Бракониери примамват стръвници с улични кучета

Три трупа на улични кучета, които са били заложени за захранване на мечки-стръвници, са намерени на ловджийско чакало в Природен парк "Витоша".

Обратно в новината

Коментари - Бракониери примамват стръвници с улични кучета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Освен че и двете са в гората, стървилище и стръвници нямат много общо, особенно през зимата. Той и Пеевски сигурно не ги различава, затова им е позволено на журналситите.

Кучетата в града са домашни любимци, а в гората са хищници които се изхранват с яребици, зайци, сърни, мишки и др. В гората не защитените хищниците са разрешени да се бият по време на лов. Ловът им е целогодишен. Най- вероятно кучетата са оставени на стървилище, с цел да примамят чакали, лисици или вълци. Дай боже повече такива ловци, че един ден да туристите да виждат зайчета и сърнички по време на разходките си. Отново неподготвени журналисти !

По отношението на човек към животните и децата можеш да съдиш за морала и ценностната му система !

И на щанда в хипермаркета ни подават макет на пържоли.

Вижте кой създава мечките стръвници насила. После не се сърдете, че има такива и нападат добитъка. Тези ловци заслужават тях да ги завържат и те да са плячката на тези мечки.

Браво на тези, които са убили бездомните кучета. Аз съм за тяхното изтребване и го правя. Лошото е това, че ги използват за стръв. За това съм против.

Аз пък съм за изтребването на хората, направили кучетата си бездомни, защото в България динго /диво куче/ няма. Бездомните кучета са следствие от простотията българска. Стопани на дворни кучета, безотговорно не кастрират животните си и след това изхвърлят малките по улиците. Колко пъти им направиха на тъпите селтаци акции за безплатна кастрация, ама те си питат ушите?!

Га живеехме на село, преди да се преместим у Софията, нежеланите кутрета ги фъряхме у ряката.

Мога само да ти кажа невеж гражданино че никое куче от няма да се дигне да ходи 40.. 50 ..100кл. до столицата но има десетки сигнали как от кучкарниците след като усвочт евро парите товарят кучетата и ги пускат по села и малки градове ,после пак ги ловят и пак ги пускат и това е бизнес за милиони да не мислиш че като им сложат обица на ухото са им направили нчкаква процедура - нали това е пари и време.Работата ми е такава че обикалям много се ла и градове но никаде не съм видвл малки кученца а само големи помичри и то на едни и същи места все нови и нови

Еее, ако това е вярно, то такива да ги вържеш за някое дърво, да им напълниш задниците със сачми и да ги оставиш да чакат мечката. Как може да има подобни откачени, че и се разхождат сред нас, и имат законно оръжие. За протокола - аз също стрелям, но по мишени, а не по животни. Та има начин човек да си начеше крастата и тренира мерника без да трябва да убива.

то в българия кое не е скапано.хората ли,политиците ли...а иначе претендираме шенген,европейски съюз. за да се научиме на някой неща съм съгласна напълно с по долу коментара ние хората да станеме стръв за животните.надали ще ни хапват защото сме отвратителни,но поне нещо може да ни влезе в простите глави и да започнем да мислим и действаме по някакъв нормален начин.по добър от този като до сега.

Брутално звучи, да убиеш куче за стръв, но ако видите как се отглеждат животните по фермите и как се убиват после, едва ли ще ви се стори по-малко брутално.

Прави разлика, която правят дори животните! Дали: 1. убивщ за храна 2. убиващ за удоволствие Разликата е огромна!

Ами ще ги заразяваш децата и още как!!!То не може да си държиш кура в кенефа и после да не си миеш ръцете.

...става обратното: Стръвниците примамват помиарите с бира и кифтета...

"Бракониери подмамват мечки с улични хора-клошари" Уверявам ви, че скоро ще се случи и това в България поради скапаната "държавност". Съд за такава престъпна държава.

ПРИ НАС В ДЕМОКРАТИЧНА АМЕРИКА КУЧЕ ИЛИ КОТЕ КОЕТО СЕ НАМЕРИ БЕЗСТОПАНСТВЕННО ВЕДНАГА СЕ ВКАРВА В ЦЕНТЪРА ЗА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ И АКО ДО 20 ДНИ НЕ СЕ НАМЕРИ ОСИНОВИТЕЛ СЕ "ПРИСПИВА"(ДЕМЕК УБИВА) НЯМА ТАКИВА ЛИГАВЕНИЩ ЧИПОВЕ И ПРОЧИЕ ..... .... ДУМИЧКАТА Я УПОТРЕБЯВАМЕ ЗА ДА НЕ БИ НЯКОЙ "ЧУСТВИТЕЛЕН ЗАЩИТНИК НА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА И КОТКИ" ДА СЕ ПОБОЛЕЕ

А ти що чиниш у демократична Америка, та ги знаеш тия неща?

