Канадски визов център се открива в София

На 6 август 2013 г. мисията на Международната организация по миграция (МОМ) в България открива Канадски визов център в София, съобщиха от Министерство на външните работи.

Обратно в новината

Коментари - Канадски визов център се открива в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За такива пичове като Монреалец,ако не ти хересва в Канада заповядай обратно в България и след 2 месеца престой ще си говорим.Аз бях в САЩ 7 години започнах като магазинер,после ride operator в един парк,направиха ме menager, после GM на парка да в началото бачках на 2 места скъсвах си задника от работа по 140 часа на седмица и след като ме повишиха в GM, почнах да взимам по 8000-1000 на месец.Ама и аз като тебе си говорех пич.Тупа Америка тъпи хора в БГ е по-добре дрън,дрън какво ще им работя по толкова на тези комуняги тука на евреите и дрън,дрън и като се прибрах в БГ миналата година какво?Няма такава отврат.Защото като си навън забравяш защо си се махнал от тук,ама като се вирнеш тук след точно 2 месеца направо ти се реве.Нали и бизнес си отворих тука няма такъв рекет!Така че от собствен опит вече знам не реви а си живей живота и си стягай задника,като не ти отърва в Канада си добре дошъл обратно тук в ада.Да те видя ка ще висиш на опашките по болниците и в държавните институции и като имаш докторска степен как ще сърбаш попара за 500 лв на месец като само парното и тока ще са ти толкова.Затова аз отново ще се махна от БГ,не плюй срещо това което имаш и което ти осигурява Канада.А си живей живота пич.

номер има ли на които може да с еобадя *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

аз искам да се запиша. как става това нещо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нали се сещате защо kанада не маха визите за балгари. прочетете по надолу и ще разберете.

коя е тая организация за износ на работна ръка освен злато

Такива ревльовци като тебе никъде не успяват. Съжалявам те. Срам ме е от такива българи тук. А то за тебе има специализирани медицински заведения по целия свят - можеш спокойно да освободиш Монреал от Великото си присъствие и Бай Ганьовски манталитет

Който иска да го цакат пак комуняги но не български а канадски да заповяда в селяндурска "о, каната"! Ще бачка яко за да хрантути обилно тука чааветата на индийска, пакистанска, арабска и каква ли не друга паплач а те ще му се присмиват! Аз сега съм в Монреал но съм живял и по други места и различни провинции в канадско. Има малки разлики но по същество си е същата кочина.

Прибираш си се в бг-то и толкоз! Какъв ти е проблема?

Инвестираните от мен пари и време. Трябва да си ги върна по някакъв начин и то с прилична печалба. Работя по въпроса в момента. Яко ги цакам тия селяндури, като не плащам никакви данъци за доход. Има и допълнителен вариант. Теглиш един кредит от 40-50 000 CAD и се прибираш. Да дойдат да си ги търсят от мен в БГ или друга страна от ЕС!:)))

и ние живеем в Монреал... пълно е с простаци като Монреалец... да те е срам че си българин

Аз съм сред 1% най-високо образовани канадци. Имам докторска научна степен и над 35 научни публикации в научни списания. Вие кои сте! Въшлива икомическа емиграция от предполагам някоя дълбока БГ провинция! Бъдете по-скромни в класификациите си за по-умните от вас!

Ти се благодари, че не живееш в гр. Квебек, че да видиш за какъв пещерен комунизъм и национализъм иде реч!

Минавал съм и от там. Но за кратко. :))

Такива ревльовци като тебе никъде не успяват. Съжалявам те. Срам ме е от такива българи тук. А то за тебе има специализирани медицински заведения по целия свят - можеш спокойно да освободиш Монреал от Великото си присъствие и Бай Ганьовски манталитет

Затва сички тапанари там в Торонто одите при Валери зъбаря на Данфорт штрасе да ви вади здрави зъбе

аз сам тапанар от торонто но не познавам в валери. имам си застраховка като бял човек. ама гледам и ти си голям тапанар

От информацията не става ясно-какви ще бъдат функциите и пълномощията на т.н. визов център т.е. това ще бъде своеобразен приемо-предавателен пункт, откъдето съответните документи(анкети, декларации, справки и т.н.) ще се препращат в Посолството на Канада (вероятно в Букурещ) за полагане на виза.Ако това се предполага-разликата с досегашната практика-предаване на куриерска фирма (DHL,UPS,Ekon и др) е незначителна, да не кажа никаква. Ако някой знае повече по въпроса - моля за информация !Благодаря Ви !!

