Путин: Арктика е стратегически важен регион за нас

В рамките на традиционното годишно излъчване на "Пряка линия с Владимир Путин", руският президент очерта огромното геостратегическо значение на Арктика.

Обратно в новината

Коментари - Путин: Арктика е стратегически важен регион за нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДАЛНОВИДНОСТА,Е ЕДНА ОТ ЧЕРТИТЕ ОХАРАКТЕРИЗИРАЩИ ДОБРИЯ ДЪРЖАВНИК!!!

От това КГБ, вижте колко са ви писанията за този днес и се засрамете

Собствения си нефт и газ не могат да вадят без чужда помощ, тръгнали Арктика да завладяват.

Стратегическо е народа да живее добре защото животът е един.Не трябва руснака в 21-ви век да живее в нищета и на купонна система.След една-две години Русия ще фалира икономически.Петролорублите са на привършване.Трябва съвременна промишленост.Сибир ще го вземат китайците.

А бе, проЗд, не се преструвай на идиот, ако нищо не знаеш за Русия.Ти кога си ходил в Русия, какви купони, които има в САЩ за бедни хора ако не знаеш за това.И ти си откъде пишеш? От БГ, която по всички показатели, ама по всички, на последно място в ЕС.Въобразяваш, че имаш право да осъждаш който и да е.Жалък си и не го виждаш. Иди хапни си боб, друго без това нямаш и затвори се.

колкото по голям тъпизъм изръсиш , толкова плюсове награда получаваш. Да са ти честити!

Извинете, за мен може ли 100 минуса? Благодаря предварително!

Въглеводороди през 2050... :) Русня, какво да я правиш.

Много тъпи коментари.Путин говори за ледоразбивачите,че продължават да строят и усъвършенстват.Имат най много ледоразбивачи в света.Те нямат аналог.Всички съвременни технологии са вложени в тях.Винтовете са заменени с азиподи.Корабът може да се завърта на 360 градуса.Когато ледът е много дебел ,разбиват го с кърмата.Ледоразбивачите прокарват пътя и на останалите кораби.Само един техен ледоразбивач е помогнал на близо 4000 кораба,заседнали в ледовете.

Всичките изброени нововъведения се купуват от западни фирми и само се монтират на руските гемии от ШЕФ МОНТАЖНИЦИ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ!!! Така, че в Русията правят евентуално сама тенеке!!!

Примитивен мозък заслепен от русофобия. По вашата логика американските космонавти използват тенекиени руски космически кораби за да достигнат до МКС, след пенсионирането на американските совалки с които станаха доста катастрофи с човешки жертви.

Азиподи. Внос. Не са ги ударили още с истински санкции..

А за колко ще я продадат на китайците!

за колкото си искат! а ти какво можеш да предложиш на китайците?

Теб, да те показват по панаирите като чучело путинст и да те работят в задния двор, а ти да викаш за путлер!!!

х мъка, мъка!!! Ще повярвам, че в Мамашистан е добре, когато видя опашка за руски телевизори, перални, печки, хладилници, бойлери, автомобили и т.н. пред някой магазин!!! Пък ако може да видя и някой сибиряк трезвен на море, още повече ще повярвам!!!

ама за газ и нефт има.

Добре де, давате ли си поне малко сметка, че постоянно повтаряйте рефренчето за телевизорчета, телефончета, хладилничета, демонстрирате само и единствена собствената си ограниченост и тесен до абсурд кръгозор?

А за какво да е мислим, примирно "Имали живот на Марс???" или "Кога от мъглявината Андромеда ще ни поканят на кафе???"!!!

ами ако на някого му стиска-да ходи и да заяви, че арктика е негова територия! доколкото си спомнямпреди година се появиха някакви смешници пред руското военно поделение в арктика с два впряга кучета и се представиха като канадските части за охрана на арктика?!?!?!? Руснаците ги гледаха гледаха и им пожелаха приятно прибиране с кучешките впрягове.

А бе, канадците с кучетата ще оцелеят, ама вие руснаците с тази водка и счупените си камиони ще умрете от премръзване!!!

надай се за зелена трЕвА! Айде заминавай да се разхождаш в арктика щото била и твоя! хахахахахаха

Товарищ Путин,то не остана стратегически важен регион за вас на планетата Земя.И Вселената ли ще окупирате със вашите въздушно-космически воиски.Значи ще ходите на гости на зелените човечета.

Товарищ Толстой след като купи Болгария, ще купи и Вселената.

То и руските самовари са безаналогови разбира се, какво остава за фосилните руски горива през 2050 година... В Арктика ще изграждат ферми за бели мечки докато ледът не се разтопи.

тоя газ дето го пикаеш земи да го събираш! може и да забогатееш?!

Лермонтов "Сбогом, нечестива Русия, страна на роби, страна на господари. И вие, сини мундири, и ти, предания им народ".

Путин на снимката: "Как е мил и любезен, и колко е красив!!!"

И там ще осе...рат качествено!!! Те района око островите Нова земя вече са ги ос...рали!!! Там им е бунището за пробитите им атомни ледоразбивачи, подводници и всякаква друга радиоактивна нечистотия!!!

а твоят господар къде ги събира, неговите ядрени боклуци, А?

Мужици, заприличахте на американските тъпаци, за които целият свят е зона на стратегически интереси???

Алоуууууу, "умнико", това там е руска територия!!!!

македонска е.

Руската акватория свършва на 12 мили от брега.

Пак за петролецът се вкопчват, щото знаят, че никога няма да са конкурентни в нищо друго...Тъпаците им с тъпаци...Ама, свършва тази....И да се късат да дупчат, все тая

Иначе американците били колонизатори.

то кой район не е стратегически за него

Нашият район не е стратегически. И да реве Бойко, потока ще подмине България. Така я, защо ни е Руска газ да минава транзит от тук?

Когато оня ден бяха многохилядните протести в Русия, нищо не написахте нито за Матушка, нито за Късопитека. Сега не преставате, по пет пъти на ден каво бил казал този хомункулус. Айде земете се заприте.

Русия има повече ледоразбивачи, отколкото всички останали страни, взети общо заедно. ..три пъти повече ;)) Най-опасната зона не е Сирия, а именно Арктика. Русия на практика я обяви за своя територия, пусна плочата на дъното, строи военни бази и се готви да си защитава новата "аляска".

Брей, брей. То така беше и като влязаха в Сирия.

Ех Арктика,Арктика земя македонска и за тебе ли ке се тепаме?