Коментари - Руският патриарх Кирил пристига в България | dnes.dir.bg
назад

Руският патриарх Кирил пристига в България

На тридневно посещение в България днес пристига църковна делегация, водена от Московския и на цяла Русия патриарх Кирил.

Обратно в новината

Коментари - Руският патриарх Кирил пристига в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Петербургската академия на науките е в основата на славянската доктрина, която доктрина успешно служи за изпълнение на завоевателните стремежи на Русия,като неини платени агенти допринасят за включването на българите към славянското семейство. По-късно, по същите причини се създава комунистическата доктрина , а в момента усилено са лансира ПРАВОСЛАВНАТА. Разбира се, при всички тях, Русия е шефа. За приноса на Академии наук СССР за отродяването на Българите от Македония и създаването на македонски език е излишно да се споменава.

БЪЛГАРИЯ ПОДПИСВА НЕЗАВИСИМОСТТА НА УКРАЙНА! ТОВА СА 100 ГОДИНИ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ УКРАИНЦИТЕ!

Пич, че Украйна никога не е съществувала като държава. Това е същия продукт, какъвто днес американците направиха с Македония. Украйна се създава изкуствено 1922г от товарищ Ленин. А в нея Донбас и Луганск са изцяло руски губернии, съставени от руснаци. Украйна е проект на един австоунгарски канцлер. Езикът им е изкуствено създаден и е наложен в лагери с много кланета. Уви, позабравената история започва да вижда бял свят. Скоро всичко ще си дойде по местата, кой какво крил и какво фалшифицирал.

Няма по-голяма радост от това, два братски народа да честват обща победа и общ празник. Победа, с която едната страна - Русия, предоставя свободата на България, плащайки огромна кървава цена. Това признателният български народ никога няма да забрави, въпреки опитите на продажни нищожества да променят историята.

Абсолютно точно казано!

Тогава нямаше расия, а имаше империя. И никой не е спасявал България, а просто те искали да променят сфера на влиение. И що братушките са позволили да ви мъчат турци чак 500 години? От садизм?

Карма, убитак, карма. Толкова е било наказанието 500 години за преследването и изтребването на Божиите хора, Богомилите. Дар от Бога за всяка една земя. Наказанието е изтекло и сме освободени. След сегашното тъмно време предстои резкия възход на България. А кой защо е идвал да спасява България, има доста много свидетелства от онези времена писмени. Да си чувал за Самарското знаме? Едно изпаднало дьонме няма как да знае българската история.

Два велики славянски народа утре ще отдадат чест и признание на връх Шипка! Велики славянски народи во век и веков!

И двата народа ДОКАЗАНО НЕ СА славяни - даже ген. Решетников го призна. Та по-добре смени платения лозунг..

В България пристига почетен гост на страната Русия, която два пъти ни е освободила. И е възстановила българската държавност.

В България рядко е идвал толкова умен и начетен човек, като руския патриарх Кирил

Често са идвали полковници от КГБ като него, че даже и генерали като Решетников за да ни определят през Курнела кой да ни е президента напримир

Русия не ни забравя и изпраща своя патриарх у нас. Това е голяма чест и почит към българите и голяма неприятност за опростачените соросоиди. България посреща руския патриарх с радост и вдъхновение.

Наистина е голяма чест, почит и уважение към България. Това е оценено и от соросоидите, виж как издивяха.

Винаги сме били заедно, винаги ще си останем заедно! Два велики славянски народа!

Господин Гундяев а.к.а. Патриарх Кирил ще демонстрира ли чудодейното изчезване на часовника за 30000 евро?

А вас, в Тел Авив това какво ви засяга. Турско тук няма да се върне, имоти турски няма да видите. ходи да трепеш палестинчета.

Тук в Мосад се радваме на чудесата сътворявани от колегите от ФСБ/КГБ като т.нар. руски патриарх. Колегиална солидарност:)

да не Ви развалям приповдигнатото настроение, ама спомняте ли си каква позиция зае руският патриарх по въпроса за независимата българска църква в турската империя?

vasil

От Петър Първи до Ленин Руската Църква не е имала Патриарх,а се е ръководела от Синода. В борбите ни за самостоятелна църква Русия е била по-често на гръцка страна.

