Молдовците вече могат да пътуват без визи в Шенген

Граждани на Молдова ще могат да влизат на територията на страните от Шенгенската зона без визи от днес, 28 април.

Обратно в новината

Коментари - Молдовците вече могат да пътуват без визи в Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа, много закъснявате.Т.Бъсеску (Румъния)отдавна осигури за молдовци лесно получаване на румънско гражданство което отваря врати в Европа. А относно молдовски цигане - те са по-скромни още в "ученическа лига" и в никакво сравнение не идват с румънски "професионали", да не споменавам и да не сравнявам с български "аматьори".

Румънските цигани наводниха Европа, сега и молдовските, и продължават да ни слагат под един знаменател - румънци и българи.

Мерак на есовските и щатските ни "приятели" е да ни вържат ТВЪРДО с Турция, да зависим и военно и енергийно от нея.

Благодарение на Русия, Молдовците могат да пътуват без визи в ЕО. Да пътуват. Само дето ще им трябват пари. А пари имат не повече от 5%, които и без това никой не ги е спирал да пътуват.

"Молдовците вече могат да пътуват без визи в Шенген' -Дааа...Червейчето е на кукичката и се очаква какво? Клъв!!!

и Молдова ни изпревари по пътя към Шенген ха хахахахах няма такива утрепаци като нас!!Бате Бойко какво каза вчера в Арена армеец - 3 дена ми трябваха още и бяхме в Шенген.....кви сме тъпи що не го изтраяхме още 3 дена....

Абе той каза, че и една барака трябва да боядиса ама не излезе вярно.

Пука му на ЕС за Молдова! Просто се отваря коридор към Украйна!!!

А капитана на италянския кораб, дето се заби в брега и се обърна, Нали с една молдофка са беше здраво заключил в свойта каюта? По принцип не може, може само за молдофки И у нас така беше, Бойко го правеше с калинки! една баба

Отдавна българите пътуват само с лична карта из Европа! От ЕС са заделени 16 МИЛИАРДА за България срещу общо 4 милиарда вноска от България! Какво ще правим ние си зависи от нас на изборите които наближават!

Безплатен обяд няма, ББ (байно български), това от мен (англичанина) да го знаеш! Останалото са си твои илюзии!

"Заделени" - за колко години напред? А тия 4млрд защо си мисля, че почти сме ги внесли. И по-важното - като ни дават има условия, може и да връщаме. А ние каквото дадем - няма как да контролираме дали ЕС е изпълнил очакванията ни.

Нещо искаш да кажеш за принципния ЕС и колко екстри имаме от ЕС. А сега ми кажи кога Молдова е станала член на ЕС, кога покри изискванията за Шенген. Колко пари молдовци са внесли в ЕС? Колко от парите, които ни дадоха, отидоха обратно в ПРЕДЛОЖЕНИТЕ от ЕС консултанти и всякакви европейски тунеядци. Истината е, че ЕС козируват на САЩ и да им угодят и на Украйна газ през екватора ще прекарат, който не е СЪВСЕМ руски. Побъркаха се. А колко струват всички тези безумия тепърва всички ще разберам. Сега остава да клекнат на САЩ и за общия пазар и пътят до фалит на ЕС ще стане много кратък.

А тъй! Молдовци вече ще пътуват без визи в Шенген... Значи те не са членове и ще пътуват, ние дето сме членове - ще ни се правят на интересни! Ай сиктор ви и на евросъюза и на шенгена и на европейските ценности и на управията!

Собствено казано на нас Шенген не ни е тумнал, понеже и да можем да пътуваме там, повечето българи нито имат свободни пари за това ( някой и пари на пазад да идат нямат) нито някой ни иска за работа и за по- трайно установяване. Въпроса е в жеста и двойния аршин. На Гърция дадоха безвъзмездни помощи по- големи от нашия външен дълг, на нас - ядец. На Гърция плащат в пъти по- високи субсидии за селско стопанство отколкот на нас На Украйна дето не е член обещават помощи и ако изпълнят условията им вероятно и щеим ги дадат на Молдова без пазарлъци им свалят Шенгена А за това държавата ни да си влезе в ролята - прости и забрави! Съдебната ни система - ни на йота от 2000г насам. Доклади-моклади - нищо от страна на държавата ни. Сега гледам сутрешния блок - мутрите се завръщат. Като няма държава и власт - ще се завърнат. Навремето Стефан Софиянски за неговите 100 дни им сви перките - значи може, ако има кой. Е ние за къф чеп сме член в евросъюза тогава?

БългАриец

Гърция не се е предала за вечни времена на комунягите, а производителността им е 3х по добра от българската.

не си ходил по далече от долно нанагорнище - в Европа отдавна се пътува само с лична карта

Е тогаз за какво гообсъждат тоя Шенген - "Ще го лапнем - няма да го лапнем" и второ... как се пътува със или без лична карта но без пари и бари и без работа там?

това, което твърдите не е истина. България не пътува със визи от 2000г. насам. От 2007 българите получиха правото дългострочно пребиваване и работа в по-голямата част от страните от ЕС, от Януари 2014 това право е разширено върху всички страни от ЕС. Скоро ше станем част от Шенген, което означава, че няма да имаме гранични контроли със Румъния и Гърция.... Това е точно, същтото като мижавото разрешение за Молдова да пътуват без виза за ваканция с биометричен паспорт и показване на резервация и платен хотел...

