Ходорковски помилван от Путин и освободен от затвора

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за помилването на бившия петролен магнат Михаил Ходорковски. Указът влиза в сила незабавно, съобщи пресслужбата на Кремъл. Само час по-късно Федералната служба за изпълнение на наказанията обяви, че той е освободен.

Обратно в новината

Коментари - Ходорковски помилван от Путин и освободен от затвора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ходорковски не беше ли изискан от Исландия преди 2-3 години след като са му намерили няколо милиярда в техните банки със съмнение за доходи от наркотици и пране на пари?

Бива си го Путин, сече му пипето , знае какво прави и как да го направи!

Пут(к)ин ,,освободил"затворника след като 9 години и полвина лежал в затвора вместо 10 г. Каква хуманос.Ха,ха,ха,хи,хи,хи.Много евтен трик.

евтин, ама работещ!

Миша ви изпраща много здраве от Германия. Кацнал успешно, за да се види с майка си. Понеже бил младежки комунистически лидер направил кинти от руската хиперинфлация и имал цяла банка, сега ще си ги харчи с финес. Бил станал мълчалив,пише Уолстрийт джърнъл.. И така товарищи, които не вярваха, че ще излети незабавно от кораба майка ето вече може да погледнат какво се случва и с родните млади комунистически лидери. Сега Путин има един враг по- малко,който умно ще си замълчи, докато харчи поредния си милион и тихо отпива глътка бяло вино. Наздраве бедни, но честни другари! По Коледа стават чудеса!

Бяга човекът, надява се да успее да се спаси от 'демократично' управляваната Русия, че те както му дават амнистия, току виж го убият ... Един друг руснак като този го отровиха в UK, а друг се самоуби в Холандия след като му отказаха статут на политически бежанец...

Чезаре Ломброзо е типизирал генетично обусловената склонност към престъпления. Сравнете две лица, интелигентното, одухотворено излъчване на Ходорковски, с мутрата на пиздин ???

еврейски приказки, тази "честна " физиономия е замесена в далавери (грабежи) за милиарди$$, но за чифутитр това е нещо съвсем нормално!

путини работи от 10 години излежал 9г. и 8 месеца --- велика амнистия от велик император !

'

И пред кого или за кого да го рекламира Сочи? 90% от посетителите ще са от Русия и региона и мислиш ли, че на тях им пука за Ходоровски. Повечето вероятно не знаят кой е.

Това е целувката на Юда,нарочно го освобождава защото ако го очисти в панделата ще се раздуха за че е Путин, след като излезе на свобода може след половин година да го блъсне някоя кола и тогава ще каже,аз го пуснах не съм виновен!!

Глупости, не си наясно с руския манталитет. Ако е искал да го очисти, отдавна да го е направил.

Кто украдет из казны больше чем стоит метр веревки,тот на этой веревке и повешен Който открадне от казната повече от 1 метр важе, ще е обесен на това важе

На бългаски думата е с "х" - "хазна".

По- големи бате, затова ние с вас не искаме да бъдем в една държава и хич не ви връзваме на номерата. Освен това не ни връзва да търпим турците заради изнервящото им безхаберие и пословична лъжливост, въпреки че сме като две капки вода всичките до един маскари.

jizast

Хахаха евтина пропаганда на Путин. Шараните веднага налапват стръвта и почват да възхваляват своя идол колко бил милостив. На Ходорковски му се размина с 10 години, Березовски го убиха понеже не можаха да го съдят в Русия.

А бе за евтин евтин му е ходът, един подпис му струва. Но не виждам да има много да са му повярвали, за всички е очевидно кое какво е.

Не разбрах, това добре ли е, че го е помилвал или е по-добре да си беше продължал да лежи в затвора, защото от друга страна има за какво да лежи и аз те разбирам, че държиш на справедливостта?

А у нас от 1989 до 2013 не е осъден НИТО ЕДИН за корупция или рекет в особено големи размери.

Ти какво си мислиш, че Путин го е осъдил щото е мъдър и справедлив ръководител ли? Не, просто като дойде на власт, събра олигарсите и каза, кой ще работи с мен и кой не, тия дето не искаха се видя какво им се случи!

Много хитър ход на Путин! Ето на това се казва президент, а не като оня самовлюбен смешник Обамби или нашата мишка!

'

Дирчо сочи среден пръст.