Добре дошъл! Това е чудесно! А официална правителствена делегация дали ще има? Не, няма да има такава! Прекалено много кал изляхме през последните години върху Русия. Затова, сега ще си празнуваме сами. И не се връзвайте на обяснения от рода на: Ама той Путин зает с изборите и затова няма да дойде! Нищо такова. Дипломатите много добре знаят, че всяко действие има свой скрит смисъл. Не го бъркаше Путин да дойде за ден или два в България. Не сега обаче и не при тия обстоятелства! Ние сме единствената страна, която поддържа безобразни отношения с Русия. Това не го правят нито унгарци, нито гърци и турци, нито чехи. Ние прекалихме!

той Путин пътека проправи преди 2014та. Всяка година идваше. Що за тъп пост си постнал? Путин ни заля с ругатни заради един Ю.Поток. За едни мръсни долари ни нарече - "Народ достоен за презрение" и какво ли още не. Подигра се Кирил и Методи. ама ти си готов всичко да простиш. и за какво заради делата на тези които преди 150 години са ни сторили добро.... е... кажи ми сега Ако аз те спася, а детето ми изнасилва дъщеря ти - ще го прегръщаш ли с любов? ако баща ти е обратен, прави ли те тебе такъв или делата ти тге определят. Благодарност, благодарност - но важното е към КОГО!!! тези към които сме благодарни ги няма. но има едни други за които сме рая и трябва да им коленичим за да сме им любимци. хайде стига. главата на раменете не е само за чистене на руските ботуши... надигнете ги и мислете с тях.

Добре е дошъл патриарх Кирил, всеки нормален истински българин винаги ще бъде благодарен на братския руски народ за това, че ДВА ПЪТИ НИ НОСИХА СВОБОДА.

кои са тези 2 пъти бе малоумен папагал?

Учи история бе неграмотник.

Шаломов се освободи и от последния християнин в Русия. С братушките си Рохани, Ердоган и Асад добре са си заформили гей-дружинката с анадолски наклонности.

Ще видиш тъпако прост, как до НДК Ердоган ще вдигне най-голямата джамия на Балканите.ББ му ритна три огромни енергийни проекти в Турция и ще бъда награден с най-висшия турски орден

ще ще ще Ама Ердоган реставрира БЪЛГАРСКИ ЦЪРКВИ в Турция, а Шаломов строи ДЖАМИИ в Москва. ЩЕ ЩЕ ЩЕ...

ПАРТРИАРХ КИРИЛ В ОСВОБОДЕНАТА ОТ РУСИЯ БЪЛГАРИЯ !!!

Ох... поредния с промит мозък които не е чел история и не е разбрал че се е водила Руско-турска война която руснаците губят на източния фронт и решават да минат през западния (България), за да им помогнем. Ама нали победителите пишат историята - четеш и си промиваш мозъчето с руска цензурирана литература. Дано БРАТ ти те остави 50 години в затвора и да те измъкне от там като трябва да делите парите на баща ти. 500 години. 500 години не им пукаше за България... изведнъж като имаха нужда ни "освободиха" аман от промити мозъци.

В две световни войни бяхме срещу Русия.Резултат две национални катастрофи. Сега пак сме срещу Русия и за 30 г. България е ликвидирана напълно.

В мирно следвоенно време когато сме били с ссср имаме ТРИ национални фалита - 1960 и 1987 г., и още един път на крачка от фалита през 1978 г. За да скрие първата катастрофа и да изплати част от натрупания необслужваем дълг към Съветския съюз, Тодор Живков еднолично и е продал на Москва стратегическия златен резерв на страната, натрупан до 9.ІХ.1944 г.

Народ и държава, обявили се 2 пъти срещу освободителката си, велика славянска държавя, нямат място на световната карта. Стенографски записки на нем.език Техеран, 1943 г

едно си тролчо знае, едно си бае. Ко ми цитиращ разни джендъри бе. Чърчил и СССР са мъртви, България е и ще пребъде.

