Руският патриарх Кирил си тръгна огорчен от България

Руският патриарх Кирил си тръгва от България огорчен. Това обяви самият той на Летище София преди да отпътува от България след тридневното си посещение у нас.

Обратно в новината

Коментари - Руският патриарх Кирил си тръгна огорчен от България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плаща десетки години Окупационенен Заем на Руската империя. Кво освобождение, кви пет лева!?

още малко остана и ще стигне до освободяване на Бъгария от османците...... дебили....... откъде толко тъпи тролове ?????? За информация - във войната взима участие и Киевски Полк. И какво тези бяха украинци ????? Тий тогава и не знаяха за такава дума. Тий бяха - руски - малороси и полк се дислоцирова във Кишинев. Значи и Молдова освобождава България. Дибили - б....

Абе тоя май няма да ни благодари за 3-ти март 1918 г., когато ей така християнско-православно освобождаваме 2 милиона квадратни километра и даваме свобода и независимост на Финландия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Украйна, Грузия, Армения, Беларус и други. Та се чудя защо тези държави не празнуват този ден като национален празник.

...преди да говорите глупости: "Лейбгвардейският финландски полк е полк в състава на Руската армия. Взема участие в Руско-турската война (1877-1878). Сформиран е в състава на Руската императорска армия през 1806 г. на основата на лична уния на Финландия с Русия. Финландските воини проявяват храброст и героизъм в боевете при с. Горни Дъбник, както и при преминаването на Западния отряд (Гурко) през Стара планина. Проявяват се при превземането на София и Пловдив." -------- Н.преосвещенство не чете ли Гугъл? Или всичко на този свят е сътворено от Русия?

Аз съм много радостен, че той си тръгна огорчен! Моля предайте му!

Огорчен, щото никой не спомена за водещата роля на КГБ и на Царят Путин в освобождението на България от османско робство! Споменати били някакви диваци, поляци, финландци, румънски цигани, дето въобще нямат нищо общо с освобождението!! Забравили и украинците и немците, 95% от войската се състояла от украинци и се е командвала от немци, а даже и царят, който впоследствие беше утрепан от комунистите и той е немец!

ДОВИЖДАНЕ! И може никога повече да не се връщате

Kalin

Чудно племе сме българите никой нищо да не ни причини ние сами си го причиняваме-вид мазохизъм явно.До скоро се радвахме и ревяхме че има шанс най сетне Охридската епархия да се върне отново към своята църква-Българската! и една столетна неправда че сме един народ да бъде премахната.Да ама за да стане това ни трябва подкрепа иначе......няма как да стане.Гърците са против Сърбите са против Вселенския е против....И кой остана?Руския.Сега се осрахме и там от да се плюеме едни други все едно не сме българи а разни.........Това е и причината България такава каквато са мечтали нашите прадеди и деди вече никога да я няма!С фили и фоби до там стигнахме.

Русия винаги е била против. Два пъти настоява пред Османските власти да бъдат заточени българските патриарси. Обявяват ни схизма, но въпреки това българите извоюват самостоятелност на българската епархия. Та чудни сте вие путлерастите с тази възхвала на Путлеристан

Прав напълно Прав е Руският патриарх Кирил. Изключвам чорбаджиите преди 1944, но за след 1944, ако не беше бай Тошо никога не биха завършили Право, Медицина и сие, и след 1944 държавата ги изучи и в дясно всички комунисти, предатели е имало и ще ги има винаги и по всяко време, защо мразите Русия, обичайте ЕС, но не забравяйте какво ви е дала и Тя, СССР, безплатно образование, безплатно зъболечение, безплатно медицинско обслужване, много неща безплатни, имаше и диктатура, а сега още по-голяма диктатура скрита, новобогаташите веднага ще скочат, тя е проста, тя е побъркана, тя е луда, истината , истината си кажете, а тези преди 1944, не са между живите, мнозина след 1989, си отидоха, кой от удар масивен, и ... от този свят, върнаха им магазини, всичко, но тях ги няма между нас живите, поклон пред Русия и ЕС!

...поредният заблуден и немислещ ! Само едно ще ти кажа ,че безплатен обяд няма ,той е в съзнанието на маргинала ....! Жалко ,че нищо ново не си научил ...!