Доколкото разбрах от Добри Приятели : А. Ще бъде за Комплексно обслужване (комай в Букурещ и/или Виена ще бъдат намалени) Б. Не е Ambassade (засега)

На хората поели по пътя насам - успех. На останалите - да сте живи и здрави, че то май само това ви остана.

Ти и още един тъпак с ник "БГ" сте написали много измислици и откровени лъжи за комунистическата селяндурска държава канада. Този "БГ" дори писла че за български граждани в някои страни на ЕС още се искало виза! Трудно ми е да повярвам че има толкова големи тъпаци като тоя канатец!

Кратки Данни, ако позволите (и които би следвало Всеки да види/прочете) : А. Макар малка спрямо другите там - Нашата Диаспора там комай е най-многобройната Ни Б. БВП там В. Стандарт на живеене там Г. Ниво на Взаимна Толерантност между представените религиозни/етнически общности (Май само марсианци няма. Засега.) Д. Прозрачност на Управлението Е. Банките Ж. Данъчната система З. Здравеопазването И. Образованието К. Науката (и Директното-й прилагане) ...комай пропускам някои аспекти, извинения ! ------ Колкото до ком.нещата : - именно канаданците гепсаха оня псевдо учень под ледовете (и предадоха шайката вимпелозабивачи на Вашингтон) - именно канадианците гепсват систематично налетите на мигове и сута над Америка ....Е, казват - Британска Колумбия била просто бъкана с командировани кабейченцъ и/или пекиноази. Прибирали им парсата и кой-откъде-Е. ... А 'наште' командировани - казват били Доказани дъ-и-гащи със сепаратистите от Party/Bloc qubcois .

Благодаря Ви, Колега ! ----- Да си призная - Виждам напълно-Реален Потенциал да изградим де-факто Подобрен Модел на канадския у Нас.

В САЩ (в Канада не е много различно) има смисъл да живееш ако заемаш висококвалифицирана длъжност - тогава парите са прилични, отпуската месец, ще си ходиш в БГ ако желаеш лятото. Животът е спокоен и приятен - и професионалната реализация е на ниво, и за децата си ще си сигурен че ще получат най-доброто .... макар че те ще отраснат с тукашно самосъзнание. Ако ще "миеш чинии" или някоя друга хамалска работа, няма никакъв смисъл - същите пари се изкарват в България, като го сметнеш в покупателна способност. Ако ще изкарваш 2000 долара, толкова добре си в БГ с 600 лева.

ти защо си мислиш, че всички ги интересуват само парите!? някои бягаме и заради липсата на държава и нормални условия за живо!т

ако си кенефочистач или мияч на чинии в канада, гарантирам ти че и канадската държава няма да ти хареса!

:-))))))) ----- Абе казват - имало И златни/диамантени WC и/или kitchenware ... ...добре-Овладяна пицалургия - носела де-факто Ph.D./CEO нетен доход... (Олеле ! ся ще вземат да ме подгонят И от IRS/CRA :-)

в сащ литър бензин и сметка за отопление/ м2?

бензина е $3,72 за галон днес отоплението - не знам как е на кв.метър, но като пример - моята къща е 3 етажа по 90 кв.м на етаж като отоплявам 2, третия е маза и не я ползаваме за живеене. Та зимата плащаме - за газ $100-110 и за ток $180-200. Като отопляваме цялата къща подържаме около 22-23 градуса. Отоплението е на газ, всичко останало на ток. Ти си го дели както искаш

Струва ми се че от Малта (ако тръгнете) - няма да имате необходимост от виза.

...ще е някакво предградие на Букурещ и Белград?! Защо винаги чуждите държави предпочитат първо да откриват дип и консулски представителства там, а не при нас? Нали сме географски център, ама не можем да използваме това предимство. Дори само по това ще разберете що за гола вода сме!

