Гневни пътници блокираха три влака на столична гара за часове

Десетки пътници блокираха около 18 часа в сряда три влака на софийската жп гара „Захарна фабрика”. Композициите за Кюстендил, Дупница и Перник не можаха да продължат пътя си няколко часа. Хората въстанаха, защото на тази спирка редовно влаковете идват претъпкани и затова не могат да се качат, съобщи Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Гневни пътници блокираха три влака на столична гара за часове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

kgb777kgb

Поредните нещастия които се изхождат в този форум !!! Абе тъпаци , някой от вас возил ли се е във влак в Европа ??? Возили сте се ама нЕкой друг път !!! Вървят за без пари ,никой не си купува билети за близките разстояния , циганите вечно гратис , а сега и реват ,че бързите влакове не спирали на всяка керемидка ?! ЩО не ме направят директор на БДЖ - точно веднага ще ги спра половината влакове , за малките гари САМО пътнически и САМО с електронни карти , никакви билети !!! Купи си карта и си пътувай - аман от мизерници в тая държава !!! Айде сега плюйте комплексари , но не забравяйте , че се връща !!!

"Това не бил начин за решаване на проблема"! Единственият начин за решаване на проблемите на българското население, който се толерира от държавата е: през летището с еднопосочен билет.

По време на коалицията орязаха междуселските автобусни линии. ГЕРБ орязва малките ж.п. гари. Последователно и поетапно се закриват болници и училища. Органите на реда отсъстват от малките населени места и хората са оставени на произвола на мутри и цигани. Глупаво е да се сравняват действията на отделните политически кланове (партии) след като политиката им е една - унищожаване на местното производство, пречки пред малките и средни фирми, освобождаване на територията България от местното население. Предлози и всевъзможни оправдания за конкретни стъпки в тази насока, винаги се намират!

Говорейки по принцип, относително си прав. Но конкретната тема е БДЖ. За какво да бяхме протестирали "преди"? Затова, че Чайка Експрес пътуваше от София за Бургас за 4 часа и 40 минути ли? И условията във вагоните бяха като в самолет.

Малко корекция тва е Русе централна гара да е ясно и това не са пътници а стачката от 24.12.2011г която хората не подкрепиха....

Проблемът не е в неспиращите бързи влакове. Бързите влакове затова са бързи - не спират навсякъде и осигуряват бързо пътуване на далечни разстояния. Протестиращите трябва да искат повече пътнически влакове по маршрута, които да заместват неспиращите по селата им бързи влакове!!!

И това е решение, но и то няма да се направи за съжаление

А пуста гьостерица, тия авантаджии плащат ли си? Ако си плащаха влака сам би спрял да ги вземе. Ай сиктир, да им спрат влаковете на тези, че да се научат да си плащат, няма да висят на нашия гръб, ама ха

Ти си по проЗД и от гаргата.

глупак !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако от ЕС направят проверка на условията при които се пътува ще ни изхвърлят от ЕС. Ако от ОЛАФ проверят далаверите в БДЖ трябва да прокарат ЖП линия до централния затвор за да могат с няколко мотриси Сименс (те поне са комфортни) да извозят далаверадьиите.

Айде по бързо нарязвайте влаковете и релсите на скрап , че то друго неостана за крадене.Бре депутати , махнете понятието "самотна майка " и ще спре размножаването на цигани и турци в България . Никой от тях не сключва бракове и неприпознава децата си и държавата им ги гледа до 18 год. и ще има пари за по високи детски на работещите майки.

иде ли нормално ж.п. обслужване. И така ще си отиде с отворени очи.

България реши ли се да се направи някаква промяна и - стачка, блокаж. Българина си е много консервативен - дори да му е зле, не иска промяна.

Българина наистина е консервативен, резнат му заплатата, той иска да протестира, вдигат му тока, парното, храните, а той пак му се протестира, резнат му влака, соц. придобивки и т.н. все му се протестира, но лошото е, че все са малко тия дето протестират......

Мда и такива платени мекерета като теб са съгласни да ги е.... за някой лев

ти в европа виждал ли си как са влаковете, а? нали е демокрация и пазарна икономика - или возят качествено или фалират, прави са хората да протестират тъпако

Гарга, толкова си проЗД, че даже не можеш да си го представиш. Ама то е защото си проЗД....