това е така, но след толкова години на анархия и разруха, младите са с изкривено мислене

безплатни - друг път! Всичко си платихме и то с лихвите! Като толкова плачеш по безплатните неща, може да заповядаш в Гладна Корея. И на тях всичко им е безплатно. Само, че за едни безплатна е тревата дето я ядат (и ориз по празниците), а за други безплатни са бронираните лимузини, вносната храна, луксозните дрехи и мобилни телефони. А да и лечението и обучението в чужбина.

Отче не бъркайте православен с правоверен има голяма разлика.

Е, нищо че е огорчен. Важното е, че си е тръгнал. Ами ако беше останал?

Благодарности за всички, които са дошли от чисто хуманни подбуди да се бият с враговете ни. Тези хора не са живи от много време, и не е приемливо да се спекулира с името им, особенно от такива брадати "философи " като този на снимката, най-вероядно чака да му дадем някоя пара. Срамота!

пий една,две,три,четири,пет стакана водка и че ти мине огорчението.

Защо непроверена водка, като си има утвърдена марка "Боярошник" ???

Прав е патриарха. Защото точно Русия ни освобождава, а не съставните и народи. Огромна част от състава на руската армия са руснаци . Това са фактите. Забелязах и нещо друго в старанието си да изреждат различните народи участвали в освобождението ни , държавните ни представители пропускаха, надявам се не умишлено, най - важите - българските опълченци (техния принос за победата и освобождението е значителен според не един военен специалист). За сметка на това се изреждаха поляци, ами много от същия този народ, включително много полски офицери служат в Турската армия и дори участват активно в потушаването на Априлското въстание. Споменаха се и сърби. Точно Сърбия влиза единствено във войната за разширяване на територията си за българска сметка, заграбвайки областа Поморавия, заселена предимно с българи. А и измисления народ украинци, а ние се сърдим когато някой - спомене за македонски народ и с право разбира се, защото такива народи няма. примерно някой да говори за Добруджански народ, или за Родопски народ, или за косовски народ, или критски народ и т. н.

Ти като си платиш тока , енергото сърди ли ти се ,ако не кажеш мерси ? Освободили са ни , платили сме си .....пито платено ....двеста години ли да им се кланяме ?

Та незнам защо не отразиха поста ми, но го повтарям: Сравнението е меко казано неадекватно, да платиш с живота си и сметки за парно! Никой не иска вечна благодарност, независимо че я заслужава, а истината. Това че българи са участвали в освобождаването на Гърция, прави ли България освободителка на Гърция, без значение че по това време не е имало такава държава?????

Ти си една свиня. С какво можещ да платиш на Русия? Нямаш нито в душата си нито в мозъка си някакво съдържание. Можеше да платиш просто с чувство на благодарност за това, че на такова нищожество като теб е дадено право на живот, благодарение на тези които са загинали в борбата. ТИ СИ ЕДИН БЕЗРОДНИК и нищо не можеш да дадеш на Родината си, тъй като ти си наследник на тези, които са се крили да не воюват и коленичели пред поробители за да запазят живота си.

Унижение деби е когато вражески нам държави ни принудиха да си унищожим армията и оръжието, унижение деби е 5огато същите вражески държави ни накараха да си унищожим няколко блока от АЕЦа, унижение когато враговете ни принудиха да спрем строежа на ЮП и АЕЦ Белене. Това се нарича унижение , деби.

Няма да те разбере един дебил, колкото и са адекватни доводите. А от мен +++..

Унижение е когато за чужди интереси тръгваш да строиш АЕЦ Белене без да има нужда и да платиш умопомрачителна сума, за нещо което няма да се изплати. Унижение е когато трябва да строиш газопровод на своя територия за своя сметка на баснословни цени и после да не можеш да ползваш същия този газопровод. Да зтвориш 4 блока с изтичащт ресурс, които почти не работят, защото сега добиваме почти същотот количество електроенергия от Козлодуй, колкото и с тях не е унижение, а практичност, още повече че за тях получихме безвъзмездно 600 милиона евро, т.е. някъде около 200 години печалбата от тях. Да държиш армия от 200 000 души заради малоумие на тъпаци наричащи се КГБ е също толкова унизително и идиотско и то след като сме в НАТО. Единствената вражеска държава в момента е русия и унижение е когато долен боклук се подиграва с българското знаме добавяйки и това на нашите моментни врагове.

