска длъжност и може би единствената отговаряща на това което командва ,това е ВМА ,гарнизонните военни болници ,военно полевите ,голям личен състав от лекари ,сестри ,фелдшери и т.н.,за разлика от другите измислени генерали които и взвод не са командвали.

В България е пълно с генерали и професори. Войници и асистенти -йок. Много вожд, малко индианци.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Да си спомним предният на тази позиция вече покойник Стоян Тонев. Дето бе депутат на ГЕРБ и го издигнаха за шеф на медицинската комисия в парламента. Та същият бе купувал столчета за по 400лв, дето в магазините на дребно са по 50лв. Етажерки нод 1700лв на метър. Да не говорим, че договора включва обучение, например как да се ползва стол! ;) За хранене плащали 9 милиона лева на година, а след него на същата фирма за същото по 3 милиона лева. Това за 10 години. Само по този договор е ощетил държавата с 60 милиона лева.

Вождове много , индианец малко ! Тия нови пагонки са поне 1000 лв. към заплатата !

Фройде, пак си пропуснал да разбереш, че българите са новите индианци.

нема да е и доктор.

Може ли някой да ми каже в България само генерали ли има защото оня ден пишеше, че Каракачана търси 5500 войници?

Елементално Уотсън- значи генералите са 5500 бр. и на всеки трябва да има секретарка- затова търсят 5500 армейски секретарки, пардон на цивилен език- войници!

Каракачанов, търси 5500. Но като гледаме "МАТРЯЛА" който остана в България, ще открие Строителни войски и КЕЧ. Закъсахме много със САНИРАНЕТО.

Изостанал си- от тази сутрин Каракачанов търси 5001 бройки!

Е, голяма работа. 5001 - вия - още един ГЕНЕРАЛ.

Ей това е стратегия- при война излизат 1000 генерала на първа фронтова линия и решават войната със скалпела!

Не виждам кой противник ще иска да ни бутне поне един самолет- всички ще искат да са пленили самолет с жив генерал!

Противника по рупора- моля махнете тия 1000 генерала отпред, та да отрепем 2-та войника отзад!

Е"да не даде Бог да се разболееш" Какво означава това?Всички доктори -ГЕНЕРАЛИ така ли? Къде го видя това?

Погледни го от друг ъгъл. На НАТО трябват военни лекари. По - добре е да те лекуват генерали. Че, както е тръгнало ще ни трябват много.

Тя армията остана по-малко от гвардейския им оркестър и от скука, да не заспят...какво да правят, награждават се хората!

Много вожд, малко индианец.

Нищо подобно Ники, българите са новите индианци.

Абе бригаден, бригаден, ама ако му хванат 100 човека от бригадата с подкупи и печени агънца и ще трябва да го разжалваме в редник!

Идва ред на "агънце гейт"!

Мира не мога да си намеря ,че гласувах за теб. Още колко генерала ще назначих? направи и деса генерал много ще и отива. Тя няма да ползва НСО ,а каква стана тя първа сред първите. Вместо да реформира това звено от портиери, той мина пак по най лесния път.Нищо не правя ,че е най лесно. Няма по лошо нещо на света ,бокл..ци да "управляват "една държава.30г.само това гледаме и все още очакваме нещо добро. Явно не ни е писано.

Добре, като не можеш да си намериш "МИРА", вземи мотиката и отглеждай картофи. Като не става с картофите, вземи ГЕГАТА и марш при овцете.

Бригадирското движение се възражда!

аман от фатмаци ! а когато са и клепоухи ...съвсем я втасахме !

Тези пагони ние от третата категория ще ги плащаме радев. И ти си като всички останали,всеки се огражда с послушковци. Държава България-забравете вече. Гласувах за теб,повече никога и много съжалявам.вчера един генерал днес друг ,вие си се избирайте.Ясно е ,че за народа не мислите.тръгвай с трав...тита на екскурзия, поне да не си тук.

Ееех, стига умоблъсканици. Вие от "БУТИКОВИТЕ" партии не спряхте. А, всички добре знаем, че гласувахте, начело с РЕСТИ. УТКИТЕ за Трайков. А пък другите за "МАЙКАТА НА НАЦИЯТА".

Кой ще им изработва заплатите на тея лапачи не знам.

Да не дава БОГ да се разболяваш, тогава ще РАЗБЕРЕШ!

Оххх, искрено се надявам и "тези пагони" да не ги спрягат по някое време с "едни милиони"...

Ми на БОКО кога нови пагони "генералисимос"?- ще се обиди човека!

Ще му дадат, когато имаме 20 милионна армия. Ама, четох, че Турция гони към 100 милиона. Да не си пожелаваме това. Неведоми са пътищата ГОСПОДНИ.

Ма той задмина вече 20 млн. в сметката си! Значи чакаме званието съвсем скоро!

... обиден милионер няма...

Дотук стана ясно единствено, че шефа на ВМА е ПРОФЕСОР /цивилна научна титла/. Сега му дават пагони на бригаден генерал, т.е. офицерско звание. Е ли възможно, без да си минал през всички офицерски звания, да те повишават в чин. Как трябва да се разписва този човек оттук на татък - "ПРОФ. Д-Р МН., БРИГ. ГЕН....еди кой си, еди кой си" или: БРИГ. ГЕН., ПРОФ. Д-Р МН. ...еди кой си, еди кой си". Или най-добре да се обръщат към него с "другарю бригаден професор" или "г-н професионален бригадир"

Лекарите във ВМА са с офицерско звание ,този е най вероятно полковник.

Знаещо и незнаещо се е юрнало да коментира статията. Говори се не за шеф на окръжна болница, а за шефа на ВМА, където докторите имат военни звания. Винаги началника на това медицинско учреждение е бил със званието "генерал", понеже такова е изискването по правилник. Там се лекуват и доста цивилни граждани, при това - без никаква разлика в обслужването спряма военнослужещите. Не е нормално всеки глупендер да се изхвърля и да пише тенденциозно глупости и лъжи, само и само да се чувства значим в собствените си очи. А и да се плюе съсипаната ни армия вече съвсем не е модерно ...

Браво, в армията останаха два редника, 2 ефрейтора, 2 мл., ст. и сержанта, 2 лейтенанта, 4-5 майора, 5-6 полковника и 5500 генерала. Останалата паплач е женска писаческа група! Тия генерали кой ще ги храни не знам?

ВМА от поемането на длъжността на ген. Тонев е символ на корупция. Да изчисти името. Страшно е във военните ВУЗ даскали полковници от паркета и катедрата с първа категория труд, ранно пенсиониране, 20 необлагаеми каймета, привилегии. Докато хората от войските се гърчат в мизерия. Болен здрав носи. Изчистете бюрокрацията в армията и синекурните звена и длъжности.

генерали много -войска няма

Значи името ВМА не е коректно. Време е да се преименува на ВМБ - Военно Медицинска Бригада, щом директора е бригадир, така де - Бригаден Генерал