Откраднаха от влак взриватели за бойни ракети за българска фирма

Четири контейнера с взриватели са били откраднати от влак, който превозвал оръжия от румънския град Брашов към България, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Откраднаха от влак взриватели за бойни ракети за българска фирма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В СВИЩОВ НА ПРИСТАНИЩЕТО В РЕСТОРАНТА ИМАШЕ СЪБОТНА СВАТБА. В ЕДНА ОТ СТАИТЕ ИМАШЕ 2-МА ТУРЦИ И СУТРИНТА В НЕДЕЛЯ ПО ТЕЛЕФОНИТЕ ГОВОРЕХА КЪМ 8.30 Ч.

Някои са се уплашили да не би други болшевишки личности да се подготвят по този начин за наближаващите избори у нас :))))) Социализма си отива ама самия той не ще и ако краде взриватели....лоша работа

Ало, ДИР-а, вземете се в ръце и пишете на БЪЛГАРСКИ! Какво е това "импорт и експорт", вие да не сте герои на Илф и Петров?

Коя е българската фирма на която са доставяни тези елементи в размер на цели влакови композиции?? Откоя държава идва композицията и за какво българската фирма ще ползва този опасен товар

Пиша бавно, защото явно мислиш бавно: 1. Фирма "Сейдж Консултантс" - официален партньор на МНО, има я дори на няколко правителствени сайта. Фирмата, така също, има АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВНИ сертификати, лицензи и разрешения за търговия със спец продукция. Изнася включително и българска преодукция. 2. "Композицията" идва от ДЪРЖАВА В ЕС. 3. За какво българската фирма ще използва този товар? Абе ти.. за търговия - не си ли чувал? 4. Преглеждал ли се скоро, хапчетата - пиеш ли си ги редовно, м?

БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА ЗАМ МИНИСТЪР РАДЕВ, Нервен си , а начина на поведение показва гузна съвест. Каква е гаранцията, че тази композиция не представлява военно оборудване чието срок на годност е изтекъл и подлежи на утилизация от твоите хора - "Сдружението на специалистите по боеприпасите" към което принадлежиш и ти. Каква е гаранцията, че утре на същия този полигон Змеево твоите хора няма да извършват дейности от които са ревнали обгазените местни жители? Каква е гаранцията, че местния областен управител няма заради обгазяванията да затваря с дни детски училища и градини както това вече се е случвало? ГАРАНЦИЯТА Е НИКАКВА. НЯМА КОЙ ДА ВИ ВЯРВА !!! ЧЕ КОЙ ВЯРВА НА ПРЕДАТЕЛИ, КОИТО СА ПОЛАГАЛИ КЛЕТВА ПРЕД ЗНАМЕТО , А ПОСЛЕ СА ПЛЮЛИ НА КЛЕТВАТА И СА ОБЯВИЛИ ВРАГОВЕТЕ СИ ЗА СВОИ ПАРНЬОРИ. КОЙ БЕ РАДЕВ ??

АБЕ ТИ ЛУД ЛИ СИ ИЛИ НА ЛУД СЕ ПРАВИШ. Става въпрос за влакова композиция натоварена със елементи от ракети охранявана от 10 полицая, а не за някакви откраднати 4- ри сандъка с взриватели. Умишлено измествате проблема за да прекриете бандитското си поведение свързано с УМИШЛЕНОТО заразяване на една огромна територия от държавата. Полигона до Стара Загора е местото където частната ви фирма извършва тази дейност водеща до увреждане на здравето на деца и хора. Абе вие не сте никакви хора , Дори не мога да ви сравня с животинския свят, защото никое животно заради някакви хартийки не би унищожило себеподобните си.

Спрете да пишете глупости! Това са 64 взривателя за снаряди за РСЗО (реактивна система за залпов огън) ГРАД. Цялата бойна глава на един реактивен снаряд (дето грешно му викате ракета), част от която е този взривател тежи до 25 кг - това е най-тежката бойна глава, която е за стрелба по танкове (бронебойна), другите са по-леки. Естествено, че взривателят е най-леката част в бойната глава - той само иницира взривяването й при удар, както става при всеки артилерийски снаряд. Какво Змеево, какво обгазяване на Стара Загора, какви СКЪД-ове са ви затресли - ми тези взриватели я тежат 100 кг общо барабар със сандъците, я не! Дори да ги взривят всички заедно, отделените газове ще са по-малко от тези, които "произвежда" една ловна дружинка при един ловен "излет"! Просто нашите са ги купили, щели са да ги ремонитрат и да ги препродат в чужбина - тези РСЗО са на въоръжение в армиите на много страни! Аман от политизирани профани, разсъждаващи на ниво "куха лейка с дупки"!!

