Властите в Скопие заличиха и българския клуб "Цар Борис III" в Охрид

Министърът на правосъдието Кренар Лога подписа решението за закриване на сдружението

Обратно в новината

Коментари - Властите в Скопие заличиха и българския клуб "Цар Борис III" в Охрид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Срамота.....мм

Въпросът за Македония в момента стои в полето на външната политика на ЕС. Доколкото по силата на договора за ЕС и договора за функционирането на ЕС, външната политика на ЕС е ОБЩА и ЕДИННА, няма как да мислим, че България може да формира самостоятелна позиция по въпроса. България няма компетенциите да решава въпроси касаещи външната политика и политиката на сигурност на ЕС. Не е случайно, че комисарят по външната политика на ЕС има ранг равен с този на председателя на Европейската комисия и се нарича Върховен Представител на ЕС по външна политика и сигурност. Осъзнайте се малко. Нищо не зависи от местните правителства, включително и българското. Затова и бързо и много леко падна т.нареченото "българско вето" за започване на преговори с Македония.

Няколко национални катастрофи заради Македония и сега ЕС ни отнеха всичко. Но все пак по-важно е да членуваме в ЕС отколкото да защитаваме националния интерес, доколкото вече той стои под общностния интерес. Дали българи или македонци вече е без значение. Ние всички сме европейци. И това е новата ни и очевидно по-предпочитана от народа идентичност.

То само СамОил и Гоце да бяха.... Макетата претендират и за македонския произход и на Климент от "Охрид", а ние го тачим като главен основоположник на кирилицата... И това не е всичко... Обаче !.Вижда се, че ЕС и Европейската комисия стоят зад Македония в този важен за нас спор. Всички договори на Македония с ЕС са на т.нар. Македонски език. Комисари Урсули и евро министри постоянно посещават Скопие и открито прокламират правото на македонците на самоопределение , история и собствен език. България е изолирана от целия ЕС по македонския въпрос. В Европейската комисия е внесено предложение, решенията по всички въпроси вече да се вземат с квалифицирано мнозинство, включително решението за приемане на нови страни "членки". Така, че когато това бъде гласувано и одобрено от ЕС, а то със сигурност ще бъде, тъй като се подкрепя от Германия и Франция, ние вие по никакъв начин не може да спрем македонците. И тъй трябва да се подготвим психически, че каузата Македония е загубена... Поколенията ще съдят.

На това нещо, да ги видим хората пак ли ще са глупави за гласуват да тия имбецили, свалили взетото- пп, герб, дб, със, зпс, бг възход

Ветото*, поправка

Драги българи, за да не ви правят пак простотии ония идиоти те от севермак, преименувайте клубовете на Цар Самуил, и на кана субиги Котраг(който е властвал в земште на региона Македония). Никой от тия имбецили промити, няма да ви каже и копче, защото пак по закон нямат право да оспорват и тези имена;) Действайте или ги подведете под съд в Хага за нарушаване на човешките ви права.

Повеке не идвайте одма,изгорели ни въшките за вас,такива фалшификатори на история не сме виждали ,Ако не бяха победите на Бугарската армия в Балканската война сега щяхте да сте под турска власт,Сърбия нямаше да изгони османците сама,провалацийте вие ги правите горите клубове ,бихте хора,,наблагодарници че България ви помогна и с пари и с гориво когато беше имбаргито,те и без това сърбите нема да ви пуснят преди тях во евросоюзот,много ви здраве ,не идвайте тук и не искайте нищо от Бугарята

Соседи. Ние не се плашиме од затворање на границата. Порано идевме на туризам кај вас, во 2017 дури 600.000 посети, но сега повеќе не. Па тоа е пола од македонците. Но вие ставивте вето и почнавте хибридна војна против нас. Секој ден измислувате нови причини за кавга. Не е точно дека вие сте не хранеле или сте давале ефтина струја. Се што сме добиле од вас скапо сме го платиле. Веќе еднаш ги прекинавте дипломатските односи со повлекување на амбасадорот па ништо не се случи.Не знам зошто го вративте.

Вие като довчера драпахте да имате държавност и след много мъки успяхте, благодарение и на нас българите, сега що искате да я подарите на някаква наднационална институция, че да ви пише тя законите и да ви прави правилата? Изглежда отстрани твърде смешно и направо откачено. Порадвайте се още поне малко на свободата и суверенитета си, после питайте хората си за ЕС и чак тогава решете. Иначе излиза, че на вас и в Османската империя не ви е било лошо, защото и тя е предлагала същите "възможности" за личностно развитие както ЕС сега. Но сте нямали държавност. Е, кое сега е по важно за вас.?