ти малоумен ли си? Два пъти? Два пъти?????????????????? Единия път минават щото ядът бой на източния фронт за да им помогнем, щото почти се бяхме освободили с въстанията си. Втория път... не го помня. Помня че 44та идват и избиват нашите офицери и помня че бяхме в различни лагери в тази война !!! А помня и че ни нападат в гръб и ни дават под византийско робство за 100 години... Та за какви 2 пъти ми говориш бе трол нещастен папагалски?

Айде да идва партиарха, че тука едни третополови, четвъртополови и петополови джендъри ни навряха в Ада.

да... вярващ си. В ИСЛЯМА. Където различните се колят и бесят. Дори не си прочел Библията... и какво изповядва тя. Вярващ на Коледа, Гергьовден и Великден - когато има кльопачка и пиячка.

Християните са избили 10 пъти повече хора, тъпако. а може ида са повече.

А още една джамийка няма ли да направиш в Москва. За мене направи, ма за Асад и за Рохани няма.

Моят измекяр ББ разреши в центъра на София за 40 млн. евро джамия

стига бе. Човека е дошъл да благодари за това, че Сименон Велики им праща свещеници и книги за да може княз Владимир I да ги покръсти и направи християни. Само да не излезе като с Азбуката и да ни кажат, че македонците са им дали християнството.

Дедо Мраз. Познах те. По червения нос. Много пиеш бе.

Всъщност какво празнуваме на 3 март- на тази дата Русия откъсва Северна Добруджа от българските граници, подарява Нишкия вилает на сърбите, оставя Южна България на турците...Така че какво празнуваме- аааа, да- рождения ден на руския император! Чиститу, както се казва!

Празнуваме Сан-Стефанския мирен договор.По който България е била с 80 хил км.кв. в повече.Чак после в Берлин любимите ви европейци подаряват,разкъсват,оставят под турско и т.н.

Стига си бълвал групости прочетени в петел или бивол или так друг треторазряден источник. Патриотизмът ти е равен на идиотизъм. Велики сили, дипломация, сфери на влияние, местна власт, лобиране нищо н ети говорят. Цървул!

ТРЕТИ МАРТ е денят в който СЪРБИЯ и РУМЪНИЯ получават Н Е З А В И С И М О С Т !!!! За БЪЛГАРИЯ това е денят на началото на БЕЗСРОЧНА РУСКА ОКУПАЦИЯ, която ОКУПАЦИЯ е ПРЕКРАТЕНА от БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС Питаме сега ЗАЩО ПОП-ПОЛКОВНИК Гундяев НЕ Е В СЪРБИЯ или РУМЪНИЯ а е в България ?!?!?!?!

Без коментар.

Всички правилни Християни (католици ,православни ,протестанти и т.н.) смятат Патриарха за брат. Всички, които не смятат така се наричат АнтиХристи. Останалото е суета сует!

На тукашните ПУТИНИСТИ за православието им домъчняло. Ами като не било причината Руският ПОП-ПОЛКОВНИК, КЪДЕ СА и ЗАЩО НЕ СА ПОКАНЕНИ делегации от БРАТСКИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ДЪРЖАВИ УКРАИНА ГРУЗИЯ РУМЪНИЯ МАКЕДОНИЯ Те ПО-МАЛКО и ПО-РАЗЛИЧНО ПРАВОСЛАВНИ СА от ПУТИНОСЛАВНАТА Русийка ?!?!

Пристига Генералът от Църковната Армия на Руската Федерация - Кирил по прякор Патриарх Цел: русофилите да му се поклонят на количеството злато и диаманти по тиарата

Всеки който съжалява че Русия ни е освободила от 500 години турско робство да заминават в Турция. пишете в някой турски форум колко хубаво е било под ятагана и как с умиление си спомняте за бейския камшик.

Колега, 300,000 рускинки вече заминаха за Турция да раждат турчета за турската армия, Ердоган е пръв приятел на Путин, така че който е с Русия, значи обича Турция

Ти какво чакаш.Марш в Анадола.