НЕ СТАВАЙ СМЕШЕН. Нали не искаш да ме убудиш, че влаковата композиция натоварена с тези опасни елементи от ракети се е състояла от 64 взривателя, които се охраняват от 10 въоръжени жандармеристи !!! ТОВА, ЧЕ БАНДИТСКАТА ТИ ФИРМА Е ОФОРМИЛА МИТНИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ ЗА 64 ВЗРИВАТЕЛЯ ВМЕСТО ЗА ЦЯЛА ВЛАКОВА КОМПОЗИЦИЯ С РАКЕТНИ ЕЛЕМЕНТИ СИ Е ПРОБЛЕМ НА ПРОКУРАТУРАТА. Дай боже най после да ви изловят и натикат в панделата. Там ви е мястото. Изтровихте хората бе алчни малоумници.

Мани ги тия пенсионирани герберастки драскачи! Пуснах им на английски (защото нямам никакво намерение да ограмотявам примати!) какво да търсят - не си мръднаха дори мъъъъничко някоя от мозъчните гънки и пак закрякаха като жаби. Та: в един сандък (КОНТЕЙНЕР казано на англ!!!) има 16 броя ВЗРИВАТЕЛИ (народът го налегнали някакви БОЙНИ ГЛАВИ и т.н.!) с нетно тегло 19 килограма (на санъдк). Герберастчета - колко контейнера са 64 броя взривателя и колко тежат?

За какви "няколко сандъка с железария говориш бе бандит!! Виж какво пише в статията: "Четири контейнера с взриватели са били откраднати от ВЛАК, който превозвал оръжия" става въпрос за влак с оръжия , а не за НЯКОЛКО сандъка железария бе бандити такива Засрамете се !! Изтровихте децата и хората от този регион на България. Що за хора сте и има ли останало във вас нещо човешко !!!!!!!!!! създателя трябва да е много търпелив щом продължавате да се изпражнявате и тровите всичко онова което е създал.

симеон борисов кобурготския, свинаров и долорес арсенова започнаха бизнеса с обгазяването на България. Тройната коалиция го продължи и сега пак така.... Големи пари явно играят, щом всички се правят на чукнати. Дано Бог ги накаже всичките, но и много невинни хора ще си отидат заради хотелите им и банковите им сметки. За такива работи се прави Народен съд.

Като гледам яко дезинформация. Само се чудя как така частна фирма така лесно пазарува части за ракети. Явно в България е пълна анархия. Една фирма си купува части за ракети, друга фирма борави с радиоактивни материали и като резултат има облъчени, които пък бяха пратени да се лекуват от нашите данъци, а не за сметка на фирмата. Та да попитам чии са тези фирми? На кой обръч?

Уважаеми господа редактори. Ще цитирам нещо на английски - ако може да не го триете, защото тук - във форума, са наскачали някакви "специалисти" и някакви уникални бърборко-многознайковци! Значи - "контейнерите" са сандъци, бройата на взривателите е описана, килограмите - също. Пробвайте, погледнете само какво пише за: The fuze MRV-U completes 122 mm High Explosive artillery rocket M-210F, launched from BM-21 GRAD

ПОДРОБНОСТИТЕ И ОПИСАНИЕТО НАПРАВЕНО ОТ ВАС ПОКАЗВА, ЧЕ СТЕ ОТ ФИРМАТА ЗАЯВИТЕЛ НА ТЕЗИ ВЗРИВАТЕЛИ. ОТ НАПРАВЕНАТА СПРАВКА СЕ УСТАНОВЯВА, ЧЕ ТЕ ИМАТ 15 ГОДИШЕН СРОК НА СЪХРАНЕНИЕ. МОЖЕ БИ ЩЕ НИ РАЗКАЖЕТЕ И КАК УТИЛИЗИРАТЕ ТЕЗИ НЕГОДНИ ВЕЧЕ ВЗРИВАТЕЛИ НА РАКЕТИ СЪБРАНИ В КОНТЕЙНЕРИ. ЗА ТОВА КАК УТИЛИЗИРАТЕ РАКЕТИТЕ НЯМА ДА ТЕ ПИТАМ ТО Е ФИРМЕНА ТАЙНА.