Това изброяване на всякакви освободители, започна още от дейния съучастник в разрушаването на българския суверенитет, селско стопанство, промишленост и какво ли още не, Желю Желев и оттогава се повтаря автоматично, без редакции, като обаче никога не се споменава детайлно, срещу представителите на кои държави е воювала руската армия в Освободителната война, натрапвайки представата, че тя главно е воювала с няколко паши с турски имена придружавани от абстрактни османлии. Целта разбира се не е да се отдаде почит на някого, а да се скрие и изопачи истината, да се раздели и отдели, да се отслаби и съсипе всичко. Когато правнук на опълченец предаде на Путин пушка останала от освободителите, пазена и предавана от поколение на поколение до 2003 г., да не би да имаше нужда от уточнение дали тази пушка е руска или да речем финландска или за всеки беше ясно само каква може да е? А в Плевен, в мемориалните паркове, има ли поне едно полско или румънско оръдие? От коя страна са докторите и медицинските сестри, чиито имена са увековечени в Докторската градина в София?

И ти ли си КГБ-агент тов. Васал на Москва?!

Не, той чете историята, а не си я прекроява, пренаписва.

140-та годишнина, юбилейна дата. Толкова смачкано я отбеляза властта, че направо ме е срам. Да не говорим, че гръмнаха едва 2 салюта, да не описваме повече от скромната заря-проверка. Но нямаше нито една дългосрочна всенародна инициатива, музейни изложби, поетически конкурси, концерти - нищичко, освен вечните медийни мутри с разсъждения за Освобождението и Русия вчера, днес и утре. Но пък ми се напълни сърцето, като видях балконите с националните флагове, като видях колко хора има на Шипка, като научих какви опашки са стояли хората с децата си, за да видят Самарското знаме. Затова имам надежда, че тоя народ няма съвсем да се затрие, независимо от усърдните опити на вътрешни и външни управляващи. Ние сме оцелели 5 века под турско, та сега ли? Знаят хората, знаят и помнят, затова ще ги бъде!

А журналисти и медии масово помагат на властта за смачкването на тази светла дата, само защото Русия ни е освободила.

Типично по руско-съветски имперскли обичай! И как иначе за един агент на КГБ. Докато си контактува с руско-съветски мекерета и доносници на ДС е доволен (те с атия дето развяват руски знамена с повод и без повод). Когато чуе цялата истина - олеле. А колко добре започна - призна че ние сме им дали и азбуката и християнството (то няма как да е иначе - такива са фактите). И благодари - ОК. А това че Русия е поробила Полша, Финландия Литва, Латвия, Естония, Грузия и кого ли още не, стана ясно от изявленията му. Или не се усети, или в злобата си към освободилите се народи просто каза истината. Различни са мотивите за участие на различните народи в Освободителната война. Едни участват за слава, други за да завладеят територии, трети, за да се легитимират като свободни нации и т.н. Но е факт че са си проливали кръвта за България. и би било доста неблагодарно от българска страна да не ги споменем с благодарност. А това че в Русия не обичат Украйна, Полша, Прибалтийските републики, Грузия, Румъния и кого ли още не си е техен проблем. Да, приноса на Русия е най-голям. И никой не го отрича. Но да неглижираш дори един човек, който си е пролял кръвта за свободата ти е признак на най-долна простащина. Що с еотнася до Русия крайно време е да разберат тъпите им кратуни че ние не сме нито 16-та република на СССР, нито Задунайская губерния на руската империя.

Тъпото, това че някои чети от земите заселени с Българи са участвали в освобождението на Гърция и Сърбия, това означава ли че България, като въобще не е същуствувала по това време е помогнала на Гърция да се освободи??????

Нито една от изброените държави Русия не е поробвала.