Как може да се смесват в един кюп всякакви събития от най-различни исторически времена и народи?! Що за тъпаци се избират в соросоидния тролетариат, само и само да плюят по съвременна Русия и нейните политически и духовни ръководители, които нямат нищо общо с предишните управници, нито пък носят някаква отговорност за техните решения в 18, 19 или 20 век?! Царете на Русия през 19 в. от династията Романови вече от два века са се женили за немски принцеси и съответно децата им са били по-скоро немци и възпитани съответно, отколкото руснаци! Избирали са си главно немски и френски, английски съветници, правели са ги руски дворяни - ако им погледне човек фамилиите - всичко става ясно. Какви решения очаквате от такива хора? А отношенията и чувствата между българи и руснаци, включително казаци (потомци на старите българи от Велика България), украинци и беларуси (също в голяма степен потомци или повлияни от старите българи) са нещо съвсем друго - и тези неща не трябва да се смесват! Съвсем различно нещо е "съветската власт" с нейните решения и външна политика, която и на самите руснаци не им е все още напълно ясна и известна! Но в Русия има хора, организации и научни работници, които ровят в архивите и се стараят да намират истината, а у нас едни юруш-патриотари кряскат лозунги и простотии, без никаква връзка помежду им или осъзнаване на историческите реалии в различните периоди! И цитират напосоки някакви изказвания на исторически личности през различните времена, без да мислят чии интереси са обслужвали в определени политически ситуации! Много ниско ниво на коментари във форума, просто противно е да се чете!

Добре дошъл на Руския Патриарх Кирил! Слава на Българската и на Руската Православни Църкви - опора на нашите два народа в трудности! Днес също живеем в тъмни времена и повече от всякога имаме нужда от духовните напътствия на православните ни водачи! Пожелавам на Българската и на Руската Православни Църкви ДЪЛГОВЕЧНОСТ, здраве и сили на църковния клир и много ПОСЛЕДОВАТЕЛИ на вярата! Убедена съм, че именно нашата православна вяра ще ни спаси от плановете на сатанистите за погром над бялата християнска европейска раса, които се прокарват най-нагло пред очите ни!! БПЦ вече показа характер и сравни със земята срамната ИК и така разби козните на сатанистите. Бъдете здрави, братя и сестри българи и нека знаем, че с православната вяра ще пребъдем!

Слава на Агентите на КГБ и ДС! Тяхна е цялата дълговечност! С едната ръка грабят, с другата благославят. добре, че поне не избиват както преди!

Слава на СССР, на КПСС и на БКП Вечна слава на Ленин, Сталин, Брежнев, Путин, Христос от Москва, на руската писменост, на славянската и исконно руска литература

сор.осо.идните плазмодии реват и се мъчат да очернят празника. Някой не е съгласен с факта за възстановяването на Българската държава и им плаща да плюят. С плюнки никой никога нищо добро не е постигнал. Господ да пази България и българите!

Всички добре разбират от футбол и от история.За съжаление историята не е точна наука и при това е конюнктурна. Сега тя се нагласява според политическата конюнктура срещу Русия като враждебна на БГ както е зафиксирано в официален документ подписан от Борисов. Естествено историята се преписва според нуждите на политиците, а именно се отрича, се обезличава, се коригира или съвсем си изопачава ролята на Русия. Така както е тръгнало след n-брой години думата Русия ще бъде изрито дори от израза руско-турска война. Сега на младото поколение чрез словесната еквилибристика осторожно се прокарва, че участието е било само от опълченци или обезличено се изброява участието на финландците, руснаци, украинци независимо,че финландци и украинци и руснаци живеели в империя Русия. Това се прави за да обезличи ролята на държавата Русия, демек не само Русия, а несъществуваща Украина и Финландия имали принос. Дори се вкарват лъжи за някакви репарации и злато, които платила БГи други небивалици. Бавно и незабелязано лъжите подменят истината и историческите факти с цел да изтрие ролята на Русия.

Единствените, които фалшифицират българската история са руските окупатори и техните безродни помагачи, които чрез терор избиха законните български правителства, интелигенцията, военния, научния и културния елит. Но дори и така не успяха да изтрият паметта на българите. Ролята на русия никой не може да я изтрие. Роля на вълк в овча кожа. На поробител под маската на освободител.

Чемодан, вокзал, САЩ. Само че там едва ли знаят що е БГ и къде е тя. Ти си там ше е папуас.