Сега ще кажа истината каква е и за русофили и русофоби!! Положението и историята на Ходорковски прилича нещо като в нашата БГ!!След разпадането на комунизма червените и там както и тук приватизираха и раздаваха пари на умни и амбициозни,като работят и перат пари за тях!! Как е забогатял: Основава банка Менатеп през 1990 г., (откъде са парите като е работел по строежи) която след падането на СССР ставаот много успешна. Използва парите, за да инвестира в различни предприятия, сред които Юкос - най-голямата петролна компания в Русия. Арестуван е през 2003 година и осъден за данъчни измами и кражба на петрол. С 1 дума започнал е да кръшка и да краде огромно количество пари и да се самозабравя и фактите са налице,затвори,убийства,тук беше същото с нашата мафиоти които изчезнаха почти всички!!

Или накратко господарят наказва крадливите слуги (те всички слуги са крадливи де, има количествен праг). Инак "преход" му казват в БГ.

Нещо като Алексей Петров /бг, само че Ал Петров/бг клати държавата.

Илия Павлов и др подобни,много са!!

Не си наясно с проблематика, в основата е битката между идеологическия апарат (партийната "аристокрация") и силово-изпълнителния (преторианската гвардия - кгб), плюс военнопромишления комплекс и гру, малко локална власт на милицията и това са битките. Елцин раздаде с укази собствеността на комсомолската компания, като пренебрегна т.н. силоваци.

Путин го помилва, защото след 10 год. сибирски мраз той вече не е нормален и не е опасен. Ако здравето му е разбито, той повече не им трябва.

Вова, не оправдывайся, я был в более тяжелых условиях!

Бащицата,самодържецът,властелинът,императорът ПОМИЛВА... а крепостничеството се радва !

Аз неразбрах сега тука драскачите с руски наклонности твърдят, че Руската могъща мафия е сразена от Путин. А защо има Руска могъща мафия в момента?

О това е лесно. Знаят си, че за тях друг източник на храна освен подхвърлени им трохи от масата на господаря в Москва няма и съответно се зорят. За друго нали не стават. Да се говори за мафия в Русия (или БГ) не е особено точно, това предполага мафията да не е самата държава.

Ами явно вече се чувства достатъчно незастрашен и може да си позвили да демонстрира милост. То след толкова "катастрофирали" въртолети с губернатори в тях (поне 4-5 трябва да бяха), че и самолети (поне за един с целия полски политически елит се сещам) оставаше и да не се е стабилизирал де.

Путин минава покрай лудница. На прозореца се показва един луд и се заканва на Путин със стиснат юмрук. Путин също му показва стиснат юмрук в отговор. Лудия показва 2 юмрука, Путин завърта показалец на слепоочието си - кво да се разправяш с такъв ненормалник... После лудия разправя на другите - видях Путин от прозореца и му викам - дръж здраво Русия, той отговаря - държа я. Аз му викам - дръж я още по-здраво, а той - за повече не ми стига акъла...

10 год. Сибир или в Полярната сова..., при -50, признаваш всичко и молиш за милост.. и ставаш скапаняк.

Давате ли си сметка как се управлява такава огромна страна - трябва здрава ръка . Сравнете Русия при Елцин и сега при Путин. За сравнение - нашата малка страна с измислена демокрация -всеки прави каквото си иска и в края на краищата - пълна анархия......

като започеш от най-високите постове на властта и стигнеш до най-ниския съдийски ранг-да,но нали знаеш,че "за кокошка,няма прошка"! в нашата ситуация положението е,че рибата е вмирисана от към главата още преди да е уловена.това е вече генетично за боляване! няма да се учудя ако един ден излезе наяве някое си там съревнование -кой повече е крал по високите етажи,организирано от самите тях!!!

Папагалско повтаряне на пропагандни клишета. Всеки правел каквото си иска, такава глупост. Някои - малцина - правят каквото си искат, за останалите 7 милиона правенето на каквото си искат е наказуемо - и не им се разминава.

Ами точно за малцината говоря, нашите политици-демократи.

Даваме си сметка, че има и по-големи страни.

Путин сигурно е гушнал някое милионче под тезгяха!

Е не бързайте да се радвате де...има и други обвинения срещу чифута ..само трябва да мине олимпиадата в Сочи и пак ще си намери заслуженото място .Същото важи и за ония пачаври които се изгавриха с главния православен храм на Русия !!!!!!!!!!!

Красота всреди бегущих, первьiх нет, ни отстающих... А ?! :-)

Дървар ! Изобщо не ти се разбират глупостите които пишеш ;-)

Относно евреите , някой запитал ли се е как в най-антисемитската държава в света, където не можеш да пръднеш без позволението на КГБ, има толкова евреи-олигарси ? Станали са такива щото са много оправни и разтропани ли ? Хайде бе - КГБ ги поставя на власт умишлено , за да има Иванушка-Глупака кой да обвинява за всички злини.