пич, не се ли замисляш защо! румънците са над 20 милиона а ни дали имаме и 7!

но и нашите управляващи трябва да станат пичове иначе ще ходим на п...а си майчина!

Екстра си е в България, бе хора...каква Канада... 1. БГ пенсионерите живеят достойно и по-добре от канадските 2. Младите като се дипломират в БГ започват работа за 400-500 лв. максимум 800....това си е далеч по-добре от Канада 3. Образованието от БГ не го бръснат за слива по цял свят, ама то защо ни е света...ние тука сме си добре 4. А за здравеопазването да не говорим - там е на световно ниво обслужването особено в малките населени места Ако продължа ще ми се доплаче, защото си обичам страната и роднините ми, които останаха в нея, но определено в чужбина живея 1000 пъти по-добре...в БГ с две магистратури и работа по 10-12 часа 7 дни в седмицата успявах да изкарам 2000 лв.

И аз много съчувствам на канадците. Нямат си безбомни кучета които серат навсякъде, хапят и разнасят зарази, нямат си политици като Доган, Боко, Цецо , Цецка и Менда. Нямат нашите безупречни митничари и катаджии. Нямат светила на медийното пространство като Делянчо Пеевски.

Мене, защо пропуснахте...

Малко се поуспокой. Скоро ще ти омръзне, ще видиш че парите не са толкова много. А и след някоя и друга годинка няма вече да има толкова много пришълци, да могат да поддържат стандарта на бездетните канадци.

Да им пратим малко от плодовитите ни братовчеди, дето тука ни подържат икономиката...

Има много тарикати като теб дето се връщат в БГ след няколко месеца прекарани тук. После постоят-постоят в БГ-то и земат да реват да се връщат обратно в канада. Аман от нерешителни мухльовци и мухли дето не могат да си намерят място. Като не ви харесва Канада стойте си в БГ ама не се оплаквайте после.

Брато, от Канада идваш ли един път в годината в БГ на зъбар?

А с нашите заплати, колко пъти в годината ходиш за зъбар...

Аз имам застраховка за зъбар, но и в БГ да дойда на зъбар - мога да си го позволя, а повечето българи - не

Не живея в Канада, а в САЩ и никога, ама НИКОГА не бих си оправяла зъбите в България. Както не бих ползвала и българско здравеопазване. Първо, имам отлична здравна застраховка, която включва зъболекарски услуги. Второ, изпитвам дълбоки съмнения спрямо компетентността на родните лекари.

Не съди за всички по себе си бе охлюв. Това че ти стоиш само на социал и помпиш данъците които аз плащам не значи че всички са като теб. Много хора работим и имаме всички видове застраховки. Няма нужда да си ходим до БГ за да ни развалят зъбите. Тука зъболечението и поддръжката е светлинни години от това това в БГ. Е сигурно и там има накой и друг добър зъболекар ама поне аз не съм чувал за такъв.

2К BGN= appr. 1.4K CAD . На Седмица ! (Голям сте прахосник :-) ----- А Замисляли ли сте се за Ваш-Собствен бизнес, Колега ? (защо пък-не И свързан с International Development Trends, e.g. - в/с България !)

Много е странно защо на сайта на въпросната организация никъде не пише нищо по въпроса.

В Кана да е зле, а... Зле, зле колко да е по-зле от тука. Вчера една 12г ромка ни роди поредното социалисче. Да ни е честито другари и другарки...

Тази година социалистче, догодина полусоциалистче.

То всичко социалистическо е полу.

Айде чао на комуноидните тикви. Стойте си в циганистан, енергетиката в колапс, всичко на шест, цъка и едно часовниче Драгалевци-Бояна, яко извъняло на 30.09.1858, дупе да ви яко к'во ви чака. И небесният вожд пиздин не може да ви помогне.

И иди да продаваш бракмите CANDU на аборигени по Африка! Тука не вървят! А и на американците цъка едно часовниче неаречно Супервулканът Йелоустоун, дето ако цъкне няма да могат много да доплуват от там обратно до Европата.