Тези,ренегати,затвориха,клубовете,ние,ако,имаме,управници,да,им,затворим,границата! Да им,блокираме,българските,паспорти,за,Европа,да,не,минават,през,българска,земя! Защо,защо,продължаваме,да,дремем???

С подобни действия РМС се отдалечава от членство е ЕС. Ако останат още 5 години изолирани от останалата част от Европа, РСМ ще се разпадне естествено в следствие на текущи демографски процеси на тази територия. Охридското споразумение с шиптарите е само прелюдия към тази неизбежна съдба. При следващата гражданска война в РСМ, ще трябва да се намесим, ако искаме да решим македонският въпрос. Иначе сърбоманската върхушка в Скопие е готова да унищожи всички хора в Македония, само и само да не признае очевидната историческа истина.

отдалечава се друг път, палячоооо ... рсм налага своята история над българската и то на държава членка на ес, всичко това е благодарение на слугите на чужди интереси герб, дб, подмяната, дпс ... даже урсули мурсули им казват, че имат македонски език и подписват договори на "македонски" ... схващаш ли какви марионетчици безродници назначават краварите да управляват

Тези хора са ясни ,те носят фалшива индентичност,защото древните нтични македонци са изчезнали преди 1800 години,също както и траките и илирите,и след 2000 никой не е чувал за тях пак се появиха ,като че ли са жевли е някоя зоологическа градина резерват и някой е вардил видът им,И какво лошо е направил Цар Борис там ,открил е университета в Скопие ,теснолинейка ,на 70 км,мостове пътища инфраструктура каквато сърбите не са направили и за 5 динара за 30 год,окупация,а нашите само за три,ами на колко македонски партизани цар Борис отмени смъртни присъди ,както например на първият Македонец Лазар Колишевски ,който първо се писал сърбин после ,Българин да отърве въжето е после станал Македонец,за евреите плачат само че те бяха Югославски граждани няма как Царят да го отърве от Хитлер,тези територий са само условно дадени на България и Италия до край на войната

Да дойдат макетата да заличат и ДПС- то

Ами Кирчо, Кокорчо и компания знаят как! Нали се надупиха на макАрон! Сега да се надупят и на макетата!

Северна Македония = Северна Корея

Македония ще заличи България от картата на света

Един ден макетата ще са ни благодарни че ги спряхме от ЕС, той не е място за народи със собствено мнение. В известен смисъл ние им показваме какво ги чака ако ги приемат - ще им извиват ръцете вече големите, както сега им ги извиваме ние. Те са дебели глави като нас, и май не ги кефи, и са късметлии че имаше кой да им покаже какво е ЕС , а ние се набутахме и сега се чудим как да се махнем

Да се отвори нов клуб с името ,, Самуил цар на българите’’ Да ги видим какво ще сторят все пак е български клуб ако нещо подскачат дело в Хага да ги видим там кво ще лъжат и какви доказателства ще извадят ,нека цяла Европа да ги види колко са прости нашите братовчеди . Стига са живяли в лъжи и илюзии!

С такива провокации само служиш на Путкин

Коментарът е само един, храни куче да те лае...и нищо повече

Просто Киро идва на власт и ще реши всички проблеми. Ще ни продаде историята и езика, но ще преоткрие чартъра до Скопие.

понятието северна македония. това е брюм

Очаквам коментара на ПП, ГЕРБ, ДБ ДПС и Български възход които вдигнаха ветото

Доживотно вето за тия! Докога ще търпим да ни се подиграват всеки ден?

Отдавна трябваше да приемем Македония в ЕС. България и Македония без граници в една държава и при свободно движение на хора, услуги и капитали. Това е нашия български национален интерес. Руснаците газ ще пикаят, както и оня с измисленото име, как беше Мицкоски или нещо такова!

може ли да ни обясниш какъв интерес имаме ние от тези?!

Искаш да си вкараме змия в пазвата ! Това се най-големите ни врагове. Мразят ни фанатично. В ЕС само след промяна на учебниците и превъзпитание.

Чета мрънкащите форумни русофилски въшки. Квичат. Ама не разбрах какво предлагат. Е?