АЗ СЪМ ОТ "The Americans" ДЪЛБОКО ВНЕДРЕН С ЦЕЛ РАЗБИВАНЕ НА КАПИТАЛИЗМА ГОГЪЛ НА "The Americans"

Да, ама тука е България. Ние си живем с кучетата в градовете (т.нар. им ареали от природозащиниците) като едно време на запад ;-).

Има много добри Американци, но системата там е такава че отделният човек няма никаква власт да промени нещо.

НЯМАТЕ ЛИ МУТРЕТА И ЧУЖДИ ШПИОНИ , ТА ХВЪРЛЯТЕ НА БАБА МЕЦА КУЧЕТА ?

На Витоша има мечки-стръвници? Изобщо нямаше да ни уведомят за това, ако не бяха загрижени за помиярчетата.

Това е проблем на човеците, а не на помиярчетата. До там я докарахте с тая омраза към всичко живо.

Аз не знам какви са практиките в Чуйпетлово, но знам, че една мечка като стане стръвница, не подбира между кучета, туристи и пишман ловджии. Това е проблемът, а за него в статията въобще не се говори, говори се за закрила на евро-помиярите. Възмутен съм.

Нормално е да си възмутен. Как може да не се говори за евролайнарите?

Понеже знам и очаквам какви ще се реакциите на поста ми ,ще сведа до знание това ,че съм пристрастен към стрелбата. Практикувам я и не го крия. Харесвам два вида стрелба.Такава с късо оръжие (пистолет) и стрелба на големи дистанции (стрелба със снайперистка винтовка). Това е само,за да избегна упреците на "Младите стрелци" ,дето пркарват нощта със съвременна пушка в ръка ,снабдена с мощен и перфектен прицел. Да убиваш на днешно време ,заради самото убиване ....Ами просто си за убиване. Да "зарибяваш" места ,за да може скъпият германски "сафари турист" ,да може да си начеше крастата да убива.....Ами за убиване си ! Не ми казвай ,че тия животни живеят ,само и само ,понеже ти се грижиш за тях ,слагайки им по 2 торби овес на зима! И не ми казвай,че "ловният заслон" дето представлява просто едно удобство под формата на навес,която вие -"младите стрелци" ползвате да си правите хапка-пийка и да си мерите п(У/И)шките е грижа за животните! Знам ,че ще имам много минуси тук,ама не ми пука.И преди да ми сложиш минус и помисли ,дали си имал една мешка патрони 5.56x45mm и е имал възможност да си ги стреля,без да му държи някой сметка ... Демек, ако си го правил,слагай минуси или каквото там ти се слага!

нищо не ти разбрах, освен че си много велик червенокож вожд-ловец.

Не мога, а и не искам да разбера хората, които преследват и причиняват смъртен страх и паническо бягство за оцеляване у други живи същества, с цел да ги направят ловен трофей. Вегетарянка съм, но разбирам и нямам нищо против хората хранещи се с месо ... но хобито лов ми изглежда жестоко, садистично и закостеняло.

И все по-малко неща ще разбираш за нататък, с гаснещият си от липса на протеини вегетариански мозък.

Когато няма нормално хранене няма и нормален мисловен процес. Затова не можеш да разбереш.

Гербери примамват уличници с авджийски мурафети - - - - - - - - - - - бТТВ"Трътките

Ловци стават само садисти или комплексари!

Много си прав...

Подписка за закриване на Ловно рибарския съюз! Да закрием тази мафиотска организация!

А спомняте ли си преди три години каква епидемия имаше от заболели от Железница! Уж било от глиган болен от трихинелоза, а после намериха меченце да търси парчета кифли по кошчетата на пътеките над Бистрица! Какво им се случи после, нищо не разбрах на бракониерите , оставили го сирак! Сега животното е с нашийник с рация за следене на движението му! Ама кой знае от чакалото и него ще гръмнат като нищо!

И когато някой изгубил се в планината турист, стигне до ловджийското чакало... финакът го оставям за вас!