А пък аз си гаря около масква, и си я опушвам.

Напишете разписанието на влака за Канада от централна гара в София.

Елате в Монреал!Ресторантите наемат.И по строежа има все още.Само понаучете арабски,че тук си трябва.Сега сериозно-ако не сте IT и не говорите френски-не отивайте в Квебек.Работа има,но само с ръцете(и то пак само ако говорите френски!)Ако сте инженери-химици-Албърта.Медицински сестри-навсякъде,но след получаване на диплома от Канада-между 2 и 3 години.За останалите-фабрики,ресторанти,строежи.Не ги пиша тези неща за да се отчайвате,а за да тръгнете с по-малката кошница-така ще ви е по-лесно.А забравих-билет до БГ лятото под $1400-1500 трудно се намира.Успех на всички.

Ама и там ли чинии ще требва да мием и пица деливери да правим!?

А ти какво искаш да те назначат за генерален директор само като те видят, защото си много велик.....учи, бе приятелю и няма да работиш по ресторантите и в строителството...

Е какво повече да уча, като съм доктор на философките науки! Няма по-виска научно-образователна степен в света от "доктор"!

Добри Приятели пазаруват чрез Travel Last Minute (онлайн) . Като му турят едно-две echelles/stops - казват roundtrip-a ставал около 0.9К CAD. .... А ако закупят повечко наведнъж - и Още по-добре.

Имам няколко познати, които от доста години са в Канада. Единственото им хубаво нещо е че в почивните дни могат да отидат до някой съседен град, или на ресторант. И само се оплакват че нямат пари да си дойдат в България. А познавам и такива, дето се върнаха. Който има предложение за работа, може да ходи. Ама така само и само да се живее в Канада си е простотия.

Що не вземеш да се гръмнеш бе "батко". Като не си бил тук не приказвай. Твоите приятели дето нямат пари да си дойдат до БГ - лъжат. Аз съм тук и повечето българи се оплакват че нямат пари - просто национална черта. Всъщност хора които работят на черно и вземат социални помощи - всяка година ходят по един, а много и по два, пъти на почивка до островите. Я Куба, я Ямайка, я накой друг карибски остров или Мексико. Не говори простотии като не си бил тук. Аман от хора като теб с промити от комунистите мозъци. Мен ако питаш всички българи трябва да се преместят в Канада. Ей това е варианта България да се оправи.

Под такива статии се срещат доста писания на БГ емигранти в Канада, които с охота канят БГ балъци да емигрират там. Това е лесно обяснимо-в Канада опъват каиша само новоемигрантите. Другите папкат с удоволствие труда им.

То и детенцето на бехар се разочарова от GB, че не признават нейните гениалности, та дори обидено писмо написа на турския султан. Ама тук ще си почне бачкане в пиарката на татю си, че да видят тъпите ингилизи къде зимуват раците.

Иречек, отново пишеш неподготвен. Еврейската фамилия Бехар, е и в Европа и в Америка. Само примитиви като теб, ако действително знаят това, не го взимат предвид. И Бехар са изключително добре приети както в Англия, така и в САЩ. Някои от тях отидоха и в Израел, но явно не им се седи там.

Мдааааа, още един неуспял търтей - дава акъл. ти като искаш стой в България и гний. Не е нужно да караш и другите българи да страдат като теб. Ама ние сме така като видим че някой се опитва да изплува от кацата с лайната и почваме да го дърпаме надолу.

Пак за анонимните умни комуноидчета: CANDU работят в Индия, Пакистан, Аржентина, Южна Корея, Румъния, Китай. Изброените държави са много прости и затова не купуват мужишко гориво.

Тия дето драскат минуси, кое не вярно? Или просто от генетичната ви комуноидна злоба? Ще се пръснете, ще останете само с циганите, черноморските мужици и кучешките фекалии и тогава си драскайте, драскайте,...

В Европа CANDU има само на територията на Румъния. По света към момента има (освен 17-те реактора в Канада), само още 12 работещи единици: Ю. Корея-4, Китай -2, Индия -2, Аржентина -1, Румъния -2, Пакистан-1. Това е нищожно малко (около 6%) в сравнение с общият брой работещи ядрени реактори в света към момента-432.