руските медии объркаха Румен Радев с Бойко Борисов, като масово разпространяват, че Румен Радев е омаловажил руския принос в освобождаването на България, като е звънил на Полша, Сърбия, Литва и т.н. да им благодари. Това е направил Борисов, който със смотаното си поведение нпо време на срещата с руския патриарх, каза, че е дал пари за финансиране на манастири и църкви, и е звънил на гореописаните държави, без да спомене Русия. По тази причина и в българските медии срещата бе отразена по този начин. Това създаде проблем. Иначе на сайта на МИД пише, че Борисов е звънил на лавров на 2.03., за да благодари на Русия. Руските медии раздухаха това и го свързаха с двете войни, в които България е била против Русия. Така се създава настроение у руснаците за омаловажаване от страна на българите на ролята на Русия в освобождаването. Но погрешно думите на Борисов се предписаха на Радев. Политиците, когато говорят и действат, трябва да мислят повече, за да не причиняват неприятности на страната!

А ти си прочети речта на Радев как той отдал " дължимото " на Русия преброявайки руснаците наред с други през запетая. И защо ли не е изброил всичките останали 180 народи на Русия, а само тези които сега в ЕС да направи четки на тези държави, които нямат никакво отношение към освобождение на България. Патриарх съвсем основателно му изказал обидата по този повод. Поведението на Радев е било страхливо и предпазливо да не разсърди западните приятели наложили санкции на Русия. Радев на свой ред наложил санкции на нормалната изява на благодарност на държавата освободителка. Срам е.

Да бе, като слушах президента, останах с впечатлението, че ни е освободило НАТО - Полша, Латвия, Румъния, Финландия... А робството било не турско, а... просто чуждо. Какво е това - срам ни е, че сме свободни ли? Да вземем да се извиним и на султана за по-сигурно???

Искат хората да се изкаже едно нормално благодаря, а не да благодарите на държави които нямат нищо общо с освобождението ни.

Благодари на народите , на хората бе чугунчо

Ами благодарен съм на братска Русия, която ни донесе два пъти свободата.

Видяхме грозното лице на руския деспотизъм не само от прощалните думи на полк.КГБ Гундяев, но и днес от интервюто на Коритаров с кандидата за президент на РФ Сергей Бабурин. Беше страшно показателно и ви препоръчвам да го видите на запис. Той призна, че преди ДВЕ ГОДИНИ са одобрили кандидата за наш президент Гумен Гадев, на когото сега му било много трудно да балансира между ЕС и Русия. В Русия били хем за федерация между всички славянски и тюркски държави, хем за монархия, хем за демократичен парламентаризъм, но само по правилата на РУСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, която не трябвало да има нищо общо нито със Западната, нито с Китайската, нито с мюсулманската!?

а други виждаме единствено и само русофобството ти.

Той и Буркина Фасо недолюбва , не си пада по диваци

Представям си как се е изкефил руския поп като е чул как от всякая българска православна кръчма гърмят кючеци.хохо

Аман от чутури....КОЙ ОБЯВИ ВОЙНА НА Турция????на тези на които БЛАГОДАРИХМЕ ЛИ???-финландия,украйна,полша,черна гора,албания,румъния!!!!!КОЙ ОБЯВИ ВОЙНА И НИ ОСВОБОДИ??????

Кои държави са били завладяни от Руската Империя и защо не ги изпуска до последно, макар да са по-близки по кръв и род отколкото българите????

Че какво значение за обявяването на войната има кой е бил под руска власт?Та Полша и Финландия са били част от Империята, както и един куп държави са били част от Британската империя. Та какво каза?

Много джендъри и кончити НЕ знаят какъв флаг се вее над главитеим прости....!!!!

Шилo

Чудесно! Значи няма да идва повече! Супер!

Кой па те пита тебе овчия кога да мине през разградения ти свинарник!мбухахаха палячоуууу

Има ли капка национално самочувствие в робската ти кратуна, плужек нещастен?!

- много важно, ЧЕ Кирил си тръгвал обиден!! - амбицията на императорска Русия е да овладее проливите, А не да ни освобождава!!! - и подобно на водената преди това Кримска война е щяла да загуби, ако не е бил безпрецедентният подвиг на българските опълченци!!

Разбира се , че важно как се тръгнал. Заради глупостите на незнаещите ни управляващи.

За това всеки истински нормален българин обича нашата освободителка Русия, защото не един а два пъти ни е освобождавала. Скоро надявам се и за трети път ще ни освободи.

Ти направо бегай в свободна Русия

Аз да не съм безродник като тебе, да оставям народ и родина.

Как ти помогна на тебе(или на близките ти) КГБ да крадеш и тормозиш българите за лична изгода, безроднико?