Уважаеми Двугънков Индивид, ако сте прочел КОЛКО КИЛОГРАМА ТЕЖАТ тези "бойни" глави (а и от какво се състоят!) - поне една от двете Ви гънки можеше да мръдне и да вдене, че това са няколко сандъка железария! Най-малкото - СТАВА ДУМА ЗА УПОТРЕБЯВАНИ В МОМЕНТА И НЕ ЗАБРАНЕНИ ракети. ТА - ПАСЕТЕ, МУЧЕТЕ, ДАВАЙТЕ РЕДОВНО ДА ВИ ДОЯТ! Няма обаче да ви се уреди среща със селския бик, а ще си ходите изкуствено оправени от малоумни промивачи на мозъци!

ЗА КАКВО СТАТУКСТВО И ЗА КАКЪВ БОЙКО БОРИСОВ МИ ГОВОРИШ БЕ ДЕТЕ? НИМА ТИ ВЯРВАШ В БОРИСОВ?? ВИЖ ЕКИПА МУ. ПРОЧЕТИ ИЗВАДКАТА ОТ ВЕСТНИК "СЕГА" - "Шефове в МО не напускат сателитни фондации - Сега" АМИ ТОЗИ РАДЕВ СИ Е НАПРАВО ЗА ПРОКУРАТУРАТА . ТАМ ЩЕ ОБЯСНЯВА С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ НЕГОВИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ПО УТИЛИЗАЦИЯ НА БОЕПРИПАСИ И РАКЕТИ. МИСЛИШ ЛИ, ЧЕ БОРИСОВ НЕ ЗНАЕ КАКВО СТАВА НА ДЪРЖАВНИЯ ПОЛИГОН ЗМЕЕВО ? БИ БИЛО ГЛУПАВО И НАИВНО ДА ДОПУСКАШ В ГЛАВАТА СИ ПОДОБНА МИСЪЛ.

Как така се получава при вас , та накрая от мравката става слон, като старата комедия-Кит?Трябва само една дума и помията тръгва потоци тъпоумия.

ПРОЧЕТИ ТАЗИ СТАТИЯ И ВИЖ ЗА КАКВА КОМЕДИЯ ГОВОРИШ: "Стара Загора - градът на бавната смърт / Градове / Стара Загора" НЯМА ДА ИМ Е БИЛО НИКАК ЛЕКО НА ХОРАТА ОТ ТОЗИ РЕГИОН. ЩОМ ВЛАКОВИТЕ КОМПОЗИЦИИ С ТОВАРИ ОТ РАКЕТНИ КОМПЛЕКСИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ДВИЖАТ КЪМ ТОЗИ ПОЛИГОН ЗНАЧИ ТРАГЕДИЯТА ПРОДЪЛЖАВА. Не казвай на това "комедия" И ти можеш да бъдеш една от тези пострадала заради безумната алчност на някакви природни недоразумения носещи човешки образи.

Нека си утилизират. Не забравяйте, през октомври ще ги утилизираме и ние. На изборите де.

"От официална справка на системата за фирмена асоциация "Делфи" от 20 юли се вижда, че зам.-министърът на отбраната Валентин Радев е все още в ръководството на "Сдружение на специалистите по боеприпаси в България". Радев е напуснал председателското място, но е останал член на сдружението, за да се знае това, а не да се крие", обясниха от пресцентъра на МО. В ресора на зам.- министър Радев влиза и унищожаването на излишните боеприпаси. Като партньори в официалната страница на сдружението в интернет са посочени почти всички фирми, които спечелиха последните конкурси за унищожаване на боеприпаси. В момента МО е подготвило близо 900 000 лв. за нов конкурс." СЕГА ЯСНО ЛИ Е ЧИЙ БИЗНЕС И НА КОГО Е ТОЗИ С УНИЩОЖАВАНЕ НА БОЕПРИПАСИ В КОЙТО ВЛИЗА И УНИЩОЖАВАНЕ НА ЕЛЕМЕНТИ ОТ РАКЕТНИ КОМПЛЕКСИ??? ЕСТЕСТВЕНО Е, ЧЕ СТАВА НА ДЪРЖАВНИЯ ПОЛИГОН ЗМЕЕВО И СИ Е ЗА "НАШИ" ХОРА.