Ще бъде нахранен, напоен, стоплен и упътен/закаран към най-близкото цивилизовано място. Е, ако провали лова може и масаж да му направят, но аз лично бих изнесъл образователна лекция. Виж ако попадне на "ловци", от сорта на онези (вече бивши) полицаи от Велинград, лошо за него.

Мястото на садистите е в затвора ! Такива изроди и по малки деца ще стрелят, ако не е забранено ! Крайно верме е няколко такива боклука да ги приберат - всички ловджии са страхливи мижитурки, никога не тръгват срещу по-силен от тях, винаги посягат на по-слаб ! Грозно е !

Да беше жив Емилиян Станев...

лошото е, че кучерастите няма да те разберат :))))))

пълни глупости, мечките мърша не ядат, това по-скоро са отстреляни скитащи кучета

Абе задник ти имаш ли идея какво е разстоянието от центъра на София до Чуйпетлово?

Градските кучета са пълни със зарази и може да заразят мечките.

Идва грип и то сериозен. Кучета пазете се от болни хора! Не се качвйте на метрото, не и на рейса, а по влаковете сакън. Заразни са. Далеч от хората!

Махайте чиповете на кучетата ; махайте обиците на кучетата скоро ще почнат да им имплантират и джипиеси. А тоя дето е видял кучето и е изпортил скоро да види будна мечка.

Това е опасно явление, защото събудена мечка може да стане стръвница ако я изтърват и изяде труп на животно. Тия ловци не са читави хора.

Баба Ви меца не е проста! Защо й е да яде умряло куче, след като може да изтараши чантата за пикник на някой баир будала или да погне въпросните туристи?

Заключенията в статията са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕГРАМОТНИ. Вероятно ги е писал някой, който си няма елементарно понятие от лов, а от животните познава само и единствено хлебарките в кухнята!!! 1. Прегазените улични кучетата са широко разпространена мърша, която се ползва за стръв, при лов на хищник. 2. Мечки не се ловят така, а и са забранени. Но пък чакали и особено лисици обикновено не могат да устоят, особено ако кучешкото е позагнило. Трябва да се види какво прави лисица, намъкнала се нощем в стопански двор, преди да се пришат "зелени" простотии. 3. Съчмите, намерени в кучетата спокойно могат да са от неточен изстрел по хищник. Или от скитащи кучета в ловно-стопанския район, които се отстрелват на секундата. Така е по закон! И се прави, защото иначе нито заек, нито гнездящи по земята (пъдпъдък, фазан, яребица...) ще има. Нито пък сърни. 5. Това, което ме смущава е неграмотността на колегите - за да е успешен лова, мършата трябва да се одере и да се отрежат главата и крайниците. Учи се още на ловния курс.

"Това което те смущава" съвсем ясно доказва, че на ловните курсове се обучават изроди.

Повтори си го пак следващия път, когато счупиш яйце за омлет и отнемеш живота на едно малко жълто пухче, за да напълниш бездънния си търбух и да продължиш безмисленото си съществуване! А също така, когато съдистично разкъсваш клетките на салатата отнемайки живота й! Та тя дори не може да извика за помощ или дори да опита да се скрие!!!

Българският Хелзинкски комитет,Организацията за защита на мравките и Асоциацията против препикаване на дръвчетата да имат много здраве от Путин.

Спрете бабаитите питекантропи с пушки! В днешно време, ловът е изключително варварско занимание. Няма нищо общо с функциите, когато ловът се е практикувал за изхранване. В съвремието ни, ловците са си чисти убийци и убиват единствено за удоволствие.

А хората извършили това са чиста проба ИЗРОДИ!

Ако веднъж опиташ удоволствието пресен див пъдпъдък или луканка от чисто еленско/сърнешко и домашно прасенце, без Е-та, скоя и т.н., ще мислиш съвсем по-различно. Освен това ловните дружинки са единствените, които правят нещо за опазването на гората и животните. Ти да си правил калище? Да си разнасял фураж през най-студените месеци от зимата? Да си обработвал дивечови ниви? Или си строил убежища? Мисля, че НЕ.

е те дивите животни ако не си ти ще умрът от глад, много по добре си живеят без такива грижовни стопани

Тези глупости за това, че сте много грижовни и ги храните през зимата, ги разправяй на покойната ми баба.Където и да съм пътавал по селата, защото ми етакава работата през цялата година/ловен или неловен сезон/всички ловци без изключение са бракониери и пияници.Това са най-голямите изроди.