Всичко в страната, откакто ГЕРБ е на власт, се срива. Това се дължи изключително на некомпетентността на кадрите им! Важното е да си лоялен (разбирай - да си тих гъзоблизец),останалото не пречи! НИКОГА ДО СЕГА,БДЖ НЕ Е БИЛО УПРАВЛЯВАНО ОТ ПО НЕКАДЪРНИ РЪКОВОДИТЕЛИ! ЕДИНИЯТ ПРОДАВАЛ ГАЩИ ПО ИЛИЯНЦИ И ХОП - В БОРДА! ДРУГ КОНСУЛТИРАЛ БДЖ КАК ДА СИ НАМАЛИ ЛИЧНИЯТ СЪСТАВ, ВЗЕЛ 180 000 ЛВ.(СТО И ОСЕМДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА)И ХОП - ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР. ЕДИН МИНИСТЪР, КОЙТО ЗАПОЧНАЛ РАБОТА В МУТРЕНСКИТЕ СРЕДИ И ....КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ИСКАМЕ И ОЧАКВАМЕ!

Вие сте ясни! Да не ви закачат, да си крадете, да си мързелуват един билюк народ и така до пенсийка. Като при комунизма - отивам да работа да си почина.

А бе Гаргамел,гъзоблизец такъв, кое от това което казах е невярно,би ли се мотивирал? Ето и поредното доказателство за некадърност!

Кое е комунизъм, бе нещастник? Да искаш да пътуваш с влак ли е комунизъм? Тогава Германия, Франция, Австрия, Италия, Белгия, Дания, Холандия са най-комунистическите страни. Бягай тогава далече от тях в СЕВЕРНА Корея, платен умник!

Че защо патрулните коли са се опитвали мирно да ги убедят да се разотидат? Могли са просто мирно и конституционно да ги пребият.

Ама как гузно и тихичко резнаха влаковете в понеделник - в неделя вечерта го казаха с половин уста, така че никой да не чуе. "Нямали пари", а за бездомните кучета в софия платиха 60 милиона. Ту влакът им бил "замръзнал" през нощта на гарата, ту стара баба си наклала огън на нивата, който подпалил паркирания наблизо влак ... Тия хора обичат да режат влакове.

Не става по-европейско, не става. Все по-комунистическо става. Имам чувството, че съм се събудил преди 30 години. Всичко е за Човека и в Името на човека. Разбрах им и имената.

какви влакове бе ганиовци, бащицата ви строи магистрали? като искате да патувате, патуваите по магистралите "борисовки", ако нямате хляб, яжте псти, ако сте болни и танете в мизерия, варвете на аспарухов мост и гледаите да скочите веднага за де не ви "спаси" полюцята. като продалжавате да избирате комуняги да ви раководят - не се оплакваите. прост народ - слаба даржава

Съществуват едни букви в българския език, например Ъ и й (и кратко). Не знам дали си чувал...

Тия искат да унищожат последния стратегически стълб в страната ни, символ на държавност - железниците. И да ги предадат на чужденци, с което да бъде заличен последният символичен знак за някакъв суверенитет у нас. Енергетиката ни - унищожена и предадена на чужденци, водите ни, храните ни, територията ни, съобщенията... Всичко!!! без което една територия с някакви хора върху нея не може да бъде държава, а вилает, колония, провинция на някого си. Останаха само пощите и железниците в страната ни - неща, които още в зората на индустриализацията са били символа на държавност и независимост. Когато са нападали някаква страна, първо са гледали да овладеят именно пощите и железниците, за да си гарантират падането на държавата и завладяването й. Това е чиста гавра - не просто унищожаване на държавата ни и предаването й на който я е пожелал - като обикновена плячка в обикновена конвенционална война, позната от най-древни времена, а завладяване по най-драстично- унизителния начин - с демонстрация на тоталната ни робска психика и търпимост към извращения с елементи на мазохистично задоволство.

...Та гневните пътници за първи път показват, че не всички са овце. Но защо чак сега и защо толкова малко на брой? Защото не сме народ, а механичен сбор на индивиди. Предишната стачка на железничарите го доказа - останаха сами и не подкрепени от никого, а всички мислеха като тях. Само че и всички си натискаха парцалите. Като останем за пореден път без държава, може вече да е за последно.