Засрами се безроднико за аватара си и пълзенето пред чужди държави! Какъв българин си ти????

Кой се би срещу нас. В руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците. Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново,австриец, името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Английска флота влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица от Русия. Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер. Ако всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше всекидневно да лягаме и ставаме с техните престъпления, извършени над нашия народ? Виждате ли каква огромна война се води срещу нас българите и нашата история? Нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само броени месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия. Днес България не е независима държава и е поробена от същите тези, които ни държаха в робство до 1878 г. Когато идва на власт турколизеца Стамболова отива при султана и му предлага България да стане пак част от Османската империя!? Тъжен ден за турколизците.

Това е истината, но колко я знаят. Как може г-н Борисов да им звъни и да ги поздравява ? За какво , че отдавна воюват срещу България. Нашите управници знаят ли истинската ни история.

Шилo

Еее, стига с тия опорни точки бе! Да, така е било, но защо да може цяла рота руски доброволци да убиват мирни граждани в Сирия, а да не може да има двама-трима чужденци в турската армия?

Хахахахахахахххххх .... А ти знаеш ли, "българино", че половината руски генерали са били с германски произход. Та то германец по кръв е и самият руски император. А един от тези "руски" генерали с шведска кръв - генерал Йохан Ернрот - даже става премиер на освободена България.

а не шведска кръв

Пропусна да кажеш че Сюлейман паша чиято 30 000 армия от главорези беше превозена от английския флот се казва Соломон Леви Явиш паша-евреин. Отговорен за бавното и мъчително избиване на 14500 българи от Стара Загора , клани, печени на шиш и варене в големи казани в продължение на 3 месеца. Знаем и кой наряза на парчета Санстефанска България в Берлин и посла в Ньой. Така че нека да си лаят евро-джендърите докато прегракнат.

Сигурно Путин си представя,че Литва,Полша и Финландия са още в границите на Русия.Някой да го отвори,че има промени.

Аве то и ти чирака си представяш , че си евроатлант, ама само през почивките кога седиш у калната евронива на кофата с ягоди, и нема кой да те светне , че си просто едно гурбетчииско добиче!мбухахаха

евро чирака си се разхожда из целия ЕС само с лична карта и го пускат навсякъде по света а ватенките не ги пускат и до съседния град без открит лист а рускините тук с приглашение си ходят до дома.....на роба не му трябва свобода,той е научен да слушка и да се подчинява на бащицата и това ваше робско поколение вече си отива за радост на всички млади-понял руска свиньо????

Добре, че не беше го посрещнал Пастирката,че щеше да се черви цяла България от срам !

А дебелата като му лази и лигави пешовете на расото е гордо - така ли ?

онази червенокосата нали клекна, та се наведе до чатала Му.

България е независима държава и се изгражда независимо какво мислят руснаците

Не така мисли обаче генерал - губернатора на България, Джони Маккейн.

да триете всички коментари, които не се харесват на цар Путя?

По време на Освободотелната Руско-турска война 1877-1878 г. държави като Полша, Финландия, Белорусия, Украйна не са съществували. Полша е била в пределите на три държави - Русия, Германия и Австро-Унгария, в резултат на победата на цар Александър I над Наполеон Бонапарт, защото поляците воюват на страната на Наполеон. Финландия е била в състава на Русия в резултат на Руско-шведските войни и загубите на шведския "велик" крал Карл XVI по суша и по море от цар Петър Велики. Белорусия и Малорусия (днешна Украина) са били неразделна част от Русия като руси, белоруси и малоруси са ЕДИНЕН РУСКИ НАРОД, така както ЕДИНЕНБЪЛГАРСКИ НАРОД СА БИЛИ БЪЛГАРИ И МАКЕДОНЦИ. Украина/покраина/окраина е получила името си поради това, че е била покраина/окраина на Русия. Създадена е през 1917 г. по време на германската окупация на югозападна Русия и с помощта на юдо-болшевиките на Ленин и Троцки, с цел разбиване на Руската империя. Затова няма никакви разумни основания да честваме националности, които през 1877-1878 г. не са съществували. Румъния се включва в Руско-турската Освободителна война едва след като цар Александър II обявява война на Турската империя и то под общото командване на руския цар. В резултат на победата на руското оръжие, сила и боен дух, както и на пролятата румънска кръв при обсадата на Плевен, Румъния получава НЕЗАВИСИМОСТ от Турската империя, като до тогава е била васал на турския султан.