"Прекрасно"-докато нашите тук се правят на "по-католици от папата" и се бият в гърдите какви са англосаксонски раболепни антлантици, всичките ни съседи са против нас! Сърбите водят антибългарска политика у тях и в РСМ, макетата им промиват мозъците, че сме фашисти, в Албания българското малцинство го смачкват. В същото време РСМ все повече заприличва на албанска провинция и ще дойде ден, когато вече целият им Парламент ще бъде албански. Нас ни лъжат от ЕС и ни разиграват с "гнили моркови". На ЕС им трябва албанската и македонската територия-ние сме встрани вече и от пътищата, и от газопроводите, и от нефтопроводите. Пари ще се наливат на юг от нас, а нас ще ни задължават само да им пазим границите, че да им влизат сирийци в подредените държави. И нашите "политици-комисионери" ще слушкат и ще се дупят яко на баба Лайнен и цялата оснанала педерастка аглосакска клика в ЕК. Е....не е далеч денят, когато ЕС ще се разпадне, по почина своя "баща" СССР.

Промит русофилски мозък си.

Съжалявам, но не ми дреме за Раша. Просто имам мозък :)

Какъв мозък имаш бе имбецил? Тъп си като гъз. Мозък имал.

Та не разбрах ти кво предлагаш русофилска въшко?

Много сте елементарни-всичко за вас е черно-бяло. Кажеш ли нещо против ЕС си русофил?! Прост народ с прости разбирания. Бъдете си роби....

Трябва да се има предвид, че геноцидът срещу българите в Македония е бил съпроводен с отнемане на собственост в масов мащаб. На практика най-заможните хора са пострадали и са били изгонени от държавата. Т.е тук има много силен икономически елемент, който ако се възобнови ще се появи желание за компенсации.

Източна Албания ще бъде скоро тази част от географска област (територия)

Кой всъщност иска откриването на тия "български" клубове в Македония?

Трябва да скъса дипломатически отношения с територия Северна Македония и да не се допуска на тази т.н Държавица да влиза в ЕС

Голям праз. Македонците ще си преместят наденицата в другия крачол. Намерил с кво да ги плаши. А неприемането в ЕС - точно това иска масква.

Кирчо и Кокорчо какво ще кажат по въпроса?

Предлагам просто да ги сложим там пред клуба и да раздават български флагчета.

Като ги гледам и се успокоявам Македонците и украинците са най простите хора в цяла Европа.

Отдавна трябваше да приемем Македония в ЕС. България и Македония без граници в една държава и при свободно движение на хора, услуги и капитали. Това е нашия български национален интерес. Руснаците газ ще пикаят, както и оня с измисленото име, как беше Мицкоски или нещо такова!

Аман от предатели северномакаците в ЕС означава приемане на македонизма и заличаване на българската история и култура

Макетата не ни искат. С години промивани мозъци няма как да възпиташ за 5 години! За тях сме враг номер 1. Само че не виждат, че много скоро ще ги принудят да се наричат албанци. Тогава кървави сълзи ще леят. както молдовците станаха румънци, така и макетата ще ги албанизират. На ЕС му трябва силна шиптърска диаспора в този регион.

Няма никаква прилика между Македония и Украйна. Никога в Украйна не е имало геноцид срещу рускоезичното население освен в главите на кремълските фашизоидни орки. Докато срещу българите в Македонияот повече от 100 години съществуваше истински геноцид и заличаване на всичко българско. Над 40000 убити, 250 000 пратени в концлагери българи, първо от сръбската армия и управа, след това от Сталинските, а после и от Титовските комунисти. Фалшифициране на история, смяна на имена, измисляне на нова азбука и език поръчана от руските комунисти в Москва. Терор в пълния смисъл на думата! Докато в Украйна преди вероломното нападение от Русия 80% от украинското население симпатизираше на руснаците. Сега е точно обратното! 98% ги ненавиждат и се чувстват украинци. Това е истината и всякакви интерпретации и прилики с Македония и Украйна са опорки на българските слуги на Кремъл и червени безродници, които клаха народа така след 09.09.1944г. както и турчин не го е клал, а и се отрекоха от българите в Македония и пребиваха и затваряха и тези от Пириския край в самата България, които не искаха да се признаят за македонци и държаха на българското си самосъзнание и род.

какво сте нацъкали минусите бе мекерета руски, подлоги! Ей, вие сте най-голямото проклятие на България!

Българи в Македония почти няма ! Голяма заблуда е че там живеят наши брратя. Българите там отдавна са избити и прокудени. Там живеят тези които са извършили геноцида срещу българиъе . Тази държава е създадена върху телата на избитите бългъри и мъката на бежанците, тяхната сила е в омразата към Всичко Българско

Ако продължава така Скопие ще ни удари вето за членство в Коминтерна.

И нямаме никакъв шанс за Варшавския Договор

Уж "европейските" управляващи в РСМ ликвидират двата български клуба точно преди изборите в България. Нека гледат всички, които защитават македонците в България. Тези работят за Копейкин!