Тази държава прилича ли на нещо - Президента - тираджия, премиера - пожарникар, парламента - бирария, Искра Фидосова - някакъв фактор ??? Пропаднала държава, какво БДЖ бе бате...

Всичко е на скрап. Няма резервни вагони.

Шегуваш ли се?

Влаковете са: Подуене-гара Искър, гара Север- Илиенци, и Централана гара-Захарна фабрика. НаЧалниците на гарите са подали оставки, И СА СИ НАКРИВИЛИ ШАПКИТЕ НАЛЕВО? Новината препредаде, Радио "РАДОЙКА"!! .

БДЖ за съжаление не е в разцвета на развитието си, но факт, че все още има хора, нуждаещи се от този транспорт, при тези трудни условия, би трябвало да решат проблема, един вагон в повече за тези хора, надали ще е толкова проблемно да се осигури...

1chovek

За крадене има милиони, за пътниците - явно и 1 вагон в повече е невъзможно нещо...

В развитието си всяко едно общество върви към хаус! И благодарение на Божествените и обществаните закони този хаус се отлага във времето Какво да говориме повече?

Няма да говорим повече, просто ще следваме процедурата: Со кроце, со благо и со малко кютек!

керванджия и аз съм фен на хаус мюзик,ама какво общо има с темата

пише се ХАОС, а не ХАУС - това не е доктор Хаус ;-)

Пише с - хаос! Хаус е друго!!

ХАОС, бе батка, ХАОС! Хаус е доктора, нали знаеш....?

За какъв "хаус" става дума тук че не разбрах, да не би за доктор Хаус или пък за ХАОС

Хаус е къща на немски. Може би си искал да кажеш хаос, което е безпорядък на български.

хаУс е музика, а ти може би искаш да кажеш хаОс, но не се разбира какво точно искаш да кажеш.

БДЖ май начина на протест ще стане бой с викело щото с думи не се разбрахме

Не знам на какво се дължи, но когато влаковете в България започнат да закъсняват, обикновено правителството пада. Не знам на какво се дължи, може да е на обшата занемареност на държавата, но е факт

къде е траверсата droneg?

Явно го няма, щото ако беше изсрал нещо щеше непременно да е в "избрани" .

Това е елемент от агонията на държавата.

Твоята агония вече свърши. Амин.

Не е така. Не е начина чрез нарушаване на куп закони. Утре железничарите ще легнат пред автобуите. Щофьорите пред операционните. Докторите пред съдилищата... Неспазването на законите на държавата води до тотална анархия. Никой не печели от това, освен спекулантите. Може да се спекулира дори и с доверието на хората.

Я иди и им кажи това на измръзналите нямаш кураж нали? Или по лесничко е да филосовстваш за законност зад компа или на топло в автомобилчето(а и по безопасно, същевременно трупаш актив като примерен гражданин). Когато критикуваш ще се научиш и да даваш решение на проблема! Щом няма друг начин ЩЕ ЛЕГНАТ!!!

Защо да ходя там като си имам коли??? Оцеляването на давещия е приоритет на самия него. КомунизЪма си отиде.

хаосът в държавата постепенно става пълен и повсеместен

Не забравяй: Анархията е майка на реда!

ами крайно време е да има вагони както в дивия запад, на които може да се возят и на покрива:))) и без това влака върви бавно

БДЖ изпълняват поръчка. Те са кукла на конци. Въобще не им пука за пътниците. Погледнете с колко вагона се движат влаковете им. Колко пътническивагона в експлоатация има БДЖ? Преди години влаковете до Варна и Бургас се движеха с по 13-15 вагона /пощенски+фургон+пътнически - първа и втора класа/а сега максимум пет. За какво си говорим. Пълен упадък на БДЖ. И някой задава ли си въпроса защо се стигна до това положение? Всичко е интереси!!!

защо ръководството се държи така нагло?Явно вече и Бог да има не може помогна!

Правят каквото им наредят. Разстоянието от Генерал Тодорв до Петрич е 9 км и на ден има по три влака въввсяка посока, но не в удобното за хората време. В нормалните държави има малки мотриси, които обслужват такъв тип линии. До Петрич едва ли има товарни превози. Така че, ако човек се замисли има ли икономическа изгода от поддържането на 9 км железен път за тези три влака в денонощието. Най-вероятно не, но железницата има и социална функция. Ако толкова е на загуба да се осигури алтернативен транспорт на хората.