Интересно дали тази новина е свързана със следните събития, за които ДИРника не ни уведоми: 1.В Молдова и Украйна няма да има парад през Май по повод победата над Хитлер 2.В Молдова и Украйна през Май ще има гей-парад, като този в Украйна ще бъде лично водем от баптиста Турчинов, те анадолците си падат по такива работи

Ужас! Дано не се окажеш прав! Толерастката Америка заедно със Западна Европа без война и оръжие завладява и ограбва Източна Европа, опитвайки се да стигне до Русия, където са ресурсите.

БРАВО!! Още по голямо разнообразие и избор на пазара. От първата снимка се вижда ,че ще предлагат качествени проститутки. БРАВО! БРАВО!

Спешно подкупват модовците за да ги е яд украинците и да не искат с Русия. Реално обаче Молдова е здраво прецакана, защото сега доста народ ще емигрира - източват й населението като на нас.

Когато на нас ни отвориха границата да пътуваме свободно,реално спечелиха тези,при които пътувахме,защото оставяме пари там при посещенията си.

Едно от условията за отмяната на визите за Молдова беше "равноправието на човешките права". Молдова прие закон, с който се гарантира натрапването на хомосексуалната пропаганда, организирането на гей-паради и включването на гей-идеологията в образователната система. Това са новите европейски "ценности", които ЕС налага в замяна на либерализацията на визовия режим.

Жалки сте, ама много жалки! Винаги се дразня от хора, които като няма какво съществено да кажат, почват да дрънкат глупости и да вадят от 10 кладенеца вода, само и само, за да са на въпреки, защото така са им промили мозъците! Уви много сте, уви заради вас България загива. Изнасяйте се колкото се може по-бързо към Русия и ни освобождавайте от предателското си присъствие. Хайде, марш към другаря ПутКин, той знае какво да ви прави такива - национални предатели, защото никой не ви обича, дори и тези, чиито интереси обслужвате.

Човека ти цитира факти,какъв национален предател е ? Какъв Путкин те гони ? Коя нация е предал,за да го наричаш така ? Ти от името на коя нация ни гониш от родината ни,пък и ни караш да се изнасяме ?

Човека е против натрапването на гей-идеологията, но никъде не пише срещу самите засегнати хора. Явно че зоркото око на дежурния гей-активист не пропуска да обижда всички, които не се подават на западния brain wash. Уж се имаш за нормален и родолюбец, пък си толкова агресивен. Нито грам любов, човечност и уважение към всички хора независимо от пол и ориентация...

Айде стига с опорните точки за гей-простотии трол такъв. Идеята е да покажат част от новите права, които ще придобият евроориентираните страни от бившия СССР. Това е толкоз просто и логично.

"замразения конфликт" в Приднестровието... в рамките на добрия тон, могат да забравят за Приднестровието завинаги. Там е Новорусия.:))

е,и какво от това?!с какво ще пътуваш и какво ще правиш там?!ще кярат молдовските цигани!!

Богатите чичковци Германия, Франция и Италия няма да платят за сватбата на бедните клошари Романия и Молдова, ама та да бъде ще ги пуснат да им живеят в мазето, ако тия са съгласни да им работят за без пари и обещаят да доведат и чавето Приднестровие, което иска да ходи в Русия

Отчаян опит да се тушира евентуално про-руско движение в Молдова.

Извън Приднестровието, про-руско движение в Молдова реално няма. А, на останлите дърти комуняри, с помоща на братятата им румънци ще им се разкаже играта отвсякъде.

Ти остави тази работа. Има и още как. Северна Молдова е проруски настроена и с многобройно руско население. Южна Молдова се състои от Гагаузия и Буджакска България, които не искат да имат нищо общо с ромите от Молдова, но нашите г.зове тук си траят.

Койй тук не е чувал за Гагаузия? Автономна про-руска республика в състава на Молдова. А Кишинев ни пипне а е получил война с Русия, Преднестровието и Турция. Провинцията в Молдова, която не отишла в чужбина на гурбет, мечтае да се върне СССР или Приднестровието да ги аннексира

Шило

Конкуренцията на миячите на чинии и "домашните помощници" на Запад се увеличава. Да му мислят и берачите на ягоди. В един момент предлагането ще стане по-голямо от търсенето, особено след като на украинците им се махне визовия режим. Дето се вика, в Молдова ще останат Приднестровието и Кишинев, а в Украйна- Лвов и Донецк, т.е. гнездата на "Десен сектор" и на проруски настроените.

То и без това всичката Молдова е на Запад или в Русия да работи, така че след дъжд качулка. А колкото до Приднестровието, то да там имат много по-висок стандарт на живот от Молдова, ама щом могат да ходят в Италия да чистят кенефи то 100% ще се съединят с Румъния, а не с родната си Русия, дето скоро и ще има граница с тях.

Аз пък прочетох "Мъртъвци пътуват без визи из Шентген". Звучи някак си по-правдоподобно...

Добра новина. Бесарабска Молдова е отново е в Европа.

Нищо добро няма в тази новина. Поредният суровинен и човешки придатък към колониална Европа. Сега молдовските цигани безпрепятствено ще стигат в Европа.

... всеки пети молдовец краде ... От колелета през коли до имущество

Супер, западната икономика ще спечели милиарди от молдовските туристи.

Ще ги залъгват с правото им да пътуват на запад. Иначе, и те ще пламнат да се присъединяват към Русия. Те на запад ще прокопсат ? Ще се оправят единици. Останалите ще бъдат немили недраги. Украйна ще я разпарчетосат. То се пътува с пари, а ако ги нямаш ?

ги нямаш, или ти липсват умения или ум да ги изкараш

си ГЛУПАК!

е примитивен цинизъм да твърдиш това.