ОЛИГАРСИТЕ ГИ РОДИХА ЕЛЦИН И ГОРБАЧОВ И СЕГА СА МНОГО СИЛНИ ... ЗАТОВА АКО ПУТИН РЕШИ ДА ГИ БАРНЕ ЩЕ ГО ЗАСТРЕЛЯТ КАТО КЕНЕДИ :)

Това да не е 'новата' тренд-линиъ, Олигарх ?! (че като Гледам - до вчера Вие-и-Вашите се скъсвахте да 'обяснявате' как Вовката бил бил напъдил Моис щото Е Мойсей)

Даже ще ти кажа кой са!! Роман Абрамович, Михаил Прохоров,Михаил Ходорковски, Борис Березовски,Олег Дерипаска,.

Момент ! - Роман Е от сиропиталище (Как се дават имена там - Знаете !) - Березовски - ... - Ходорковски - Десет Години от Живота-си Вече даде - Дерипаска - 'наште' са Баш по неговия партиен 'път', НО! - са манечки ... Бихте ли описали за Прохоров ако обичате ?

Преди колонията беше Ходорковски, а сейчас вече е Ходорковская :)

Грешиш много. Ходорковски има много голям авторитет в затворническа среда.

Дед Хасан и той беше затворнически авторитет но 9-мм ВСС Винторез не прощава :)))

Добър човек е товариш Путин. Затваря ги незаконно в тюрмата и после след половин година там ги помилва с негов указ. СЛАВА

Малка поправка, след 9,5 години ги пуска,

Западните лицемери и техните продажни медии успяха най-накрая да отърват своя човек "дисидента-мъченик " Нали заграби много милярди от Русия и ги вкара в техните банки.....И да питам нашите медии защо подържат този бандит...може би така им нареждат господарите на света?????????????

истината за Xодорковски е малко по-различна от това ,което ти знаеш! истината е,че на него му бяха предоставени и пари и база от тогавашното политбюро! истината е,че от нищото Jukos стана световен магнат благодарение на Xодорковски,а когато той си поиска дял за извършената работа,беше обявен за родоотстъпник и олигарх! в youtube има едно малко филмче-"среща на путин с руските олигарси". там в прав текст той им заповядва да плащат в "касата" или ще бъдат унищожени!!!

Да бе да, нали продажника Елцин отмени данъка при експорта на петрол и на практика държавата не взимаше нищо. Да не говорим за закончето което си приеха с цел обогатяване на няколко олигарси в т'ва число и Ходорковски, което Путин 2004 отмени. Според тоя закон нефтените находища бяха под юрисдикцията на държавата Русия и пари се наливаха само в джобчетата на избрана клика. Като дойде Путин започна да стяга олигархията и съответно срещна яростна съпротива от същата, като начело застана Ходорковски. Е всички видяхме какво му се случи, осъден, лежа, а сега се и призна за виновен, демек вече никога няма да си върне к'вото и да било от престъпни заграбеното.

Знаещия : Знаеш ли че по време на този пладнешки грабеж в хазната на Русия не е влизал нито долар а всичко е изнасяно на запад .Знаеш ли че договорите са били така сключени че Руската държава даже е трябвало да подържа инраструктурата до находищата и да почиства огромните площи замърсени от нефта в резултат на дивашкото помпане...........???????????

Долнопробните и гнусни сталинистко-бериевски кгб-истки методи действат и сега с пълна сила: "По данным источников 'Коммерсанта', Ходорковский написал прошение ПОСЛЕ БЕСЕДы с сотрудниками спецслужб, которые рассказали осужденному, что у его матери, страдающей онкологическим заболеванием, ухудшилось состояние".

Най-вероятно са го заплашили, че няма да го пуснат на погребението на майка му.

Важното е да не пропусне своето.

Ходорковски служи за назидание на всички разбойници, приватизатори, превърнали се в олигарси. Путин ги мачка в момента в който решат, че могат да си грабят на воля за смекта на работници и граждани на държавата Русия. Потърсете си историята с Дерипаска и завода за, който източават, че да закрият. Ще видите как олигарсите в Русия са като ученички пред държавта в лицето на Путин, а не както у нас управляващите да са кукли на конци пред "бизнесмените"

големият олигарх и затова трепе конкуренцията. Съвсем просто е!

pmotikov@abv.bg

Най-големият гангстер.