Ами в Европа не могат да пробият поради френско-руското лоби.

оу, бил съм 2 пъти в Канада като студент и там е страхотно, скора пак ще отида ама завиги

За сведение на някои анонимни комуноидни тъпаци, с които е унизително да дискутирам, в проекта аец белене съм от 1981 до 1997.

Позволете да Взискам Вашето-Лично Активно Участие, Колега ! (в прахоотнемането от Нещата в МИЕТ, които си позволих да Цитирам тук по-долу)

Много си оригинален,да та еа у меринджея...

А аз се чудех, с какво си платил обучението на щерките в Хамерика ...

Като гледам за Канада точат лиги все неуспели, съсипани и заядливи българи. Дали затова никой не иска да си има работа с българи там?

да за това е

LOL... най-накрая една добра новина...

Хайде всички млади висшисти юруш за канадски визи. Няма какво да правим тук вече.

тамун селяните ще поосвободят софя..охх

Хайде като ти е по-свободно почети някой учебник по български ...

Ами да, софиянци ще се поизнесат от града си, та там да влязат по-качествени Българи, на които им се работи! Тия които само реват, че някой им взима работата, да се разкарат! Има и по-кадърни от вас!

Софиянци надали ще се изнесат за да има място за теб -кадърни овчарю. Паси си стадото и си въобразявай че си "качествен" и "кадърен" Селяните , като теб могат да ни взимат работата САМО защото са готови да работят за без пари, а не защото са по-кадърни.

yesss!! Всичко си идва на мястото.........

Браво, ще стягаме куфарите скоро :) сори за тъпаците, които стават само за миячи на чини и чистачки....останете тук, циганистан ще има нужда от вас :)))) Live as if you were to die tomorrow, learn as if you were to live forever

Точно на време!

"Ех,Канада!Ех,Канада!Ще продам червената си Лада......" :)

Thank you Canada!

Канадците имат един много добър реактор CANDU, който работи с естествен или слабообогатен уран. Можем директно да ползваме нашата уранова руда. Те искаха да правят аец белене, заидно с японска антисеизмика, което щеше да ни освободи от мужишко робство. За съжаление мужишката агентура им направи активно мероприятие и ги изгони.

следях мисълта ти, докато заговори за 'мужишко робство'. аман от турчеещи се проамериканци.

Точно-Такъв Proposal се мандахерца из чекмеджетата на МИЕТ. (Плюс - финансиране по ЕС Програми. Плюс - със Задължително Дълготрайно/Устойчиво Развиване на Работни места у Нас. Включая - Развойни/Изследователски. )

май хич не си запознат с канадската технология за АЕЦ. Няма по скъпо излизаща от нея. Що САЩ не се възпозват от канадска технология като и без това им е трудно да обогатяват уран .Ама е по евтино да използват обогатен от мужиците, както и швейцарците.

Помиярче въшливо ти не си ли стегна куфарите за Канада?

Да, обаче тъпчо реакторите с необогатен уран като CANDU изискват за забавител тежка вода. А 1 гр. от нея е неколкократно по-скъп от 1 гр. залто. Така че каквото печелиш от употребата на природен (необогатен) урaн го губиш от изискването за тежка вода (с деутерий вмест ообикновен водород) за забавител.

Двата Нови реактора оттатък Дунава са Именно-Такива, Колега. (а изпълнението-Им бе Само част от Изказаното от мен-сиромаха тук по-горе)

Добре де, кво се нахвърлихте върху човека, можа де не е тесен специалист и може да греши, но едно трябва да знаете, че в Канада токът за бита е по-евтин от България, това е факт ! По него поспорете , как се случва това ?

Имат природни ресурси: водни и от въглища. Май не си чувал че второто име на канада е "страната с 1 милион езера". Там е било ледник преди 12 000 г. и при стопяването му са се образували въпросните езера.

точно така, тука тока е в пъти по-евтин и се работи предимно с ВЕЦ заради огромното количество вода. Ток изнасяме за Щатите.

