Вицепремиерът с емоционално есе "Оставка!": Това променя човека и политика Томислав Дончев

Политиката не е само алгоритъм и логика, тя е емоция, страст, мечта, понякога гняв, често (за съжаление) омраза - не съжалявам, че си го причиних

Обратно в новината

Коментари - Вицепремиерът с емоционално есе "Оставка!": Това променя човека и политика Томислав Дончев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българската политика е единствено келипир и далавери.Този какви плещи!?

Ако ще я подаваш - подавай и стига си бръщолевил философски врели-некипели

Булгар, все хайдути, сменяш хайко иде друг хайко2, хайко3 и пр. Кой ербап винаги си му е добре. Независимо от коя власт. Нагаждачи стани преди да се родиш, в отровата още, иначе страдаш и проклинаше съдбата си, че тук си, сте се родили

благодарение на дончев много държавни пари отпътуваха за частни облаги. намазаха софтуерни фирми, фирми за външни услуги, бчк, нпо-та, фирми за трудова медицина, фирми за исо. а тези пари можеха да отидат за увеличение на заплатите и пенсиите. уж това беше политиката тоя път. ама пак излъгаха. а дончев е тартора на източването на държавата. не е вярно, че сме бедна държава. с тия течове сме най-богатата държава. направо каца без дъно

Нещо средно между "аз съм пичага" и "нормално е политиците да бъдат ругани". Е, и?

И всъщност какво искаше да ни каже с това излияние?

Иска да каже : Не сме виновни НИЕ дето управляваме - виновни сте ВИЕ дето ни търпите !

"Надявам се да бъда достатъчно умен и силен, за да мога да науча всичко, което трябва да науча от случилото се. Уважавам всички, които ми викаха "оставка" не по-малко от тези, които ме прегръщат - на сбирки, митинги или на улицата." Урокът, който би трябвало да научите, а след това и да предадете на колегите си от ГЕРБ, е доста елементарен, г-н Дончев. А той е, че българите са вече са много чувствителни на тема "беззаконие" и "хора над закона". И при всеки повод реагират остро на всяка ситуация. Това е урокът, а следствията са, че такива реакции все повече ще зачестяват и ще имат неуправляеми последици. Една такава ще е "скритата дискриминация" - в търсенето на изгубената справедливост хората ще упражняват насилие непропорционално и нецеленасочено, т.е. прекалено много и към грешните хора, като например опитът за рушене на домовете на семейства, които нямат нищо общо със случая, а просто са се родили от същия етнос. Другата последица е, че тази свръхчувствителност и реакциите от нея ще бъдат използвани от всякакви кръгове, групи и индивиди за собствена облага и дивиденти, а това ще продължи да нагнетява напрежение, което ще заплашва не само боикновенните хора, но и тези във властта като вас. Решението е да върнете чувството за справедливост, законност и възмездие, което изчезна от нашите географски ширини. И наличието на жандармерия, която да пази определени квартали при отсъствието на полиция, която да пази другите квартали определено не помагат за това.

И да ме триете,и да не ме триете ДИР, прехваленият Дончев е просто съучастник в погубването на България.Жалко, защото е човек с качества и не му е мястото там.

Той си е определил мястото.Вън от шайката

Ама вие наистина си повярвахте, че ще векувате в политиката!? 10 години му били малко. А Клинтън, Обама и прочие, колко години бяха президенти и сега в политиката ли са? Вие сте алчни и луди хора, напълно неадекватни. Но най-лошото е, че сте крадливи и унищожавате народа си.

Сори, обаче 10 години са предостатъчно време, да се тръгне в посока решаване на "циганския" проблем. А вие (ГЕРБ) напротив- го задълбочихте. Доказателство за това е, най-многото проценти при избори в циганските гета. А това са просто думи, но ДЕЛАТА са съвсем други!

Дончев, нали знаеш как сит на гладен не вярва? Ама и обратното е същото - гладният на сития не хваща вярва. Тебе цигани да са те били някога? Или полиция, която пази циганите от народната любов? Цялата ви политическа шайка само да говорите ангро ви бива, а реални действия йок (изключвам ония действия, които приключват с апартаментче на промоция). Иначе ти влизам в положението - така в прав текст да ти кажат, че е време да пуснеш тлъстия кокал, си е душевно сътресение, ама айде у лево с твоите емоционални драми как си си представил какъв ужас би било внезапно да спреш да бъдеш вицепремиер. Не е като да си си представил как утре няма да можеш да си платиш тока или те пребиват на улицата, примерно.

