МВнР: Внимавайте за вируса Чикунгуня в Карибския басейн

Външно министерство предупреди за опасен вирус - Чикунгуня (CHIKV), в Ямайка, Доминиканската република, Куба и други страни от Карибския басейн.

Обратно в новината

Коментари - МВнР: Внимавайте за вируса Чикунгуня в Карибския басейн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вие сте тотално изтрещяли, алчни и без мозьк ???????????/

Втората половина на септември бяхме с жена ми на Слънчев бряг.Ден след като се върнахме от там се покрихме с червени петна.Оказа се ,че ухапването е на едно- две места , но по кръвен път се разнася отровата по цялото тяло.Мислехме, че е от дървеници,но най вероятно е било тигров комар,защото убих два доста едри.Летяха си като комари, но бяха черни.Възпалението мина след намазване с "бяла микстура".Има го по аптеките-2,4 лв. Беше много неприятно преживявяне.

Някой видял ли е тигров комар? Или епидемологичното си правят оборот за обеззаразяване?

da mu misli volen siderov

Да му мислят депутатите и особено Волен и още охолен, как ша са пекат по плажовете на карибите!!!

Спокойно, както казва народа за всяка болка си има и билка. Оказа се че магнезиевия хлорид лекува това заразяване. Тия които чакаха института Пастьор да им направи ваксина си заминаха без да я дочакат, докато тези, които исползваха магнезиевия хлорид са си още живи. Търсете в гугъла за "clorure de magnsium et chikungunia" и ще намерите вцчко по въпроса.

Не знаех, че Магнезиевият хлорид е билка, но щом кзваш.

дааа -смехотворно,то ние българите може само да ги сънуваме карибите,така че няма реална опасност

дааа тъкмо натам се бях запътил-брей сега трябва да се откажа...ха-ха

В разни части на България е пълно с тигрови комари, а в миналото е имало и Малария. А в съседките има Малария, Нилска треска и подобни.

В Метрото от целогодишно от години е пълно с комари, ама на никой не му дреме!

Еболата не стигаааа!!! Вируси, грипове?!...да има!

Не се притеснявайте. Добрите чичковци от фармацевтичната промишленост се грижат за вас. Никоя епидемия не е страшна, ако се ваксинирате предварително.

В интернет има много информация за изхвърляните химикали в небето.Интелигентните хора са наясно.Колкото по вече болни,толкова печалбите на лекарствените компании се увеличават.Документални филми като "Шокираща истина -химикали от небето -"VBOX 7:Химикали в небето-Chemtrails Galore. "и мн др.Пчелите изчезват.Айщайн го е казал,почнат ли да изчезват пчелите ,то на човечеството не му остава много да живее.Тъкмо в Испания,да се случи такова явление,небето да се нашари с трайни дири,там такова нещо няма ,народа се вдига и дирите бързо изчезват.Натресоха в страната ни 4 американски бази,бе да са питали народа.

Не знам защо цъкате на човека минуси, но ако днес следобед бяхте погледнали към небето над София, щяхте да видите 4-5 самолета, които оставяха дири в една траектория. И не ми обяснявайте, че това е гражданска авиация - самолетите летяха паралелно един на друг и белите следи не изчезнаха дълго време след това... И не е само днес така!

И на мен това ми направи впечатление - тези дири с часове ги имаше, което не е нормално. Пак ни обработват с ХААРП....

humfry

Никой не се интересува от мнението на робите!

Много страшно! Да не ходите в Карибските страни особено в Куба, че ще ви хване вируса който си е там от векове. И да не ходите в Канада че може да се простудите.. мале, туй последното май не беше от същия филм.

Държавата е бъкано с вируси. По тв само антивирусни препарати. Баси ,демокрацията.

булгарскя комунистически комар -по-добар,няма иизпи и кравта и мозака на нората.сорръ. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Няма нужда да ходим до Карибите, понеже Aedes Albopictus, известен още като тигров комар, се среща вече и в България.

Не знам какво обезпаразитяват ама толкова комари като тази година в София не съм виждал. Може да се дължи на многото дъждове, но е факт, че дори и сега като се застуди по градинки и паркове се носят на рояци.

С тези разтвори, дето пръскат, я ги морят, я ги подхранват... (за да имат основание догодина да искат по-голям бюджет...)

Тук покрай Дунава са толкова много комарите, че не може да се диша от тях, а кметовете си питат питанката и не е пръскано от август месец. Чакат да дойде снега, та евентуално да ги измори. Има и обикновени, и тигрови комари. Децата от училище ги прибирам директно в къщи и не излизат навън.

В нито един руски сайт няма предупреждение за такъв вирус ама нямат американски бази!

До 90г.Всяка есен минаваше кола по улиците с пушек който гонеше комарите.Автобуси,тролей,трамвай на всяка последна спирка се метяха и дизифекцираха.и нямаше такива зарази.

И да не гепите гъша хм... кашлица... внимавайтре

шъ внимааме

вън американските бази.По соца като настина ми правека компреси или мас и такива вируси дори не бяхме чували.Сега фармацефтичните компании бият петролните.

България я мори вирусът на комунизма !

Прав си ! Интелигентен си щом така смяташ ! Дано си се срещал с истински комунист !Жалко , че този вирус се е заселил в теб и спасение от "анти "- комунизма за тебе няма да има ! Пораженията от комунизма са толкова големи , че никога няма да доживеем тези времена !

поредният вирус пуснат от СЗО и с-ие

Да ми мислят политиците ,управниците ,държ.чантаджии и циганите ,които пътуват по СВЕТъ.

МВнР: Внимавайте за вируса Чикунгуня в Карибския басейн В България от 25 г. , в басейна на Река Перловска и басейна на канала Сливница , та чак до "зоопарка" на жълтите павета , вилнее един много по-опасен вирус, вирусът Чалга- гуня, който за този период е обхванал около няколко милиона души. Опити за борба с този вирус се прави само по време на избори , и то напълно безуспешно.

Ако те подминат СПИН-ът и Еболата, Чикунгуня задължително ще ти види сметката. То се е видяло, че The End is near, така че - носете си новите дрехи, уважавайте си жените, и ама 'ич да не ви дреме!