Винетките за коли поевтиняват с 10% от 1 януари

За година шофьорите трябва да платят 87 лева, за три месеца - 48 лева, за месец - 27 лева, за седмица - 13 лева, а за уикенд - 9 лева

Обратно в новината

Коментари - Винетките за коли поевтиняват с 10% от 1 януари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия ми съсипаха труда.

Ква файда, че намалят цената на винетката, а на две села шофьорите им дължат средно по 50 000 лв. щото и вие не знаете що сте го направили. Ами избройте всички автомобили в бг превеждайте по 90 лв. за ремонт на пътища и готово. Кви са тия камери кви са тия знаци само харчене пари без да има файда.

Много неподготвено се изказваш. Как ще се таксуват транзитните шофьори,туристи и тези който идват с кола по работа в България ? Не отричам че сегашния модел за венетките ощетява живеещите на малки села и градове, но това което ти предлагаш вместо да подобри това ,ще ощетява много повече хора. Има хора с 2 или 3 коли, които карат основно само 1 от тях и т.н. много детайли които не си взел в предвид.

Данъци, акцизи, тол такси, винетки.....измислете още нещо, от което да смучете. Тъпанари !

Стига популизъм, колко ще стана богат като спестя едни 10 лева. Оправете пътицата мамицата ви чиновническа.

А с колко ще поскъпне грежданската застаховка

с около 100%

Тази година гражданската ми е по-евтина с 10 лв. (платена преди 2 седмици)

Догодина ще ти е с 10лв по-евтина от 1000. Седи мирен и не варкай.

Винетката за лека кола в Румъния, обърната в български пари е 55 лв., но за бус до 3.5 т. е около 185, при нас обаче са под общ знаменател

Е, и???

В Румъния има 5 пъти повече магистрали и 20 пъти повече първокласни пътища. Когато си прост на чьорчик е трудно да разбереш какво ти казва колегата!

От ПП още преди месеци казаха, че винетките за граждани са неоправдано скъпи, защото герберастите са ги нагласили данъкоплатците да обират таксите на превозвачите, и ето - направиха го.

Пророк е бил! 23 Юни 1999г в съвета на Европа! Чуйте го. Преди 23години! https://youtu.be/A8MkJaB9Lvk Никакви други планове няма НАТО освен този да води война в центъра на ЕВропа, в Украйна!

За мотор, каравани или платформи-ремаркета има ли винетка? За един проятел питам

Караш, не караш - ще плащаш! Иначе и няма да караш и пак ще плащаш!

Вече стана така, че гражданската отговорност само задето имаш кола е в пъти по-скъпа от винетката ако я използваш много колата и разбиваш и амортизираш пътища. Всичко това няма логика и ще се отрази в качеството на пътищата което и без това е трагично.

Тези десет лева, дали ще ми компенсират увеличението на гражданската отговорност ?

От догодина я свалят с 10лв. но подогодина ще я вдигнат с 50 :) .

Пак гласувайте за Боко.

Всеки път ще гласувам за Бойко

Тъпа работа. На фона на инфлацията и постоянно растящите цени вие сваляте цената на винетката.. после пари за поддръжка на пътищата от къде като асфалта е вече 2 пъти по-скъп от преди 2 години.

Даже е скъпа за пътищата дето имаме.

Тъпият си ти! Цената реално се завишава, но се прехвърля върху тежкотоварните автомобили, които увреждат най-много пътищата. Друг въпрос е, че и досега си беше доста скъпа винетката в сравнение с развити държави със страхотни пътища и инфраструктура. Така че това намаление е закъсняло с десетилетие и пак не е достатъчно.

Развитите държави дерат по други пера и то доста повече. Аз до като в България мога да си позволя нова кола среден клас, в никакъв случай не мога да си я позволя в Холандия при двойна по-висока заплата там.

Шарлатаните на румен радев паднаха от власт и всичко тръгна към по-добро.

Я ми припомни кой вдига винетките от 67 лева на 97 лева!

Кики Шизофренията не е на власт от половин година и държавата постепенно взе да си стъпва на краката.

Лове и сърце :D

щото хората свиха потреблението и тия гадове намалиха прихода си! Аз преди години си купувах годишна винетка, но вече за кво да им давам 100 лв на хрантутниците? Купувам седмична или месечна и спестявам.

По евтина от годишната няма! 3 месечни и си на червено, 5 седмични и пак си на червено в преразход! Чак толкова да си прост и да не можеш да си направиш сметката... От друга страна пък ако излизаш с брандялника си само 2 годишно извън града, то за какво ти е този барутарник!? Да правиш задръсване и гмеж в централната градска част и да ти виси по градинки и тротоари ли!?

баба ми ще бъде щастлива

А защо плащаме акциз на горивата, след като той не се употребява по предназначение - за поддържане и ремонт на пътищата?