Според мен ти си от малкото, които стават и на които може да се вярва. Такъв е живота. "Няма ненаказано добро", както му казват. И са прави. Но аз ти вярвам, въпреки че съм привърженик на лявата идея. Но винаги съм те слушал с внимание и уважение. Хората са такива. Българите два пъти повече са неблагодарни. Живей и работи като досега и истинските хора ще те възнаградят. Но, знам ли. Все пак сме в България. Много злоба, много завист, много напрежение има в тази страна. Но всичко това го създадохте и вие - политиците. Но, напред!!!

ако не е един от многото които носи бате бойко на гърба си просто нямаше да го знаем. не да го харесваме. да си представим дончев на избори без бате бойко - колко гласа ще получи? дори собственото му семейство и приятелския му кръг няма да гласуват на 100 процнта за него!

Една от машите на дьорд шорош у нас е написала нещо емоционално, дето се очаква да ни въздейства по някакъв начин. При положение, че делата на политиците вече не просто говорят, а крещят за престъпленията им, защо въобще се хаби? Кой нормален човек му вярва?

сигурно има много трески за дялане Томислав Дончев. Но рискувайки министерската му длъжност жена му се изказа срещу циганите и едва се потули разярението. А вие КРИТИЦИТЕ демонстративно слушахте Азис, за да не кажат лоша дума за вас кварталните доносници.

те всички цигани ако бяха като азис и доктор чирков ок. аз познавам цигани които правят метални конструкции, други работят в строителството, трети шият, четвърти в хранително вкусовата промишленост. на някои не им личи че са цигани. някои са метачки в чистотата. ами футболисти като кирил котев, асен николов, руменхристов, ружди кееримов... но това са изключения. аз съм против циганите които крадат, убиват, пребиват и точат социалната система. но не защото са цигани, а защото са антисоциални елементи. то и българи да живеят от социални помощи и кражби също не ги искам

Не всичко си вдял клето човече. Предстои ти да усетиш изхвърчаване от властта заедно с раничката ти след мощен народен шут по задника !

всички сте се качили на гърба на бате бойко и така сте в парламента и в министерствата. ама най-интересното е, че си вярвате! ай на басс, че ако не е бате бойко и един процент не можете да направите на парламентарни избори. колкото и да сте кадърни и гениални и красиви като теб и цео и цецка и искра и лили - нула процента! ама какси вярвате...

"Политиката не е само алгоритъм и логика, тя е емоция, страст, мечта, понякога гняв, често (за съжаление) омраза - не съжалявам, че си го причиних..." - Томислав онзи Аз, от друга страна, изключително много съжалявам, че ни го причини!!!

ОТКРОВЕНИЕ....

Преди Великден лично преживя възгласи "Разпни го!". Явно не му е харесало да му кажат в лицето да се разкара. Още един Камен Донев.

ОСТАВКА!!!

Както винаги умни приказки, пози, жестове (PR акция като цяло), но нищо съществено! Дончев е завършил философия, знае да говори и пише, НО какво реално е направил? НИЩО!!! Само приказва и харчи пари (примерно за електронното правителство)! В Габрово казал "Ще седя в града докато...", ами всеки може да "седи", а той има власт да предприеме нещо!! От него само приказки, а от скоро и жена му се включи в приказките!

Никога не е ходил в университет.

Само уточнявам: През 1991 година завършва математическата гимназия в Габрово, а през 1997 година получава магистърска степен по философия във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ (ВТУ). Завършва и втора специалност по журналистика. Говоренето на НЕистини не е начин за изразяване на мнение...

Послушко - ще подаде оставка, когато шефа му я поиска. Иначе - смее ли? Този окончателно ми падна в очите. Нека да има само едно - забвение. Нека оставим тия да си живеят в паралелната реалност и да си мислят, че са 'голямата работа'

Седи здраво на земята преметнал два пищова с жена си,правейки се на рамбовец.Бг политиците са непоправими комплексари и егоисти.

Жена ти ли ти даде тази брилянтна идея ) някак си имам чувството, че е педерастко голям мъж да се прави на много емоционален и да играе циркове, когато се е ос...Ра....л отвсякъде - показва слаб характер и липса на морал

Не съм го чела а и нямам намерение. 10 години ви се нагледахме и наслушахме на мутризмите. ОСТАВКА!