Ракетите не са за българската армия Предназначени са за утилизация на полигона в Змеево. Старозагорци бяха изтровени от азотни диоксити и какви ли не отрови идващи от този полигон. Има много материали показващи престъпното поведение на държавата която не желае да забележи ставащото в района на Стара Загора. Тези платени безумци просто изтровиха народа в този край.

Явно унищожаването на ракети на този полигон Змеево се е превърпало в сладък бизнес щом нещата продължават от времето на Царя до властването на неговия охранител. НАБЕРЕТЕ В ТЪРСАЧКАТА МАТЕРИАЛА: "Стара Загора - градът на бавната смърт / Градове / Стара Загора" НЕЩАТА С ОБГАЗЯВАНИЯТА И УНИЩОЖАВАНЕТО НА ЕЛЕМЕНТИ ОТ РАКЕТНИ КОМПЛЕКСИ ПРОДЪЛЖАВА И ДО НАШИ ДНИ. СЛЕД КАТО ОТ РУМЪНИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВНАСЯТ НА РАБОТЕЩИТЕ НА ПОЛИГОН ЗМЕЕВО ОЩЕ МАТЕРИАЛ ЗА РАБОТА, ЗНАЧИ, ЧЕ ТРОВЕНЕТО НА ХОРАТА В ТАЗИ ЦЕНТРАЛНА ЧАСТ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ. За това правителство е важен бизнеса, а здравето на хората не струва и пукната пара.

Има ли шанс Бойко Борисов да промени статуковото? Ако не, кой би могъл да го промени? За да знаем за какво се борим...

То, армия нямаме - те оръжие внасят?Нашенския "кадафи" нещо готви.

Това са видове бойни глави, откраднати от Румъния. Ако искате да ги видите, натиснете тук. Описанието е на английски език. търсене ziuaveche България Вижте тук бойни глави, откраднати от влак в Румъния

Ва прав си. Това наистина са бойни глави предназначени за БЪЛГАРСКА ФИРМА !!! Разбира се, че тази фирма няма да въоръжавя с тях армията ни която още по времето на Бойковия цар се освободи от ракетните си комплекси СС-23, Скът и Фрог. ВЪПРОСНАТА ФИРМА МОЖЕ И ЕДИНСТВЕНО САМО ДА УТИЛИЗИРА ТЕЗИ РАКЕТНИ ГЛАВИ ПО НАЧИНА ПО КОЙТО ПРЕДИ ТОВА БЕ ИЗВЪРШЕНО НА ПОЛИГОН ЗМЕЕВО ДО ГРАД СТАРА ЗАГОРА. Какви са последствията от дейноста на тези частни фирми действащи на държавния полигон можете да разберете ако наберете в търсачката материала: "Стара Загора е обгазен с азотен диоксид в три последователни часа .." пПОЗНАЙ КОЛКО ДЕЧИЦА СА СЕ НАДИШАЛИ И КОЛКО МНОГО РЕСПИРАТОРНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ СА СЕ ЯВИЛИ В ТОЗИ ЦЕНТРАЛЕН РАЙОН НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД КАТО ИЗБРАНИЯ ОТ ГЕРБ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ Е ОБЯВИЛ ИЗВЪНАРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ !!! Заради пари тези гадове изтровиха народа!!

Това което правителството на Борисов прави на този армейски полигон се нарича геноцид. България се превърна в пумийната яма на Европа. Ракетите не са били Румънски , а най вероятно на някоя парньорска страна която не желае да рискува здравето на собствения си народ при положение, че има премиери на други държави които са склонни да рискуват живота на българите тровейки ги и обгазявайки ги !

Интересно за коя държава са били взривателите.За някоя азиатска или африканска.