Пак се разшаваха хлебарките, Соросоиди, туркофили и прочая гмеж. Вместо да ходят на джамия и да се молят на Аллах, хулят православната църква. Да се чудиш от кой отвор са излезли подобни изчадия! Впрочем, срещу трийсетина сребърника още преди 2000 години е имало предатели, че сега ли...

Започва голямата вакханалия на раболепието, блюдолизничеството и задунайска сервилност. Русофилщината и преклонението пред евразийската варварщина обаче са само обида към паметта и кръвта на загиналите войни от десекти народности и нямат нищо общо с датата 3 март, а само с подлостта и продажничеството на русофилския слугинаж.

България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство. Погромът се дължи на тоя недъг Кабинетите Гешов Данев приеха съюза и подписаха договорът със Сърбия по искането и посредството на руската дипломация и под гаранцията на императора. Тия кабинети бяха чисто русофилски. Подир погрома руският посланик Неклюдов побягна от София. Чичо Петър, сръбският крал го награди с най-голям орден за заслуга към сръбските интереси. Защо кралят на Сърбия награждава един пълномощен министър, който действувал в друга държава, в София?.. По заповед от своето началство той, Неклюдов, дирижираше нашите русофилски кабинети, които му служеха за кукли, дирижирани от него, слепи оръдия. Всяко утро той се осведомяваше от нашите министри за състоянието на нашите войски, где кои части се намират, где е голямата сила и где се намира слабата ни страна. Всеки ден Неклюдов чрез Хартвига държеше сръбското правителство в знание за движението и положението на частите на нашата армия. Значи Руското дипломатическо агентство в София е служило за шпионско отделение на сръбската армия Но не е само тази заслугата на Неклюдов. Той издавал заповедите за отстъпленията и настъпленията на нашата армия.

vasil

И след тези си думи,окатият русофил митрополит Методий,съчувствувайки на руския народ отправя пророчеството,че заради греха си към нас в 1913 скоро Русия я чакат страшни времена.И те не закъсняват - през 1917 болшевиките вземат властта.

Най-сетне една хубава новина! Така трябва! Душите на всичките ни възрожденци, опълченци и истински патриоти ще се зарадват, както и нормалните българи!

По добре да ходи да си се среща с ердоган и аятолаха.

За краварите.Утре ако евентуално тръгнете за Шипка/в което искрено се съмнявам /,да знаете че няма да срещнете Рамбо,капитан Америка или Роки а правнука на ген.Столетов.

Пра-дядо ми е умрял на Шипка, ушанке. айде да не си приписвате някакви внуци и заслуги. Руските поробители смениха турските. Изнесоха ни златото, ограбиха ни имотите и след 140 години още твърдят, че сме им длъжни! Отричат, че им дадохме писменост, култура, религия! Първия руски патриарх е българин!

Хвала и вечна му памет на пра- дядо ти.Интересното е обаче как той героя от Шипка би коментирал днешните писания.

хаха, умрял е дядо ти с феса на Шипка и се сега правнука иска да си отмъщава на руснаци и българи. Всичко, което си написал са синтезирани в едно изречение опорните точки на еврейските организации. Има ги черно на бяло. Не вървиш за българин :))))

Сороси,изчакайте да дойде националния празник утре,и тогава поставйте опорките,които са ви раздали.

Девизът на руското правтелство за намалението и отслабването на България за сметка уголемяването и засилването на Сърбия и Гърция се оформи окончателно, в държавна политика на Руската империя, през 1889 година. С посредството на руската дипломация се постигна едно съглашение между Сърбия и Гърция чрез Патриаршията за подялбата на Македония При това положение в Македония се образува една съюзна пропаганда със значение на заговор против българската народност. В нейния състав влизаха консулите руски и сръбски, турските власти, гръцко-сръбските владици и терористите: андарти със сръбските чети. Оръдията на консулите и владиците бяха турските власти и терористите. Като отражение, като отговор на тая изтребителна за българите деятелност на неговите съюзени врагове, българските революционни комитети развиха своите знамена, усилиха своята деятелност. Земаха се мерки за едно всеобщо сериозно въстание. Четите заработиха по усилено. Мисълта, че при тия движения и при едно по-сериозно въстание, Европа, за да тури край на тоя тревожен живот, може от Македония да образува една автономна област, разтревожи руската дипломация. Последната знаеше твърде добре, че ако се образуваше от Македония автономна област, нямаше да остане нито сърбин, нито грък, нямаше да се мине много време, за да се присъединеше тая област на България. В такъв случай всичкия план на руската дипломация рухнуваше.