Какво очакваше Дончев - озлобен е народа от наглостта ви в ГЕРБ да викате на бялото черно, вече над 15 години освен околовръстното в Сф нищо видимо не сте направили, повръща им се от корупционните ви практики на които се държите повсеместно, от преяждането с власт където Артекс е само кърфица на айсберга, та затова си срещнал това “Оставка”. Освен “дебелите книги” които разправяш че си прочел (с “Винету” заедно с началника си сигурно са станали цели 2 прочетени), да беше прочел за 2-3минути от Смирненски “Приказка за стълбата” и ще ти се избистри какво е станало! А ако имаше и грам акъл в квадратната си тиква (не обла като оригинала-шефа ти) щеше се сетиш че си го просиш като викаш “на сапун” ама вместо на паветата, там долу - в “Столипиново”...

Явно не си минавал по "околовръстното"...

Ами подавай, БЕ! Или си мислиш, че това есе ще те оневини преди изборите? Лично ти носиш огромна отговорност за това, че Габрово остана почти без работещи предприятия и работоспособни хора - обезкървен град, който представлява черна дупка за еврофондове.

Ашколсун! Аферим!Машалаа! Поговорката "Планината ражда хора, а полето - тикви " констатира състоянието в ГЕРБ.Смоленчанката Дариткова е допълнението.

народът изнемогва, постоянно четем зов за помощ за болни деца,падението на нацията е фатално и е равно на унищожение,що чак сега г-н Политик слезе при народа или народа дойде толкова близо до него, досега никой не искаше да чуе този беден народ, усещането за оставка става тогава,когато отблизо се виждат проблемите и оставката е неизбежна, щото се научихте да профучавате със служебните автомобили покрай народа и никога толкова близо не сте били до нас и затова само след реализирана оставка ще се докоснете до масите, тогава когато сте един от всички, но за равнопоставеност не може да говорите, щото вий забогатяхте, а не обедняхме неимоверно, затова ОСТАВКА ,ОСТАВКА И САМО ОСТАВКА ще ви приземи

Как да замажеш истината. С подлост естествено. Умишлено да упражняваш геноцид над народа си и после да замазваш, ужким си с народа си, ужким искаш справедливост. Бог да пази България!

Нищо лично към Дончев или който и да е политик. Но виковете оставка не са конкретно към една или друга личност от политиката Тези викове са към целия политически елит в България. Само думи слушаме, действия не виждаме и да нямате пряка вина за случилото се, но всички политици имат вина да се стигне дотук. С години законите не се спазват от циганите и от мутрите. И когато аз спазвам закона защото кося отговорност за себе си и искам да живея достойно, се чувствам безсилен, изпитвам омраза и ярост, когато някои отявлено не го спазва и му се разминава. Ако аз се кача в градския и не си купя билетче, ще ме глобят, ако откажа да си платя глобата, ще ме свалят и ще извикат полицай за да ми състави акт, докато циганите дори не гу проверяват. Строят къщи и с години никой не ги закача, на мен ми се разката играта да се занимвам с общината за да си построя къщата. Мутрата краде и убива и го пази полиция, мен ме крадът и не ма пази полиция. До къде ще стигне това и кой е отговорен за това. Когато народа гледа как определени представители на обществото се облагодетелства за сметка на обикновения човек и това се случва не без осигурените чадъри от политиците, вкуса е горчив. Без значение сини ли сте червени ли сте или сте розови. ПИСНА МИ от всички вас и когато вие не се борите за нас, ние ще се борим срещу вас. Млад съм още и имам енергия, не ще ме изгоните от домът ми, както сторихте с много сънародници. НИЕ сме народа. ОСТАВКА!

Какъв ли рев ще е пред съда и евентуално затвора?

Съд за вас, смешници

Не бой се, няма да те бият. Паднал не се бие!

Питат в България, кога ще се върнат хората, които са заминали в чужбина? Еми мога да ви кажа, че няма да се върнат. Аз съм един такъв човек. Гледайки политическата ситуация в България, малко хора, които са в управлението имат качествата и достойнството да бъдат там. За мен Томислав Дончев е един от тях. Той не е олицетворение на простолюдието, не е олицетворения на подмолните политици, на които всички сме свикнали, а ми се струва, че е наистина един от малкото интелигентни и неопорочени политици с визия. В България обаче злобата у хората е така вкоренена дълбоко, че дори когато има човек, който да е с чисти помисли, то веднага трябва да се излее помия върху него. Признавам си, Дончев не го бях чувал когато е бил кмет на Габрово, а и преди това, но в последните години ми направи впечатление като един от многото малко с достойнство в политиката. Та защо му е на някой да се връща в България и да работи за България, когато сънародниците му ще псуват и крещят като диваци така както направиха с Дончев. Сигналите, които изпраща българското общество с поведението и простащината си са именно обратните. Тъжно ми е, че в България броя на мислещите намалява и не виждам обратна тенденция. Сега на мода е да си като онзи дивак българин (не циганин), който го показаха по целия сват как скача като животно върху тунела на стадион Васил Левски. Човек като наблюдава нещата от страни и се пита защо? Защо ми е да ходя и да си хабя нервите за общество, което не може да направил разликата между правилно и неправилно. Общество, чиято ценностна система е лъскави автомобили или хора с качулки, сопи и боксове отишли да протестират за спазването на закона?!? като самите те нарушават същия с набезите си върху къщи на други хора. Царя като каза преди години, че чипа трябва да се смени, всички много набързо се присмяхме. Както се казва обаче, който се смее последен, най-добре се смее.

