Горанов ще може да емитира 3 млрд. лева външен дълг

Парламентът разреши на финансовото министерство да преговаря за нов външен дълг до 3 млрд. лева, още преди да е приета актуализацията на бюджета.

Обратно в новината

Коментари - Горанов ще може да емитира 3 млрд. лева външен дълг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Три милиарда НОВ дълг на три /да речем/ милиона работещи= 1 000 лв на работещ ... Мислете му как ще ги изкараме /плюс лихвите/ за да ги върнем! :-(

Този понеже много ги разбира нещата, вижда се огромното му самолюбие ще натовари толкова дългове на държавата ,че няколко поколения след него няма да могат да вдигнат глава. Кой ли ще плаща сметките на днешните разгулни политици ?

Горката ни държава - богата на природни богатсва - попада вече 25 години на крадливи и корумпирани политици, защото сме рая , а не народ и ги търпим

Ей, това момченце ще ни излезне златно! Помнете ми думата!

А бе вземете ги напечатайте тези 4 милиарда и да приключи въпроса, какъв дълг...

Защо не отвориха КТБ, а отварят само дъщерната им банка. Това показва каква далавера и двоен стандарт за наши хора и ваши има... Мисля че скоро мутрите ще почнат да се избиват отново. Пожелавам им по бързо да го направят за да не мърсят повече страната!

"Народното събрание дава съгласие за подготовка и поемане на външен държавен дълг, включително чрез емисии на държавни ценни книжа на международните пазари, както и на средносрочна програма за емитиране на дълг на международните капиталови пазари, чиито размер в рамките на 2014 година не може да надвишава 3 млрд. лева ИМА ЛИ ОЩЕ ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ?!?! НЕ Е ЛИ ИЗЦЯЛО РАЗПРОДАДЕНА?!?!

Говори ми този министър ,че държавата трябва да си е на място и да вземе заем за да плати щетите от кражбата в банката. Добре бе скъпи, къде беше същата тази държава когато се извършваше кражбата, не знаеше ли тя ,че ако се случи такава беля то същата тази държава т.е. данъкоплатеца ще бъде натоварен с ново бреме. За какво ви избира народа ,за да му сервирате нови и нови изненади в лоша посока,да му представяте нови и нови сметки за плащане на и без друго омършавелия данъкоплатец. Какъв е този резил, кой носи отговорност но не само политическа, кой ?

Като гледам какво става, мисля си, че е крайно време българският парламент да бъде преименуван от "Народно събрание" на "Събрание за унищожаване на България". В него заседават само "Унищожителите на съвременна България" и ще бъде по-точно.

Ехх....как и аз искам да емитирам един дълг от $100 милиона и после да го плаща некой друг, ама нема :(

Нека да е ясно на българския народ и да няма пари в държавата, заем ще теглим и пак ще ги откраднем.

М...да!

''По време на заседанието на комисията вчера Горанов обяви, че вече има определени оферти, но той не би желал да ги коментира пред широката общественост, защото това по традиция може да се отрази негативно на преговорите между държавата и определени финансови институции.'' ... Да, ако разбере народа, че пак продавате ценни книжа за ''стъклени топчета'', ще ви ''сдуха'' фамилийте : ) Остана ли нещо от тия Държавни Ценни Книжа, няма ''финансова свиня'' от 1989 насам, да не е бъркала там, в ''прасенцето-касичка'' и да не се е ''оцапала''. Какво ще заложите този път?! И без това цялата държава оперира като ''франчайзинг''. Без коментар, има един английски лаф, ''Rob Peter to pay Paul'' : )

Г-н Горанов кога фонда за гарантиране на влоговете ще Ви върне парите,които Вие ще му дадете след като изтеглите нов дълг.Дори да не е на кукуво лято както се казва,минимум след 7 до 10 години.Т.е. за един дълъг период от време,държавата да задлъжнее с една огромна сума,за да плати откраднатото от крадеца от КТБ и неговото обкръжение.И друго, съжаляваме търговските банки,които само за миналата година имат 600 млн. лв печалба,а не съжаляваме мизерствуващия български народ,който ще изплаща новия Ви дълг.

Един друг негодник с власт - също много, много млад, юпи - Велчев от НДСВ, също емитира дълг. За милиарди лева. След таво с икупи верига хотели на Черноморието. С пари от закуски. Днес историята се повтаря, защото Горанов нито е толкова умен колкото Велчев, нито толкова ловък и новаторски нов. Въртят едни и същи престъпни схеми и не правят реформи в съдебната власт, за да не влязат в затвора по бързата процедура за национално предателство.

"държавата трябва да си е на мястото и да намали напрежението върху българските граждани"каза Горанов Да,ще ни го начукат на всички останали и ще освободят напрежението

По време на дебатите Йордан Цонев обяви, че "предишното правителство няма никаква вина за това, че един собственик на една банка я е окрал и я е превърнал в пирамида", както и че е "изхарчил парите на вложителите". Разбира се , че няма никаква вина , след като решенията се взимаха в Сараите.