Страхът пред мисълта за образуването от Македония на една автономна област, застави Зиновиева, руския тогава посланик в Цариград, да подбуди турското правителство, за да вземе мерки за унищожението на тия български комитети. Известно е, че той даде карт бланш на турците да употребят всичките усилия и средства за одушването на всяко движение за придобиване политическо право на Македония. Турците не закъсняха да използуват това желание на руската дипломация Разорението и унищожаването с топове на 150 /въстанали/ села български в Македония се дължи на милосердието на Зиновиева Руските консули в Македония, съюзници на сърби, гърци и на турци против българите, в своите рапорти, които публикуваха в Петербургския Държавен вестник, обвиняваха българите и оправдаваха турците

Всички добре разбират от футбол и от история.За съжаление историята не е точна наука и при това е конюнктурна. Сега тя се нагласява според политическата конюнктура срещу Русия като враждебна на БГ както е зафиксирано в официален документ подписан от Борисов. Естествено историята се преписва според нуждите на политиците, а именно се отрича, се обезличава, се коригира или съвсем си изопачава ролята на Русия. Така както е тръгнало след n-брой години думата Русия ще бъде изрито дори от израза руско-турска война. Сега на младото поколение чрез словесната еквилибристика осторожно се прокарва, че участието е било само от опълченци или обезличено се изброява участието на финландците, руснаци, украинци независимо,че финландци и украинци и руснаци живеели в империя Русия. Това се прави за да обезличи ролята на държавата Русия, демек не само Русия, а несъществуваща Украина и Финландия имали принос. Дори се вкарват лъжи за някакви репарации и злато , които платила БГ и др.небивалици. Бавно и незабелязано истината подменя исторически факти с цел да изтрие ролята на Русия.

И какво доказваш с някакви приказки за събития от преди век и половина?! Нищо, освен своята пристрастност към омразата като единствено чувство при оценката на хора и събития! Тъпи соросоидни тролове! Много ви се иска да сме сами, озъбени на целия свят, но долнопробно близващи ръката, която сега дава по някой пробит долар за плюенето по приятелските ни народи от не толкова далечното минало, а и по нас самите също! Нещастници продажни! Евтини соросоидни тролове без мисъл и без памет!

Агент Грундяев идва на посещение на местната подчинена агентура.

Като чета драсканиците на запенилите се русофоби почвам да се замислям дали изобщо сме заслужавали 3-ти март,саможертвата на опълченците ,гибелта на Левски и Ботев?

Руснаци вече не ги броиш? А от други се възмущаваш.

Борили сме се срещу турци, гърци, руснаци и всеки агресор, който си мисли, че България му е длъжна, че я притежава, че българите сме нещо по-долно, че те могат да ни бъдат господари. Разбра ли, безродно руско мекере?

Не бързай, това не са българи, а евреи от техните организации. Прочети: - Какво са направили евреите за България - Турско-еврейското робство И ще разбереш кой действително плюе против Русия. Повтарям, това не са българи, а евреи и технни организации. Твърдя и знам със сигурност, че те организират такива целебасочени кампании и не го правят само сега. Една от целите им, която се провали, беше, да изискат ревизия на турското "присъствие". Причина, много турски евреи са имали собственост в България и с ревизия на турското робство, целят да си поискат поредната реституция и да си върнат турските имоти. Които нямат право да искат официално, поради договореностите, които имаме с Турция. Тъй че нека не се самообиждаме, НЯМА БЪЛГАРИН в България, който да е нещастен, че сме освободени от турско робство. Нещастните и недоволните са именно евреи, както ще прочетеш в статиите, много са загубили от нашето освобождение. Не забравяйте това. Има още наистина много доказателства и информация за написаното от мен.

Както обичат да казват рубладжиите, когато някой чужд лидер отиде на посещение в Москва - идва да набие чело пред Путин. Та... сега Кирил идва ли да набие чело? Или да набие канчетата на подчинените си агенти?