Всички разбойници които не се отчитат на партията и Путин

Немери историята с Дерипаска и ще видиш, какво значи грижа на държавата. Остави първосигналните глупости, работи с факти.

Най-накрая Ходорковски е споделил богатството си с Путин. Резултатите не закъсняват. Що се дърпа тогава не стана ясно. Дай половината от кинтите си и си свободен

И пак е на далавера. Ако залепне с новите обвинения ще си отлежи, затова трябва да изчезва, ама май и това няма да може да направи.

Ако е умен ще се чупи тихо, кротко и ще си харчи паричките зад граница. Явно е какво се случва в Русия.

Къде ще се чупи длинная рука на Путин ще го настигне!!Виж какво стана с Березовски и Литвиненко!! Абрамович е умен,отчита се и си живее приказно!!

Чyryниц

Березовски си го утрепа МИ6. Той също беше написал писмо с молба до Путин да го вземе обратно в Русия, при това според запознати - изключително покорствено писмо. Кой уби Литвиненко и дали беше класическо убииство е в пълна мъгла, но той не беше опасност за Русия.

Ооо колко е мъдър и добър Путин! Златен, велик, крал слънце!!! Получи обвинения от цял свят, че не зачита човешките права и веднага се самопорица! хахахах

Господарят Путин си стегна държавата и разгони всичко живо в империята. Колкото и да подскачат изгубиха власт и влияние, защото бяха разхайтени разбойници, които народът мразеше. Както и да гледате Русия за 24 години няма нов качествен промишлен продукт, да не говорим за електроника и комуникации. Русия е на нивото на България в почти всички сектори и служи само за добив на суровини. И там всичката стока е китайска и като скъсани подражават на щатите.

Чyryниц

Сега правят сериино производство на супер самолет, в кооперация с Украйна. Но за съжаление, като цяло оценката ви има истина.

вода като промишлена сила, но има голямо (засега) население и невероятни природни ресурси. И един диктатор, който очевидно не си върши особено добре работата, ама те повечето диктатори са така.

И да не забравяме , че Русия е победителката във ВСВ, а къде е тя, къде е победената Германия?! Моят извод е, че проблемът е в славянството и може би в православиято.

Ако Ходорковски искаше да се моли на Путин щеше да го направи преди 10 години и да е на свобода като останалите олигарси. Логиката да го прави само 8 месеца преди изтичане на 10 годишната му присъда е нелогичен. А Путин, за да прави циркове с помилването определено не спи спокойно. В същото време е пуснал прокуратурата с ново обвинение. Типична тактика .. и в БГ я ползват доста успешно.

Сащ губят в Афганистан, в Сирия Путин им го сложи, вБългария номерът не мина, а в Киев - абсолютно И да продължавам ли В Африка Франция е потънала до уши в кашата на ислямизма и вика Германия и Англия на помощ Нещастник

Ако позволите : ... Афганистан е Мазало (както И Ирак) ... Сирия Е просто манджа-с-грозде с НадКритично налягане ... Франция Е на-път да Напердаши Оланд .... Германците са в Потрес , и от Този-Сегашния съюз и от Нещата с оня вид 'имигранти' ....в Англия - посред бял ден - Джихадистки Терористичен Акт ....у Нас - просто Сумата на Всички Стеахове !! => Срещата на Големите у Нас !!!

Пич, ти явно имаш сериозен проблем с правописа, особенно в частта, отнасяща се до главните букви, многоточията и тиретата...;-) Освен това и мисълта ти е трудно проследима!... Добре ли си, човече?!

Вовката-и-сье Са на Финала. ---> Уважаеми Колеги Русофили : - Позволете Отново да Предложа Глобална Среща на Големите у Нас !

Считам, че Ходроковски е върнал поне 10 млрд., за да го пуснат. АБЕ, като се сетя, богатството му било 15 млрд, а вчера Украйна получи едни 15 млрд... Интересно. Е, ако е направил такава голяма услуга на Русия и приятели, трябва да получи и награда и 10 до 20 млн. да не мизерства, хайде, понеже бащицата е арабия, и Тонколонникова за подла камериерка.

ще му дойде края, тогава ще ви видя

Върнал или дал? :)

Милиционерите Иречек и Спартак получават и четат пощата на Кремъл Жалки смешници

Другарю, откога за русофилите милиционер стана обидна дума? :) А, това, че като чуете за В. Путин ви се подкосяват краката и се премрежва погледа се старайте да го прикривате повече. Не е красиво.