ЩО СИ ПЪНИШ ЖЕНСКИЯ МОЗЪК С НЕЩА КОИТО ИЛИ НЕ РАЗБИРАШ ИЛИ СЕ ПРАВИШ , НА НЕРАЗБИРАЩА. ДЪРЖАВАТА ЗА КОЯТО СА БИЛИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ И ВЗРИВАТЕЛИТЕ И СЪПЪТСТВАЩИТЕ КОМПОЗИЦИЯТА РАКЕТИ СЕ НАРИЧА БУЛГАРИСТАН ТАМ НА ЕДНО ПОЛИГОНЧЕ В ЦЕНТЪРА НА БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗВЪРШВА УТИЛИЗАЦИЯ НА РАКЕТИ И БОЕПРИПАСИ. КАКВО ЗНАЧИ УТИЛИЗАЦИЯ НЯМА ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ, ЗАЩОТО ТО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ Е ОБЕЗВРЕЖДАНЕ НА БОЕПРИПАСИ. РАЗБИРАТ ГО ХОРАТА ЖИВЕЕЩИ В ТЕЗИ РАЙОНИ, КОИТО ПО ПОДОБИЕ НА ЕВРЕИТЕ В ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ СА СЕ НАДИШАЛИ НА ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИЯ ВЪЗДУХ НА ЕКОМИНИСТЪРКАТА НОНА КАРАДЖОВА. Н НЕ СИ БИЙ ГЛАВАТА С НЕЩА КОИТО НЕ СА ТИ НА ГЛАВАТА.

Някои от вас изобщо не знаят за какво става дума...Ако знаете колко такива вагони са пристигнали в България свят ще ви се извие. А за какви пари става дума просто ви е бедна фантазията. Знам го от личен опит, работих 2 години в тази сфера и утилизирах боеприпаси. Пристигат цели и се развасоват на съставните им части - гилзи, барут, взриватели и всичко това се опакова наново и заминава за чужбина...

всичко се изгаря, ние дишаме "свеж" въздух и живота ни се скъсява с 2/3. Благодат.

Нищо не се изгаря и нищо не се обгазява. Когато се извади барута и взривателя остава самото тяло на патрона. Изкопава се дупка, дълбока около 15 метра, където се изсипват тонове такива тела и се зарива, след това се пали, за да може ако някой не е добре изчистен да изгърми под земята и да не разруши някоя пещ за претопяване (което също се е случвало). Това, което е годно за употреба се продава в чужбина (предимно Италия), другото отива за скрап и се разтопява. И така..

АЗ ОТ 2004 ГОДИНА ДО СЕГА ГО ДИШАМ ОТРОВНИЯ ВЪЗДУХ В СТАРА ЗАГОРА И ТИ ЩЕ МИ ПИШЕШ, ЧЕ НИЩО НЕ СЕ ИЗГАРЯ.

Пак ни изпревариха. Румънците ще направят революция преди нас и вече се въоръжават.

ау, те бяха за кадафи. сега не мозем да вземем паричките. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Утилизацията (обезвреждането) на боеприпаси (както и ракетите ни) се извършва от частни фирми, на които министерството на отбраната е възложило тази дейност! Та актуализираната информация в тази статия по никой начин не ни предоставя цялата истина - никой не казва с каква цел са пътували насам тези боеприпаси - за утилизация, за ПРЕпродажба на нашата армия от частна фирма или за препродажба на трета страна?! Определено министерството на отбраната е замесено, нищо че се прикрива зад частна фирма!!!

УТИЛИЗАЦИЯ НЕ Е ОБЕЗВРЕЖДАНЕ , А ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕ НА ПОЛУЧЕНИТЕ ОТ ПРЕРАБОТКАТА НА КАПСУЛИ, СНАРЯДИ И ВЗРИВООПАСНИ ЕКСПЛОЗИВИ МАТЕРИАЛИ. СПЕЦИАЛИСТИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС Е СДРУЖЕНИЕТО НА ЗАМ МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА ГОСПОДИН РАДЕВ. НЕ Е ЛОШО БУДНАТА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА СЪВЕСТ ДА СЕ СЪБУДИ И НАПРАВИ НЯКОЙ ПОВЪЗМОЖНОСТ НЕПЛАТЕН КОМЕНТАР И ПОПИТА РАДЕВ ЩО ЧИНАТ В БЪЛГАРИЯ ТЕЗИ ЧУЖДИ РАКЕТИ И ТЕХНИ ВЗРИВАТЕЛИ? АМА КОЙ ДА ГО ПОПИТА - ПРОКУРАТУРАТА ЛИ ИЛИ ТЕЗИ КОИТО ПИТАТ КОЛКО ЩЕ ИМ СТРУВА РЕПОРТАЖА ЗА ДА ПРИКРИЯТ НЯКОЕ МИРИЗЛИВО ОБГАЗЯВАНЕ. ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ТЕЗИ ВРИВАТЕЛИ ЗА РАКЕТИ ТЕ ЗА НИЩО ДРУГО НЕ СЕ ВНАСЯТ В БЪЛГАРИЯ ОСВЕН ЗА УТИЛИЗАЦИЯ. АНАДЪМО ??