СА БИЛИ В СЪСТАВА НА ТУРСКАТА ИМПЕРИЯ!

когато Йотова коленичи да му целува ръцете и т.н., а НЕ целуна ръката на БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ! Сигурно българският е с по-нисък ранг?!! От президенството най добре знаят!

ДЖЕНДЪРЪТ ТВЪРДИ , ЧЕ НЕ СМЕ ПРАВОСЛАВНИ!!!!

КОГА СТАНАХТЕ ПРАВОСЛАВНИ бе комунод загубен....нали бяхте атеисти,нали религията беше опиум за народите или забравихте как гонехте бабичките от църквите с конна милиция.....по-големи лъжци,крадци и демагози на този свят не е имало от тази червена пасмина но той Създателя ще ви намести в някой "православен" рай

Руския поп с чин полковник се бил огорчил!!! Майната му, за какво изобщо е дошъл, наглецът му с наглец!!!

Прав е руският патриарх Кирил, но за съжаление сега сме окупирана от американците държава и тук управляват шепа американски подлоги, които се опитват да подменят историята.

Дори когато бяхме на истина окупирани от Съветската армия и бяхме сателит на Русия при честването на трети март се споменаваха и фини, поляци идруги народности дали жертви във войната. Това остава не разбрано само за русофилите, обичащи повече Русия от България!!!

Никога не сме били окупирани от съветската армия а освободени от нея. Тук в България съветски бази нямаше, а сега сме окупирани от американските империалисти които получиха безплатно четири военни бази.

Да, така е, до такава степен сме контролирани, че медиите нито един факт или информация свързана с Русия не пропускат без да филтрират, премълчат или поне напълно изопачат, с цел вбиване на клинове и разделение, вместо изясняване и сближение. Както Патриарха ни Неофит, така и Патриарха на цялата Рус Кирил освен духовни предстоятели, по чисто светски критерии са изключително високо образовани, начетени и ерудирани личности, владеещи до съвършенство словесността, както писмена ката и говорима. При тези дадености, би трябвало разните журналисти, репортери и професионални писачи, много внимателно да четат и препрочитат или слушат всичко казано от тях, а когато препредават казаното, то с цел най-малкото за да демонстрират пред аудиторията си наличието на минимални умения за реална оценка на собствените си възможности, да правят това без вмъкването на собствени изменения и намеси, а дословно и буквално. Между това че има неща, които огорчават Патриарх Кирил и че 'Руският патриарх Кирил си тръгна огорчен от България' има не просто разлика, а това са съвсем различни неща, поради което е недопустимо вместо едното твърдение да се представя другото и така да се подменя смисъла на казаното. Въпреки отделни моменти, нека все пак се надяваме въз основа на останалите негови изказвания, че след Съборната литургията в "Св. Александър Невски", след посещението на връх Шипка и отношението на обикновените българи към братушките ни, че не е вярно, че изобщо 'Руският патриарх Кирил си тръгна огорчен от България', а точно обратното.

В каква степен на идиотия трябва да си, за да не уважаваш празника за възстановяване на българската държавност и да не си благодарен на оня който най-много е помогнал за това?

Сега се замислям по каква линия румънски, финландски и полски войници са участвали във войната. Правителствата им имат ли намеса или това са професионални войници със заплащане.

Всъщност, полските и финландските войници са били руски, защото по това време тези държави са били в състава на Руската империя, а Румъния получава независимостта си именно след Руско-турската освободителна война 1877-78г.

А ние пък я получаваме в 1908 г в следствие на Младотурската революция!

Днес нашият Патриарх си покара яхтата и му е през оная работа за вас българите!

Тези мними духовници - полковника от КГБ с яхтата - Патриарх Кирил и руската църква са с червена партийна книжка в джоба и са агенти на КГБ-ФСБ. Както беше в България 45 години като бяхме под тяхно робство.Те имат толкова общо с християнството, колкото и Бин Ладен. Това са червени дяволи облечени във фалшиви дрехи на духовници.

Предупреждение ( нерегистриран ) 0ш.0з.2018 01:з7....................? това което казваш какво общо има с 3 март освобождението на българия ???