Хубава новина. Откакто затвориха предишното консулско представителство на Канада, беше много трудно с визите - всички бяхме зависими от гавазите на Канадското посолство в Букурещ. Сега те вече няма да ни тормозят.

Според олигофренските коментари в USA и CANADA се е събрала всичката паплач на света, а в мужикистан и циганистан са центрове на световния интелектуален и културен елит, ръководен от небесния вожд пиздин. Ами стойте си тук и не коментирайте хората, които искат друг избор. Затворете си човките.

ох много смешно :)))))), но и тъжно в същото време! Споделям мнението напълно.

ВИЕ СИ СПОРЕТЕ ТУКА, А АЗ СИ ВЗЕМАМ ЧУКАЛАТА И ЩЕ СИ ОПИТАМ КЪСМЕТА В КАНАДА. АРЕ ЩЕ ВИ ПИША ОТ ТАМ :)

Аре пиши като пристигнеш. Ако мислиш, че за Канада се заминава ей така - жестоко се лъжеш. От време на време се появява по някой, който си мисли, че всички тука него чакат

Ебати гнусния 'българин' си ти. Що се опитваш да обезсърчиш човека!? От къде знаеш че няма да успее!? Аман от мизерници като теб! Вместо да се опитваме да си помагаме за да успеем ние само сриваме собственото си достойнство и стремежи. Защо отричаш на човека правото да се стреми към по добър живот!? Нещастник!

Не го слушай тоя мизерник бг-канада. Действай. Тука има работа за всеки който иска да работи. И всеки който иска да успее е успял. в началото е трудно няма да те лъжа. Ама си направи план и го следвай. Няма начин да не успееш ако имаш план и го следваш стъпка по стъпка. Просто слагай единия крак пред другия. Толкова просто е. Живота тук е толкова по добър от България че не може да се сравнява. Все едно да сравняваш на вкус портокал и лайно. Едното може и да не ти харесва напълно - ама поне не ти се повръща от него и е добро за здравето.

При теб случая е обратен - света теб ще види, че Веселина Ганьова Балканска си е атракцион. Само първите 3 минути обаче - после не е забавно!

За какво е тоя визов център? За Канада от повече от 15 години пътува товарен влак. Тръгва от 8-ми коловоз на централна гара.

Забрави да уточниш-" 8 челен коловоз, западна страна на гарата" !

Товарният влак за Канада тръгва на пети коловоз на пет и петнайсет.

нещастник-такива ще си останете повечето бг ганьовци давещи се в собствената си злоба и безпомощност! CANADA е за пичове а не за бг-лайнари-мизернци, стойте си в загиващата, мизерна и НЕПРОМЕНЯЩА се Чалгария!

че какво и е толкова привлекателното на германия, киндергелда от 184 евро на дете или помощите за безработни от з80 евро + наема? нали всички са дошли да работят тук? или расистите в бундеса, които не правят никаква разлика между турци, българи, румънци или цигани...

Расист си ти - за тях всички са имигранти в страната им.

Нещо хубаво да се случи в България.

И в Канада явно яко са го закъсали за работници. Който иска да ходи на студа, паплачта от цял свят, от кол и въже събирани глупаци, то нека да ходи там. Едно време преди 20 години когато тук заплатите бяха по 20 долара имаше смисъл. Ама сега който си мисли че там ще получава повече от тук, спрямо стандарта естествено, дълбоко се лъже. Е има обществено осигуряване, здравеопазване, образование. Само че най-вероятно ще попаднете на някой африканец или българин да ви лекува или образова, и то след часове чакане в някоя чакалня. А за образованието, то и то вече си губи смисъла. То образованите хора вече не са на мода, ще ви вземат с каквато и да е диплома от България, защото им трябват работари, за ниски пари. Това е, ако сте млади се ориентирайте към близкия Изток или Югоизточна Азия, или Турция.

Ко викаш а - Нема спасение от българите никаде по свето.

аз получавам в цанада само 10 пути повече отколкото взимах в бг. близкят изток и ася не са лоши идеи, ама...малко културен шок си пада. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много посредствено, злобничко, непознаващо материята писание. Абе изобщо типично българско ! явно само името ти е Радост, а от писанието се вижда колко си нещастна !