По Ново ТВ имаше разследване на Диляна Гайтанджиева. Там едивият от "героите" си призна, че е давал рушвети за да спечели поръчка за утилизация. Какво се случи след това? НИЩО. Министър Ангелов каза н парламентарния контрол, че тази фирма няма да бъде допускана до поделенията на БА. Я сега познайте дали не е допускана? :-)

Обгазяванията явно ще продължават и всички ще се правят на разсеяни.

На разсеяно ще се прави САМО правителството на Борисов. Колко ли хора са преминали И ЩЕ ПРЕМИНАТ в отвъдното отровени от дейноста наречена от пияната Нона УТИЛИЗАЦИЯ?? КОЙ ЩЕ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА?? АМЕРИКАНСКИЯ ТЕЦ ГЪЛЪБОВО КОЙТО ЕДВА ПЪХА ИЛИ ПОЛИГОНА ЗМЕЕВО КРАЙ СТАРА ЗАГОРА ??? КОЙ БЕ БОРИСОВ ?? А композициите и тировете с опасни товари ще влизат незабелязано и ще потъват като в черна дупка в страната наречена България !! Със здрав бизнес са се заловили другарите от ГЕРБ - УТИЛИЗИРАТ КАТО В ОСВИЕНЦИМ И ДАХАУ. Браво , браво Герберчета.

всеки знае че 'романец' е професия - крадец на дребно.

Добре,че румънците са открили скъсаните пломби на вагона/вагоните/,защото в гара Русе-разпределителна щеше да настане суматоха,която трудно щеше да бъде овладяна.

Ние не забелязваме тировете с опасни товари като този който катастрофира в Дебелец пък ти говоришза цели влакови композиции. Опасната пратка шеше да си влезе незабелязано и пристигне на полигона в Стара Загора за утилизация от някоя Герберска фирма, като да кажем на някой зам министър на отбраната. Кво ша каиш ?

Глупак-и на ракетите за борба с градушките , им трябват взриватели.

СЛЕД КАТО ЛИКВИДИРАХМЕ НАШИТЕ СС-23 И ИЗТРОВИХМЕ ЦЯЛА ТРАКИЯ, СЕГА СМЕ СЕ ЗАЕЛИ ДА "ОПРАВЯМЕ" И РАКЕТИТЕ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ. Спомняте ли си обгазяванията край Стара Загора и намиращия се в близост до града полигон където се унищожаваха особенно опасните за човешкото здраве ракетни комплекси. Сега някоя "наша" герберска фирма се напъва да реши проблемите и на комшиите ликвидирайки тези опасни за здравето елементи от ракети.

Какви ракети бе ,човек ! Това са взриватели за ракети .. че ти малко по подробно!

Изчезнали са само част от ракетите (взривателите) които се намирали във влаковата композиция. Ти да не би да искаш взривателите да се транспортират монтирани на ракетите бе селяндур?

Циганска история. Ще си купят някое друго шише с ракия след като ги предадат за старо желязо. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

НЕ СА ГИ ОТКРАДНАЛИ,ПРЕДВАРИТЕЛНО СА ГИ ГЕПИЛИ

Спокойна съм - няма да има война скоро на Балканите, само бандитизъм, ако изобщо някой от бандюгите се сети за какво да ги ползва тези взриватели ... Иначе е голям майтап, но добре ,че са си открили липсите на тяхна територия - там и да си ги търсят.