Щял да ни благодари за азбуката и за Християнството, както и да благослови предстоящото Съединение с Македония... Извинете, пошегувах се,

Азбуката и христианството са дадени от гърци. Питай учени, неграмотник. Имам предвид академичната наука, а не провинциални лъжеучени.

Е точно според учените историци твърдението ти не е вярно. И не разбрахме, как и защо гърци, чиито език и писменост нямат нищо общо с България и българско, а са в непрекъснати конфликти и войни по онова време, изведнъж решават да дадат писменост на българите. Айде стига вносен хумор. Ние българите сме некадърни, за нищо не ставаме, дори азбука са ни дали. да дойдат евреите да ни управляват, нали :)))). А известно ли ти е до къде и кои са били траките в Гърция и Византия. И кой какъв е бил в Солун. навъдиха се доста фалшификатори на българската история.

Решението на Русия да освободи България с умисъл да я присъедини на Руската империя, не представляваше тогава престъпна мисъл за интересите на българите, според тяхното тогавашно робско положение. Ето затова планът на руската дипломация е бил и е България да си стане руска губерния. Първият княз, Александър Батенберг, руски човек, пожела /обаче/ да бъде независим княз на независима държава. Той се показа неблагонадежден за изпълнение на руския план за присъединението на България под руски протекторат. Съединението на Източна Румелия с България порази руската дипломация. Тоя жест осуетяваше планът за присъединението на България съгласно Рейхщадското споразумение /между Русия и Австро-Унгария от 1876 г./. Уголемяването на България оправдаваше опасенията на руското правителство да не би да се отвори апетит на България и тя да пожелае един ден и посегне да тури ръка на Проливите и на Цариград Сърбия ни отвори война. Търсеше компенсация за изместеното равновесие: да вземе от България толкова, колкото последната взе от Източна Румелия. Мислехме тогава, че Сърбия беше подбудена от Австро-Унгария. После се оказа, че и Русия имала пръст. Щом се отвори войната, Русия си повика офицерите и ги оттегли от нашата армия. Желанието на Русия да бъдем победени и ограбени от Сърбия, стана явно: само слепите русофили не можеха или, по-скоро, не желаеха да го видят. Бог закрили България. Сърбите не успяха. Руският план за ограбването, за намалението на България не успя

vasil

Митрополит Методий Старозагорски,написал това е железен!

Лъжеш и ти определено лъжеш. Архитект на Санстефанска България е граф Игнатиев. България е заложена като доста голяма и самостоятелна държава. Русия е разчитала, че ще има верен съюзник, а не Губерния. Въобще нито познаваш мисленето на руснаците, нито познаваш историческите факти. Нормално, за небългарин.

Някакъв глупак постоянно пише за българските ,,победи" на Добруджанския фронт. Забравя да добави, че съюзнилк на българите са били турците - нашите недавнашни поробители

забравя че българи са се били в Добруджа срещу руските и румънски войски, насъсквани в същата Добруджа от Александър Трети срещу държавата ни.

vasil

Тогава е бил Николай Втори.

нашите поробители са ви първи дружки. Дайте им газ и по втората тръба под Черно море, за да не стои затапена до турското крайбрежие. Зер и вие и те сте поробители.

Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България! Ген. Иван Колев Септември 1916 г.

Чакаме извинение за лъжата и обидата, че българската (и руска азбука) идвала от "македонските земи". Чакаме извинение, че Червивата армия била спасила българските евреи, а не българския народ! Извини се, покай се и великодушния български народ ще прости!

за поредна година не е написано, че сме освободени от турско робство... отражение на новото време.

Е па прочети. Точно това е написано.

ухилен пияница, маскиран като поп.

Кирчо ще отиде ли да поднесе цвете пред църквата Света Неделя, където неговите любими комунисти по заповед на любимите руснаци взривиха и убиха елита на българската нация? Ще се извини ли, че християнската религия беше забранена в България по времето на 45 годишния тоталитарен режим?

Ако не бяха руснаците, сега щяхме да сме русщуклийски вилает на Ердоган

НАТОвски анклав на Русия.