Не е злобничко, а от равнището на малко повече опит от повечето тук, дето си мислят че в България е само зле, а навън е само добре. Не съм била в Канада, но в други високо развити държави. Навсякъде има трудности, не е да вървиш по улиците и да събираш долари или евра. А като българин трябва да ти е ясно, че те взимат за работа, за която местните не си струва да се хванат. Много труд, много пот и накрая някакви пари, които не са чак толкова много. Ама такова нещо го има и в България вече, не е като едно време когато работихме за по 20 долара заплати.

Живея в Монтерал от няколко години и това което пишете са думи на лигав, неамбициозен, с претенции без покритие човек. В България сякаш не чакаш по болниците и не те лекуват некадърници с купени дипломи.....тука ако си амбициозен и работлив - успяваш, а в БГ - загиваш и едвам си плащаш сметките.

поправка - Монреал

Потвърждавам и аз живея в Канада и като гледам глупостите които се изписват лошо ми става. Аз не съм имал проблем с дискриминация, нито жена ми, аз си работя по професията - инженер, жената също - счетоводство

Предишният ми коментар го изтриха от дир! ;) Явно е съдържал прекалено много нецензурни думи по адрес на Radost. За което са били прави. Опитвам, да съм толерантен, но като видя такива продажници, нервите ми не издържат. Към Radost - Все още се чудя какви трябва да са родителите на човек който изпраща Българските деца в Мала Азия и Турция. Ти защо стоиш в България!? Заминавай! Или не ви стигат 500 години робство и 23 години демокрация за да продавате български момичета. Не се ли напихте на кръв!? За останалата част от коментара ти ще кажа следното: Явно никога не си била в Канада! Аз живея тук (Канада) от доста време. Студ има. Само дето няма проблем да си плащаш тока. Зимата, ходя вкъщи по боксерки, гол до кръста. "Паплачта" дето я споменаваш е само в големите градове. И то в центровете им. Ти расист ли си!? По-голямата част от българите не живеят в центъра на града, а имат собствени къщи по предградията. "Стандарта" за който споменаваш наистина е по-висок. За пример: социална помощ 1600 долара на месец, 500 долара детски - също на месец. Килограм свинско 3 долара (на промоция), 10 килограма брашно - 10 долара ( без промоция, може да го намериш и много по евтино ако търсиш). Така че не ми обяснявай за стандарти. Обществено осигуряване има - едно от най-добрите в света. Здравеопазване - на светлинни години от българското. Образование - подготвя те за реални проблеми които ще срещнеш в живота и професията си. 90 % от лекарите са бели (не че това има значение). 9% са цветнокожи - които са по добри лекари от белите защото повече се стараят да се докажат. 1% скапаняци - такива има навсякъде. Без значение в коя част от процентите попадат тукашните лекари никога няма да се държат непочтително или да бъдат груби с пациент. В България такива лекари се броят на пръсти. Повечето са високомерни и нагли. Всяка родилка тук има отделна стая със собствена баня. За обслужването няма да ти говоря... Образованието не губи смисъл! Губи смисъл Българското образование. Канадците не са прости. Знаят че в БГ можеш да си купиш диплома за 100 долара. Ти какво искаш да ти я признаят ли!? Въпреки това много хора си приравняват дипломите и работят по професията си. Още веднъж - съжалявам че дир-а са ми изтрили предишния коментар. Беше толкова цветущ ;) Надявам се този да не го изтрият. Искам да знаеш, че заради коментара ти, че младите българи трябва да "се ориентирайте към близкия Изток или Югоизточна Азия, или Турция" те смятам за възможно най-мерзкото същество обитаващо България в момента. Дори Доган не си позволява толкова открита про-ислямистка агитация.

Да си наврат центъра в задния джоб! Да си откриват центрове в Тирана, в Джакарта, в Бангладеш, в Гана, в Нигер! Ако ни потрябва център - ще пътуваме дотам!

Абе от вас комунистите спасение няма, как да избягаме от вашето некадърно управление?

