Вижте момента на земетресението в Тайван (видео/снимки)

Жертвите растат, има още затрупани под руините, Китай и Япония предложиха помощ

Обратно в новината

Коментари - Вижте момента на земетресението в Тайван (видео/снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяка степен е на 10 пъти по-силна от предната, ами 30 пъти.

Добре де, как може на някой в такъв момент да му дойде на акъла да извади и да снима с телефон? Не мога да го разбера това?

Това са кадри от стационарни и автомобилни камери бе, ахмак !

Верно ли бе умник? На видеото от басейна даже се вижда сянката на снимащия. На първите кадри дето снимат как падат папките по бюрото камерата се върти като бясна на всички посоки. На кадрите в автобуса пътниците се обръщат към снимащия. Аман от разбирачи бе.

Молете се (поне наум, поне за малко) да не става тука!

На кой да се молиме?

И там има архитекти мошенници, които крадат парите на всички , ето резултата л

Имам приятел дето взимаше дебели пачки като строителен надзор и преди 3 години се отказа и сега работи към някаква фирма за 2500 лв. Каза че не му се влизало в затвора ако стане земетресение и иска да е с чиста съвест. Та....... дано не става у нас.

при земетресенията няма 'дали' а има 'кога'

Предлагам министерският съвет да спре пенсиите и да окаже помощ на бедстващите в източен Китай, нали сме интернационалисти

Сериозно земятресение. При това плитко. Бая са подскачали тайванците.

Вижте китайско строителство

А имаш ли изобщо представа какво е 7,2 по Рихтер? И при това има само няколко сгради, които са се наклонили и само четири загинали, при това в планински район, където има свличане на маси? Я си представи какво ще се случи с по-голямата част от сградите в България при 7,2 по Рихтер?

В България ще е като в Турция миналата година…

Това е тайванско строителство , не китайско

На китайското строителство в Китай, самите китайци му казват "тофу" строителство, като намек за това колко е здраво. Вчера е имало силни ветрове в един от големите им градове и е издухал стените на апартаменти в многоетажни сгради сгради. При това две жени и едно дете са били буквално изсмукани от леглата си на високи етажи. Пътища в Китай буквално потъват и едри камъни буквално пробиват асфлта, понеже пластовете под него са се промили. И до ден днешен не се знае броя на загиналите при земетресението в Съчуан. Властите твърдят 90 хил., според други източници надхвърлят половин милион Толкоз за китайското строителство.

В Чили 1960 е измерено 9.5 по Рихтер. Всяка следваща степен е 10 пъти по-силна. Изчислява се по нещо от логаритъм от 10. Там земята се е нацепила.

То и преди няколко години в Чили имаше над 9 в градове, ама имаше само няколко повредени сгради и няколко ранени. Предствете си за какво строителство става дума по норми приети след онова от 1960. Тук ако стане не 9, а такова като в Тайван в София сигурно ще има нЕкои оцелели панелки, а от новото строителство ( онова по 5000 евро квадрата в момента) няма нищо да остане.

Има такива купили от "новото" дето не им харесва казаното и слагат минуси, ама ....... минусите не помагат като се случи!

Тук в България 9 по Рихтер няма как да стане, но 7 и малко може. За степента на разрушение има много фактори, и далеч не всичко опира до адекватно строителство. 2+2 доста често не е равно на 4.

Компът на бюрото в началото кефи тотално - целият отворен и със стърчащи кабели. Този в басейна също видя голям купон, също и онези, дето подскачаха с таратайките по улиците... Нищо паднало (сграда, мост) няма обаче!

Жената си е жена…На едно от видеотата сградата пред нея се срутва, ама тя вместо да бяга панически си намята палтенцето и бърка да си вземе дамската чанта…

Невероятно, но ФАКт. Хамериканската подлижурка скаро ще изжеза, за жалощ на фаш....

Тъп, та тъп, та вдлъбнат прост вмирисан рашистки плъх.