Тази година Путин сложи в малкото си джобче всички световни политици ...

Там е работата че всички световни политици са обединени в малкото джобче на Путин, а Путин освен с Асад няма с кого да се обединява. Дали това е критерия за добър политик да обърнеш целия свят срещу себе си времето ще покаже.

Чyryниц

Не забелязвам такова нещо. Ако се задълбочите в смисъла на изказванията на Мартин Шулц и Меркел, ще видите, че големи групировки в ЕС са започнали вече да снижават напрежението в Украйна. Прибалтииците и поляците със свирепата им русофобия изглеждат по-изолирани от РФ.

Грешите. --> Франциск !

Защото с молбата си за помилване ходор си призна, че е бандит и мошеник.Няма да има реабилитация, нито може да иска имущество. Падна на колене пред Путин и получи награда - захарче. А ЕСПЧ два пъти отсъди че Ходорковски е само и единствено крадец и мошеник Толкова

Там е работата че той молба не е пускал за помилване. А Путин го помилва само 8 месеца преди изтичане на присъдата му.

и откъде знаеш това, бе смешник

Бащице Володя, сполай ти! Поцелувам ти помилващата рука!

Ходорковский се държи изключително смело и достойно срещу сталинисткия терор, на който е подложен повече от 10 /десет/ години и много пъти е отказвал да подава молба за "помилване", въпреки кагебистките кандарми.

ДА ! НО ! - забрави с Какви-Точно си има работа. Което - Заплати с Живота-си Тези години.

Така трябва да се мачкат и герберите!!! Партията има практически и теоритични знания и огромен опит - защо спря да ги използва?!

Обещал е да слушка

Сигурно е върнал някакви пари,иначе щеше да изпие 1 чай с полоний като Литвиненко или да се самоубие без да иска като Березовски!!

Абсолютно точни сте!!!

... или да получи инфаркт от дежурната по затвор "труженичка" ... както инфаркта на Мишо-бирата!!!

Ходоровски не е руснак,а евреин.50 % от ресурсите на Руия са в ръцете на евреи.Някои от тях Путин ги е поразгонил-От Журналистически разследвания.

По официални държавни, не журналистически, разследвания от мужикия за последните 10 /десет/ години са "изтекли" близо трилион us dollars, т.е. по времето на дуета пиздин-мечков.

Чyryниц

За това сега затягат режима. КРАЙ с износа на капитали-мапитали. Който печели от Русия , ще помага на Русия - така каза др. Путин и народът руски мощно го подкрепя.

Вида му наистина не е като на грозните руснаци/според Лагерфелд-най-грозните мъже на света/ Прилича наистина на евреин-по-интелигентно излъчване притежава и с присмехулно-алчен поглед-типични еврейски качества.

Той голям критерий тази Лагерфелд Според него красивите мъже са с повече естроген в кръвта. И за какво му е изобщо на мъж да бъде красив. Достатъчно му е да не прилича силно на маймуняк.

Според Лагерфелд, ако не си гей, не си красив..

Ходорковский е изключително интелигентен и успешен мениджър. Възкресява затънали компании по време на изключително ниски цени на петрола. Просто не с вписва в посредствената кагебистка среда. Докато е в затвора, от мужикия са "изтекли" близо трилион us dollars ???

Хи хи, големи смешки...Ходорковски си е обикновен престъпник и крадец. В него няма нища интелигентно , да не говорим за красиво, май не е и много успешен /ако в затвора не е станал много успешен/. Да крадеш не е като да си "добър мениджър".

О-п-р-е-д-е-л-е-н-о ! ---- А ако Човек поразрови Мрежата, И! - Прочете Конкретните Данни Какво/Как-Точно са му връткали 'учителите' на 'наште' ... --> Кабуум !

който прави финансови машинации и се пише гявол - в пандиза за 10г . който се ебава с православната църква - пак там . де да беше и тука така .

Ходорковски е престъпник и крадец, мястото му е в затвора до живот. Путин не трябва да се поддава на чужд натиск...Това не е в България, хуманна и корумпирана съдебна система и всичките престъпници на свобода...

Ако това се случеше в България щеше да има всенародни митинги протести, шествия, закуски и други подобни изяви на всенародна любов! А до месец март щяхме да имаме още една партия с познати политически мутри и с претенции за власт, или по-просто с претенции за беконтролно крадене!

Така се действа при абсолютна монархия и тоталитарна диктатура - осъждаш по презумция за виновност (в т.ч. и невинни) и след това пак по неясни критерий ги амнистираш. Путин е като фараон в Русия!