Чии всъщност са тези два т.нар "български" клубове? Кой е измислил имената им?

Българите в Македония! Там не е така лесно да декларираш, че си българин. Пълна подкрепа от България и българите!

ЩО Е МАКЕ - ВСЕ Е ЛАЙНО .

И ЦЯЛАТА ДУНАВСКА, ВАСАЛНА БЛЯДСКА, РОБСКА КОЧИНА , КОЯТО ТАКА И НЕ НАМЕРИ СВОЕТО МЯСТО В ЕВРОПА ! ВСИЧКО ОТ СТАНКЕТО И НАДОЛУ СА МАКЕТА ...А ТРАКИЯ СА ТУРЦИ ! Т.Н. БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОСТАНЕ ТАМ КЪДЕТО СИ БЕШЕ ПРЕЗ 681 Г - В ДУНАВСКАТА РАВНИНА ! ЕДИН ЦАРЕВЕЦ ШЕ ВИ ОСТАНЕ !

Абе галош, какъв Царевец през 681? Прост си кат гъз.

ЩЕ ОСТАНЕ ТАМ КЪДЕТО БЕШЕ 681 Г - В ДУНАВСКАТА РАВНИНА ! И ЕДИН ЦАРЕВЕЦ ШЕ И ОСТАНЕ...ЗА СПОМЕН ОТ "ВЕЛИЧИЕТО" И БЛЯДОФИЛИЯТА ! ОЩЕ ПРЕДИ 7-8 ГОДИНИ КАЗВАХ, ЧЕ БЛЯДОФИЛИЯТА НА ТЕРИТОРИЯ, ЩЕ ПОРОДИ - БЪЛГАРОФОБИЯ ! ТЯ Е ФАКТ ОТ 3-4 ГОДИНИ !

Най-ранните следи от живот на хълм Царевец датират от късния халколит (4200 г. пр. Хр.). Хълмът е обитаван и през бронзовата епоха и желязната епоха. Открити са останки от жилища и керамика от Халщатската култура (XIII-V в. пр.н.е.) и от по-късната латенска култура (V-I в. пр.н.е.)[1]. Разкритото под развалините на средновековната българска столица тракийско селище е съществувало през цялото I хил. пр.н.е. Интензивният живот върху хълма в следващите хилядолетия и особено през средновековието почти изцяло е унищожил следите от него. Само малки участъци са оцелели под по-късните постройки. Те произхождат от два разположени непосредствено един над друг жилищни хоризонта, от периода IV – II в. пр.н.е. Намиращите се в тях жилища и огнища са типични за тракийската култура, а също керамиката и други материали. Присъствието на латенски материали в един безспорно тракийски контекст позволява още веднъж да се подчертае, че латенските елементи не бива да се свързват с присъствието на келти на Царевец. Те са само още едно доказателство за насоките и силата на латенското влияние върху тракийската култура през IV – I в. пр.н.е. в този район. Не е известно докога тракийското селището е продължило своя живот. Отсъствието на римска керамика и монети от периода I-III в. показва, че то прекратява своето съществуване към началото на нашата ера. В края на V в., по времето на император Анастасий I (491 – 518 г.), на хълма Царевец е построена ранновизантийска крепост, напоследък отъждествявана с известната от изворите Зикидева. Тя била една от опорните точки на Източната римска империя в северната част на Балканския полуостров. Предполага се, че населението на римския град Никополис ад Иструм, който тогава бил в упадък се е преселило на хълма Царевец поради по-добрата му защиетност от варварските нападения. От този период датирта една базилика и прилежастите и сгради. Това укрепление оцелява до началото на VII век, когато е унищожено по време на аваро-славянските нашествия. Последните ранновизантийски монети на хълма са от 614 г., сечени при император Ираклий. През VIII век върху развалините на ранновизантийската крепост възниква старобългарско селище, което се разраства и заема целия хълм. Следи от феодален замък от този период не са открити.

До Зевзек Брей. Тва Царевец по-старо от Македония бре.

Абе невежество,защо не се скриеш в дупката си просташка,говедо с говедата.....

Иван михайлов е нареждал да бъдат убивани македонци- от другомислещите. А цар Борис, за да не изпрати български войница на източния фронт е накаран от немците да изпрати българи да убиват македонски партизани. И те са убивали. Прочетете Стефан Цанев "Български хроники". Така че тези имена показват или голяма неграмотност на българските политици, които ги предлагат, или желание за предизвикване на конфликт.

Тези имена НЕ са предлагани от български политици. Българската държава НЯМА нищо общо с т.нар български клубове. Загадка е кой всъщност отваря "български" клубове в Македония с неприемливи имена. Това е добре да се установи.