Като е влязъл в шайката,какво се прави на интересен

За какво се е продал и какво е дал този неопетнен? Ааа, той е НЕОПЕТНЕН, разбрах.

АБЕ ТОЯ КАКВО РАБОТИ?ВИЕ СИ ГИ ИЗБРАХТЕ ТЕЗИ! НЯКАКЪВ ФИЛОЛОГ КОМПЕТЕНТ ПО ВСИЧКО.ВИЕ СИ ГИ ИЗБРАХТЕ

И какво се случи с неговия проект "Споделени услуги в администрацията"....

НИЕ ВСИЧКИ ГИ ИЗБРАХМЕ!ЛОШОТО Е ,ЧЕ ГИ ТЪРПИМ И ТЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ПОИСКАТ.ТОВА СМЕ БЪЛГАРИТЕ.ПРИМИРЕН НАРОД!!!

Виж:Иван Костов, това занимание не е за обидени, а за хора с кауза в името на която се обричат на много любов и силна омраза от населението,тук няма нищо лично, само очакванията на хората, а те винаги са едни и същи.

И тоз, е захранен с филии мас !;)

Стига сте го Плюли … Ако е Умен Сам ще разбере, ако е Глупак, ще се си умре, като "Развален с Червеи Суджук".

"Политиката не е само алгоритъм и логика. Тя е емоция, страст, мечта, понякога гняв, често (за съжаление) омраза." Къде изчезна моралът господа???

Поне една капка разкаяние и прошка да беше сложил в това " ЕСЕ " ! Безбожието Ви е направило такива !

Томислав е Свестен Човек, Попаднал в ЛОША Компания. А като попаднеш там, ВСИЧКО ИСТИНСКО СЕ ГУБИ. Да вземеш и да "теглиш Майната$ на това Bad Company дето си попаднал. Направо си "Разруха". Опомни се, НЯМА НУЖДА от Есета, като "Отличник в прогимназията" на Комунизма. Томи ...Събери си Акъла, ако обичаш...

Да, не е глупав. Всички зли гении са умни

Ти си един беден слуга на Боко, пробвай да се разходиш в парка и ще усетиш колко си стойностен

Браво г-н Дончев. Ако в България имаше повече хора мислещи като вас, има надежда за добро бъдеще.

Томи, не знам защо, но винаги съм си мислел, че си малко по умен от тия шизофреници , които са си решили , че властта /пардон ,Еврофондовете са си единствено и само техни/! Не се оставяй да заприличаш на оная минжитурка "ПЛЕВНАЛИЕВ" .БЪДИ УМЕН !!!

Аставка и СЪД за цялата ГРОБарска групировка.

Дончев, за толкова време така ли не успя да прихванеш от безочието на част от политическия елит. Я се отъркай по шефката на червените, и изведнъж ще спре да ти пука кой какво вика,даже ще се научиш да лъжеш,че вместо "оставка" , викат " победа".

Томче , какво се правиш на обиден? Имаш ли представа за 10 годишното ви престъпно управление, колко хора се ,,обидиха" и напуснаха България, колко се самоубиха и колко починаха от липсата на нормален живот и здравеопазване?

Дончев, като почне народа да вика : "Без вазелин,без вазелин!" , как ще се промениш емоционално просто си нямаш идея!

Каква оставка бе Дончев, вие сте за народен съд и то цялата политическа шайка бандити от 89г до сега.

Хапчетата, мандраджийче, хапчетата ...

На хапчета ли си, защото аз не съм, нямам нужда.

Може и да си прав, за майцепродавство и родоотсъпничество няма открита фармакология. Кога ще взривявате пак някоя църква?