Бюджет 2016: Образование, инфраструктура, армия, полиция

Ограничаване на бюджетния дефицит до около 2% от БВП и повече пари за образование и инфраструктура предвижда Владислав Горанов за следващата година.

Обратно в новината

Коментари - Бюджет 2016: Образование, инфраструктура, армия, полиция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в новия бюджет основните приоритети са образование, отбрана и МВР и похвали министър Горанов..... Хайде стига с тази полиция и отбрана..... повръща ми се като чуя за тях......

като взеха да напускат :д:д:д:д *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

полиция.... - всичко ви е бошлаф, герберасти!

трябва да е как се изразходват бюджетните средства,какви услуги се предлагат на данъкоплатците и на каква стойност ? У нас както винаги до сега не се обръща внимание на ефективността, прозрачността и целесъобразността на един или друг бюджетен харч, важно е да се направи. Задава ли си въпроса всеки колко са служителите на бюджетна издръжка, какъв е смисълът от всяка една дейност финансирана от държавата, как стоим като разходи в сравнение с напредналите страни за всяко бюджетно звено и прочие и прочие. Чуваме единствено да съберем още и още пари в бюджета , пък как ще ги харчим това не било грижа на данъкоплатеца, това е работа на политиканите. И основното ,освен издръжка на държавен апарат не съществува ли по голяма част от населението която с отчисленията си от доходите плаща за тази издръжка но тя има и грижа да съхрани и развие себе си и семействата си. От тази част от населението се иска да плаща данъци ,пък тях самите кучетата ги яли,да се спасяват както намерят за добре.

Хей, Данъкоплатеца ?! Я си помисли колко големи данъци плащаш и тогава давай съвети.

Изглеждаш удобно настанен на топло местенце, но това не ти е достатъчно. Стани данъкоплатец и тогава можеш да даваш акъл за размера на данъците, иначе си нищо.

ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ САМО СЛЕД КАТО ИМА И АКО ИМА НЯКАКВИ РЕЗУТАТИ ОТ ТРУДА ИМ, А НЕ НА КАЛПАК. КАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ ИСКАТ ПРИ ТАЗИ ВСЕОБЩА НЕГРАМОТНОСТ НА УЧЕНИЦИТЕ

То затова е неграмотността Приятелю :) Със заплати като сегашните - толкова. Ако мислиш, че получават големи заплати, направи си труда да говориш с поне един учител какво е заплащането му и тогава драскай тук .

Чакай ти някой даскал да се загрижи за децата ти с 400 лв заплата и с надеждата, ако е все така всеотдаен, някой да се сети да му вдигне заплатата на 440! Що за идиотизъм?

Има хора които не стават за учители,или нарочно не обучават добре учениците за да не бъдат изместени от учениците им,от това следва,че увеличението на заплатите не е гаранция за качество.Освен това без увеличение трябва да останат учителите по математика и езиците-тях ги търсят за частни уроци.

Изкривил си си душата да кажеш че човекият капитал са "образованието и инфраструктурата"!!! Ами не, инфраструктурата (магистралите де, щото вие това разбирате под инфраструктура) е приоритет на олигарсите със строителни фирми и на комисионерите към тях. За хората приоритетите са: 1. Работа и добро заплащане /т.е. адекватна икономическа политика/ 2. Добро здравеопазване; 3. Добро образование; 4. Добра социална ситема; 5. Добра правоохранителна система; 6. Сигурност ( = силна армия = силна иконимика) в Свищов не ти ли преподаваха "пирамида на Маслоу" ?!! ако не са първо се замисли за качеството на образованието си и второ прочети за пирамидата и виж дали някъде там има МАГИСТРАЛИ ?!!! П.П. Прочети и Дянков, който в началото на мандата си се подлъга че чрез магистрали ще съживи икономиката, но в края сам заяви че това е било заблуда ...... но като не чуваш и не мислиш така става.

Плащаме им за да си вършат работата.Включително и събиране на осигурителни вноски.И да не позволяват контрабанда,гепене на ДДС и европарите,които ние сме изпратили в ЕС.Ясно ли ви е!

Даже и ББ знае как се пише и изговаря БЮДЖЕТ!?!?

бюДжет се пише!!! Чалева, още ли не са те уволнили?

"...бюджетът да мине без сътресения и да бъде съгласуван с всички в полза на държавата и народа..." - пророних сълза и леко се разтреперих от умиление ... ама като се сетих, че още Януари, Февруари ще трябва да се теглят едни 16 млд ... щото трябват за "стари дългове" и ...

И защо в полза на държавата? Държавата не трябва да има полза. Тя да не е търговско дружество? Макар да се държи точно като ЕООД "Бойко Борисов". Щото дори ЕТ не е. ЕТ-то поне е неограничено отговорно.

А за здраве кога?

Когато започнем да си плащаме здравните вноски.

Най-много вноски не плаща държавата. Сама е поела задължението да плаща за деца, пенсионери, ученици и студенти. И за всички тях иска да плаща половината от минималната вноска. А безработните е задължила за цяла минимална вноска. Докато това е така е редно и всички работещи и самоосигуряващи се да плащат половината от минималната вноска.

Бюжет 2016 :)) Явно и журналята са грамотни, колкото министърчето :)

Също като жуже, жипка и т.н.

М'чи аз така си говоря, те джурналята само препредават. Аман от неграмотници.

БЮДЖЕТ