Щом 23 години не намериха воля да дават визи от българия, значи не си им изтрябвал на канадците. На тях им трябват араби, индуси, пакистанци, китайци и малайзийци, а не антикомунисти като тебе, понеже канадците са си комунисти!

Най-после.А вие малки миндилчета стига сте писали глупости.

Пак червените кратуни празни ще се ядосват. КОГА ЩЕ ОТВОРЯТ ВИЗОВ ЦЕНТЪР ЗА СИБИР СЕ ПИТА ТУКА,АААА?

има визов център за Сибир .. на Позитано 20, .. и такъв за Диарбекир ... на пряка по-надолу ...

Това е единствената положителна новина от много време на сам. Щем, не щем, трябва да стягаме куфарите. Погубихме си живота тук... :(

Издишаш.

Или си много тъп или си комунде, друго няма как да е

Сега протестиращите ще понамалеят.

Ще си останете само мангалите и турците, ама кой ще ви плаща заема от милиард не е много ясно

а теб какво те вълнува кои ще останем? Айде пали и ни освободи от присъствието си и вземи онзи капут арийския с теб.

Като чета какви полуграмотни и злобни писания има по-долу за пореден път се убеждавам, че голяма част от пишещите тук са само едни дребни, комплексирани, посредствени и злобни човечета с ограничени спосбности и нисък мироглед. Канада е една велика страна, една от малкото страни в света която ти дава възможност по честен път да станеш милионер и от друга страна се грижи за твоето човешко самучувствие със високо развитата си социална програма, ако не можеш да го постигнеш.Бъл съм 6 пъти там на гости на мои роднини и познавам поне 30-40 българи живеещи и работещи там.

Чудесно. Аз пък живея тук от 5 год и мога да ти кажа, че Канада НЕ Е социална държава. А ако ми дадеш за пример имигрант, който по честен път е станал милионер, ще ти сваля шапка.

Така е, но няма да Ви разберат... аз съм живяла в Западна Европа и сега временно живея в Канада - тук живееш добре, САМО ако изкарваш много добри пари. Е, ще ти вземат половината за данъци от всякакъв характер, но все пак ще ти останат достатъчно за да си позволиш ипотека за къща, 10 дни отпуска на Куба и частна здравна застраховка, защото от държавната само болничната помощ е на високо ниво. Много е важно да имаш частна здравна застраховка и поради друга причина - стоматологичните услуги са изцяло частни и безумно скъпи и без застраховка си е едно сериозно перо от бюджета... Канада е социална страна единствено за тези, които идват тук за цицат на социални помощи и едновременно да работят на черно.... и държавата (т.е. данъкоплатеца) им предоставя безплатни карти за транспорт (при цена почти 3 долара билетчето в едната посока), поема голяма част от месечната такса за детската градина (в 'социална' Канада няма държавни детски градини, а месечната такса за едно дете е около 1000 долара) и т.н. Толкова по отношние на това, колко е социална Канада. Много хора дойдоха, поживяха няколко години и се върнаха в Европа, защото Канада не всеки може да си я позволи, особено с неканадско образование. Всеки сам избира за себе си, но голите приказки на базата на чуто и преразказано са меко казано несериозни.

Има нужда от такива центрове, щото като гледам как се управлява страната със заемчета от по милиард да има от къде да се изнася народа.

Как ми се иска всички кранти с капаци като тебе да се изнесат от България!!! Повръща ми се от такава простотия вече!!! Айде заминавай и вземи и другия боклук с теб!!! Ама ако може за Марс, да не бастисвате и Канада!!!

Стига се пени ма бульо, вземи пий една вода да се успокоиш. Или повърни най-сетне, да се облекчиш. От такива негативни злоби и завистливи некадърници като теб бягат хората, не е само за заплащане - а за възможността да живее човек сред нормални хора.

Това е програмата, за която Ви бях споменал преди 10-тина дена! Напред младежи. Тук да останат мутрите (политици, бизнесмени), циганите, азиатските мужици по морето и кучешките фекалии. Това ще е нашето отмъщение за 70 годишния комуноиден геноцид.