Не си мисли, че такова нещо се краде без ясното съзнание за какво се използва.

браво-владо, какви цигани, какви метали. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Правителството ще каже ли кой защо и по чия поръчка пътува за България оръжие???

Аз ще ти кажа тези взриватели са поръчани от някоя от Българските оръжейни фирми ,ако ни запознат има 20 дружества в БГ ..

Абе нали от МО се кълняха, че в БГ не се утилизират чужди боеприпаси ?? Тези на къде са тръгнали. Пак има далавери на чужд гръб !!! Аз се чудя защо военните. които опъваха палатки за панаирите на Бат Бойко не си взеха пушките и не отидоха в МС ???

Не ги търсете. Те сами ще се обозначат като започнат да ги претопяват. Ще се чуе гръмко и отчетливо.

на печелившите!

Радвам се, че не са стигнали до нас, за какво са ни нас, нямаме нужда от тях!

Еми, то и от тебе няма нужда.

Съдейки от безмисления ти коментар, то и от теб няма нужда, но се налага да ти понасяме празнословието!

Вие нормални ли сте да пишете такива глупости? Как се крадът 4 контейнера?

ти като чуеш 'контейнер' и си представяш контейнерите по кораби и тирове... "Контейнер" може да е и кашон 1х1 метър .. ЛАМЕ !

ами гандармеристите колко са големи?

Журналистите като са казали "А" да кажат и "Б". Кой (фирма, организация, институция) на кого (фирма, организация, институция) изпраща тези бойни ракети? Защо?

За някоя от оръжейните ни фирми е .. какво странно има ?

Ма това ти така си го мислиш и разпространяваш с цел да не злепоставиш с неудобна информация министъра на отбраната или е истината?! Що ли не ти вярвам??? Жандармерия (бившата защото вече няма такава) не охранява частни обекти!!! Компренде??? Идин път се пробва да разсееш истината с такъв коментар ама хайде да спреш да лъжеш вече, а?

Няма странно, ако хипотетичната българска оръжейна фирма отговори пред медиите защо са и тези ракети/взриватели и каквото се е крадило там. Това не е бизнес с краставици и домати. Това е оръжие. Като гражданин, трябва да знам какво става.

Какви ракети бе ,човек ! Това са взриватели за ракети .. че ти малко по подробно!

има много несъответствия в статията с изчезналата пратка. Най малкият контейнер е 1 тон, който може да се разтовари и на ръка във вагона и на рампа с елелектрокар, ако контенера е 5 тонен1 20 тонен това се разтоварва при спрял влак от голям кран в самата гара - но при спрял влак.До колкото чета в статията имало е въоръжена охрана, те на са ли проверявали пломбите на вагона на всяко спиране в гара и междугарие, това е задължително. Ако влака не спирал от Румъния до България, пратката не е натоварена. Друга логика няма.

ннищо не могат да вземат от тези взриватели .. ако си мислиш ,че количеството е голямо ..грешиш ... а със сигурност не са Цигани .. според мен е провакация гр.Брашов понеже има доста военни фирми .. и конкуренцията е жестока !!!

Ти чуваш ли се какви ги говориш ! Контейнер може и да е по малко от 1 тон. колко си награмотен само !

Те по няколко взривателя в джобовете да си бяха сложили, по щяха да ги опазят!

Дано да са братята роми и да ги предадът за скрап,да не са само тези спящи клетки за които предупреди Американския посланник.

Преди петнайсетина години такива неща ги намираха на неделния пазар в Димитровград.

Не разбрах кой купува и кой продава. Ние от Румънците ли ги купуваме тези взриватели??? или ще ги препродаваме??? А можеби........

Поръчка от Ромъния за България от някоя от оръжейните фирми в Бг .. какво толкова сложно има .. вземи се информирай как стой процеса с производство на Оръжия и пак ела да пишеш коментари .. знам това защото познавам хора който работят в Военни фирми !

братята роми имат пръст в тая работа ми се струва, сигурно вече са продадени за желязо!

ннищо не могат да вземат от тези взриватели .. ако си мислиш ,че количеството е голямо ..грешиш ... а със сигурност не са Цигани .. според мен е провакация гр.Брашов понеже има доста военни фирми .. и конкуренцията е жестока !!!

Пияни са били джандарчетата....