колко македонски партизани е имало, да не би хърватите да не са убивали партизани, или сърбите които са били колоборатори на немците не са ли убивали партизани....а цар Борис прави така че в Македония им анй малко жервти през втрората световна война, най малко жервти на Блакните от всички . Цар Борис спасява Македония от геноцида и жервтите каквито има в една дива сърбия или в Хърватия

Дали?

Съпротивата в Сърбия е била от четниците на кралството.Титовите партизани са били много малко. Но попадайки в руската област на влияние, на Тито са му подарили властта-както и при нас.

Когато ние признаем че Цар Борис първи е бил на й великия политик на Европа по време на втората световна война и спрем да говорим за фашисти и нацисти, спрем да наричаме Генерал Луков нацист тогава ще имаме няква основа за коментиране....

И тук след освобождението бяха заличени всички чужди царе и подобна фашистка гамад. Някак отново възкръсна фашизма в цяла Европа, и България включително. Повръща ми се когато минавам по някой улици с имена на чужди царе, самозвани княгини, фашяги с традиция. Надявам се да доживея и тук да има денацификация.

хаха! добре, че го спомена. По време на соца почти всички имена на улици, булеварди и площади са подменени с руски имена които си седят и до ден днешен. Съотношенито с царете, князете и княгините е сигурно 1:10000 :D Щом го споменаваш предполагам имаш предвид подмяната на всички руски с наши български - патриотични!

Да, според македонските дебили Борис е направил и самите лагери на смъртта, където са избивани евреите. То пък бива наглост, но тяхното е супер долно и лъжливо твърдение. Но пък е напълно обяснимо, като се има предвид меката ни и благосклонна политика към агресивното им антибългарско поведение от десетилетия.

кой им послтла за антисемиткста политика , ами Лея Коен, Вагенщайн тея създадоха основите на атни българизма, заедно със станишев и Майка му Станишев с резолюцията си за признаване на Македонско малцинство

Всички да затворят! Не ми пука за тези боклуци! Пука ми само, че ги допуснаха една стъпка нагоре нашите боклуци!

В такива моменти трябва да търсите канадския клошар с искане за коментар. Все пак той подписа отпадането на ветото.

Що? Ако го нямаше КП какво щеше да е различно?

Въобще не ми пука за македония, нито за каквито и да било български клубове там. Така и не се разбра кой всъщност иска да ги отваря тези клубове. Това си е копейкаджийска провокация.

Ти и такива като теб са българи,колкото и аз съм космонавт.....

Аз пък не разбирам защо тези клубове са български - нали македонците са ги открили. Много е объркано. Българската държава няма нищо общо. клубовете са от местни хора които са македонци. В същото време макетата твърдят, че там българи няма. Македония закри македонските клубове на имената на български исторически личности е правилното. С това признават, че и Ванче Михайлов е българин и всички от ВМРО по това време.

Чета и си викам, как се развихрят българите по македонската тема...като, че ли нещи зависи от тях?! А не си влачат кротко новия ПаксАмерикана ярем?

Гледай си руската жизнь колхозник

Научи се да пишеш! Аман от неграмотници.

Да живее Македонија и мајка Бугарија! Една крв, две држави.

Винаги в последно време,а това е от "сакралната" 2019г.,когато започна голямото обгрижване на "демократично либералния" свят,когато вляза да прочета една новина в която тези същите бъцили и плазмодии демократични имат пръст се натъквам на едно и също и едни и същи.....А то е невероятна помия от едни отце и майко продавци,изключителни идиоти,ментални отрепки във всички свери в обществото,като започнеш от така наречените "журналисти" и свършиш до пълни простаци,част от които с дипломи със завършена и призната ненадминатост в простащината и наглостта си....Към "демократичните" уродливи плазмодии,да пратите поздрави на вашите кумири,лица като христо иванов,кирил канадски,соломон паси и цялата сган.....

Това в пАсолството ли ти го съчиниха?

Няма как да го е измислил сам.

Не бе глупак ментален,такива като теб олигофрени,който са научили само да плюскат и приказват нечленоразделно......

Ривете за таз пуста Македония? Тя е страна на шиптърите. След 10на години ше бъде населена главно с албанци и ще се присъедини към Велика Албаня. А в това време българите в БГ ще са малцинства и държавата ще се казяа Република Мангалия.

Не ревем бе. Де го измисли?

ЗНАЯТ, ЧЕ ПРОСТО КИРО ИДВА НА ВЛАСТ И СИ ПРАВЯТ, КВОТО ИСКАТ!